106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[2015] - (imdb) - "Spy" - 7/10
(2015.09.29) (131 perc, amerikai)
Engem is meglepett végül, de jól szórakoztam egy Melissa McCarthy karakterére épített filmen. Pedig aztán ebben is volt minden, ami korábbi szabad szájú filmjeiben - sőt!
A bónusz sztárok (Jude Law, Jason Statham, és a még mindig istennő Morena Baccarin, Rose Byrne meg bombanő) mellett Magyarország (Budapest és a Balaton) szereplése, valamint a stáblista ~70-át kitevő magyar nevek együtt csak emelték az elégedettségemet.
A Trabant Combi után a (beépített) BMW 435i (reklám) igazi badass volt - imádom. Szegényt sajnáltam is. -
azért a mindenki által rongyosra nézést vitatom... -
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez... :D
Legjobb western
-
hiper KOCKA #90720 Egy maréknyi dollárért 1964
A veszélyekkel teli vadnyugaton az a mondás járja, hogyha egy pisztolyos ember találkozik egy puskással, akkor a pisztolyosnak nincs esélye.... khm... de van: csak Clint Eastwood kell hogy legyen a neve.
Nincs olyan problematika amit hallgatag barátunk ne tudna megoldani... a történet is elég szépen felépített ahhoz képest hogy "csak" egy spagetti western.
Nagyon kifinomult egyensúllyal lavíroz hősünk a két ellenséges família között, és látszólag ahhoz pártol ahol nagyobb az esély a győzelemre... de azért rendesen alágyújt a "győztes" családnak is, elvégre ő mégiscsak egy magányos lovag. A jelenetek magukért beszélnek, tényleg remek filmet csináltak ezen cím alatt.
8/10
Pár dollárral többért 1965
Emeljük a tétet... a trilógia második darabja ( a részek nyilván nem folytatásai egymásnak, sőt semmi közük egymáshoz) még rátesz egy lapáttal a zseniális vadnyugati hangulatra, megbolondítva azt egy nagyon kemény Lee Van Cleef-el, aki a felturbózott fegyverével bizony sokkal messzebbre lő az átlagnál... na és jóval pontosabb is.
Inkább az ő karaktere van kiemelve ebben a részben hiszen személyes ügy vezérli, és bőszen készül a nagy bosszúra. A fizimiskája szinte tökéletes egy ilyen filmhez... a vér meghűl az emberben mikor lazán odaáll a pisztolyos ellenfél elé és nagy nyugalommal elkezdi összerakni a kis turbó fegyóját... mivel tudja hogy a másik pasi képtelen lesz ellőni odáig...
...és tényleg... a golyók pár méterrel a lába előtt csapódnak a földbe... végül a párbajhős bátorsága inába száll és elkezd rohanni... de hiába... egy dördülés majd egy puffanás... szóval zseniális. Leone egy nagymester, ez tény.
9/10
A jó a rossz és a csúf 1966
És elérkeztünk a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusához... erről a filmről tényleg csak ódákban lehet beszélni, de felesleges is írni róla mert napestig lehetne elemezgetni. Ráadásul már mindenki rongyosra nézte...
10/10 -
És arra mit írsz? mert személyeskedésen kívül lényegében semmit nem mondtatok, azt meg h kinek mi tetszik mindenki eldönteni, komment ahhoz nem kell. Azt leírhatod h neked miért nem, de az én ízlésemhez neked semmi közöd és megszólni azért mert nem az tetszik ami neked, meg pláne semmi jogod.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.29. 19:51:16 -
[2015] - (imdb) - "Minions" - 6/10
(2015.09.29) (86 perc, amerikai)
Sokkal jobbra számítottam, de nem volt rossz sem.
