106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ZilogR
    Utána fogok járni, miről is dalolnak, de messze a legjobb trippelős sci-fi klip. Olyan érzés, h OK, űrhajózunk, meg szerelünk, meg MI-t csavarhúzózunk, de alig várjuk, hogy újra betépjünk és csillámpóni alagútban jöjjön a szűkpupillás kerekszemes bokáigfosás.
  • IMYke2.0.0.0
    2 órát és 40 percet néztem meg eddig ebből: "Once Upon a Time in America" Extended Director's Cut - 4 óra 11 perc.
    A bővített jeleneteket nem lehet eltéveszteni, mert sokkal rondább a minőségük a 4K-ra felújított változatnál. Viszont, valóban mélységet adnak 2 olyan jelenetnek is, aminek az eredetiben (mozi és DVD) elcsúszott az értéke.
    Ma este a folytatás.
  • hiper KOCKA
    Kicsit Rövidzárlat utánérzés.
  • LasDen #86142
    az eleje jó, de aztán totál klisésnek és csöpögősnek tűnik...
  • RatBaG #86141
    ez jó lesz, komoly kis szereplőgárda :DDD

• Blasta
    Hát ja, a kérdés jogos, 2061-nek kellene jonnie
  • Tyler1
    Pedig ezt én véresen komoly kritikának szántam :D
    Ez az egyik legdrágább háborús film, nagyobb büdzséből készült, mint a Ryan közlegény, vagy mint a Sólyom végveszélyben, de elmondani nem lehet mennyire értéktelen, aljas, blőd, és hazug minden egyes jelenete.
  • zaki
    csemegezz
  • Calver
    ajókurvaéletbe, ez a sértés... ezt mocskosul le fogom nyúlni, 5 perce itt röhögök
  • Tyler1
    A fegyverek szava

Úristen, ez a háborús filmek Transformers-e. Bár ezzel a hasonlattal még a TF-et degradálom. Minden egyes momentuma egy késforgatás az agyban. Nic Cage, mint az overacting földi helytartója, valami fenomenális (ebben is). Hihetetlen, hogy ez a pali oscar díjat tudott nyerni...
  • IMYke2.0.0.0
    "Once Upon a Time in America"
    Extended Director's Cut - 4 óra 11 perc.
    Én ezt fogom megnézni például. Az eredetit láttam már régen, s kíváncsi vagyok a kihagyott, restaurált jelenetekre.

imdb
    "A former Prohibition-era Jewish gangster returns to the Lower East Side of Manhattan over thirty years later, where he once again must confront the ghosts and regrets of his old life."

Tudni kell, hogy nem a teljes film játszódik a kiemelt helyen, csak a lurkó korszakuk.
  • lippet
    Hali!

Tudtok olyan filmeket ajánlani, amelyeknek "középpontjában" New York áll? Olyan filmek érdekelnének, ahol a Nagy Alma mindennapi életéből sok jelenet megelevenedik.
  • RatBaG #86133
    ha már ennyit emlegetjük a space odyssey, ez a maszek klip az egyik kedvencem.
    az angol verzióval lehet egyértelműbb a szöveg is, de az eredeti jobb :)

• Kongy
    SzerinteD. Ezen van a hangsúly. Szerinte meg máshogy van. Ennyi.
  • zorrobomber
    Szerintem még csak ez sem igaz... a sima 2, és a First Class is jobb.
  • genndy
    Nagyon jó, szerintem az összes X-Men film közül eddig a legjobb.

@Imy: Szuper! És mi lesz a 2061-el? Ha már folytatás, akkor annak kellene jönnie
    Baromi látványos is lehetne az Európa miatt. Na mindegy. Tipp: összecsapott, olcsó, nézhetetlen katyvasz lesz nevenincs színészekkel.
  • IMYke2.0.0.0
    Készül a 2001: Űrodüsszeia folytatása, a 3001: Végső űrodüsszeia
  • zorrobomber
    Nem jött be, ipari hulladék.
  • Blasta
    2001 Space odyssey
    Huhh, hat erre nehez barmit is mondani, plane ertekelni. Eddig meg nem lattam elejetol a vegeig, csak reszleteket (vajon miert, á nem azert mert folyton belealudtam), igy ideje volt bepotolni.
    '68-ban biztos odaszegezett a szekhez ez a latvany.
    Manapsag mar kinszenvedes vegignezni, sosem akarom ujra latni de legalabb mar nem fogok butan pislogni tarsasagban amikor errol lesz szo.
  • Kongy
    Nekem bejött, szerintem jó film lett.
  • AniP
    Halihó! Nagy Hugh Jackman rajogó vagyok és arra gondoltam, hogy megrendelem a MM-ból a legújabb X-Men filmet. Meg érdekel Jennifer Lawrence is, mert szerintem nagyon jó ő is! Az Éhezők viadalában nagyon tetszett! Nektek bejött a legújabb X-Men? Köszi előre is a válaszokat!
  • IMYke2.0.0.0
    Én ennyire nem vagyok bátor: pötyögök angolul (jól olvasok angolul, jól megértem az angolt, de beszélni egyáltalán nem - ingerszegény környezet), és én erőltetem is az olvasását filmekkel, animékkel, játékokkal.
  • extra sensory
    Zombihódok (2014)

