106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Although #86345 Talán tényleg bepillanthattunk a jövőbe egy pillanatra :) Remény hal meg utoljára. Ráadásul ez a jövő nincs is olyan messze már.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.14. 18:12:52 -
Azért ne túlozzunk.
-
majd elmúlik... -
Although #86342 -
Although #86341 Interstellar 10/10 Hétvégén sikerült.
Nolan korunk legnagyobb rendezője. -
Nekem címezte, talán nekem illett válaszolni rá - bocs, ha fáj. -
1 hete újramegnéztem faterral 3D-ben. hiába volt fasza a 3d, a végére már sok volt.... -
Transformers: A kihalás kora
Még volt vissza 40 perc, amikor kinyomtam. :/ Van ember, aki erre gerjed?
3/10 -
Finders Keepers 2014
Adott egy gecironda játékbaba, akihez képest Annabelle egy topmodell, és akit ezer sztájliszt se tudna összetákolni annyira hogy legalább madárijesztőnek alkalmas legyen. Antiszociális jellegét mi sem bizonyítja jobban hogy legyilkolja aki szebb nála. Azaz mindenkit. Miután befejezi 9 éves gazdája személyátalakító programját, gonosz szövetségeséül fogadja őt és rögtön el is kezdődik a sötét lelkű kislány-gyilkos baba duó kalandja.
Maga a film nem dolgozik túlzottan újszerű megoldásokkal (láttam már jobbat a műfajban) de ötletes sztorit barkácsoltak köré, ami bőven elegendő a figyelem fenntartásához arra a bő 80 percre. A szereplők szinte ismeretlenek voltak számomra, egyedül Tobin Bell-t ismertem meg (Fűrész/Jigsaw) amint pszichológusként megpróbál megoldást találni a zűrös kiscsaj problémáira. Sajna nem sok szerepe van max. 1-2 jelenet erejéig láthatjuk.
Ahogy befejezték még akár folytatása is lehetne, bár az attól is függ ahogy ez a rész szerepelni fog. Számomra átlagos film egy jó történettel, de ha lenne folytatás tuti gyengébb lenne ennél egy fokkal.
5/10 -
3 nap a halálig
Egész jól indult a dolog, de végére pöppet kifáradt. Ha úgy 20 perccel rövidebb lett volna, akkor lett volna a megfelelő hossz. A másik, hogy valamivel több könnyedség elfért volna, mert azokat nagyon jól eltalálták, feldobta a filmet. Neeson féle akart lenni, csak annál sokkal lazábban vették a dolgot, de a végén elcsúszott az egész. Nem volt rossz.
6/10 -
Rony94 #86335 Húú, de megijedtem először. Azt hittem hogy 5/10-re pontoztad. :D -
Miért tegye hozzá, hogy számára? Ő írta, az ő érzéseiről beszélt, nem a világegyeteméről. -
megnéztem a csillagok között cimu filmet...
hát szerintem 10/5
egy ötös listán. egyszerűen zseniális, elrepült ez a kb. 3 óra mint a húzat. csinálhatták volna két részesre :D -
Jessabelle 2014
Egy igazi voodoo horror "whatthefuck" befejezéssel. Elég átlagosan indul a történet egy tolószékes szőke csajjal, akihez nem sokkal később társul egy nem tolószékes halott csaj. Tolószékben meg elég nehéz kísértetek elől menekülni, tehát a feladat adott. A jelenségnek egyébként a voodoo-hoz van köze, merthogy egy rituáléval át lehet hívni egy lelket odaátról hogy megszálljon valakit. Ez pedig ki más lenne mint a kerekesszékes édes.
Egyébként a vége poén lett, ott derül ki hogy ki, merre, miért stb. Mondjuk nem egetrengető katarzis, de legalább vittek bele csavart... ezt már Fluor óta tudjuk hogy a csavar nagyon fontos.
6/10 -
Tedd hozzá: számodra.
