106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Tényleg nagyon jó játék (egyetlen horror vonalú játék amit végigvittem), viszont eléggé monoton. Ha filmvászonra akarják vinni, akkor 30 perc vagy kicsit több kell mire beindulnak az események, majd összesűríteni a maradékot úgy, hogy ne legyen túl monoton de hű legyen a játékhoz. Szerintem kicsit necces lenne de én is szívesen befizetnék rá.
ratbag: elég sok jelenet volt mikor átváltoztak a szobák, így meg úgy alakult át a fal, stb stb, mindenesetre nagyon jó lett bárhogy is csinálták. -
Hát nem tudom, nekem mint játék nem ütött akkorát. Elején még parás volt, de aztán ellaposodott, mert ugyanazt kellett benne csinálni. De egy jó kis thrillert valóban lehetne belőle csinálni, amolyan "Viharsziget-félét". -
szerintem nem nagyon van benne cgi, a maszkmestereknek és a díszlettervezőknek köszönhető a látvány. -
Alan Wake-ből kéne már egy film, mert kiváló játék és zseniális a sztori. Mióta van magyarítása már 20-szor kijátszottam. Remek horror. Bár némi kétségem is van hogy elgányolnák ha megfilmesítésre adnák a fejüket. -
-
A legtipikusabb "happy end" mikor a főszereplő(k) megmenekül(nek), de az uccsó jelent azzal zárul hogy a gyilkos/szörny/entitás mégis életben van és folyt. köv. Persze ez a folytatás legtöbbször csak elméleti jellegű, mert még ha nem is készül valós folytatás a néző tudja és azzal a gondolattal megy ki a moziból hogy "na, ezt mégse sikerült elintézni".
-
hiper KOCKA #87946 Ok, nekem valamiért Akira neve ugrott be először a széria kapcsán. -
hiper KOCKA #87945 Producerkedett is. -
Keiichirō Toyama volt a designer Jamaoka Akira sound designer/director, amúgy szerintem kicsit Resi copy volt, már az első három részben is voltak átalakult torz lények. -
Rony94 #87943 Na-na, Akira csak a zeneszerző. De az tény, hogy betegesen fantasztikus zenéket produkált eddig a Silent Hill sorozatnak. -
Jamaoka a zeneszerzője a szériának -
Én olyan horrort még nem láttam ami happy end volt teljesen :D Látszólag mindig jól végződik, aztán az utolsó jelenet mindent felülír. Persze van kivétel, amikor maga a film végződik szarul, és sehol a happy end :D -
hiper KOCKA #87940 Jamaoka Akira egy brutálisan kreatív fejlesztő... beteg amit művel, tényleg. Sokszor abba kellett hagynom egy-egy ponton a játékot mert nem voltam képes továbbvinni annyira forgott a gyomrom.
Az ilyen kétfejű csecsemők, mozgásérzékelős nővérkék meg póktestű emberek által telehányt univerzumban tényleg ember legyen a talpán aki végigtolja. A brutális hangokról nem is beszélve. -
aztat én nem tudom... majd 1 éve volt egy időszakom amikor erőt vettem magamon és megnéztem pár durvább filmet (fűrészek, collection, collector, meg még pár nem is horror, inkább trancsír filmet), ott azért volt 1-2 nek happy endje. Legalábbis a legutolsó jelenetig 
Ilyen horrorhoz közelállóbb film volt pl az insidious, ami azért részben de happy enddel ért véget ha jól emlékszem, csak folytatás miatt raktak bele egy kis "meglepetést".
Szóval ja, igazából az ilyen horrorokkal én nem vagyok képben, főleg nem azzal hogy hogyan végződnek :( -
ha jól emlékszem ps1 en(?) nekikezdtem, de maradjunk annyiban, hogy hamar kivettem a lemezt, mert annyira "nem érdekelt"
-
Mer' amúgy az ilyen horroroknak tipikusan happy end a vége :P -
Rony94 #87936 "Sajnálom hogy nem egy happy happy end lett, de tényleg jó volt."
Látom, te még nem játszottál egyik résszel sem.
-
Silent Hill
Tyü. Ez tényleg jó volt, és ahhoz képest hogy mikori film teljesen korrekt volt a szg es animáció meg minden, díszlet nagyon ott van a szeren. Van egy hangulata az tény. Sajnálom hogy nem egy happy happy end lett, de tényleg jó volt. -
Rony94 #87934 Én múltkor aludtam el majdnem a moziban az Aliens nézése közben. AZ ALIENS KÖZBEN!!!
Egyszerűen annyira fáradt voltam hogy alig bírtam nyitva tartani a szemem, de közben meg nagyon meg akartam nézni a filmet, mert 20 éves korom révén nem láthattam moziban és most itt volt a lehetőség.
Szóval a lényeg hogy megesik az ilyen. :) -
Nem voltam amúgy fáradt, csak késő volt... :D Azt is meg kell néznem újra... utálom magam ilyenkor, ha elalszok egy filmen :D -
Rony94 #87932 Majd nézd meg még egyszer, de most előtte pihenjél is. :D Egy ismerősöm is elaludt a Ponyvaregényen (KÉT ALKALOMMAL IS), mert mindig késő este kezdett neki. Aztán megnézte újra, de akkor már frissen és feltöltve és tetszett neki a film. Azóta mindig kérdezem tőle mikor moziba megyünk hogy: "Na most fáradt vagy-e?" :D -
Az a csengőhangom (One Missed Call) :-) -
Na írom szépen a listát :) köszi
Silent Hill-t láttam, voltak hátborzongató jelenetek, de be kell vallanom elaludtam film közben, így nem állt össze. Most nem arcoskodásból, hogy milyen kemény gyerek vagyok, de tényleg elaludtam rajta XD
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.02.09. 20:52:11 -
A Silent Hill - adaptáció ide vagy oda - 10/10 pont. A hangulat, a karakterek, a képi világ, a zene... patent lett nagyon.
