106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    Mi bajod Mila Kunis-szal? Már azon kívül, hogy nem tud színészkedni :D
  • Rony94
    Nálam már ott elvesztette az érdeklődést mikor megláttam hogy Mila Kunis a főszereplője. TALÁN majd egy baljós időben megnézem itthon, moziban semmiképp sem.
  • Dynamic
    Jupiter felemelkedése

Franc se tudja, kicsit túl van lihegve ez film. Mármint negatív értelemben. Úgy kutyázza mindenki, mintha valami igénytelen asylum filmről lenne szó, de szerintem annyira nem volt vészes. A világ kialakításával kissé nagyot vállaltak a készítők, egyszerűen nem volt idő arra, hogy a részletekbe belemenjenek. Olyan volt, mint amikor anno az Utolsó léghajlító komplex világát akarták átültetni egy másfél órás filmben, aztán a végeredmény egy zavaros, szarrá vágott hatású valami volt. De ettől még a film követhető. Nem is értem, sok kritikában miért írtak olyanokat, hogy "azt sem tudtuk már ki, kicsoda". A látvánnyal semmi bajom nem volt, sőt ez egész jó volt, a film legnagyobb erénye. Nagyon bejött a Felhőatlasz Szomni epizódja (klónok a jövőben), kb. ezt a látványvilágot vártam a Jupiternél is. Szokás szerint IMAX-ben a látvány miatt a film is kicsit felértékelődik. A párbeszéd helyenként tényleg béna, mondjuk ez a szinkronnak is betudható. Vagy ahogy Eddie Redmayne hangja Rajkai Zoltán próbált öregesen, keresztapásan beszélni, na az is kész röhej volt.
    Minden összevetve vállalom, hogy egyszer simán nézhető, persze nyugodtan ki is hagyhatod;)
    5.5/10
  • ProGabe #87868
    Felesleges ezt ecsetelned, mert pont az a lényeg, hogy látni kell :)

Valószínű digi zoom és lassítás van azon, hogy a kamera mindig tökéletesen az akció közepére fókuszál. Vagy a fene tudja, kurva jó, ez a lényeg
  • Kongy
    Meg kell nézned a filmet ahhoz, hogy tudd, mire ment a 9 pont :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ne vedd zokon, de úgy jön le, mintha azért (is) enne 9 pont, mert elfáradtál(?) moziba érte...
    Ugyanis, majd' minden normális [tehát nem B], vagy klasszikus és jó akciófilm ilyen...
  • IMYke2.0.0.0
    Ha már vágásokról van szó, akkor 862-esben írt dél-koreai filmet ezért is érdemes megnézni.
  • Kongy
    Na azt úgy értettem, hogy nem csak így sima vágás van, hanem pl egy pincéből felmegy a kamera, és mutatja a következő jelenetet... :D Ilyenről a Takenben ne is álmodj, de ott nem is az volt a gond, hogy nem voltak ilyen vágások, hanem hogy az akciójeleneteket élvezhetetlenre vágták. Na itt ez pont fordítva van, és még a lassításokkal is ízlésesen bántak: nincs belőle túl sok, de van belőle bőven, és még KÖVETHETŐBBÉ teszik a történéseket. DE ami még jobb, hogy nem Taken-módra itt basszus minden ütésnek súlya van, röpködnek a fogak, és hullik a vér rendesen. Ha valakit meglőnek vérzik, nem pedig mint a Takenben, hogy semmi vér... Nem vagyok vérfanatikus, nehogy azt higgyétek, de ha van egy 16+-os film, akkor legyen már kicsi realitás benne, nem az, hogy meglősz valakit hátraugrik, és semmi vér.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.02.07. 10:47:46
  • Riddick21
    Miért, ugyanaz vágta vagy rendezte, mint a Takent?
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Tajja: sineui son" (Tazza: The Hidden Card) - 7/10
    (2015.02.06)

