106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    militarizált páncéldisznó lesz az
  • RatBaG #88272
    páncélozott csatamalac!!!
    10/10
  • BaliBoy
    Mert mire számítottál? Egy történelmi filmre?
  • Totti5
    Talán mert egy mese a film? ha nem szereted a meséket, akkor ne nézd meg...
  • Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az tényleg faszság, hogy a sárkány nekirepül szemből a lövésnek direkte (mer nyilván ilyen dumpkopf egy ősöreg, kurva intelligens entitás), de maga a cucc képes megölni egy sárkit és ott találta el, ahol már nem volt meg a pikkelye (és belül ő is puhánygeci) a szíve felett. Szal. ez van, ez volt eredetileg is kitalálva sárkiölésre, működött vala. Ráadásul a könyvben sima íjjal lőtte ki a fekete nyilat a bárd, nem is ilyen balliszta szerű szarral (és a nyíl sem volt annyira bazinagy). A pikkely hiányát meg Bilbo fedezte fel, mikor hízelgett a sárkánynak és az megmutatta mellkasát amin pikelyei "acéllal" és drágakövekkel borítottak voltak, DE egy hibádzott.

A liliputi emberek meg mind olyan hősök a törpék körében, mint nekünk Toldi Miklós kétszer. Úgy aprítják az ellent, hogy mindőjük tízzel felér (vagy kitudja). Akkor már ősi törp páncélokban és fegyverekkel felszerelve.

Ahogy mondod ez egy mese, ez a lényája.

• cobol
    A Hobbit - Az öt sereg csatája. 4/10

Volt pár jó jelent és ennyi.

Micsoda science fiction ez a film!!!
    1 darab vas csővel el van intézve a kibaszot nagy sárkány,akkor még az is hogy ott a több tízeres ork sereg és ki jön pár liliputi ember a hegyből és mindjárt 5000 ork meg döglik meg stb,nagyon de nagyon mese a film.
  • Dynamic
    Jobb, ha hallgatsz

Már a téma is egy feszültséggel teli thrillert sejtetett, ráadásul a szereplők nevei is kellemes filmet ígértek. Sajnos a film nézése közben az érdeklődésem fokozatosan alábbhagyott, és az első óra végén már alig vártam, hogy vége legyen. Vontatott és unalmas, emellett a thriller és a drámai vonal egyaránt gyenge.
    Érdekes módon, hasonló a szempontok miatt (jó színészek, egy rohadt unaaalmaaaas politikai thrillerben) egyből beugrott Hallgatás szabályai c. film. És ekkor esett le, hogy a címük is kísértetiesen hasonlít. Ez talán árulkodó lehetett volna

5/10
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2015.03.09. 10:40:48
  • Kongy
    Hát... pedig annyira okos..
  • Prof William
    Ismered a mondást...

"Isten malmai lassan őrölnek." :)
  • SzinesGeza
    Az Exodus-ban a legnagyobb poén mikor

SPOILER

leosztja Istent, hogy hirtelen miért olyan sürgős a népe kiszabadítása, 400 évig nem volt az?! :)
  • LoSA
    Förtelmes Főnökök 2

Az első rész jobb volt, de ezen is tudtam jókat nevetni.....

7/10
  • CSOCSO
    chappie spoiler
    Nem biztos, hogy Chappie tisztaban volt, hogy mit kene csinalni.
  • hiper KOCKA
    Charlton Hestonnál nem lesz jobb Mózes a filmtörténelemben, úgy gondolom. Bale-t jó színésznek tartom, de ehhez a filmhez semmit nem tett hozzá... 0 szellemiség, 0 karakterhűség. A mai hollywoodi fércmunkák úgyis csak a látványra mennek.
  • Tyler1
    Exodus

Lenyűgöző és monumentális látvány, vizuális effektek, díszletek, és fényképezés tökéletes harmóniája. Ennyi volt a pozitívum. Sajnos baromi nyers a történetvezetés, elmondja amit kell, de erősen kerül mindenféle mélységet. A 2 főkarakteren kívül szinte nincs felépített szereplő, mindenki más csak statiszta szinten van jelen (köztük olyan nevek is, mint Sigourney Weaver vagy Ben Kingsley), és hát Chris Bale-ék sem lettek olyan erős jellemekkel felruházva, hogy ketten gond nélkül elvigyenek 2 és fél órát. Ezért néhol baromi lassú és vontatott, néhol (általában a fontosabb részeknél) pedig kapkod a film, volt hogy untam, volt hogy nem értettem.
    Egyébként kétlem, hogy egy ekkora baromságot normálisan el lehetne mesélni, úgyhogy talán nem is a film hibája, hogy így sikerült.