-
Újranéztem és eszembe jutott, amit írtál: "Persze akadnak benne hülyeségek", mint pl.: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az időutazásra mondják, hogy csak "odaútra" szól (mert nem lesz elég energia, nameg a chip is megsül) - dehát persze, hogy csak odaútra szól, hiszen itt az időgép nem megy velük, mint a Vissza a jövőben-ben. Itt szó szerint pucér seggel érkezik az időutazó... -
Arra már inkább nem is írtam semmit, minden tetszik neki ami hangos, sok CGI és fos :) -
Hát egs, ha ilyen szutyok műsorokat megnézel :DD -
[2011] - (imdb) - "Another Earth" - 5/10
(2015.09.28) (93 perc, amerikai)
Eltekintve attól, hogy ordas nagy baromság a címadó szituáció - hogy a filmbeli (!) és valós (!) fizikai/csillagászati tényezőket (csak 1: gravitáció) szemet hunyva ne említsem, és a "megfigyelés ténye által befolyásolt megfigyelt" alapelvének használatára elégedetten rábólintsak -, (hiszen sci-fi mese) érdekes mód elgondolkodtató volt ez a majdhogynem kamara szính... film.
De, sajnos (?) majdnem minden komolyabb snittnél bevágták az ordas nagy baromságot az égre.
A vége aranyos volt - vajon melyiküknek volt nagyobb vezekelni valója...?
//Még este elkezdtem a "Pixels"-t is, de az a ~11,5 perc eltántorított tőle...
//Év átírva
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.29. 08:26:53 -
sokan ezt felejtik el a mad max szapulása közben: hogy egy hiánypótló poszt-apok film, ami visszahozza a mel gibsonos filmek hangulatát.
ezek a képek pl. magukért beszélnek (a rajongók összegyűltek pár napra mad maxesdit játszani)
képgaléria -
Southpaw
Összességében csalódás a film, ami bár tisztességes munka lett, de igazán újat és egyedit nem mutat fel. Gyllenhaal pazar alakítást nyújt, minden pillanatában hiteles a karakterében, de a története sem drámaként, sem sportfilmként nem igazán erős.
Marad a Rocky spinoff, amiben még bízhatom. -
-
én is virtuális szemetet zabálok... forgó szelfis videókat nézegetek...
-
Én nem mondtam, hogy rossz ember vagy attól, hogy eszed a virtuális szemetet. :) Csak egy tényt közöltem. -
Nem érzem magamat rossz embernek azért mert amit annak találok az szórakoztat, szóval az ilyen mélységesen lekezelő gondolatokat hagyd meg magadnak.... -
Ezt jó embernek mondod, két kézzel lapátolja magába a virtuális szemetet :D A hozzá hasonló emberek miatt készülnek még Transformers-ek, meg Assassin's Creed-ek. 
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.09.28. 21:32:43 -
A sokktól már az első ájulásból magához térve sem emlékszik erre, utána meg senki nem mondja neki - idős korában is meg fog lepődni, mert nem számít rá. Bumm, paradoxon megoldva 
Hát, majdnem (újranéztem). Amikor a 3. rész végén Marty fölkelti, akkor azt mondja hogy "Borzasztó rémálmom volt", és a Doki is azt mondja még korábban Martynak hogy ha a saját teraszukon kel föl (direkt oda teszik emiatt) akkor könnyű lesz meggyőzni hogy csak álmodta, úgyhogy akkor ez a magyarázat.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.09.28. 21:20:59 -
DRFlame #90705
Így már világos? :) -
legalább a SHIELD-et e hoztad volna fel, még egy ilyen szutyok sorozatot.... -
A kör is elkezdődik valahol... -
Ööö, de először nem tud megtörténni, csak a fiatalnak. Az idősnek csak kétszer tud megtörténni... Nemértem...
-
"Az idős miért ájul el? Hiszen ő tudja, hogy fog találkozni a fiatal saját magával, hiszen fiatalként megélte ezt a találkozást... :) Nem kéne meglepődnie, inkább várnia kellene saját magát."
Akkor nem, ha épp akkor először történik meg... -
SzinesGeza #90700 Az időparadoxont kár feszegetni mert már az első részben elbukott a logikája. -
+1, nekem is bejött. Azért kissé katyvasz, ahogy írják itt, az igaz, ellenben tetszik a sztori indító felütés, hogy mi volt a másik végen - azaz honnan is jönnek ezek 1984-be (a "jövőből" - ok, de mi is van a vonal másik végén pontosan?!)
