106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Jaja, az a jó ha japánul/kínaiul sikít a csaj :D
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.11.03. 10:36:03 -
SzinesGeza #86104 Daedalon! ;) -
Mi szeressük az eredeti nyelves filmeket. Sőt, ha mondjuk valami kínai hablaty van rajta és angol, inkább hallgatom kínai hablattyal, mert az az eredeti. Játékokban is inkább japán dub, ha japán. -
Mentol #86102 Csesszétek már meg! Én meg attól kapok hányingert, hogy itt minden héten hányingert kap valaki ha nem eredeti hanggal kell (???) végig"'szenvednie" egy kibaxott filmet. Hagyjuk már! komolyan, ennyi hányást ritkán látni. Akkor ne nézd baxxd meg!
Nekem kényelmes megvárni, amíg megjelenik szinkronosan, úgyse érdekel, milyen az eredeti (ráadásul, nem bízom a zulutudásomban ahhoz, hogy leüljek szórakozni, ha az nem felhőtlen). -
Mátrix Forradalmak, a Merovingi :) -
Imádok franciául káromkodni, olyan érzés, mintha selyemmel törölném ki a seggem...
-
SzinesGeza #86099 "- Igaz-e, hogy a franciák csak franciául hajlandóak beszélni?
- Nem, de abban sincs sok köszönet, ha a többi nyelven beszélnek.
" -
Úgy értem hogy vontatott, hogy lassú, de mondom nem hagyott elaludni :)
Köszi a magyarázatot :) -
2010:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Európán élet van, ez a fontos momentum. Ezt ugye Floydék is látják, tudják, amikor érzékeli a szondájuk a klorofillt. A probléma viszont a vastag jég, az európaiak az alól önerőből nem tudnának kijönni (és nem tudnák feltalálni a tüzet, ami evolóciós szempontból fontos), ezért kell nappá alakítani a Jupitert. Ez a vége képsorból látszik is, mert baromi gyorsan (szó szerint évek alatt) képes alkalmazkodni a szárazföldi léthez az európai élet, tehát sikeres, érdemes volt nekik adni egy esélyt a jég felolvasztásával (ugye a végén ott vannak már a fák). Ez a könyvek szerint 50 év, mert a következő könyv 2061-ben játszódik, és a film utolsó képe lenne annak a filmnek kellene legyen az első képe (abban ugyanis mégis kénytelenek leszállni az Európára, és ezt az állapotot találják ott).
A csodálatos az, hogy lehetőséget adnak egy bolygónyi fajnak, hogy sikeresen terjeszkedjenek. Az nem derül ki, miért, de nagy valószínűséggel a monolitot készítő elmék célja az életet minél jobban elterjeszteni az univerzumban. Azok a fajok akikből még az űrutazást is kinézi, pláne előnyt élveznek. Ezért segítettek nekünk (2001), és ezek szerint az európaiakban is látták a potenciált.
Az Európára meg azért ne menjünk, hogy ne zavarjuk a fejlődésüket, evolúciózzanak csak magukban. Ezért is áll ott őrt egy monolit, meg persze hogy tanítsa az európaiakat.
Némi tudományos helyreigazítás: a monolitok nem csináltak fekete lyukat, nem volt rá szükség. A nagy fekete folt a bolygón egyszerűen csak rengeteg monolit. Nukleoszintézissel a Jupiter hidrogénjéből és héliumjából nehezebb elemeket készítettek, megnőtt a tömege, emiatt a gravitációja, magába zuhant és begyulladt (egyébként a Jupitert nevezik "barna törpének" is, mert elég közel van ahhoz a határhoz, hogy nap legyen belőle. Viszont magától ez sosem fog megtörténni, ezért kellettek a monolitok). A nukleoszintézis folyamata leírva egyszerű, de mi még bazi messze vagyunk tőle (a csillagokban viszont ugyanez folyik, onnan származik az összes nehéz elem).
A fehér törpe pedig felrobbant csillag szupersűrű maradéka (de még nem neutroncsillag). A mi Napunkból is az lesz, ha majd ~5 milliárd év múlva felfúvódik.
Egyébként szerintem ez a film pont nem vontatott, mert mindig történik azért valami. Lassúnak lassú, de az nem baj.
12 dühös ember (1957 - igen, ilyen régi filmet is hajlandó vagyok megnézni)
Nagyon klassz, egy helyiségben zajló kamaradráma. Egy gyilkossági ügy tárgyalásának végén összeül az esküdtszék, hogy döntést hozzanak. Lassú, beszélgetős, feszült, izgalmas. Amit lehet kihoztak a témából. Néhol kicsit megdöccen, amikor egy-egy szereplőre fókuszálnak, de az meg a motivációja megértése miatt kell.
