106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Utolsó mondatodra: nem.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az első az egyfajta mesterséges féregjárat volt. Oda lett "téve" a Szaturnuszhoz. Ahhoz mentek ugye a hajósok, s végül ott lett az állomás is, ahol hősünk találkozik a lányával, majd onnan ugrik tovább - gyakorlatilag vissza - keresni a csajt.
    A második volt egy meghalóban lévő csillagnál, és azzal "utazott" a hősünk.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyre gondoltunk :)
  • IMYke2.0.0.0
    Tegyük fel, hogy egy maroknyi űrhajós letelepszik egy "lakható" bolygón... és?
    Nos, amit a környezetük nem végezne el [új vírusok, új környezeti tényezők és ebből fakadó veszélyek], azt a mutáció elvégezné. Záros időn belül.
    Tehát, ha egy ilyen maroknyi emberen múlna az emberiség, mint élőlény túlélése, akkor kár is belevágni.

• Blasta
    Jol hangzik, beprobalom mindenkeppen, koszi!
    Amugy meg 1 dolog eszembe jutott amit kihagytam (es a film szamlajara lehet irni).
    A fekete lyuk nem= feregjarat.
    Marpedig a filmben ezek a sracok a vegtelen tomegu fekete lyukba repultek be es utaztak, nem?
  • Sir Quno Jedi
    Nem csak a technológia, de a létszám a lényeg. Ez nem Noé bárkája, hogy odamennek egy családdal, meg egy rakat állattal. Nézzétek meg hogy egy szaros állandó Mars kolónián mekkora viták mennek és joggal. Egy fajt egy idegen bioszférában életben tartani, pár egyedből kiindulva, horrorsztori és túlontúl sok az ismeretlen. ÉS a Marsiaknak még tudunk utánpótlást küldeni és kapcsolatban tudunk lenni velük, hogy segíthessünk tudásban, tanácsokkal stb. Ki tudjuk képezni a jövőbeli utódaikat távolról is a szakmájukra stb. Esetleg küldhetünk újabb lakosokat, ha nagyon gáz a helyzet etéren. A belterjességet meg jobb, ha nem is említjük.

Ezek a primitív kolonizációs próbákozások könyvben, filmen jól festenek, de a valóságban nem úgy működnek, ahogy Móriczka elképzeli.
  • zorrobomber
    Igazad van olyan szempontból, hogy ez csak egy film (suspension of disbelief), viszont SQJ-nek is, egy bolygó terraformálásához és kolonizálásához nagyon komoly tudás- és eszköztár szükséges, amire nem utaltak a filmben. Lehet erről vitázni csak nem érdemes, a filmet nem a technológia érdekli elsősorban, hanem a morális kérdések.
  • Sir Quno Jedi
    Erről jut eszembe, hogy ajánlom figyelmedbe az Ascension-t. Legalább az első részét nézd meg. Minisorozat, gyakorlatilag egy nagyra nőtt film szétdarabolva.
  • Blasta
    Tehat drasztikus eghajlatvaltozasrol es elelmiszerhianyrol van szo, ugye? En nem mondom, hogy a bolygo elhagyasanak kellett lennie az EGYETLEN megoldasnak, de az teny, hogy nagyvonaluan nem fejtettek ki mélyen a problemat, igy az A es B terv elfogadhatonak tunik.
    Az meg, hogy azon a technilogiai szinten mi volt lehetseges es mi nem, azt hagyjuk, lovesunk sincs az akkori technologiarol.
  • Sir Quno Jedi
    A B cél azon a technológiai szinten gyakorlatilag megvalósíthatatlan volt (és nem feltétlen az utazás a probléma).
  • Sir Quno Jedi
    Az volt problémájuk, hogy a penész miatt elsivatagosodott a bolygó és meg is változott az éghajlat rohadtul, végül ez a vízhiányhoz vezet.
  • Blasta
    Ha jol emlekszem a vizzel semmi bajuk nem volt, nottek a novenyek is rendesen, a penesszel volt problemajuk, nem?
    Viszont tenyleg arrol volt szo ahogy lentebb is irtak, hogy nem az A terv volt a cel, hanem a B.
  • zorrobomber
    Jaja nagyonb jó bene a grafó meg a tegnó. Igényezs vagyok.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.03.16. 10:40:56
  • Mentol
    Jupiter Ascending

Akár még élvezhető is lett volna, ha nem egy idegbajos/epilepsziás operatőr, vagy sztahanovista vágó végezte volna a simításokat.
    Eredmény: akár jónéhány kortárs akciófilmben (legjellemzőbb példa: Transformers), az akciókból nekem semmi nem jött le, csak egy nagy színkavalkád.
  • Sir Quno Jedi
    Azt kéne megérteni, hogy a víz semmilyen formában nem képes elhagyni a bolygót a gravitációja miatt (legalábbis nincsenek 1xű módjai). Ergó elegendő energiával (reaktorok eniván) gyakorlatilag mindig lesz vízutánpótlásunk (ha lefagy, kiovasztjuk, ha sós lesz lebontjuk és sótlanítjuk, ha elszivárog, lefúrunk míg el nem érjük stb.). Nem igazán 7milliárd embernek, nem is feltétlen 700milliónak, de a faj bőnyállal túlél. Az élelmiszertermelésre kb. ugyanez igaz pepitában. Ha van elég energiád akkor teljesen zárt körülmények között (akár a föld alatt is) meg tudod termelni az élelmet. Pl. gombát könnyedén, minden mást melegházakban. A növényeknek nincs szüksége a napfény egész spektrumára, így mesterséges fényben is nőnek szépen (a gombáknak meg még az sem kell).

