106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Circle (2015)
Triangle (2009)
Mentőexpedíció (The Martian) (2015)
The Rover (2014)
Retroactive (1997)
Repeaters (2011)
Ex Machina (2015)
Time Lapse (2014)
Időbűnök (Timecrimes) (Los Cronocrímenes) (2007)
The Man from Earth, mint alapmű
A műfaj megnevezése egyébként 'kamaradráma'. (de ezek se azok mind) -
The sunset limited. Tommy Lee Jones és Sam Jackson beszélget egy szobában.
Tape, Ethan Hawke és Uma Thurman plusz Robert Sean Leonard a Houseból -
állítólag az aljas nyolcas is ilyen, csak több szereplős :c -
The Man from Earth -
spiderman2 #91922 OFF: Napokban néztem két filmet, Exam, és The Subjects címmel.
Tudnátok hasonló, 1-2 helyszínes, kevés szereplős, filmet ajánlani? -
8 euróért nincs HD és még a felhozatal is szar... -
Így van. -
Nem ra gondolt, hanem Felix Baumgartnerre :) -
OFF
Lehet netflixet nézni aki szereti eredeti nyelven a filmeket, sajna szinkron nincs még se felirat nálunk,remélem lesz rá megoldás hamár legális. -
Segítségnyújtás mindenkinek jár. Gondolom az ilyen helyek mentén elég sokan élnek meg a hegymászás kiszolgálásából.
Sok olyan dolgot tudnánk mondani, ahol az emberek kockáztatják az életüket és mégis megkapják a segítséget.
Lásd egy banális példa: dohányzás, ami büdös, szennyezi a környezetet, ha más mellett szívja, akkor még a másik egészségét is rontja mégis megkapja az orvosi segítséget. Furcsa világban élünk. -
Bandicoot #91916 Hot Tub Machine 2 avagy Vissza a jelenbe 2 : 3/10
Az előd filmnél sem értettem miért mondták hogy jó. Egy klisékupac volt totál átlagos tipikus amerikai humorral, alig volt 1-2 jelenet ahol vigyorogtam. De ez a második rész még ezt is alulmúlta, egy humortalan baromság idegesítő karakterekkel. Egy nulla....Csak azért 3 pont mert háluistennek nem 2 órás és láttam már ennél is gázabbat.... -
dzsagon #91915 mert ő F1 pilóta volt, -
Bandicoot #91914 A szabadságnak meg az ávònak aztán rohadt nagy köze van ahhoz hogy pár idiòta az életével játszadozik hobbiként, és totál nevetséges hogy mindezek mellett van aki elvárja hogy a saját élete kockáztatásával segítse ezen marhákat.:)
Csináljanak amit akarnak de ne várja már el senki hogy az önkényes baromsága miatt kockáztassa érte bárki is az életét, vagy hogy 1 percig is sajnáljuk az ilyeneket... -
Jövő héten oscar bejelentés, addig kell kibírni...:D -
kajak, inkább SW off téma mint ez. -
Azért egy közúton száguldozó motorost ne keverjük már a profi hegymászókkal. -
Ne sarkíts ennyire, mintha valaki direkt és neked címezve írt volna sértegetőt, netán rálépett volna a sarkadra!
(Elkezdtem egy gondolatmenetet, de azt hiszem én itt inkább kilépek, mert felesleges) -
Ez a rohadt szabadság. Be kéne zárni az összes ilyen hülyét aki veszélyes hobbit mer űzni. Vissza az AVO-t, majd,ők rendet tartanak a sok degenerált között. És akkor mindenki a falat nézi majd mert abba nem lehet bele halni. Rend lesz és béke... -
Baumgartner miért nem ér? ... -
Minden amit te csinálsz, még a hobbid is hasznos a társadalmunk számára? na ne már..... Mondjuk ha makettet szeretsz építeni, és a négy fal között szivni a ragasztó szagát egész nap, annak milyen haszna van a társadalomra nézve? -
Ő kockáztatta az életét, ha bajban van dögöljön meg. Fasza... ezen a vonalon haladva mindenki bekaphatja, aki segítségre szorul.... -
Bandicoot #91905 A filmre visszatérve ugyan ez a véleményem. Volt a filmben egy pont amikor is az asszonyságok a követségeket hívták hogy csináljanak valamit, és még fenyegetőztek is egy sort.
Kockáztassák más emberek is az életüket az ilyen idióták megmentéséért (például a pilóta), csak mert van pár idióta akik célul tűzik ki hogy játszadoznak a saját halálukkal. Így jártak, egy másodperceig nem sajnálom az ilyeneket. Még ha valami magasztos célt próbáltak volna elérni amit odáig senki más.... -
Bandicoot #91904 No igen ebben a motoros balesetben is csak a vétlent sajnáltam,ezt a kamerás gyökeret nem. Szakközép iskolai osztálytársam,elkényeztetett kis újgazdag gyerek apuanyu által, mindig is nyomta nekünk az adrenalinfüggést meg hogy a bmw így úgy...Aztán úgy 6-8 évvel ezelött valahol fót környékén a nagy adrenalinmágus megunta a lassan haladó sort,és elkezdte kielőzni,az emelkedő tetején pedig szó szerint beleszállt a szembejövő kocsiba... A vétlen autóban egy család ült,csodával határos módon minimális sérülésekkel megúszták. A srác mellett ült az akkor 16 éves barátnője, rögtön szörnyethalt. A gyerek pedig hosszú éveken át tanult újra járni meg beszélni és a mai napig ltászik rajta hogy van baj. Őt egy másodpercig nem sajnáltam,és a hasonló adrenalin mágusokat sem tudom. A vicc pedig az hogy meghalt miata egy fiatal lány,közben másokat is veszélyeztetett,de se börtönt se semmit nem kapott, sőt már megint vezet...