9/10
The Hobbit - The Desolation of Smaug BONUS
A kibővített verzió mellé járó két teljes lemez, 2x5 óra (YES!
) Az első lemez az élőszereplős forgatás helyszínei valódi időrendben, a második meg a trükkök (csak az "Így készült Smaug" része bő 1 órás, benne Cumberbatch színész játékával - imádom a palit). Nem pontozom, mert nem film, de élveztem minden percét, sokszor vissza is tekertem. Bár minden filmhez ennyi és ilyen minőségű extra lenne. Szeretek a kulisszatitkokban vájkálni. 
-
hát nem tudom, szerintem rohadt szexi ahogy a csajok beszélnek :) -
a japánba szép lassan beszivárog az angol nyelv. sankyuu, lávü és a többi érthetetlen szar :D -
Akkor nézz meg egy filmet görögül :D
Egyébként mi aligha dobálhatunk követ a franciákra, akik a világ egyik leghaszontalanabb, és legnehezebb nyelvét beszéljük, és írjuk, ráadásul a magyarok több, mint 90%-a hibásan. Aztán, hogy mi hogyan fejlesztjük, az megint megérne egy misét. -
Mint ahogy a japán meg az orosz sem, de a magyar se nagyon igyekszik.
-
Fiatalok még csak-csak igyekez(t)nek, de az valóban igaz volt - tapasztalatom szerint -, hogy anyanyelvükön kívül nem voltak hajlandóak megszólalni másképp még a középkorúak sem.
Én ezt akkor beképzeltségnek éreztem. -
Azért, mert folyik a nyálad ki a szádból beszéd közben, és ez a csajoknak bejön, még nem a legszebb nyelv. Lehetne akár a spanyol is szép. De nem ez van a köztudatban. Szerintem ez egy jó marketing fogásuk volt a franciáknak és fennmaradt a hiedelem. Egyébként maga a nyelv ha jól tudom egy ó latin nyelvcsaládhoz tartozik, szóval még arra se voltak képesek hogy fejlesszék az évszázadok alatt. Féreg egy nép és nyelv az biztos...
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2014.11.02. 13:57:51 -
Voltam fiatalabb koromban kinn Franciaországban - 2 hetet, vidéken, idilli környezetben. Emberek kedvesek voltak, ételek tűrhetőek, de a francia nyelvtől én is a falnak mentem.
Pedig, a világ egyik legszebbjének tartott nyelvről beszélünk.
Szerk.: Clermont-Ferrand környékén, Saint-Pierre nemtommár mi volt a neve...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.02. 13:55:21 -
Jól látod. Szenvedve néztem végig anno, mert untam is, meg a francia ugatástól agyfaszt kapok. Amúgy tudok franciául valamennyit, de rühellem. -
Na akkor én is beszállok. Tekintve hogy VD hangja finoman szólva se átlagos, egy szinkronhang nem tudja megütni azt a szintet ami neki valóban jól állna. 2-részt, a magyar szinkron fordításoktól, már hányingert kapok. Lassan egy szaros vígjátékot nem lehet végig nézni, hogy ne lenne benne szakmailag vagy csak simán szarul leforditott dialógus. Nem vagyok hajlandó szinkronos filmet nézni, csak ha valaki olyannal nézek filmet, akinek a felirat olvasás rontja a film élményét (mondjuk ez is mekkora bullshit már), szóval moziba se véletlenül nem járok... -
Hál istennek, nem kötelező egyetérteni sem veled, sem velem.
Nekem Kálid Artúr hangja jobban illik Vin Dieselhez. Neked nem. Nem nagy kaland. -
Még mindig jobban illik hozzá, mint Kálid Artúr, vagy Gesztesi. Ettől függetlenül baromira elütnek az eredeti orgánumoktól, és élményromboló néhol a fordítás. -
Az ég világon semmi bajom Péterrel, jó az orgánuma is - de vannak szinkron munkák, amikhez egyszerűen nem lenne szabad az ő hangját felkérni, mert nem illik hozzá.
Ráadásul, mélyíteni sem tud a hangján.