És mi lenne ha, a SkynetSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bepróbálkozna Sarah Connornál gyerekkorában is...?! Ergo nem az a kis félős pincérnőt fogjuk kapni, ha visszamegyünk megmenteni. A T1000-es rendőrök hozták a klasszikust - imádtam, kicsit sóhajtottam a Nike cipő talphoz rakásánál, annyira el volt kapkodva - ez a kedvenc emlékem a könyvből is, ahogyan fejtegeti még egy sorban, hogy szinte tökéletesen illeszkedik a lábára...
A sejtszinten beépült nanorobot-terminátor ötlet pedig lenyűgöző - EZ amit igazi világvégének érzek a valóságban és most végre láthattam egy filmben - de a kórházi ölelésnél meg volt a lehetőség, hogy a kis nanorobotok "áttelepüljenek" (könyvet nem olvastam, sry, ha baromságot írok, de a film nagyon beindított)...
De minek kellett ezeknek is "mágnesesnek lenni" - mintha a mi testünket is mágneses erők tartanák össze...
Szóval, jó ez - olyan 8/10
Kicsit beugrott róla a Vissza a jövőbe egyik furcsasága, amikor a csaj elutazik a jövőbe és találkozik az idős saját magával és mindketten meglepődnek és el is ájulnak. Az idős miért ájul el? Hiszen ő tudja, hogy fog találkozni a fiatal saját magával, hiszen fiatalként megélte ezt a találkozást... :) Nem kéne meglepődnie, inkább várnia kellene saját magát. -
Avengers: Age of Ultron
Hát ez ugyan úgy ütős volt mint az első rész. Baromi látványos, jók a karakterek, jó poénok. Közben 2 hete nekikezdtem az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozatnak ami WÁÓ!!!!!!!! de nagyon jó és voltak áthallások is, ami tetszetős.
Már megvan lemezen is, többször nézős. 9/10
San Andreas
Rock földrengéses katasztrófafimlje. Szokásos pillérekre épít. Brutális!!! látvány és CGI. Nagyon többet nem lehet elmondani róla, oda van téve rendesen, minden mást meg már láttunk. Ilyen minőségben jó az ilyet "újra" nézni.
7/10 -
Vidéken is vetítik több helyen. -
Mentol #90696 Erre kíváncsi vagyok, mert a könyv az tulajdonképpen egyazegyben forgatókönyv is lehetne. -
Aki Budapesten tartózkodik a héten, és van annyira műveletlen, mint én, hogy még nem látta ezt a klasszikust, akkor itt az esély:
Volt egyszer egy vadnyugatt
Felújított kópia, vágatlan verzió, eredeti nyelven, magyar felirattal
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.28. 09:22:34 -
Terminator - Genisys (2015)
Akció
Összességében nekem tetszett a film. Reboot vagy sem, legalább nem az első rész kellett néznem megint, kicsit csavartak rajta. Olyan folytatás is meg újrakezdés is lehet a dologból.
Még jobb lett volna, ha nem erőlködnek ennyit a poénokkal, ha komorabb lett volna.
Szereposztással sem volt különösebben gondom, bár Clark kisasszony tényleg nem magas hölgyike :D Lényeg, simán elfogadható kategória. Persze akadnak benne hülyeségek, de ezzel együtt tudok élni.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.28. 09:10:01 -
Isteni műszak
Próbálta hozni a Kontroll szürrealizmusát. Szerintem egész jól.
7/10
Blended
Bár Adam Sandlert divat fikázni (okkal vagy ok nélkül) de ez a film jó volt. A film megnézése után azon gondolkodtam, hogy mikor láttam utoljára olyan vígjátékot, amiben nem a kakis-hányós-fingós vagy obszcén poénokra próbáltak építeni. (jó, ebben is volt egy-két obszcén)
Jót nevettem egy-két poénon és a története is elég eredeti volt!