Kétségtelen hogy ez a film szándékosan akart a trash királya lenni, mert ebben az égvilágon nem lehet komolyan venni semmit. Még plüssállatnak is ótvar zombiállatok, súlytalan és ízlés nélküli szereplők, elmeroggyant sztori... minden egy nagy halom trágya ebben a filmben. De ez még nem is lenne baj ha szórakoztató lenne... csakhogy nem az.

1/10
  • LasDen #86122
    tudok angolul, beszélek eleget angolul. Igazad van, de az én esetemben nem áll. Nekem nem kell...
  • cylonflatus
    Annyira nem felesleges, hogy szerintem kifejezetten hasznos. Nagyon frankón lehet csiszolni az angoltudást, de legalábbis a szövegértést karban lehet ezzel tartani, vagy lehet fejleszteni ha még kezdőbb az ember.
  • LasDen #86120
    amit érdemes megnézem felirattal, a többi szinkron. Szar, közepes filmeket minek nézzem felirattal? Felesleges...
  • Shep
    Ázsiai filmeknél ha csak angol felirat van, vagy akár szinkron is, én mindig azt érzem ,hogy valami nem stimmel, néha olyan érdekes párbeszédek vannak, hogy csak nézek. Valahogy nehezen hiszem, hogy minden egyes ázsiai filmben ilyen rosszul van megírva a forgatókönyv, inkább a rossz fordításra tippelnék.
  • Mentol
    Ahogy írtam, én meg kényelmes ember vagyok, és megvárom, míg a saját nyelvemen beszél hozzám a film. (eddig nagyszerű magyar szinkronokat hallgattam végig)
  • IMYke2.0.0.0
    Én mondjuk nem hányok a szinkrontól. Csak kerülöm, ha van alternatíva.

Szerk.: A felsoroltak közül egyedül az angol megy állítólag középfokon. A többihez még szagolni sem tudok :) Azok azt hivatottak jelezni, hogy ilyen, eredeti nyelven szóló filmektől sem riadok meg, ha kapok, szerezhetek hozzá angol, (nagyon ritkán) magyar feliratot (mert nem szoktam turkálni magyarért a netet, és többnyire nincs is még, mikor adott premier filmet nézem).
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.03. 16:12:15
  • Mentol
    Amennyiben, az előtte olvasható több száz komment (a topic eddigi léte során!) - a filmek eredeti/honosszinkron témájáról szóló - sem az, akkor az sem.
    És ma reggeli közben azt olvasom itt, hogy már a hányást is beleszőtték a lelkes topictársak...
    Akár tekinthetted volna úgy is a kommentemet, mint a többi felszólaló esetében.

Annak külön örülök, hogy Te tudsz idegen nyelveken kommunikálni.
    Utoljára szerkesztette: Mentol, 2014.11.03. 16:09:23
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, hogy a 102-es nem is trollkodás volt...
  • Mentol
    Most komolyan azt szeretnéd, hogy itt trollkodjak?
  • IMYke2.0.0.0
    Így van. Ő volt. Azóta nekem Kálid Artúr = Vin Diesel és fordítva.
  • IMYke2.0.0.0
    Alap.

//Mindent eredeti hanggal + angol felirat [még akkor is, ha angol a film]. Angol, kínaik, japán, koreai, francia stb.
  • IMYke2.0.0.0
    [2009] - imdb - "Bodyguards and Assassins" - 8/10

Képzeld: eredeti hanggal néztem, angol felirat mellett...

