106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Engem nem sikerült elvarázsolnia. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Howard, a kacsa -
mi volt a végén?
nem emlékszem/kimaradt -
szerintem a maga módján vicces volt az utolsó jelenet :D -
Oblivion: Szerintem kimondottan átlagos film sok értelmetlen, elmagyarázatlan dologgal, ha Prometheushoz hasonlítom, ott legalább dörömböltek a fejembe a miértek, itt még az sem, olyan lapos a film. A végére az sem tudott érdekelni, hogy az űrp*na miért fos magából agymosott tomkrúzokat. Ez egy látványfilm, ami próbál scifi lenni, de nem üti meg a mércét, amitől inkább az tudna lenni....
6,5/10 -
[2014] - imdb - "Guardians of the Galaxy" - 8/10
Na, ez már jó volt. Soha, semmit se olvastam, lapozgattam a témában, így persze nem tudom és nem értem, hogy miért is ez a nagy pusztítási vágy.
A mindig nyertes jó fiú sem volt ellenszenves, valamint a többi főszereplő is kedvelhető volt (Rocket és Drax favorit).
Nyilván, össze-vissza lesznek majd még cameo-k a képregényfilmek között (ezután is), meg ilyenek, és ha folytatják ezt, akkor már nem lesz annyira friss a dolog, de így elsőre a humor, látvány, szöveg, akció jó volt.
A stáblista utáni jelenet elkeserítő volt. -
Wtf van srácok?: "A Káoszbrigád tagja nem kérdez."? -
Egyetértek. -
Rony94 #86417 Az ritka jó film lett. 2013-as év egyik meglepetése. -
Bazz, Oblivionban mekkora szcientológus mindfuck, mikor a drón szkenneli Tom Cruiset, és végül kiírja, hogy "clear" :-D -
The Babadook (2014)
A szakma üdvrivalgással fogadta állítólag, számomra a nagyátlagot hozta, vagyis annál kicsivel többet mert tényleg élvezhető darab, nem egy szimpla thriller. Az általa csapott zaj hangjáról elnevezett rém (Babadook) előjön egy meséskönyvből hogy egy már amúgy is széthullott csonka családot terrorizáljon.
A személyiség széthullásának fázisait remekül aposztrofálja a film, a másik pedig amit ki tudok emelni a 8 éves forma kisfiú színészi teljesítménye. Sok felnőtt színészt lepipálhat ha így folytatja. Legalábbis én teljesen elhittem neki hogy egy kezelhetetlen problémás gyerek aki minden gondját a mesebeli szörnyre vezeti vissza aki előmászva a könyv lapjairól átvette az anyja feletti uralmat.
Nem váltja meg tehát a világot a Babadook, de remek és újszerű látószöget nyújt a mumusfilmek cselekményére és lényegiségére azáltal hogy nem azt adja mint a többi hasonló film, hogy valami előjön a szekrényből és behúz a ruhák közé, hanem itt a rém lényege az ember személye köré összpontosul, abban manifesztálódik, azt használja fel, anélkül tehetetlen... így válhat többé egy borzongató érzésnél vagy egy könyv lapjára nyomtatott tintapacánál.
7/10 -
escape plan avagy szupercella.
tök jópofa kis film a 2 öreggel. érdekes történettel. néhol itt ott logikátlanság, de ilyen vasárnap délutáni mozira tökéletes volt :( -
Lucy
Ez egy baromság volt. Egy rendkívül élvezhető baromság. -
Prisoners is elég jó végig-feszülős Jackmannel. -
Locke
sík ideg voltam a végére, ha nekem kellett volna ezt végigcsinálnom, tuti hogy árokba rántom a bmw-t, mielőtt odaérek... ügyintézős-thriller
-
SzinesGeza #86410 Mondjuk az "elaludtam rajta" szöveg azért vicc, mert akkor alszik el rajta az ember ha fáradt. A film minősége irreleváns. :) -
Rony94 #86409 Se7en jut eszembe kapásból. Egyik legjobb thriller (tehát nem horror) amit eddig láttam. De a Gravity is idegtépős, monitoron/TV-n nem tudom hogy jön át, de IMAX-en néha már nagyon ideges voltam. :D -
Ez utott ! :D -
Híradó. -
Tudnatok ajanlani valami idegtepos amolyan szekhez ragasztos filmet? Nem veres horror vagy ilyesmi hanem olyan film ami vegig stresszben tartja az embert -
lord nihilus #86405 Interstellar 10/10
Egy olyan sci-fi amire régóta vártam, nem ugrik baromira a jövőbe. Teljesen bele lehet élni magamat a korba. Nolan stílusát egyébként is szeretem, most sem hagyott cserben a színvonalat tekintve.
Fury 7/10
A Ryan közlegény megmentése és Az őrület határán nálam még mindig az első két helyen van, de végülis ez a film is jó volt. Szívszorító jelenetekkel, meg sok eksönnel. Nem tudom mennyire dobott volna a hangulaton az a 4dx-es bigyó, majd egyszer kipróbálom azt is... -
A good marriage (2014)
A legújabb Stephen King filmadaptáció sajna nem lett valami erős. Volt fantázia a történetben, de majdhogynem unatkoztam rajta. A vége is nagyon gyengus. Hiányzik belőle az a feszültség mint más filmjeiből. Ez a sorozatgyilkos szál is, ami a film legfontosabb része lenne szinte azonnal kifullad, nem generál semmi izgalmat és összecsapja pár jelenetben az egészet. Kár érte, a rendező meg bekaphatja, mert könyvben szerintem ez biztos nem ilyenre sikerült mint ahogy ezek a vászonra hányták.
