106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ncoreon fönt van pl. Circle címmel keresd. -
Én ezt a filmet nem találom. Tud valaki linket adni? -
[2015] - (imdb) - "Hitman: Agent 47" - 3/10
(2015.11.25) (97 perc, amerikai)
Úristen, mit műveltek ezzel a játék franchise-zal... úgyis mindenki meg fogja nézni, bármit is írok, gondolok erről a celluloid hulladékról, de:
* Hannaw Ware, mint "a kislány"***... :( Na meg az amit a filmben "előadott"...
* Zachary "Heroes" "fémember" Quinto - beszarás, mi a csöcsnek ő?! Ja, tudom, a Heroes miatt.
* Rupert Frienddel nem volt akkora baj [hozta amit kellett].
A történetről semmit, bunyók nagy része kamerarángatással, és vágással lezongorázva, a kisebb hányad elment.
//*** = wikipedia - 33 éves. -
Jobb lett volna, ha egy nagy multinacionális cég keveri a lapokat, éppen mint az Exam esetében. Az UFO-s kártya kijátszása általában fantáziátlanságra utal. -
Csak egy kis elmélkedés:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A végén egy csoport áll és nézik az "űrhajókat", ahova odasétál a főszereplőnk.
Valóban több helyszínen zajlottak az események, és ők a túlélők? Elég vegyes az összetétel, de látni lehet terhes nőket, gyerekeket. -
Tudjuk a seppuku is csak egy irás és nem az erkölcsből es a bushidóból fakad. Wait, mégsem... -
Haláli iramban (2015)
Hogy ez mekkora kretén állatság volt. Ez a paródia olyan szar hogy már jó. :D
Azért a nyitott ajtót berúgni nagyon kemény... :D
7/10 -
Meglestem én is a húgommal.
Valóban érdekes volt, végig fenntartotta az érdeklődésünket. A "színészek" játéka időnként megmosolyogtató volt, de összességében nem mondanám zavarónak.
Engem speciel nem lepett meg a vége.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Húgom a terhes nőt tippelte befutónak, én az első 4-5 halál után majdnem biztos voltam benne, hogy az a csávó lesz. Gyanúsan semleges volt (nem rasszista, nem színesbőrű, stb.), mégis az elejétől kezdve fontos mondatokat ejtett el.
Az utsó 10 embernél elkezdtem gyanakodni a néma faszira a passzivitása miatt. Aztán végül csak az első tipp volt a befutó.
Egyébként én személy szerint titkon a félkarúnak szurkoltam. -
Selminar #91275 Én is :)
SPL 2 néztem mostanában (hong-kong-i filmeket imádom) csak valahogy a felénél tovább még nem jutottam pedig van benne Simon Yam meg Ong Bak srác is.
Meg hát Johnnie To apánk is rendezhetne valami újat, szeretem a filmjeit. -
Egy kivételével mindet láttam :) -
Kíváncsi vagyok a véleményedre majd a koreai (Karib-tenger) filmmel kapcsolatban :) -
Minden jöhet ami Wing Tsun :) -
Selminar #91271 Kalóz öbölről lejött nekem simán most delutan a Wing chun.
És Köszi a Pirate ajánlást is! -
Szívesen :) -
Köszi! Azt hittem valami nagyon új, azért nincs fönt. -
Innen:
-
Ezt a filmet honnan szerezted? Ncore-on nem találtam. -
A bushido csak egy írás. És a korábbi korok romantizálták a szamurájokat. De a valóságban ugyanolyan emberek voltak, mint bárki más. Az egyik áruló, a másik gyáva, a harmadik meg lojális stb. Nem jobbak, nem rosszabbak... -
hiper KOCKA #91265 Több száz évig fennmaradó uralmaknál az uccsó tizenpár év nyugodtan nevezhető a dinasztia "végnapjainak". Mások is használják ezt a kifejezést ilyen nagyságú intervallumokban. -
Talán mert jó néhányan nem követték azt az erkölcsi kódexet amit kötelességük lett volna. Főleg a lepukkant gazdátlan szamurájok, vagy az olyanok akiknek az uraik kenhetőek vagy korruptak voltak. -
A sógunátus végnapjai mondjuk egy kicsit túlzás. 68 még odébb van :D Régen úgy gondoltam, hogy a szamurájok meg a bushido mennyivel jobbak, mint az európai nemesek voltak. De rá kellett jönni, hogy nincs semmi különbség :D
A végén látszik a filmnek amúgy a legjobban, hogy Miike film. Patakokban folyik a vér... :D -
hiper KOCKA #91262 13 Bérgyilkos 2010
1800-as évek közepe. A Sógunátus végnapjaiban járunk. 13-an akarják megakadályozni hogy egy pszichopata szamuráj trónra kerüljön. Ha ez megtörténne Japánra véres polgárháború várna. Monumentális csatajelenet a vége, látszik hogy ebbe a jelenetbe rengeteget beleöltek, hosszú és tele van akcióval, tán csak a Gyűrűk Urás meg Hobbitos jelenetek verik ezt látványban. Amilyen vehemenciával ezek harcolnak pikk-pakk rendet tennének a Közel-Keleten is. 13-an.
