106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
...és, milyen volt, pontoznád? -
Kár, hogy megint a cgi dominál, mindenesetre arról meggyőzött, hogy James Wan talán nem volt rossz választás. Moziban ott leszek. -
Látványosak ezek a filmek,de minden egyes résszel egyre jobban eltávolodnak a hihető kategóriától. olyan mint mikor az ovodások egyre magasabbra teszik a nagyottmondás lécét egymásnak ,hogy kinek az apukája az erősebb. -
-
Ezen hatalmasat röhögtem :D -
kicsi off:
Neeson egy kis öniróniát gyakorol :D
-
tegnap néztem...
azt hittem kifárad eddigre /5.rész/, de éppen ellenkezőleg, teljesen vállalható film, nekem tetszett...
visszatér pár régi szereplő is :) -
Nyiri #87784 Neked új -
Kicsit off, de ez csak nekem új, hogy van Torrente 5.rész?
-
azt én is láttam, dúrva jó film. -
ma van a Mormota-nap
-
[2014] - (imdb) - "Wild Card" - 6/10
(2015.02.01)
Jason Statham felbérelhető testőrként szolgál és véd Las Vegasban, ahol mindenki ismeri. Egyik kedves ismerősének "kalandja" révén végül csak összetűzésbe kerül a helyi gengszterek közül az egyikkel, miközben a szerencsejátékkal is meg kell küzdenie.
Bunyók voltak: hogyne. -
The Conjuring
Nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani, de ez k.rva jó volt! Nem vagyok egy ijedős fajta, főleg horrorfilmektől nem szoktam megijedni. Ismerem nagyjából minden húzásukat, az összes klisét. Úgy ültem le a film elé, hogy ez is egy 12 egytucat horror lesz, hogy odaköltöznek a házba, és paranormális dolgok történnek. Na igen, ez meg is volt, de a film a hatása alá kerített, bárhogy is próbáltam szkeptikus lenni, és keresni a hibákat. A második felében olyan szinten beindul a durvulás, hogy volt 1-2 jelenet, ahol kirázott a hideg. A finálé szintén rohadt izgalmasra sikerült, nagyon bejött, ahogy az egész film is. Azoknak a ajánlom főként, akik szkeptikusak a horrorfilmekkel kapcsolatban. Ilyet és ehhez hasonlót még! 8/10 -
Fernandooo #87778 Augusztus Oklahomában
Vérfagyasztó film, persze nem azért, mert kaszabolnak benne és rettegned kell valami túlvilági lénytől. Itt egy családi összejövetel tanúja leszel, egy olyan családé, amelyik teljes egészében megfertőződött a gyűlölet és kicsinyesség vírusával. Ez már nem is család, csak egy horda, akik valami különös, egyszerre szadista és mazochista oknál fogva mégis összejönnek, hogy aztán jól megmondják egymásnak a magukét, kirugdossák a szekrényekből egymás csontvázait és hemperegjenek a saját szennyesükben. Gyűlölik egymást, de mégis van bennük még valami szikrányi, akárha ösztönös késztetés arra, hogy megpróbáljanak családként működni. Nem fog menni. Elképesztő film, Julia Roberts és Meryl Streep néha már nyomasztóan rátelepedik egy-egy jelenetre, annyira kemények, és kb. életük alakítását hozzák mindketten. Mindenki más eltörpül mellettük, de ez a sztori „hibája” is egy kicsit. Szóval családi dráma, úgy, ahogyan még nem láttad. Nem szépítve, nem finomkodva, brutálisan nyersen. És örülhetsz, hogy neked nem ilyen családod van…
Emlékek Őrzője
A jó ötlet ellenére ez egy tucat film. Nagyon trendi lett ez a fiatal főhős ráébred a valóságra/ki akar lépni a szigorú keretek közül és fellázad téma, de valahogy sosem sikerül belőle jót alkotni. Ez sem jött össze. Adott egy utópisztikus apró társadalom, ahol érvényesül a totális megfigyelés szolid diktatúrája, ahol a kilúgozott emberi agyak végre mintaszerűen működnek, kerülve minden erőszakot. igaz, ezzel az érzelmeknek is helló van, illetve a különbözőségnek is, de ez a kényszerű áldozata a békének, biztonságnak, jólétnek. Ám jön egy srác, akit beavatnak a titkok titkaiba, és meglátja a szépséget a káoszban, zűrzavarban. Iparos munka ez, semmi több, szégyellem magam Jeff Bridges helyett, hogy egy ilyen fosban szerepet vállalt.