Hobbit: Battle of the Five Armies

Első kettő jobban tetszett, ez sem volt vészes még a hossza ellenére sem. Összességében a Hobbit trilógia még mindig jobban tetszett, mint a GYU, de valószínű ezt sem nézem meg többször.
  • LasDen #88259
    A Hobbit - Az öt purdé csatája

Jó hosszú film volt. A végér emár kezdett elég lenni a sok csatározásból. So-so kiszámítható volt. egyedül az emlegetett deus ex sasok nem tetszettek. Tudom, meg van magyarázva meg minden, de akkor is az jön le, hogy lusta módja a csata elvágásának. Nem volt rossz, de...meh

Volt egy jelenet, mikor a várost mutatták, akkor a város egy része vibrált. Lehet a videóban volt a hiba, de nem úgy tűnt. Furcsa volt :D

6/10
  • Kongy
    Az arcuk nekem sem, csak az, hogy vinnyogtak, főleg a Ninja.

Meg az, hogy nem kapta meg méltó büntetését, azért amilyen volt. Persze Yolandi meg a másik csávó fele annyira nem voltak szemetek, mégis meghaltak. És akkor Deon-ról még nem is beszéltem, akit amúgy simán kórházba vihetett volna a lángész Chappie, hisz nem kapott halálos sebet, csak el kellett volna látni...

Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.03.08. 21:11:16
  • Jakuza1
  • CSOCSO
    Chappie
    IMAX ban neztem, hatalmas kepernyo es uberbrutal hang. En is tobbet vartam a filmtol de mindenesetre tetszett. Nekem nagyon bejott Yolandi es Ninja. Szerintem sokat dobott a filmen. Remelem szerepelnek majd mas filmekben is; szamomra nem volt idegesito se az arcuk se az angoljuk. Sigourney es Hugh karaktere tenyleg lapos de amugy nem tudom mit lehetett volna meg hozza adni amitol jobb lett volna a film. Talan egy kicsit lehett volna meg akciodusabb, meg brutalabb es a sztorin dolgozhattak volna meg. Hangsulyozom, nem tudom mit lehetett volna meg alakitani rajta de nem vagyok ugy a filmmel, hogy OMG uber volt. Jo volt de nem brutal jo.
    +
    Yolandi, Ninja, Chappie es az Indiai srac karaktere
    Zene, latvany es a fogengszter karaktere is jo volt.

-
    Tobb akcio, meg tobb brutalitas. Egyedul 1 brutal jelenet volt.
    Melyebb sztori(?)

legyen 8/10

Elysiumot 7-es korulire erterkeltem.
  • cylonflatus
    "és Kate Winslet mit keres benne??????) "

lóvét
  • Kongy
    Jó, de a nő szerint rászolgált, mert megcsalta, meg flegmán viselkedett vele/nem törődött vele.
  • repvez
    igen ezt nem vitatom,de azért nem egyenlő egy megcsalás azzal ,hogy halálbüntetést akar a nyakadba varni, mert nem az elképzelése szerint alakul valami.A való életben is tudok pár példát hasonló női visszaélésre, ugy hogy a férfi nem szolgált rá.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem meg egy görbe tükör volt a film. Ugyanis, mindkét oldalon történnek visszaélések. A film ráadásul finomkodott is ezen a téren.
  • repvez
    Nem csak a házasság ellen hanem a férfi nő párkapcsolat ellen is propaganga film.És sajnos egyre inkább jellemző ez. a nő bármit megtehet bűntetlenül, mig a férfi ha nem csinál semmit is elitélik, ha a nőnek épp olyan kedve van.
  • Jakuza1
    pfff
  • BaliBoy
    A Hobbit - Az öt sereg csatája

Nem értem min ment a fanyalgás. Szerintem nagyon jól sikerült. Imádtam minden percét. Nálam 10-es ez a film.
  • Nyiri
    Én inkább házasság elleni propaganda filmnek mondanám, mint romantikusnak de tényleg rohadt jó
  • akyyy
    Holtodiglan