Már a Li Yu-tang-ot alakító idős színészért megérte. Rendkívüli atmoszférát teremtett maga körül. A valós eseményeken alapuló történetről nincs mit mesélni [látni kell]. Ha szabad egy ilyen történetről azt írni, hogy "szórakoztató", akkor ez mindenképp megérdemli ezt a jelzőt. Izgalmas volt, és nem egy helyen megható is. A 20. század eleji Hong Kongot mind CGI-vel, mind díszletekkel, öltözékkel hihetően táltalák, és volt itt kungfu csihipuhi, lövöldözés, íjpisztoly, és vaslegyező is. S gyönyörű nők is.
    Persze, egy kemény napon holtfáradtan, netán egy másik film után erősen nem ajánlott.
  • CalebJoe
    szó kjút
  • Blasta
    Boyhood – 6/10
    ----------------------------
    Nehez ertekelni a filmet, mert tulajdonkeppen annyira egyedi a projekt, hogy nem lehet egyetlen masik filmhez sem hasonlitani.
    Akiknek uj lenne: a filmet 11 ev alatt forgattak le 4 FIX foszereplovel. Egy 7 eves kisfiu all a "tortenet" kozeppontjaban, az O eletet kovethetjuk figyelemmel 11 even keresztul 18 eves koraig (ha jol tippelek). Az iro-rendezo minden evben osszeszedte a stabot es forgatott egy-egy uj, rovidebb epizodot a csonka csalad eleterol. Ennyi a plot.
    Ezek a reszek nincsenek elkulonitve vagy evszammal jelolve, egyszeruen annyit latunk, ahogy egy-egy vagas utan a csalad tagjai valtoznak, oregednek, kivaltkepp ahogy a kisfiu cseperedik felfele.

Eszmeletlen nagy huzas szerintem, hogy kisfiubol kamaszkorig ugyan azt az embert lathatjuk az egesz film alatt, nem tobb szinesz jatsza a karaktereket (anyu, apu, hugica).
    Ugyanakkor nem tudom tul nagyra ertekelni a filmet, mert ez nem egy –a szo szoros ertelmeben vett- igazi film.
    Ennek a filmnek ugyanis nincs konkret tortenete, nincs a hatterben egy sztori amit 11 ev alatt latunk be- vagy kiteljesedni, egyszeruen egy teljesen atlagos csonkacsalad eletet lathatjuk sok sok even keresztul. Akarmelyikunk csaladjarol szolhatna, itt nincsenek kulonos szereplok, senki sem hordoz egydimenzios tulajdonsagokat, mindenki teljesen atlagos, "normalis" szurke emberke.

Es bizony nincs tortenet, hiszen az maga az elet, nincs kimondott tanulsag, nincs akcio, nincs igazi siros-zokogos-meghalos drama, legegyszerubben ugy lehet osszefoglalni, hogy a filmben nem tortenik semmi. Pedig dehogynem tortenik, emberek, csaladok valtoznak 11 ev alatt. Ez a film "tortenete", ennyi es nem tobb.
    Es pontosan ezert nem tudom tobbre ertekelni mint egy "egyszer mindenkeppen megnezendo de semmi tobb" filmnel, ugyanis egy cselekmeny-sztori-konfliktus nelkuli film egyszeruen nem tud lekotni 166 percen keresztul. Persze akadnak benne kisebb konfliktusok, de azok csak 1-1 szakaszai a csalad eletenek…pont ahogyan az barmelyikunkkel tortenik.
    Ez a film szamomra tul hosszu ehhez. Hangsulyoznam, hogy SZAMOMRA. Mert pl. asszonykamat vegig lekototte es erdekelte mik tortennek a szereplokkel, en ugy 2 ora utan vesztettem el az erdeklodesemet.
    A lenyeg a lenyeg: ha kb. 100-120 percre vagtak volna, kicsit feszesebben, nem ennyire konyves stilusban meseltek volna el ezt a 11 ev tortenetet, akkor nekem is tuti jobban tetszett volna.

Mindazonaltal mindenkeppen ajanlom azoknak akik a fentebb leirtak utan erdeklodnek a film irant, mert egyedi filmrol van szo, jo szineszekkel, eletszagu tortenesekkel.
  • LasDen #86108
  • davidka003
    Bizony így van.
  • Shep
    Mintha úgy rémlene, hogy az első Riddick filmben ő volt a szinkronja.