Dél-koreai körutazás a kártya szerencsejáték és a fogadás poklában, ahol a függők akár az életüket is kockára teszik az adrenalin, a siker vagy akár a bosszú érdekében.
    Fincsi nénik, kivételesen majdhogynem bunyó nélkül [azért egy ilyen jelenetsor van, de nem hangsúlyos], egy kis bosszú, és a Femme Fatale. Kellemes volt.
  • Bokafix2
    "helyenként a vágások is kreatívak"

akkor van fejlődés a Takenhez képest
  • Kongy
    Kingsman

Gyerekek, ez kurvajó volt! Ha csak fele ilyen jó akciójelenetek lettek volna az Elrabolva 3-ban, akkor az már egy jó film lett volna. Nem tudom mit méltassak először :D Talán legjobban a film képi világa, az akciójelenetek kendőzetlen brutalitása tetszett legjobban. És mindennek a tetejébe ezeket a durva jeleneteket még követni is lehetett, szóval sosem vesztetted el a fonalat. Helyenként a vágások is kreatívak, baromi jól néznek ki. Zenei aláfestés király. A finálé szintén parádés. A színészek is nagyon jók voltak, kb mindenki, kezdve Colin Firth-el. Szóval én azt mondom, aki teheti nézze meg, ez a film megéri a mozijegy árát. 9/10
  • Jakuza1
    Konkretan az egesz film olyan volt, mint egy one shot, vagas nelkuli kameramunka. A fenyekkel trukkoztek, hogy a vagasoknal ne lehessen eszrevenni, hogy nem folyamatos a felvetel. Ez a filmben tenyleg nagyot utott. A film maga mar nem volt akkora nagy szam es tulzoak a kritikak, viszont unique,egyedi mozirol van szo, erdekes temaval.
  • Kmarha
    A képi világba pont ezt értetem bele :) Néha-néha feltűnt, hogy itt volt, de ez az ember (arc) közeli, állandó mozgásba lévő kamera, nagyon be tudott húzni a filmben, és átjött az egy snittes hatás, amit el akartak érni. A vágás és operatőr oscart már vágnám is hozzá (bár ezt anno megelőlegeztem a Grand Budapest Hotelnek is, de hát az itt most ezt elvesztette (részemről))
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.02.06. 07:46:01
  • Nyiri
    Birdman: Bár két részben néztem meg, mert elaludtam elsőre köszönhetően hogy rohadt fáradt voltam, de még így is azt mondom hogy rohadt jó film. Nem az a többször nézős, de nagyon jó. A színészek nagyon jók és az "vágás" eszméletlen. Jó kis fricska a mai Hollywood-nak.
  • CSOCSO
    Big Hero 6
    Nagyon jo mese volt! Elveztem. Lehetett volna hosszabb is.
  • Jakuza1
    Eszrevetted mennyi vagas volt a filmben ? :)
  • Kmarha
    Birdman

Ha a hype előtt látom, jobban értékelhettem volna. A film így is több mint jó, de miután piedesztálra emelték, egy hibátlan filmre számítottam, azt akartam látni. Nagyon nem az. Művész és geek film, rengetek utalással, és apróbb nagyobb beszólásokkal (ezt kicsit erőltethették volna még jobban) a szakmának, bírálóinak és befogadóinak. Ehhez elég sok, nem túl néző barát elemet tartalmazz. Elvont, túlzó eszközökkel operál (képi és hangi világ, színészi játék terén egyaránt).
    Operatori munka szuper jó, a színészek mindegyike lubickol a szerepében, a történet és a narráció érdekes és élvezetes. És rettentően egyedi alkotás. Érdemes volt megnéznem.
  • Kongy
    Egy érdekes kérdésem lenne. Ugye van a Kingsman, amit szeretnék megnézni. Láttam Cinema City játssza is holnap, lefoglaltam a jegyemet sikerrel. Erre látom egy reklámon, hogy 'február 12-től a mozikban'.... WAT? Akkor hogy tudtam rá jegyet foglalni holnapra, és miért van műsoron? :D
  • zaki
    Big Hero 6

Egyik legjobb animacios film amit lattam. Baymax karaktere nagyon aranyos lett :D

9/10

Birdman

Ertekelhetetlen muveszfilm. Szineszi jatekot es az operatori munkat elismerem, de elvezhetetlen film amugy. Pedig a rendezo korabbi filmjei tetszettek. Es ezt jeloltek 9 oscarra, ugyanmar. Nezegessek ezt a filmkritikusok ejjel-nappal.

John Wick

KR-nek nagyon jol allt ez a szerep, fasza kis bosszufilm, brutalis akciojelenetekkel. Discos lovoldozos jelenet qrva jo lett + a zene alatta :D Nem egy vilagmegvalto film az biztos, de ez kifejezettenelvezetesre sikerult. Ez a film lesz KR Takenje.