7/10
Chappie
Sajnos nem tudom kikapcsolni mérnöki mivoltomat. Akkora sületlenségek voltak benne, hogy namég. Pedig egyébként az alap ötlet (még ha ne is eredeti) tetszett volna. Illetve tetszett, hogy nem csak azokat a morális kérdéseket feszegették a filmben mint amiket általában szoktak az ilyen mesterséges intelligenciás filmekben. Kár az orbitális hibákért.
6/10
-
The Martian
Tenyleg nagyon jo volt, igazak a kritikák! Naggggyon jó! Kb minden a helyen. Narrativa, rendezes, Damon, latvany; na meg meglepoen humoros.
Oke, halivudi nagyon, de ez akkor is a legjobb dolog, amit Scott csinalt az elmult 10 evben.
Haver szerint ev eddigi legjobbja, nalam nem, de hihetetlenul szolid film. Tobbszor nezos! Tipikusan az a film, aminel nem veszed eszre, hogy, hm, milyen hosszu is volt ez? :)
Oke, a zene szar ;)))
(Konyvet nem olvastam) -
mert mire eljutsza tékába, addigra fogalmad nem lenne különben, hogy mi is volt a címe... :D szerintem -
de minek mondja el a film címét 10mp-en belül 6x??
-
hupsz -
hát a Vico videó kölcsönző...
-
hiper KOCKA #90687 mi az a kölcsönző?
-
Fölkeltetted az érdeklődésemet, köszi, de könyörgöm legalább írd helyesen a címet, mert így szart se találtam a kölcsönzőben 
Tehát Burn After Reading (2008) (így egyébként több értelme is van...) -
Read After Burning - Égető bizonyíték
Nem hallottam róla korábban (kivéve azt az egy jelenetéről csak), a címe alapján nem is érdekelt igazán. Valamiért az egyszerű borítója megfogott, nem is csoda, hiszen a főszereplők nevei vannak felsorolva rajta. Egy-két példa:
George Clooney, J..K. Simmons, Brad Pitt, John Malkovich, Tilda Swinton. Ez után nem volt kérdéses, hogy meg kell néznem.
Nagyon nem bántam meg, akkor sem, ha nem lesz benne egy top listámban sem.
A film beteg. Nagyon néző barát, de a mélyén (vagyis a közepétől elégé a felszínen), kicsit sem normális. Nehéz lenne ezt megmagyarázni, anélkül hogy pár poént lelőnék, mert a történet, kicsit sem tűnik érdekesnek. Adva van két kormány ügynök, akik egyikét kirúgják a munkahelyről, miközben a felesége egyre jobban elhidegül tőle. A másik furcsa viselkedésű közben az előbbi feleségével (is) csalja a sajátját..Másik szálon egy edzőterem dolgozói szerencsétlenkednek. Egyikük kapuzárási pánikban szenvedve üldözi a netes társkeresőkön a férfiakat, miközben plasztikai műtétekre gyűjt, a másik meg talál egy CD-t tele számmal és dátummal, amiről azt hiszi, titkos ügynökök kódolt anyagát találta meg. És elkezdődik egy kaotikus történet, amit a véletlenek és az emberi frusztráltság kavar meg percről perce egyre jobban.
A film lényegét egyébként a filmben is elmondják. Az eseményeket megfigyelő kormány ügynökség két tagja között zajlik le a tanácstalan megbeszélések egyikén:
"-Mit tanultunk az egészből?"
-Nem tudom, uram..
-Én sem tudom, baszki."
És ez a tanácstalanság, és az, ahogyan az egészet előadják, szinte tökéletesen tükrözi a filmet néző gondolatait, érzéseit. Ügyes.
Ahogy említettem, bármekkora kreténség is az egész, attól függetlenül néző barát. Nagyon jó színészeket láthatunk, nagyon jól színészkedni. Még akkor is, ha teljesen egy rétegű, kicsit eltúlzott karaktereket kell megszemélyesíteniük.
És nem mellékesen, ez a furcsa film tartalmazza film történelem egyik top15-ös meglepő fordulatát/jelenetét.
Szóval egyszer mindenképpen ajánlom.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.27. 19:58:47 -
Gondolom nem a szobrost láttad, mert az tuti király film.