The Rover
Unalmas vacak, szégyen, amit Guy Pierce ebben hozott. A rendező azt hitte, hogy ha lelassítja a cselekményt, akkor hú de művészi meg kifejező lesz, de ez itt nem működik. A sztori sem egy eget rengető nagy valami, de így, elnyújtva kimondottan terhes minden perce. Egyetlen meglepetés benne Robert Pattinson, aki jól hozza a karakterét. Szóval egy faszinak a világvége után ellopják az autóját és ő ebben nem hajlandó beletörődni. Utána megy a tolvajoknak, mert kell neki a kocsija. Útközben felszedi maga mellé az autó tolvajok főnökének öccsét, aki kissé ütődött. Az ő segítségével akarja becserkészni a szemeteket. És hogy miért olyan fontos az a verda? Nos, a film végén kiderül és akkorra végképp megbánod, hogy átszenvedted ezt a fost.
Good Bless America
Ez nagyon kellett az American Sniper után. Kemény társadalomkritika, kb. minden másodperce maga a nagybetűs Igazság, és hát mekkora szerencse, hogy mostanra az emberek nagy része agymosott birka lett, mert különben kb. mindenki azt csinálná, mint a két főhős – teljesen érthető módon. Szóval van ez a Frank, akinek egy csőd az élete, méla undorral nézi a tévét, a sok mocskot, ami abból áramlik kifele az agyakba, a munkahelyét is elveszíti egy túllihegett szarság miatt, végül úgy dönt, hogy jól megöngyilkolja magát. Aztán a kritikus pillanatban sokkal jobb ötlete támad: megöl néhányat a féreg médiapatkányokból. Hatalmas sztori, sajnos néhol kimondottan amatőr megoldásokkal, de mivel a mondanivaló csillagos ötös, így elnézem a gyengeségeit. Egy másodpercig nem sajnáltam egy „áldozatot” sem, azt kapták, amit egy normális társadalomban bőségesen megérdemelnének. Ilyen értelemben „veszélyes” egy film, mert akár még bíztatásnak is felfoghatod. Megerősítésnek mindenképpen, és nagyszerűen bontja le a cukormázat ami a mai USA-t és annak szarkultúráját átvevő országokat borítja és mutatja meg a mögötte megbújó mélységes rothadást. Ha valami tévéfüggő csita vagy, kerüld a filmet.
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.02.02. 00:59:14 -
Az Interstellar is novemberben lett bemutatva a mozikban, az pedig március 10.-én jön ki lemezen, az előtt én nem nagyon számítanék jó minőségre, max egy web-dl verzió lesz kint esetleg egy héttel korábban (már az É-ami megjelenés előtt egy héttel). Plusz a THG meg hónap végén került a mozikba, az Interstellar meg az elején, tehát ha saccolnom kellene nem hiszem, hogy március közepe előtt lenne penge minőségű verzió. Esetleg február végén, de azon még nem lesz se magyar felirat, se szinkron. Viszonyításként valami ilyesmi, nyilván ahány film annyi féle kiadási stratégia, de a hasonló kaliberű, nagy költségvetésű, nagy bevételt termelő filmek jellemzően később kerülnek lemezre. Keress rá a lemezes megjelenési dátumára, abból kb ki lehet következtetni.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.02.01. 16:28:28 -
Arról nincs véletlenül valami info,hogy a Torrente 5 mikor lesz nálunk magyar szinkronnal? -
3-4 hónap az átfutási idő a bemutatástól számítva. -
egy kicsi torrent off
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 egyszerűen sehol sem találom, pedig már novemberben bemutatták. 1 árva torrentet nem találok, mégis miért? ez így most szíven ütött, erre nem számítottam...^^ esetleg van valaki aki már talált torrentet hozzá (tisztességes minőségű)?
szerk: lehet közben találtam egy jót, hamarosan kiderül.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.02.01. 13:19:17 -
Hahaha en is utalom oket, eppen ezert nem is nezem oket. :)
Talan az utolso amit megneztem az a The Thing volt, bar szigoruan veve az sem egy igazi horror film.