7.5/10
  • Jakuza1
    Taken 3
    4.5/10

Egyszer nezos akciofilm atlagos stilusjegyekkel. Ahogy jonnek az uj reszek ugy gyengult a szinvonal.
  • SlayR
    Hát pedig bizony jó film bár neked szerintem igen más elképzelésed van a horrorról, de attól még egy jó film jó film marad :)
  • fifi
    SPOILER

.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    tképpen kockáról kockára a B13 második része...
  • eksy
    Augusztus Oklahomában

Ez tényleg jó film. Kösz az "ajánlást", bár a leírásod alapján nem egy filmet láttunk:)
  • Kongy
    Én azt olvastam, hogy idén októberben jön a 2. rész
  • zaki

Jovo nyaron jon a folytatas. Ugyanazzal a rendzovel, ugyanazzal a ket foszereplovel. Elso reszt 20 millabol forgattak, es 137m-t hozott ossze csak az USA-ban (+180at kulfoldon).
  • extra sensory
    A Linda hogy az mekkora baromság volt te jó ég... szinte falra másztam az állandó vinnyogásától.
  • vérpocok
    egy kis thai csokor

BKO: Bangkok Knockout

Kb. annyiból forgott ez a film mint egy középszerű hollywoodi színész egyetlen szerepért kapott gázsija, mégis olyan raj bunyók vannak benne hogy csak nézel kifele a fejedből. Ha a Linda ami a 80-as években forgott nálunk, ilyen verekedéseket produkált volna, tán még ma is futna. Egy verseny keretében egész csapatok verekednek de olyan terepen ahol normális ember járni nem tudna, nemhogy verekedni.

Romos épületek, dimbes-dombos talaj, autóroncsok... tiszta Mortal Kombat jellegű helyszínek. És ezek nem használnak kék hátteret, köteleket meg CGI-t... csak úgy natúrba rugdossák lefele az ellenfelet a száguldó motorokról. Aktívan kihasználják a terepet, nemcsak a földön ökörködnek mint sok streetfighter muviban.

sok pont/10

Tomboló Főnix

Ebben egy boxos csaj van, aki végigver egy egész bandát és a fő ellenfele szintén egy boxos csaj lesz, de amit a végén levágnak... nincs az a blazírt muay thai rajongó akinek a száján ne slisszana ki egy-két "aztakurva" kiáltás. Amilyeneket azok bevittek egymásnak, komolyan már nekem fájt.

És ez egy hosszú harc nem 2 percig tart... már azon csodálkoztam hogy lehet még bennük szufla... rendesen agyonverték egymást, és még brutálisabbak voltak mint a férfi megfelelőik.

sok pont/10

Born to fight

Pár fiatal állig felfegyverzett katonák ellen veszi fel a küzdelmet, jó a koreográfia és még egy focilabda is jelenthet halálos fenyegetést ha megfelelő kezekben van. Nagyon keresett lehet ez a Pinkaew mert szinte mindenütt ott a neve. Ez van mikor a rendező maga is muay thai harcos és tökéletesen be tud lőni egy jelenetet.

sok pont/10

Dynamite Warrior

A thai harcművészet keveredik a western stílussal ebben az akciódús robbanásokkal teli filmben. A cgi itt is minimális, a látvány java profin kivitelezett kaszkadőri munka.

sok pont/10

Utoljára szerkesztette: vérpocok, 2015.02.04. 21:02:40
  • Jakuza1
    Akkor a Brick Mansions-t nem akarod megnezni Paul Walkerrel, mert az egy akkora szar. 3/10
    Most neztem meg es mar az elejen fogtam a fejem, hogy ez meg mi a bubanat.
  • Blasta
    Babadook - 5/10
    -------------
    A minap volt emlitve itt a topikban, gondoltam ránézek. Nos amilyen frankon, stilusosan indult az elso fele, annyira elcseszték a másodikat. Késo este kezdtem bele, fáradt voltam és belealudtam sajnos (nem a film hibaja, barmibe kepes vagyok belealudni ha keson nezem). Viszont egy olyan résznél ébredtem fel, amikor olyan hangokat prezentáltak a hangmérnokok az egyik jelenetben, hogy kiborultam tole azonnal és kikapcsoltam. Nos nem sikerult lazán elaludnom tole, pedig tényleg aludtam már a film alatt is.
    Másnap ujrakezdtem, és sajnos olyan jelenet illetve olyan hangok amiket akkor prezentált a film, már nem volt tobb. Unottan néztem végig, teljesen belefulladt a kozepszerbe a sztori.
    De azért a pár hangért érdemes volt, régen állt fel a szor a hátamon egy ilyesztgetos filmtol.
    Sztem kihagyhato, unalmas napokon ha nincs más meglehet próbálni.
  • rain70 #87841
    Én már attól rosszul voltam, hogy kb