Nekem a fiatalokkal volt gondom, a többivel semmi bajom nem volt. Tudtam, hogy kábé mire számíthatok, és azt is kaptam. A tinik nélkül rohadt jó film lett volna. S persze így rövidebb is. -
nem csak a fiatalok volt a film baja, hanem minden más is... -
The social network 10/10
Az a befejezés.... -
Prof William #86328 A rendezőket nem értem ilyen esetekben, hogy megvan a remek recept amiért az emberek már 2-szer beültek a moziba de NEEEM MI KREATÍVAK VAGYUNK ÉS KITALÁLUNK VALAMI ÚJAT!
Az ember tényleg a nagy öregek miatt nézi ezt a filmet. Mi szükség van arra hogy behozzanak egy csapat taknyost egy ilyen filmbe? Akinek eddig sem tetszett az EX az nem ettől fog elmenni rá aki meg az oldschool akcióhősökért rajon, keserű szájízzel jön ki a filmről. -
[2014] - imdb - "The Expendables 3" - 7,5/10
Mindenek előtt - a közel 2 és 1/4 óra jót is tett a cuccnak meg nem is, és a 4. részt is várom [és remélem, meg is kapjuk tőlük, mert megérdemeljük]. Továbbá: a fiatalítási hullám [pfej-pfej] sajnos ide is begyűrűzött, ami nem tett annyira jót a dolognak. -
én is most néztem. Tényleg teljesen érdektelen volt. Egyetlen pozitív dolog a filmben, hogy a Epik5-ös vihar egészen korrekten gázol végig a tájon..... -
imdb 3 pont feletti film? hogy tehetted?! -
A vihar magja
Rég néztem ennyire érdektelen filmet. Az mindent elmond róla hogy inkább csak hallgattam nagy részben ,mert közben telon játszottam.
Egy Sharknadot egy ültő helyembe végignézek ,mert több izgalom volt benne mint ebben.
Visszamennyé /10 -
Erre gondoltam. -
Nem vesztettél vele sokat. A 4-dik rész egy eredettörténet, a 3 kretén fiatalkorát mutatja be. Az 5-dik pedig egy Halloween ünnepi mészárlást egy jelmezes fesztiválon. Ahogy újabb rész jön ki, úgy süllyed a színvonal... de lehet megéri nekik mert hoz annyi bevételt hogy visszajöjjön az az 50 dolláros forgatási költség. -
Nem mondod hogy már 6 rész is van én már a 3 résznél leragadtam annyira szar volt nem is néztem tovább ! :D
Halálos Kitérő 1 az volt a jó film 8/10
Halálos Kitérő 2 Nem volt rossz az egyik legdurvább Slasher Gore rész 6/10
Halálos Kitérő 3 Na ez már nagyon pocsék volt Értékelhetetlen
A többiröl nem tudok nyilatkozni mert nem láttam ! -
Ennek a sorozatnak tényleg ekkora nézőközönsége van, hogy ennyi filmet megért? Az első részt láttam, az még úgy szódával elmegy, a 2 már kicsit gagyi volt, és túlzásokba esett. Azóta nem is néztem. -
Halálos kitérő 6 (2014)
A baltás haverok legújabb agymenésében egy hotel vendégei kerülnek terítékre, méghozzá a kevésbé gusztusos formában. A tipikus "itt a balta, hol a fejed" társasjáték helyett a rendező gondolt egy nagyot és mindezt leöntötte egy cukormázas pátosszal körbevett rituáléval, amelynek keretében a testi-lelki deviancia "tiszta" vérvonalát tovább kell adni így a hegyi emberek távolabbi leszármazottai akik már nem néznek ki mutánsnak a op.rendszer gyakori frissítése miatt, mit sem sejtve elmennek a felségterületükre hogy aztán a dúvad rokonok elkezdjék őket b*szogatni... szó szerint.
A sorozat készítői az első rész után esküdt ellenségei lettek az eredetiségnek, a kiszámíthatatlanságnak, az izgalmas történetvezetésnek, és az elfogadható színészi játéknak. Egyedül a killekbe próbáltak valami fantáziát vinni... van is köztük ötletes megoldás, de összeségében ez a rész is csak egy nyúzott rókabőr lett.