Szoval nekem nem igazan jon be ez a mufaj, pedig amikor a VHS aranykora (egyben a horror aranykora is) volt amiben felnottem, egyre masra szortak a vilagra tucatjaval a horror filmeket, persze az akkori technikahoz merten, de valahogy nem tudtak megfogni -
Így van.
A legnagyobb baki pedig a narráció volt, már az elején.
Szerintem. -
A filmet már láttam, és valóban a jobbak közé tartozik.
A többi ajánlót is köszönöm. Ezeket mind megnézem majd. -
Kb. ugyan ezt irtam rá én is (csak nem kapott 7 pontot), 90-100 perc boooooven eleg lett volna rá. A jelenet a parkban kb. pont a 100. percnél, ott kép kimerevít, laza zene beuszik, THE END és odavert volna. -
Banszien #87769 Én szeretem a horrorfilmeket, a Conjuring és az Oculus valóban igen jól sikerültek. Viszont a Babadook-ot a mai napig nem értem, miért kap ilyen jó értékeléseket. Nem vagyok érzéketlen a horrorfilmes hatásokra (főleg ha egyedül, éjszaka, sötétben nézem, ahogy direkt teszem mindig), de néztem és néztem, és kb 0 félelem vagy feszültség nem volt bennem. A Babadook hangja (és később a kinézete is) inkább röhejes, mintsem ijesztő vagy félelmetes, (nekem túl erőltetetten akartak valami húdenagyon creepy hangot csinálni, ami nem jött össze). A film hangulatát is nekem túlságosan erőltetetten akarták nyomasztóra csinálni. A szereplőkkel abszolút nem lehet azonosulni, annyira nem életszerűen viselkednek. Tényleg nem értem, számomra horrorfilmes és sima filmes mércével is ez egy kimondottan rossz film. -
[2014] - (imdb) - "The Fault in Our Stars" - 7/10
(2015.01.31)
Mindenféle áradozás nélkül a szomorú tények: 132 perc - hosszúra volt vágva, sajnos. Főképp a vége. 100 perc körül ez úgy ütött volna, mint egy atombomba. A "fordulat" sajnos pont a narrációval lett kilőve. Nélküle az is ütősebb lett volna.
Amúgy meg, nem volt ez rosz film. -
+1, én rühellem a horrorfilmeket, de ez kurva jó volt, főleg a végén levont tanulsággal/konklúzióval együtt! -
Conjuring, bar az 13-as... -
Ex Machina
Egészen a végéig kiváló, aztán elkezdi ütni-rúgni saját magát a film, meg arcon is köpi. Addig tényleg nagyon jó, tök jó kérdéseket boncolgat, a karakterek hihetetlenül jól árnyaltak, de aztán pikk-pakk, a semmibe vész az egész dolog, amit addig felépítettek. Elfogyott a szufla
The Kingsman
Over. the. fuckin'. top! Ez nagyon jó volt. Oké, a lendület hullámzó, kicsit szét van szabdalva a film (eredettörténet és főszál keverése miatt), meg azért van benne bőven kiszámítható dolog, de kb. ennyi a legnagyobb baja, mert baromi élvezetes. Kick/Ass keveredik a James Bond-al. Az akciójelenetek, pontosabban a verekedések egyszerűen fantasztikusan lettek megvalósítva. Matthew Vaughn portfóliója továbbra is nagyon ott van! -
Babadook
-
szvsz az Oculus a jobbak közül való -
Ok kösz.
Egyéb...
Valami jó horrort láttatok mostanában? Nem az lényeg, hogy saját belébe töltsön kolbászt...Legyen jó történet és érdekfeszítő, vagy (misztikus) thriller is jöhet. -
Ezek szerint te tudod, hogy milyen...
-
Nagyon gáz lett, igen. A jelenetek is teljesen random voltak összevágva. Egyik pillanatban itt van a másikban meg már másik helyszínen. Hogy hogyan került oda, honnan tudta hogy oda kell menni, azt valahogy elfelejtették filmre vinni:) Erősen összecsapott film volt, kár érte. -
Clint egy 85 éves patrióta. Mindig tudtuk, nincs ezzel semmi gond. Ezért is szeretik az amcsik. Viszont az, hogy 85 évesen összerak akár egy ilyen filmet is, az nem gyenge teljesítmény. Volt már sok jobb filmje is, de egynek elment ez is, nem unatkoztam. -
Taken 3 (aka. warm bagels...)