4/10 -
Ne mond meg nekem, hogy mit csináltam a film alatt, légy oly kedves. Azért mert neked tetszett, azért én még elaludhattam a picsogós kislány superman-en....
Bocsánat, biztos így van, ahogy írod. Írtam hogy nem vagyok Spermankós, nem tudok róla mindent. -
Superman nem született szuper erősnek, ugyanis a Krypton napja vörös... csak a Földön vált azzá. -
a man of steel igen is jó és szórakoztató film volt.kicsit erős ez a elaludtam rajta szöveg. -
Nekem Superman önmagába egy üres nulla karakter, aki szuper erősnek születik, elvileg elpusztíthatatlan, mégis rengetegszer bénázik és hagy meghalni. Kedvenc szuperhőseim Batman és Vasember. Mivel mindketten csak hétköznapi emberek, akik nagyon okosak és rendkívül taktikásak. Sokkal jobban tudok velük azonosulni mint bármelyik másik szuperhőssel -
sose szerettem superman-t, mindig olyan gagyinak tűnt a kis piros gatyájában... a man of steel viszont tetszett. végre felhozták a többi superhero-s film szintjére. -
Man of Steel anyira rossz volt, hogy elaludtam rajta. Még a Superman buzi haverjaim is végig fikázták. Régebbi szupermenek jobbak voltak. -
nekem átlagos mindkettő... -
SzinesGeza #86396 Ne adj már olyat a "számba" amit nem mondtam.
(régebben nem voltál ekkora bunkó) -
Látványrendező helyett inkább mondanám, jó látványadaptálónak. A morális dologra a Watchmen jó ellenpélda, de akár a 300 is, a maga egyszerűségével. Igazából ha kap egy jó forgatókönyvet, akkor azt nagyon jól vászonra tudja vinni. A Man of Steel is inkább a forgatókönyvön hasalt el, mintsem a rendezésen.
Nolan persze komolyabb, kiforrottabb, és többrétegű rendező, nem összeereszthető vele, de más a stílusuk is, így nem is érdemes. Abrams-et sem lehet Nolan-el szembe állítani.
Egyébként ami Snydernek megy, abban Nolan például még mindig gyenge, nevezetesen az akció, de különösen a közelharc jelenetek koreográfiájában és vágásában, ami leginkább a Batman filmekben volt szemet szúró. -
Egyetértek. -
Mentol #86393 Szerintem, túlzás, hogy 2 ember viszi most a hátán hollywoodly-t. (főleg, az a kettő)
-
Man of Steel szar film, de nem Snyder miatt hanem a kókler Goyer miatt lett az. -
majd ha olyan szar filmket csinál, mint Bay az elmúlt években.... -
már ő az.. -
1. Én alapvetően kedvelem snyder filmjeit, de nem egy zseni azért
Snyder legnagyobb erőssége a legnagyobb prblémája is egyben. Azaz, hogy vizuális rendező. Próbál és tesz is morális mondanivalót a filmjeibe, de nem olyan erősek, mint mondjuk egy Nolan esetében. Snyder akkor van eleméen rendezésileg, ha akció jeleneteket kell csinálnia, az top notch, de más részekben vannak hiányosságai.
Előre vetítem, hogy 10-15 év múlva ő lesz a következő Michael Bay :( -
A pénzügyi siker csak egy dolog.. Michael Bay is pénzügyileg sikeres filmeket rak le :)
Fincher ezért jó pl.. és Snyder?
-
Továbbra sem olvasok egyetlen érvet sem, mi az ami szakmai szempontból kifogásolható Snyder rendezéseiben. Csak a süketelés megy, meg a személyeskedés. Ez a Die Hard példa meg egyenesen röhej, jó hogy nem a Tökéletes katona 3-at hozza fel példának.
Továbbra sem olvasok egyetlen forrásról sem, ami reprezentatív mérlegelést mutatna a "nagy tömeg" elégedetlenségéről. Mert ugye az imdb nem mérvadó, de a hasamra csapok és megmondom a tutit, az aztán mérvadó.
Látom a pénzügyi siker sem mérvadó, persze ellenérv nincs, nem mérvadó és kész.
De hagyjuk ezt a rohadt Man of Steelt, mert bár görcsösen kapaszkodik ehhez, mint negatív példa, ennél sem sikerült megmondani, mik azok a horribilis rendezői hibák, amivel Snyder kikezdhető, és amik a film végeredményét befolyásolták. Tehát sikerül az eddigi munkásságát figyelembe véve indokolni a szakmai hiányosságait? Rendezésről beszélünk, nem forgatókönyv béli hiányosságokról. -
Nálam is dobogós.:)
Mint személy is, főleg a legutóbbi nyilatkozata alapján. (Nem üti feleslegesen a forró vasat.)