4/10 -
dantor7 #86318 Tulajdonképpen ezért is megoldhatatlan ez az egész, mivel az érzékelésünk maga függ az időtől, hiszen ha "megáll" az idő, a fotonok sem jutnak el a szemünkig, a hang sem mozog, ráadásul nem mondhatod hogy beülsz egy időgépbe ami X évvel visszavisz, mégis, mihez viszonyítva?
A térhez? A tér állandó? Hol volt PONTOSAN a Föld, a Nap X évvel ezelőtt, tudunk egyáltalán pontosan bármihez viszonyítani? :)
stb-stb
Ezért is jó ez a film, mert az eredeti science fiction-ökhöz hűen szilárdnak vesz pár olyan dolgot, amiben nem lehetünk biztosak, és ezek köré épít egy fikciót. Mindezt teszi baromi okosan és önmagához (!) következetesen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A filmben az idő "csak" egy újabb dimenzió amit a későbbi emberiség már kényére-kedvére módosíthat, hogy miért? Technológiával, vagy akár egy genetikai mutáció során elkezdtük úgy érzékelni, mint most a teret? Ki tudja, a _lényeg_ hogy képesek rá.
Meglehet, az "eredeti" idővonalban csak a csajszi éli túl, kolonizálja az új világot, és eltelik több ezer év, mire képesek leszünk rá. Ekkor keresik meg az új emberek azt a pontot, ahol be lehet avatkozni, és érdemes is. A film újabb feltételezése, hogy nincsenek párhuzamos idővonalak, csak egy van, amit lehet módosítgatni kényünk kedvünk szerint. Ez felfoghatatlan most nekünk. Teljességgel és abszolút elképzelhetetlen, de a film feltételezi, és valahogy megpróbálja prezentálni - a feltételezéseihez képest a lehető legpontosabban. Ennyi a lényeg, szerintem. -
SzinesGeza #86317 Orvoshoz kell fordulni. -
Na így már világos! Köszönöm! -
+1 -
Prof William #86314 Ez igaz. Hősünk nem tudta, hogy egy Nolan filmben, van így velünk a nézőkkel ellentétben, nem tulajdonított túl sok jelentőséget egy 15 másodperces párbeszédnek amit évekkel/évtizedekkel és kismillió eseménnyel ezelőtt folytatott a lányával.
Mert mi történt azóta vele?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legalább 2 több éves kiro alvás, élethalál helyzet egy gigahulámokkal rendelkező bolygón, a sokk, amikor megtudta hogy 23 év telt el + az üzenetek ahol látta felnőni a gyerekeit. Aztán másik bolygó. ahol meg akarták ölni + a bravúros dokkolás, aminek a végén fejest ugrott egy szuper masszív Kerr fekete lyukba. Ezután pedig egy emberi érzékekkel kis híján fel nem fogható helyre került.
Ezután talán nem meglepő hogy nem egy X évvel ezelőtt megtörtént kb fél perces esemény járt az eszében. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Felfokozott érzelmi állapotban volt, úgy érezte soha nem jut haza, meg fog halni, nem tudja teljesíteni az ígéretét, az emberiség elbukik, ő pedig sosem fog találkozni újra a lányával és ki is volt borulva. Első reakciója az volt, hogy változtasson a múlton és megakadályozza ezt az egészet. Anno nem is nagyon figyelt és nem is hitt a lányának, hogy az üzenetet dekódolta és az volt benne, hogy "maradj". Azt gondolta a lánya, csak hisztizik, hogy ne menjen el.
Aztán mikor rájött, hogy sikerült üzenni és tényleg az történt akkor amit nem hitt el, akkor elkezdte újrakreálni az eseményeket (koordináták pl.). Nem volt hülye. Azután pedig már a "jelenben" is tudott üzenni haza a lányának egy másik "időablakban" és az már új volt, egyikükkel sem történt még meg a saját tudomásuk szerint. Így tudott segíteni "halála" előtt utoljára az emberiségen, de legfőképpen a lányán. Persze nem tudhatta, hogy még ezt is túléli az időtorzulások miatt. Nyugodtan hagyhatták volna meghalni, de a jövő embereinek még tervei vannak vele, vagy csak ez volt a jutalma. Ha terveik vannak, az nyilván a kolónia, amit a másik zűrhajóssal (nőnemű) fognak létrehozni, vagy kitudja.
