106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A Bill és Ted-ben is egy fejet hozott mindig, csodálkozott egyet oszt jó. 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #88510 Keanuról még mindig nem tudom eldönteni, hogy ilyen jól játssza az érzelemmentes karakterket, vagy Steven Seagall-hoz hasonlóan, neki is csak összvissz 3 arckifejezése van. :)
De az eddigi filmográfiája lapján inkább a 3 arckifejezésre tippelnék. -
csak még egy utolsót ehhez az egész idióta John WIck filmhez... SPOILER!
ha jól megnézitek John Wick arcát vagy gesztusait, egy deka érzelem nincs rajta, pedig elvileg rettenetesen szomorú a felesége és a kutyája miatt, és dühös is... ennek ellenére fa arccal öli az ellent... és most nem a színészi játékra célzok, magára a karakterre... aztán amikor eljön az ominózus pillanat, végre eljut a sráchoz, eléri a végső célt, megbosszulni készül a kutyáját, a becsületét, a felesége emlékének elvesztését, hogyan öli meg? gyakorlatilag 1 másodperc alatt gondolkodás nélkül jellemtelen és érzelemmentes arccal lelövi és megy tovább... micsoda motiváció, micsoda mély érzelmek és sérelmek, mekkora katarzis, hogy az igazság győzedelmeskedett... ja nem :D -
SPOILER!
hagyjuk már ezt a John Wick féle motivációt :D az ügyeletes mafiavezér fia nem tudván hogy ki ő megveri, ellopja a kocsiját, megöli a kutyáját... (persze először meg akarta venni az autót ugye, csak John Wick beszólt neki, és a dolgos becsületes maffia népeknél nem tűrik ha beszólnak az embernek)
oké, John Wick egy kemény legény, a kicseszett rémkirály, vele nem lehet szarozni, ok... erre nekiáll az egész maffiát megölni... régi barátait, társait... :) ez "érthető" ? hát nem tudom :) szerintem erőltetett, úgy mint maga az egész film
Utoljára szerkesztette: precision, 2015.03.20. 22:16:46 -
Így van, itt is tökéletesen érhető a motiváció... a gyilkos nem fizetett meg aki megölte a szeretteit.
Hellsing: Azt írtad nekimennél bárkinek... na de hagyjuk a maffiát. Nem vagy képzett gyilkos, rendben van. Legyenek akkor akik megölik a kutyád sima átlagemberek. Őket ugye elintéznéd bosszúból a kutya miatt. De utána megölnéd azok ismerőseit, rokonait és barátait is? Sőt ha annak az apja aki megölte a kutyádat felhívna és próbálna bocsánatot kérni a fia nevében (ahogy a filmben), még őt is megölnéd?
Az a baj hogyha jó a körítés, hullanak a fejek, meg megy a robbantgatás ezerrel akkor a vérpistikék torkán bármilyen sztorit le lehet nyomni... bármilyet. Ha Keanu vemhes kocáját lövik fejbe nyíllal, arra is lenne magyarázat. Másrészt monitor mögül mindenki akkora arc... "hát ha ilyet tennének én így felnégyelném meg úgy felnégyelném a szemetet..." Valószínűbb hogy az első vágás után elájulna a vértől... de hagyjuk is... a történet adva volt, ki lehetett volna ezt hozni jobban is, és tekintve hogy Keanu egyáltalán nem tud színészkedni nem tudta nekem átadni azt az érzést hogy mennyire szereti a feleségét és a tőle kapott kutyát... innentől fogva pedig már az indítékát (legyen az bármi is) megette a fene. -
arra én elmentem moziba anno. Egyetlen bajom vele, hogy ott Butlernek totális győzelmet kellett volna aratnia, úgy lett volna teljes a bosszú. Így csak egy kis puki volt a végén és jött a szar... -
Ha már ilyen bosszú film nálam az egyik favorit a Törvénytisztelő Polgár, valahogy Butler-ről jobban el tudtam hinni hogy kemény csávó aki visszavág azoknak akik kibasztak vele.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.03.20. 20:37:54 -
Jóég... ekkora vita egy film miatt... már bánom hogy felhoztam. Egyébként amit Jedi írt azt jobban el tudom fogadni indítéknak hogy betörtek hozzá és megalázták, bántották, rombolták a renoméját, becsületét stb. Bacon filmjét nem sokkal a John Wick előtt néztem meg, ott teljesen átjött a bosszú vágya... Megölték a feleségét, gyerekét, lerombolták az otthonát stb. -
Hellsing47 #88503 John Wick indítéka az abszolút érthető. Egy kicsit valóban félreérthető voltam :D -
"hanem az indítékát (ami abszolút érthető)"
Az az "abszolút érthető", tehát joggal fikázza az indítékát? Vagy, a filmbeli hősünk indítéka "abszolút érthető", és Bokafix2 azt fikázza?
Csak hogy tegyük tisztába a dolgokat :)
-
Hellsing47 #88501 Te most kevered az átlag ember életét meg a filmbeli John Wick-ét. Átlag emberként természetesen nem mennék neki az orosz maffiának. Képzett bérgyilkosként meg.... már leírtam.
Ráadásul te eddig nem a filmet fikáztad, hanem az indítékát (ami abszolút érthető). -
Biztos hogy felnégyelnéd ez egyértelmű, az sg-n úgyis mindenki évek óta bokszol. -
Valószínű nekimennél akárkinek miatta és utána kiirtanál mindenkit a környezetében, értem. Ne erőlködj a magyarázkodással nekem nem jött be a film... ennyi. Megvan a jogom a véleményemhez ahogy neked is a sajátodhoz. Viszont a személyeskedés nem az én primitívségem bizonyítéka. -
Te leszarnád, hogy megölik, ha a halálos beteg feleséged még halála előtt 1 nappal vesz neked egy kutyát, hogy ne legyél egyedül? Én is biztos felnégyelném, aki ilyet tesz. Minimum.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.03.20. 18:24:53 -
Hellsing47 #88497 Te vagy nem voltál még szerelmes senkibe, vagy nem vesztettél még el senkit, vagy csak simán primitív vagy még az ilyen egyszerű filmhez is.