Jesszus ez a fiilm, valami szenzációs, érzelmekkel teli dráma meg romantika is, uhhh. :OOOO
    10/10
  • Synchronous
    Mindig Johnny Five jut eszembe erről a robotról még ha nem is pontosan hasonlítanak. A jellemük is, karakterük is nagyon egyforma.
  • Kongy
    Chappie

Nem lett volna ez rossz, csak annyi baromság volt benne, hogy az fájt. Kezdjük ott, hogy a gengszterek kibírhatatlanok, a végjáték kurvára nem logikus, több sebből is vérzik.
    WTF?! Honnan tudta a Chappie, hogy hova kell menni Hugh Jackman-ért, meg hogy egyáltalán ő az, akit keres? Miért nem vitte kórházba az 'alkotóját', nagyon kellett ez a tudatátültetős baromság?? Miért a leggecibb gengszter éli túl, és miért kellett olyan indokolatlanul brutális halált csinálni szegény 'Amerikának'? :D Jobban bírtam egész film alatt, mint azt a pattogó, ripacs idegbeteget...

Karakterek idegesítők. Gengszterek is, Hugh Jackman is, talán az informatikus sráccal volt a legkevesebb bajom. A látvány jó, de ezt már meg sem említem kb, mert a D9 és az Elysium-nál sem ez volt a baj. Persze, Blomkamp kézjegye rajta van a filmen, de ami 2009-ben (vagy mikor jött ki a D9) elvarázsolt, az most már kevésbé. Ez a film arra próbál építkezni hangulatban, látványban, de ott valahogy jobb volt az egész, sikerült megteremteni a drámát, és nem ment az agyamra senki. 6/10
  • vérpocok
    Stephen King: A dagadt sofőr

200 kilós zsíros bunyip vs 40 kilós horrorregényíró szöszi. Kíváncsi voltam mi fog ebből a tálalásból kisülni, meg amúgy is King adaptáció, tehát alap volt hogy megnézem.

Az előző King filmben (Good Marriage) csalódtam kissé, valahogy vontatott volt bár valószínű hogy ez csak a filmre igaz mert a könyv mindig jobb. Mondjuk ez sem ér fel egy Remény rabjaival vagy Halálsoronnal, de azért a nagy átlagot hozza.

Az ürge tökéletes választás volt a főszerepre, két Undertaker is nehezen kényszerítette volna térdre a csávót, akkora állat. A fizikai összecsapás tehát lehetetlen, más utat kell választani a bosszúra, és mivel női alanyunk horror regényeket ír, nem kell félteni adni fog a szájának rendesen... sőt még a kedves családját (akik szintén pszichopaták) is meglátogatja egy kellemes teadélutánra.

Összességében tehát teljesítette azt a szintet amit elvártam tőle.

7/10

• cobol
    Inherent Vice. Hulladék film/10
  • Sir Quno Jedi
    Nos a trailere valóban nem jó, de az első divergent-nek is úgy ültem neki, hogy na ez kuuuuuurva szar lesz, odakészítettem a hányószacsit előre. DE egész tűrhető volt. Végére még érdekelt is kicsit. Pedig nagyon gáz, de nézhető. Mondjuk én a butus romantikus filmeket is meg tudom nézni, amiket tizenéves bakfisoknak gyártanak. Jó a tűréshatárom. :D
  • Blasta
    Igen, indexék is pont ezt fikázzák, a forgatokonyvet (és a "szinészeket"). Totál jogosan sajnos.
    Mindazonáltal még mindig jobb ez a kicsit elcseszett Blomkamp scifi mint bármelyik Transformers vagy Hunger Games vagy az a mégszornyubb Divergent folytatás, atyaég tegnap végigszenvedtem a trailerét a moziban, szornyuuuuu (és Kate Winslet mit keres benne??????)
  • Blasta
    Ott a pont :D
  • Tikal #88239
    Nekem meg New York-ból, Los Angeles-ből meg San Francisco-ból van már elegem.... :)
  • Kongy
    Vagy csak szereti a hazáját.. Ha jól tudom afrikai :D
  • Prof William
    Azt veszem észre, hogy Bloomkamp ebben igazán jó. A mocskos miliő. A realisztikus és mégis kreatív "ez akár létezhet is 20-30 év múlva" robotok/fegyverek/járművek dolog. Na és persze a véres és realisztikus harcjelenetek.