Mert ahhoz őrültnek kell lenni hogy valaki 13 kollégával egy több száz fős állig felfegyverzett kíséretre rátámadjon. Őrültnek és szamurájnak... viszont nincs más alternatíva: aki eltér a tisztesség és az egyenes jellem útjáról, annak meg kell halnia - ez a Bushido törvénye.
8/10 -
The Subjects is mostanában jött ki, ez is egy szobában játszódó random emberes, itt pedig szuperképességeik lesznek egy szertől :) Nem volt rossz. -
Én is megnéztem, a végével nem vagyok elégedett. Annyira nekem nem tetszett, mint a lent említett Exam, de egyszer nézhető. -
[2014] - (imdb) - "Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok" (The Pirates) - 8/10
(2015.11.24) (130 perc, dél-koreai)
Vérbeli koreai, kosztümös akció komédia - Kalózok és császáriak között vérre menő hajsza egy nem hétköznapi és mit sem sejtő (kicsinyiét védelmező) bálna után, ami történetesen a bendőjében hordozza egy kínaiak adta "új ország" pecsétjét.
Rég nevettem annyit, mint amikor az egyik csoportban az egyik tengeri bolond megpróbálja elmesélni a többi szárazföldi bolondnak, hogy mi is a bálna, és voltaképp mekkora... :)
Emellett még számos zűrös és poénos szituációba keverednek hőseink [amolyan "Karib tenger kalózai"-san]. Brutál jól van elegyítve a szükséges CGI, a gyönyörű látkép, a lassítások, a harcok és a humor.
Erősen ajánlott a kikapcsolódni vágyóknak.
//1392-ben Joseon megalapításra is került. WIKI -
"13" is jó ilyen egyszobás-fogynakazemberek témában. -
-
Exam -
gombabácsi #91255 ez tényleg jó volt, bár a legvégét nem igazán értettem...
vannak hasonló filmek, pl a human race, ami még jobb is ennél (bár az horror eléggé, és kultgyanús számomra)
a grönholm módszer meg ezeknél is jobb, bár az meg nem scifi (de magyarul is fenn van a neten valahol)
meg volt még egy amiben egy szobában volt pár ember, asztalok is voltak, nem jut eszembe a címe, az is elég jó -
:D -
Még pár high concept, low budget film, a jobbik fajtából -
Meglepő módon: "Kör". (Circle) -
szerintem ez Circle -
Mi az eredeti címe? -
Érdekes. Köszi. -
Kör 2015
Nem kell félni, nem a sötét lelkű kutas kislány legújabb kalandjáról van szó hanem egy ötletes sci-firől, mondhatnám úgy is hogy thriller és sci-fi keverék.
A látvány zéró, gyakorlatilag egyetlen teremben forog körbe a kamera egészen a film végéig, ahol a földönkívüliek valami bizarr RTL Klub-os vetélkedőre hajazó social experimentre kényszerítik a delikvenseket. Tulajdonképp kiszavazó show, csak akit itt kiszavaznak az nagyon hullán végzi majd.
50 ember áll egy kis körben, kilépni nem lehet és egymás ellen kell szavazni... aki a legtöbb szavazatot kapja az hal meg. Egyszerű a koncepció, viszont annál több morális kérdés és társadalomkritika húzódik meg a háttérben.
Merthogy ki érdemli meg az életet? A terhes hölgy, vagy a 10 éves kislány? A többgyermekes családanya vagy a tűzoltó aki nap mint nap az életét kockáztatja másokért? Nehéz kérdések...
Na és hogy bonyolítsunk a helyzeten vannak itt feketék is ráadásul kisebbségben a fehérekkel szemben... a rasszizmus problémája is előkerül tehát. Sőt van utcai strici és rendőr is versenyzőink között. Vannak becsületes egyének, és saját érdekeikre játszó taktikusok... a végén egy ember mehet el... aki utoljára marad. Nagyon kíváncsi voltam rá ki lesz az... a vége ledöbbentett.
8/10 -
Ha a bemutató nevetségesnek látszik akkor inkább jó a film mint rossz. Hollywood szokása hogy mesterien összevág egy szar filmet és azt is érdekesnek tudja feltüntetni. -
mindössze az a hiba az idővonalban, hogy ha a főszereplő egy pillanatra használja a 65-ös IQ-ját, akkor nem történik meg. -
Én nem találtam hibát az idővonalban. És szép a lány 
Tényleg jó film
Hasonló: Time Lapse
-
Nagyjából annyira életrajzi film, mint a Drunken Master. Mondjuk a készítő ugyanaz, így talán nem véletlen.