A második rész is para de az első ismeretében gyengébbnek érzem. Illetve inkább nem olyan átütő. -
Igen, egyrészt ez így kicsit félrevezető (nem a Hasbro találta fel a táblát) másrészt kicsit komikus... mint a csatahajó (Torpedo alapján?)... -
Rony94 #87927 Ez igaz, de a film az első résznek a feldolgozása, ahol pedig egy férfi volt a főszereplő. :) -
Végül is nem tehettek mást, mert az ő tulajdonuk jelenleg a játék. Csak így megakadt a szemem a kijelentéseden, mert ettől függetlenül nem azon alapszik. -
De volt olyan SH játék amiben nő volt a főszereplő. -
Prof William #87924 A Silent Hill szerintem teljesen korrekt. Azon kevés filmek egyike, amik jól visszaadják hangulatot és a történetük is jól illik a világba. -
November Man
6/10
A plusz egy pontot is csak Olga Kurylenko miatt kapja tolem. A film ismet egy ugynokos atlagfilm, elore boritekolhato lepesekkel, igazi izgalmak nelkul, klises megvalositassal. -
Rony94 #87922 A Silent Hill szerintem messze az egyik legjobb játékadaptáció ami létezik. Legalább is számomra remekül áthozta a játék hangulatát. Attól most tekintsünk el hogy a játékban levő férfi főszereplőt kicserélték egy nőre.
Ja és spoiler alert: Kevés filmek egyike, ahol Sean Bean NEM HAL MEG!!!! -
Két nővér... de a koreai változat a jó, az ízig-vérig pszicho-horror. Mondjuk még gondolkodni is kell rajta mert elsőre nem fog leesni mi a stájsz.
A másik ami tetszett a Skeleton key, egy kegyetlenül kemény woodoo szarság, de ott is mikor leesik mi a helyzet kiver a víz.
Utoljára szerkesztette: Synchronous, 2015.02.09. 20:31:27 -
én most a silent hill-t nézem (ha tudom sean bean játszik benne előbb megnézem...), valahol 19 és fél percén jól megijedtem, szépen összerezdültem :D
Mondjuk a horror nagyon messze áll tőlem, ez lehet az egyik oka az előbbi esetnek ^^ -
Na azt is felírjuk a listára :D Olyan horrorokat gyűjtök, amitől nem tudok éjjel aludni. Eddig nem nagyon láttam olyat :( -
Kísértetes horrorban a Nem fogadott hívás viszi nálam a prímet. Szerintem mérföldekkel jobb a Quija-nál. De még a Félelem.com is jobb ezeknél a mai szutykoknál. -
LOL ám...
(kioktatás előtt javaslom a stáblistát végignézni)
A Hasbro studio közreműködése miatt erre hivatkoznak, egyébként ismerem a táblát, nem ebben a filmben fordul elő először... és nem is 100 éves hanem cseppet több... wiki segít.
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.02.09. 19:44:36 -
Hasbro játék? LOL, próbáld 100 évvel korábbra datálni... wiki segít... persze a jogok ott vannak jelenleg, de ez a szarság már elég régi... -
Ami tetszett viszont:
Oculus
Sinister
Mindkettő kb 8/10 -
Ouija (2014)
Na ettől viszont többet vártam. Egy Hasbro játék(!) ötletéből faragott horror..
Jó is lehetne...akár. De eléggé átlagos szellemidézős tinihorror lett, átlagos színészi játékkal, idegesítő karakterekkel, szellemkislánnyal.
6/10.
Az államokban tavaly erre és az Annabell-re voltak a kiváncsiak a nézők horror műfajban... mindkettő gyatra.
-
The Broken (Tükör/Szilánk) 2008
Nagyon lassan indul be, inkább valami dráma/thriller vonalat követ. Hangulat nyomasztó, de valahogy üres, nincsenek jó jellemábrázolások, nincs kidolgozva az egész. Ennek ellenére az alapötlet érdekes. Nem magyarázza meg miért, csak az arcodba rakja, hogy ez történt..
A film második felétől beindul, viszont onnan meglehetősen kiszámítható már. A vége (mondjuk csavar) érdekes, mindent összevetve egy jó 7/10.
Horrornak kevés, thrillernek nem elég csavaros, drámának üres, kidolgozatlan.
Egyszer azért nézhető, plána ha elegünk van a meredten álló fehérruhás kislányos horrorokból, na ebben az nincs (szerencsére).
Annabelle (2014)
Horrornak gyenge, tartalmatlan, klisés. Vannak benne hirtelenijesztgetős részek de a nagy katarzis elmarad. A fekete nő jellemrajza jó, a történet eléggé 0, viszont egy kis side a The Conjuring-hoz. Sajnos az jobb mint ez. Ez nálam egyszernézős 5/10.
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.02.09. 19:11:24