Egy random kölyökkutya kínzásáért/megölésért is neki mennék akárkinek, ha előttem csinálja. Pláne akkor ha képzett gyilkos vagyok és a kutya a búcsúajándék a halott feleségemtől. -
Elolvastam. Nem értek egyet... ha nehéz kimondani hogy elbaszták a motivációt inkább kezdjük el megmagyarázni hogy kizárólag egy kutya az egyetlen kapocs élete nőjéhez... van aki ezt beveszi, van aki nem. -
Elolvastad például a 489-est, vagy csak vadul ellentmondani szándékkal ragadtál billentyűzetet? -
A felesége emléke, akire csakis egy kutyából kiindulva tud visszagondolni. Világos. Mert az életben semmit nem kapott tőle csak egy kutyát, és ha az a kutya nincs tán el is felejti hogy volt egyáltalán felesége. Ne hülyéskedjetek már. -
Az nagyon jó film 
Meg is nézem ma -
jah, hát kevesebbért is tömegmészároltak már. Ő meg bele volt buzulva a kocsijába. -
ne felejtsük el az autót, AZ AUTÓ! dráágaszág... -
Nem csak a kutya miatt teszi.
Tényleg nem ment át neked a film. -
Igen, a kutya volt az egyetlen kapocs a halott feleségéhez. Plusz bejöttek a saját házába és megalázták, mikor megállapodása volt velük. Ez egy büszke embernek, aki számolatlanul ölt már le másokat olyan, mintha szemenköpték volna közönség előtt. Jogos bosszú vonat beindul. Ez becsületbeli ügy. A depressziója, halálvágya és önpusztítása pillanatok alatt átment nyílt agresszióba, végre újra volt életcélja. Ha nincs már vesztenivalód és érzelmileg instabillá válsz, sérült vagy, akkor rohadt veszélyessé válsz.
Aztán az adrenalin kicsit helyrerázta, újra élni kezdett és minél jobban ki akarták nyírni, annál jobban felpörgették, újra a régi volt, de most már nem pénzért és előnyökért, hanem önmagáért küzdött, a vegytiszta vendetta életben tart a leglehetetlenebb helyzetekben, pedig már nem is érdekel.
Végülis hálás lehetett volna nekik, hogy célt adtak az életének ÚJRA. :D Le is rótta a háláját skulóban... :DDD -
SzinesGeza #88488 Komolyan ennyi jött le a filmből, hogy a kutya a motiváció?
(és még véletlenül sem a felesége emléke?)
:) -
Prof William #88487 Valószínűleg úgyis jön majd egy fojtatás, ahol most majd a macskáját ölik meg és cserébe a triádokat fogja majd kiirtani. -
Úgy néz ki nem dögölhet meg mert -
Kizárólag a szereplő motivációjáról beszéltem, nem cakkompakk az egész filmről akciójelenetestül, színészi játékostul, történetestül. -
marhaság az egész sztori...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ott a kutyás dolog ugye... aztán túl van romantizálva az egész alvilág bemutatása... takarító csapat, szálloda a gengsztereknek, külön klub, külön aranyérme mint fizetőeszköz...stb., hülyeség az egész...
legalább döglött volna meg a végén John Wick... nekem az, hogy most eltett láb alól jó pár alvilági figurát nem mentesíti az alól, hogy korábban ő is pont ugyanolyan ember volt... ettől még nem lesz pozitív karakter...
de napestig sorolhatnám, gyakorlatilag nem tudok jót mondani a filmről :D de mit vártunk egy Eva Longoria produceri munkától... :P nagyon nem értem az imdb 7,2 -es pontszámot, de ez legyen az én bajom :D -
most komolyan azon megy a vita mennyire volt hiteles a john wick?
annyira mint a hasonló régi 80-as 90-es évekbeli b akciofilmek..
-
Kevin Bacon is valami hasonlót csinál a Death Sentence-ben (ami szerintem kiváló film), de ott ez valahogy hitelesebbnek hatott mert neki kiirtották a fél családját. Viszont ahogy Keanu végigrombol a fél alvilágon egy olyan kutya miatt ami tán egy hetet sem élt vele... nem tudom... "nem igazán jött át". -
Never kill a man's dog.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
nyilván picit túloztam :) de a lényeg érthető -
"akiről még a golyók is lepattannak és egymaga elbánik egy hadsereggel"
Azért néha lesérült a srác. A Mátrixon kívül "csak" ennyire futja neki. -
-
elnézést kérek mindenkitől aki olvassa a posztjaimat és nem érti az iróniát
(nincs humorérzéke)
főleg tőled!!!444!!!
bezzeg SzinesGéza úr érti, ő biztosan nem bölcsész
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.19. 13:21:33 -
lol -
SzinesGeza #88474 Már megint félremagyarázol. :)
Azok az okoskodók akik a lenéző mosolyt használják és/vagy nem tartják elég érettnek azokat akiknek esetleg nem tetszett a film! -
bohócfóbiásoknak egy kis nightmare fuel :DDD
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.03.19. 12:10:17 -
Igen, igy maris sokkal jobb, okoskodonak hivni azon emberek csoportjak akiknek tetszik egy dráma az tobb mint korrekt