Kálid Artúr például jobb lenne. -
2010: A kapcsolat éve 8/10
Hát nekem ez a film adott magyarázatot és értelmet az első résznek. Igaz ez is vontatott, de messze nem annyira mint az előző rész. Bár lehet hogy a fáradság és a sok nyugis zene és dialógus miatt hatott rám altatóként a film, de alig bírtam fennmaradni. Oké elaludni se bírtam mert érdekelt mi lesz a vége.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt viszont megint nem értem /lehet egy pár perces bealvásos komázós jelenet miatt kimaradt az info/ hogy miért volt olyan nagy dolog vagy jó dolog, hogy született még egy nap? Miért kellett ennek mindenképpen megtörténnie? És mi ebben a csodálatos? Oké a monolithok szépen fekete lyukat csináltak a bolygónak, aminek hatására összement és megnőtt a tömege. De még se ekete lyuk lett belőle hanem egy fehér törpe. Vagy valami ilyesmi. Tudom a napok, fehér törpék és fekete lyukak keletkezése nem éppen így történik, de nekem az jött le, hogy ezeket kombinálták azért, hogy ezt a napot létrehozzák a filmben. Egyébként az isteneknek miért jó, ha nem mennek az európára?! -
áááállat, kell -
a kettő összehasonlítva akkor persze, hogy Galambos gyengébb. De szerintem nincs baj a hangjával, én bírom... -
A hangján kívül? Semmi.
Érthetőbben: Vin Diesel (video) Galambos Péter (video) hangján:
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.02. 13:08:05 -
mi a bajod Galambossal? -
Várható fordulatok, de attól még érdekel :)
//Szinkron nélkül, mert Galambos hangjától rosszul vagyok.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.02. 12:55:05 -
az "uccsó menet"...
-
Halott menyasszony - Nagyon jó film, többedszerre nézem meg, de még mindig leköt és még mindig végig tudom nézni 8/10
Éjsötét árnyék - Amennyire nem volt csábító számomra anno a maszk és smink abban a filmben, ettől eltekintve a sztori és a kivitelezés nagyon jó lett! Csajjal nézős film, engem és a leányzót is igen beindította a sok erotikus jelenet. Vagy csak mi voltunk már nagyon beindulva :D nagyon erős 7/10
Álmosvölgy legendája - Sajnos a végére elaludtam mert későn kezdtük el nézni, de amíg néztük elég jó volt :) Majd max beszámolok a végéről is :D 8/10
-
Tényleg erre van itt szükség? Nincs elég vita amúgy is a filmek miatt? -
Mentol #86075 Én is úgy érzem, hogy nem gombafej kezdte a személyeskedést... -
Ilyen felütés után: "nem a véleményed a baj faszfejkém, hanem ahogy előadod." te sem gondolhattad komolyan, hogy bárki is repost nélkül hagy... -
Exists 2014
Suttyó kézikamerás horror, amelynek keretében néhány kempingező idióta az erdei jeti magánszférájába furakodik be hangos bulizással és egyéb csendet felverő tevékenységgel. Helyi seriff hiányában a lény úgy dönt hogy saját kézbe veszi a dolgokat és garázdaság vádjával kivégzi az elzüllött fiatalságot.
Azért nem full gagyi a cucc, van itt izgalom is, de a kézikamos megoldásnak köszönhető össze-vissza rángatózás nagyban megnehezíti a környezet szemügyre vételezését. Valamint pozitívum az is hogy nappal is van akció, nem mindig éjszaka végzi humanitárius tevékenységét szőrös barátunk, így jobban lehet látni a dolgokat. Na meg szép az erdő, jól néz ki a táj, a helyszín mondhatni tökéletes.
Az filmvégi jelenet viszont egy banális fasság, nem értem ezt hogy gondolták. Ez kissé lerontotta az értékelést.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
a gyilkos jeti a csapatból uccsónak maradt emberkét egyszerűen elengedi... pedig minden oka megvolna rá hogy kinyírja és ráadásul egy állatról van szó akiből hirtelen előtör az angyali könyörület és a fickót a teljes dokumentációs anyaggal amit róla vettek fel hagyja elmenni a faszba
5/10 -
a személyeskedés az megy, gratula... -
gombabácsi #86071 faszfej vagy ám te, te ostoba dedós mangagyerek
a dedós hülye haverjaidat faszfejezd, ostoba sosedolgozott semmihezseértő majom -
Jól látom, hogy 3 verzió van kint belőle, annak ellenére hogy 2010-es film és nincs szinkronos? Pedig kurva franciát, de rühellem.... -
Hazudós jakab
Halál unalmas volt. Robin Williams is szörnyen hiteltelen volt.
Pedig imádom a 2. vh-ús filmeket. De ez nagyon rossz.
4/10
Sin City 2
Első rész 10/10, azt kb 8 alkalommal láttam. Ahhoz képest ez nem volt nagy szám.
Valahogy kicsit gagyinak is éreztem a CGI-os képregénystílust pár helyen. Szerintem az első részben nem volt ilyen gagyizás.
5/10 -
nem ironizálok :) -
Csak ne tudnám, hogy ironizálsz :))) -
szerintem nem dobálja a karjait, épphogy normálisan használja őket mint egy sprintelő, párhuzamosan a testével, zsebből fejig :)