Igen, már kiveséztétek, hogy Megaton mennyire inkompetens, de ez az ember tényleg nem normális. Felkészültem rá, hogy jó, akkor szanaszétvágott akciójeleneteket fogok látni, viszont ugye a film elején még nincs akció. Erre az is úgy meg van vágva, hogy nem hittem a szememnek. Komolyan, nézzétek meg például azt a jelenetet, amikor Bryan a feleségével beszélget a lakásában, még a film legelején. Egy-két másodpercenként van vágás, hol az egyik, hol a másik arcára, egyszerűen nevetséges az egész. Beteg ez az ember baszki, remélem soha többet nem csinál filmet.
De hogy jót is mondjak, Forest Whitakert üdítő volt látni egy hasonló szerepben, mint amit a The Shieldben hozott, igaz nem volt olyan zseniális, mint ott, de hát szarból nem lehet várat építeni. Ennyit akkor a pozitívumokról.
Hulladék egy film lett ez is. 3/10 talán...
-
6 pont az nézhető kategória persze. A negatív szájíz leginkább annak szól, hogy ezt Eastwood hozta össze. Egy noname rendezőtol ez jónak számítana, tőle csak erős közepes. Nézd meg azért mindenképp, nem rossz film. -
dzsagon #87756 Kurtak már téged seggbe ekkora farokkal? Nem biztos hogy örülnél neki. -
Persze, nem olyan hűde kiemelkedő film a Kódjátszma, de színészi játékok terén szerintem elég magasra tette a lécet, és Benedict Cumberbatch-től nem sajnálnám a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-t a film alapján. Persze a legjobb filmet nyilván nem érdemli, de nem egy olyan filmet láttunk már, ami szintén 8 Oscar jelölést kapott, és végül egyiket se váltotta Oscarra... Amerikai botrány valaki? :) (szerk.: az 10 Oscar jelölést kapott ráadásul!)
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.31. 14:32:54 -
Valamelyik nap en is megneztem.
Azt kell mondjam jonak jo, de szamomra nem ilyenek kellene hogy legyenek az Oscarra eselyes filmek. Persze ez szubjektiv dolog es masrol is szol altalaban a jeloles, nem csak a film minosegerol, amikor jelolest kap.
Egyanennyire nem voltam elajulva a Birdmantol, a Holtodiglantol, a Judge-tol (persze ezek kozott mar a szineszi jatera adott jelolesek is vannak).
Az ejjeli fereg is a hatart surolta, de valami hianyerzetem volt ott is, az ami eppen benne volt a Prisonersben. Viszont, Jake Gyllenhaal alakitasai egyre jobbak es kifinomultabbak lesznek. Prisonersben egyenesen zsenialis volt. (de ez mar a tavalyi ho, pontosabban tavalyelotti)
Az amerikai mesterlovesz meg egyenesen vicc, hogy benne lehet a jeloltek listajan.
Viszont egyertelmuen csalodas szamomra, hogy olyan film, mint a Predestination sehol sincs, pedig az elmult filmek egyik legjobbja, amit az tavalyi filmfelhozatalbol lattam. Ugy tunik az amerikaiaknak meg mindig fontosabb a nacionalista ellensegkep szemlelet, mint a gondolkozas, ha a jelolesekrol van szo. -
Épp az este akartam megnézni, most egy kicsit lelombozódtam, az a hatos nálad nézhető kategóriát jelent? -
Kódjátszma
Jó volt nagyon, Benedict Cumberbatch-nek jogos az az Oscar-jelölés, nagyon jól alakította ezt az enyhén őrült (nem is tudom mi a megfelelő szó rá) zsenit, bár nem áll távol tőle ez a szerep. Itt is Sherlock volt, csak kicsit másképpen. Mellékszereplők is rendben voltak, feltűnt a Trónok harcában Tywin-t játszó Charles Dance, aki itt is kb ugyanazt hozta, mint a sorozatban :) Keira Knightley játékától amúgy annyira nem voltam elájulva, hogy azt mondjam ez Oscart ér. Na, de mindegy is, én jól szórakoztam, érdemes megnézni mindenképpen. 8/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.31. 13:09:19