Egy maroknyi ember túlésésésre egy tökéletesen ismeretlen bolygó ökoszisztémájában (külső támogatás nélkül) viszont kb. zéró az esély. Első betegség elviszi őket a picsába ha mást nem, de ez a legkevesebb.
  • IMYke2.0.0.0
    A setting hibája egyedül az,
    hogy nem határozták meg az időt, amikor játszódik a sztori.
    Mert, ha teszem azt 11214-ben játszódik, akkor még a szőrszálhasogatók is könnyebben befogadják azt a maszlagot, hogy a Föld véglegesen elsivatagosodott és az éghajlatok megfordíthatatlanul, a bolygó teljes felszínén - mert ugye a filmben elhangzik, hogy alatta is élnek - élhetetlenek...
    De, nincs idő.
    Én legalábbis nem hallottam, láttam ilyet benne.
  • precision
    az alapfelvetés egy hazugság volt... az öreg célja végig az volt hogy az emberiség egy másik bolygón folytassa ha a Földnek annyi... a célját el is érte... én ezt nem nevezném orbitális baromságnak :) lehet, hogy nem volt annyira közeli a vég a földi élet számára, de elkerülhetetlen volt, ezért is kellett pár embert elküldeni egy másik lakható bolygóra
    de amúgy részben igazad van, jobban megmagyarázhatták volna, hogy mi a gond a Földdel... de józan paraszti ésszel gondolkodva a Mars sorsára kezdett jutni a bolygó szerintem, és nem tudtak ellene mit tenni
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Interstellar" - 8/10
    (2015.03.15)

Izgalmas utazás volt.
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem már az alapfelvetés is orbitális vadbaromság volt. Mármint az, hogy miért is kéne elmenniük és hogy ez lenne az okosok szerint a megoldás. Lófaxt.

Mert ha az az ok, hogy teszemazt szupernova lesz a napból mondjuk 100 év múlva és snitt, ott a vége a bolygónknak, akkor van is értelme, de így??!? Ez színáltudományos baszakodás volt, semmi több. Ahogy józsika gondolja. Végig fogtam a fejemet.
  • Blasta
    Pedig korrekt volt egészen addig a pontig amit irtal. Pontosan a befejezés miatt vontam le jópár pontot az értékelésnél, ez tiszta sor.
  • precision
    valami hasonlót éreztem én is, de azért tetszett... valamivel eladhatóvá kellett tenni a filmet a szélesebb közönségnek, hogy ne csak a Stephen Hawking fanok tudják értékelni.... :)
    a nagy hype miatt én is jobbra számítottam, de azért nem bántam meg, hogy megnéztem... 7 pontot én is tudok neki adni
  • mégvadabbdisznó
    "Ez igen, ez egy teljesen korrekt tudományos-fantasztikus film volt, a szó legjobb értelmében."

Na ne viccelj.

Órákon keresztül megy a duma a fizikáról, csillagászatról, számítások, einsteinkedés, képletezés... aztán a végén bevágja hogy a SZERETET, mint az univerzális mindenen átívelő erő... pofám leszakad... ez már az Erő gyermekei c. hongkongi b-moziban is iszonyú bugyuta volt, de itt: teljes padló...

Egy jó sci-finek indult aztán átment egy ezoterikus baromkodásba az egész.
  • Blasta
    Interstellar - 7/10
    ------------------------
    Ez igen, ez egy teljesen korrekt tudományos-fantasztikus film volt, a szó legjobb értelmében. Már beszerezheto HD minoségben és 2 méteres itthoni vásznon néztem, szóval a látvány is át tudott jonni.
    A 2001 óta sztem nem nagyon dolgozták fel ezt a témát ilyen tartalmi (és persze vizuális) minoségben. Nem egy alapmu, de egy teljesen élvezheto és súlyos film. Kicsit persze néhol túl hollywood-i (például a vége) de ettol fuggetlenul ajánlott nagyon. Ja és a film egyetlen poénja is utott :)
    Viszont remélem az elvonókúra hasznos lesz azoknak a nyilvánvalóan LSD-fuggo designereknek akik azokat az elb*szott droidokat a filmbe álmodták...
  • Bokafix2
    Cipőbűvölő (2014)

Sandleres tucatvígjáték, nem annyira romantikus, inkább komikus, viszont az alapszitu ötletes, nekem tetszett, pedig Sandler nem egy top színész nálam, de nem volt zavaró az alakítása, sőt illet ehhez a filmhez.