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Legalább egy óra csak bőgés volt a filmben, amilyen hosszú volt, mégis teljesen érthetetlen vágásokkal próbálták felkelteni az érdeklődésemet és az a k..va zene akkor is szólt, ha McConaughey éppen "fingott" egyet, holott sokszor nagyobbat dobott volna a csend. De persze nemcsak ezek miatt nem tetszett a film, ezek csak hab a tortán.
  • Kongy
    Interstellar nekem sem jött be, nem vagy egyedül :) Ilyen szar ízlésünk van látod :) Ezért is nagyon igaz a mondás, hogy ízlések és pofonok. Van akinek ez tetszik, van akinek az.
  • rain70 #87839
    Még szerencse, hogy te ilyen "kifinomult" horrorkritikus vagy! Honnan a fenéből kellene tudnom, hogy mi fogott meg a filmben, egyszerűen beszippantott és kész. Ha ez zavar téged, hogy másnak más tetszik egy adott filmben, akkor ugord át hozzászólást és ne fűzz hozzá "majd én megmondom a tutit" , mert az a jó.

Egyébként meg - veled ellentétben- egyáltalán nem érdekel, hogy ki és melyik filmtől esik hasra. Átolvasom a topikot, ha úgy alakul megnézem a favorizált filmet és ennyi. Nekem se tetszik sok minden, pl a nagyon várt, Csillagok között "mesterműre" a mai napig sajnálom a pénzt, és hogy elcsesztem az időmet, szidtuk is sokan Nolan-t a moziban, mégis sok embernek bejön, a másiknak meg nem, középállás valahogy nem nagyon van.

Kíváncsi lennék, neked mi az, ami 8 pont feletti...
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2015.02.04. 15:44:28
  • Kongy
    Mondj olyan horrort amiben nincsenek meg a szokasos klisek.. Conjuring is telis-tele van klisekkel, meg a kepzeletbeli baratos kislany is megvan, de megis vannak eros jelenetei, amik kiemelik a tobbi hasonlo film kozul. Nem mondom, hogy minden masodik jelenet ilyen, de 2-3nal majd osszeszartam magam, ami eleg nagy szo, mert az utobbi evek horrorjain meg ennyiszer sem ijedtem meg
  • Jakuza1
    Az éhezők viadala 3: A kiválasztott
    3.5/10

Ez el is mond mindent. Egy hulladek.
  • Dynamic
    Ja, és a legnagyobb vicc, hogy ezt a szellemvadászos dolgot pont a korábbi Insidiousban lőtték el, amiben ráadásul szintén Patrick Wilson a főszereplő.
  • Dynamic
    Aki a Conjuringot isteníti, az látott már horrorfilmet? Nem bántás, de egyszerűen érthetetlen miért élveznek el sokan a gyönyörűségtől, pláne annak tudatában, hogy kb. minden harmadik horrorfilm alapötletben és dramaturgiai elemekben olyan, mint a Conjuring.
  • tugyiti
    Most terveztem megnézni :DDD lehet kihagyom köszi
  • MerlinW
    Walker egy szimpatikus krapek volt. Hogy a jó színész jelzőtől mennyire távol állt azt meg mindenki tudja. Átlagos tucatszínész volt hálivúd tengerében. Ennyi. Nyugodjon békében.
  • LasDen #87832
    A most wanted man

Értem én, hogy kémkedés meg minden, de az keservesen lassú és vontatott volt. Semmi újat nem mutatott és az is szörnyen átlagos vagy azon aluli volt. Nincs semmi, ami említést érdemel. Max az, hogy Rachel EmszííAdams segge valahogy mindig beúszott a képbe. Közepesen nulla...

5/10