-
bcrics #86312 Ez a tyúk vagy tojás esete.
Nincs meg az 1., a kiindulópont, nincs mihez viszonyítani, nembiztos hogy lezajlott már a vissza üzengetés, ezért nem emlékszik.
illetve ha mégis lezajlott akkor miért nem emlékszik?
ilyenkor jönnek a banális nem emlékszik, megváltozott a tér-idő contiínum, párhuzamos univerzum, lady gaga Bullshit.
Kár is ezen agyalni, mert felfoghatatlan-érhetetlen dolgok ezek.
Senki sem tapasztalta-látta még az időutazást, sok gőzünk nics hogy zajlik ez.
-
sors -
Persze itt is felvetődik egy érdekes paradoxon, ami felett az Interstellar (mint a legtöbb hasonló felett) szépen csendben próbál elsiklani
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor próbál visszaüzenni magának, hogy maradjon, akkor emlékeznie kellene, hogy ez már megtörtént, és a régi énje nem hallgatott rá, vagyis ez a cselekedet felesleges. Logikusan valami mással kellene próbálkoznia. De ha mással próbálkozna, akkor nem az történne ami az ő múltjában történt... -
Ezert is jo rendezo :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Izéke. Megasszonták, hogy az időben nem igazán lehet csak úgy utazgatni (merthogy mi még ezekhez a dimenziókhoz vagyunk kötve, számunkra az idő nem átjárható, csak a tér). Viszont a gravitáció az oda-vissza létezik benne (mármint a téridőben), így képesek vagyunk akár "üzenni" vele az idő egy másik részére. Ez is történik benne. A jövő emberei is csak egy féreglyukat tudtak nyitni nekik, mert azt gravitáció segítségével meg tudták tenni. A többi már a jelen embereinek dolga volt.
Utána azt is elmondták, hogy mivel az idő is csupán egy dimenzió, így akik magasabb dimenzióban élnek, azt is csak úgy élik meg, mint mi a magasságot/mélységet, vagy a távol/közel fogalmakat stb. A végén próbálták is ezt a hiperkocka segítségével érzékeltetni a pasassal. Hogy ő is valamennyire felfogja, hogy minden pillanat 1xrre létezik. A szál misztikus része ott volt, hogy ahhoz hogy megtalálja ebben a végtelen térben és időben a megfelelő helyet és időt, nos ahhoz a szeretet vezette el, mint egy afféle megmagyarázhatatlan erő, ami egy másik dimenzióban/ból nézve akár létező és mérhető jelenség. Ez végül is bullshit, de akár lehetséges i, hiszen az ok-okozat párra igen komoly kihatással van mifelénk embereknél. Lényeg a lényeg, megtalálja az időt és helyet, valamint arra is rájön, miként üzenhet a gravitációval. Nem bonyi. Viszont nem azért segítették ehhez hozzá, hogy megváltoztassa a múltat (talán ez nem is lehetséges a filmbéli "idő" logikája szerint), hanem hogy a jövőn változtasson. Ez meg is történik, hiszen a jány a fekete lyukból származó adatok alapján be tudta fejezni az egyenletet, immáron figyelembe véve az általunk addig ismeretlen fizikai tényeket is.
Akit meg az zavar, hogy amiatt indult el a csóka,amit ő maga generált a jövőből (meg minek a féreglyuk a jövőből stb.), az még mindig nem érti, hogy pont ez az időparadoxon lényája. :D Ok-okozat csak számunkra soros és lineáris az időben. Valójában az idő pedig nem az. Csak mi látjuk így a mi perspektívánkból, ezért nem értjük miért történhet ez meg. Javaslom amúgy a Doctor Who sorozat alapos áttanulmányozását.
-
Minden Nolan film ilyen:D -
ugyan ez az erzesem a mostani filmekkel kapcsolatban :D