6/10
  • Kongy
    Abban, hogy itt nem csak idióta robbantgatás van 2 órán át.... -.- Ezt mondjuk nem nehéz elérni.. Legalább próbálkoztak valamit belevinni, gondolkodnivalót, más kérdés, hogy nem nagyon sikerült lezárniuk a gondolatmenetet..
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.03.15. 21:23:22
  • hiper KOCKA
    De mégis milyen információt közöl az hogy "Transzformersz jellegű akármi /10" ?

Odaírtad abba a hsz-be hogy a Transformers-re hányast adtál? Nem. Akkor honnan kéne tudni hogy neked ez egy 10-es skálán hanyas?
  • eksy
    Nekem akkor is egy színvonal a két film. Mégis miben múlta felül?:)

Dynamic #88361 és még csak nem is szántam viccesnek:) Kritika volt.
    És szerintem bizony többet ért mint egy száraz 2/10
  • Shep
    Megnéztem ezt a Délibáb című magyar csodát, hát, azt hiszem ezt az akció vonalat inkább nem kellene erőltetni. Nem lett volna amúgy rossz film, csak hát szövegkönyv 0, színészek úgy ahogy elmentek de a cselekmény az nagyon nem állt össze, úgyhogy senkinek nem tudom ajánlani, csak a műértőknek. Ők talán megtalálják azt amit nekem nem sikerült. Ami amúgy nagyon zavart, hogy a magyar szövegeket alig lehetett érteni, bezzeg az angol, francia, román mind tökéletesen hallható volt, mintha a magyar szövegeknél más mikrofont használtak volna, vagy nem tudom.
  • Tikal #88364
  • precision
    Divergent

Hát ez meg mi volt? Borzasztó...

2/10
  • RatBaG #88362
    vagy The Experiment 2010.
  • Dynamic
    Annyira idétlenek és unalmasak ezek az "írok valami vicceset/10" értékelések.
  • m0tTh0w
    Das Experiment 2001
  • Dean Winchester
    segítséget kérnék, nem jut eszembe a film cím csak a történetre emlékszem.

Lehetett jelentkezni embereknek egy játékra. A bejutáskor dőlt el, hogy a csapatból ki az aki a rendőr és ki az aki a rab szerepét játsza. A bejutás előtt persze két ember összebarátkozott majd pont úgy jött ki a lépés h egyik rab lett másik a rendőr. Az egész történet végig egy börtönben játszódott..

A bejutás előtt a főszereplőnek pl. haja is volt majd mikor rab lett leborotválta és jelentős átalakuláson esett ás szellemileg is..
    Vkinek tippje ?:) ötlet ?
  • Kongy
    Transformers jellegű? :D Ember te milyen anyag hatása alatt álltál, amikor nézted? :D Oké, hogy nem lett egy jó film a Chappie, de még így sem lehet egy mondatban emlegetni a Transformers-el, mert sértés.
  • eksy
    Chappie

Végigszenvedtem, megbántam.
    Transzformersz jellegű akármi /10
    Én chappie esetleges újabb és újabb kalandjait kihagyom.

John Wick

Jó film. 7/10
  • extra sensory
    Utolsó csillagharcos 2014

Tulajdonképpen egy magyar Űrgammák, csak jobb effektekkel... a vizuális trükkök annyira bénák hogy az égő űrhajó úgy néz ki, mármint úgy égnek rajta a lángok mintha oda lennének fotosoppolva valami béna programmal. Ezért is írtam hogy max csak az Űrgammáknál jobbak az effektek, ami a 90-es évek egyik nagy csapása volt, persze akkor gyerekfejjel még nem tudtam hogy milyen vizuális szennyezésnek teszem ki magamat hogy Űrgammákat nézek, de hát 2 db adónk volt oszt cső.

Gyakorlatilag minden szereplő kilógott valamiért, egyik bénán volt meganimálva, másik otromba jellemmel bírt, harmadik meg csak egyszerűen unalmas volt. Hát ezért biztos megérte egy csapat tizenévest szerepeltetni, nekik nem kell nagy gázsit fizetni. Egy szikkadt Kevin Sorbo-n kívül nem volt más ismert figura.

Egy biztos: ha tegyük fel túlmelegedne a Föld és el kéne menni más bolygóra, énbelőlem ne csináljanak csillagharcost... nincs kedvem erőltetett kiképzéseken részt venni, nem szeretnék egy szál f*szba ősóceánokba hullani zuhanó űrhajókról, és nem akarok mutáns tapírokat halálra öklözni... nem kell ez nekem... de az ilyen film sem.

3/10
  • kill3r21
    Best Of Me
    Klisé halmaz, de faszán összerakva, barátnővel tökéletes...
    10/7
  • LasDen #88354
    Én egyik GYU filmből nem láttam bővített verziót. Annyit nekkem nem éér
  • Totti5
    Kivárom én is, amint lesz lemezen már repülök is rá:) , DE a mozi élményt semmi sem pótolhatja, a Hobbit pedig brutál jó élmény volt. Az extended s a sok extra egy jó érv arra hogy legyen értelme miért megvenni és megnézni újra és újra.
  • IMYke2.0.0.0
    Mindig csak az Extendedet néztem meg eddig is. Most is kivárom.