De a forgatókönyvben a D9-óta nem remekelt igazán. Lehet össze kellene állnia valami jó forgatókönyvíróval és akkor aztán jönnének a kultúrfilmek.

Dél-Afrikát tényleg hanyagolhatná már, bár kehet ,hogy olcsó ott forgatni. :)
  • Blasta
    Elnézést, Blomkamp lesz a rendezo neve helyesen. :)
  • Blasta
    Chappie - 7/10
    ---------------------
    Jó volt. Vagy mit mondjak, nem volt rossz! :D
    Voltak dolgok amik zavartak, kezdem azokkal:
    Nem igazán tetszenek ezek a Bloomkamp-os 1D-s karakterek (vérgeci uberállat ösbunozö, számító cégvezér, csalódott és szintén vérgeci fegyverfejleszto akit melloznek a cégnél, stb.). Kicsit árnyalhatná a karaktereit jobban. Továbbá kifejezetten idegesített a föszereplöpáros a Die antwoord-bol. Borzasztó arcok, borzasztó szinészi képességekkel, idegesíto angollal...
    Továbbá a torténet is elég sablonos illetve klisés néhol. De szerencsére nem annyira mint az Elysium esetében. Jackman 1D-s karaktere rémidegesíto és tényleg mintha a Robocop 1-bol szedték volna ossze minden darabját. De még a robotja is a klasszikus filmet idézi. Tisztelgésnek ezt nem tudom be, leginkább otlettelen másolás. Sigourney meg olyan amilyen, kb. az utóbbi 5 szerepében mind ugyan azt a "fonokasszony" karaktert osztják rá mint ebben is. Banális és unalmas.
    A torténet így a sablonos vagy másolt karakterek miatt nem tud igazán eredeti lenni, mégiscsak ök viszik elore a sztorit. Nyilván kozelében nincs a D9-nek de azért nem sullyed Elysium-i mélységekbe.
    Ami jó volt:
    Maga Chappie. Aranyos, szeretnivaló, vicces (visszafogottan), lehet vele azonosulni (már amennyire egy gyereklelku robottal tud az ember :D). A sztorija is rendben volt, bár néhol banális ez is. Pl. ahogyan tanul az nekem nem tunt logikusan felépitettnek. Nem voltak benne szemetszúró ökörségek de azért néha átgondolatlan volt.
    Illetve jól hozta a szerepét Dev Patel, a gettómilliomos srác. Nem volt baj vele, jól játszott végig.
    A látvány pedig olyan amilyet a D9 óta minden Bloomkamp filmtol elvárunk. Kegyetlenul realisztikus és mocskos CGI, minden olyan mintha tényleg létezne, semmi króm csillogás, semmi agyondizájnolt baromság, minden gép steril, minden akciójelenet hihetö és nem esik át a ló tuloldalára. De mint mondtam, ezt várjuk Neil-tol, ebben véleményem szerint egyedulállóan jó. Ja és nem baszkodik éjszakai akciózással, minden full világosban torténik végig. Respect.
    A rendezo a film utolsó 30 percére hagyta az igazi akciót, addig sajnos nem tul porgos a film. Viszont ez a 30 perc megint olyan mintha a robotzsaru és a D9 mixet néznénk. Robotok, emberek, lépegetok borzasztó látványosan gyakják egymást. Rossznak semmiképpen nem rossz, de néha már tényleg ismert dolgok koszonnek vissza.
    Ha az Elysium egyszer nézheto jelentéktelen film volt, akkor Chappie mindenképpen jónak minosul, de a rendezotol azért ismét tobbet vártam volna.
    Szerencsére tudom, hogy Alien lesz a kovetkezo projektje, de ha nem tudnám már konyorogtem volna neki, hogy felejtse már el ezt a nyamvadt Joburgot és az egész idegesíto dél-afrikai miliöt, kicsit elég volt már belole (még ha az Elysium nem is ott játszódott, de akár ott is ljátszódhatott volna, sok kulonbség nincs látványban).
    7 pontot jóindulattal adok neki, mert nagy reménységnek tartom Bloomkamp-ot.
  • Mentol
    Köszi, srácok, már megtaláltam, csak gennyd felvetésére válaszoltam.