Bocs az offért elkanyarodtunk befejeztem.:)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.01.06. 14:08:39 -
Oké, lassan közelít a véleményünk.
A "mert ott van" dologba sajnos sok minden belefér. Többek között - nem bántva a tisztes, szabálykövető tulajokat - a bivalyerős, gyors autók, motorok tulajai, akik mások kárára akarják a napi adrenalin-löketüket.
Csak erős idegzetűeknek. A pécsi motoros baleset, ahol a kameránkat használó túlélte [egy amputált kar], a vétlen másik meghalt.
S motorosunknak nem ez volt az első szerpentin-gyorshajtása.
Sorolhatók az élet minden területéről az ilyenek.
Csak emlékeztetőül: az Everest c. filmből indultunk ki, és nem oktalan a beszélgetés. -
Bandicoot #91902 Ez az "Így járt" kategória. Sem sajnálni sem tragédiának nevezni nem tudom az ilyeneket,és filmvászonra főként feleslegesnek tartom... -
Te most úgy állítod be, mintha én nem azt állítottam volna, hogy egyik halál sem "drága" a hozzátartozóknak... De igenis az.
Csak vannak az "idióták" (nem adrenalin-rasszizmus!), akik a családjuk mellett/ellenére (rosszabb esetben bátorítására) is felmásznak egy veszélyes hegyfalon, leugranak 10000 méterről [Baumgartner most nem ér], vagy 420-ra képes autójukat ki akarják húzatni a hétköznapi forgalomban... mert adrenalin, mert megtehetik, és mert "ott van". -
Még szép - és senki sem vitatja/hatja ennek "hasznosságát". Kellenek a pionírok.
De lássuk csak, ennek mi a társadalmi hasznossága? Főképp, ha neki sikerül csapódnia a szikláknak... -
És kérdezd meg annak az embernek a családját akit csak elütött egy autó a körúton... -
még szerencse, hogy voltak emberek a történelem során akik "a társadalom önfenntartása érdekében kialakult normákkal szemben " mentek... -
Nem az elhalálozási ráta a lényeges - kérdezd meg annak a sárkányrepülőnek a családját, aki "csak" 1:10000000-hoz aránnyal huny el, mert mondván a repülés még sem olyan veszélyes üzem, mint a közúti közlekedés... -
Bandicoot #91896 A példáiban szereplők még mindig kevésbé kockáztatnak és jóval kisebb az elhalálozási arányuk mint ezeknek a mászóknak.... -
"Because it's there".
Ő meg kérdezheti tőled mi értelme a városban punnyadni minden nap?
-
Az a helyzet, hogy azok*** IS ugyanúgy - a társadalom önfenntartása érdekében kialakult normákkal szemben - értelmetlenül kockáztatják az életüket, és szomorítják a környezetüket. Potenciális donorjelöltek.
*** = a példáidban szereplők éppúgy, mint azok, akiket például helyhiány miatt nem említettél. -
Miert ugrik ki valaki egy repulogepbol egy ejtoernyovel? Miert koroz valaki 200-zal 300 koron at egy ovalis palyan? Mert o ezt elvezi. Felmegy arra a kurva hegyre, mert ez teszi boldogga, hogy eletet kockaztatva, gyotrelmek aran, de legyozi a termeszetet es a korlatait. Mas megkapja ugyanezt ha 90 helyett 150-nel megy az uton. Nem hiszem, hogy ezt ilyen nehez megerteni... -
Bandicoot #91892 Nem tudom,de ha nem "emlék" film lenne az értékelése jócskán megzuhanna....
De a legjobban azon röhögtem hogy amikor a filmben is elhangzik a nagy kérdés: MIÉRT?
Üres válaszok,klisés mellébeszéléseken kívül értelmes magyarázat arra miért jó iszonyat pénzt kiadni azért hogy életük kockáztatásával felmenjenek oda ahol más is járt, nem volt...:)
Megrázó tragédia...Mi abban a megrázó ha valaki pénzt ad ki azért hogy beszálljon az oroszrulettbe a semmiért és fejbelövi magát..... Mert nagyjából ennyi az Everest mászási mánia... -
Martian
Itthon neztem 3d ben. Szep volt, jo volt. Jobban tetszett mint a Gravity de nem hiszem, hogy meg fogom ujra nezni a kozeljovoben. -
-
Hamár szóbakerült a hölgyemény! kár hogy a filmekben eddig ezt az oldalát nem látni, nagyon bejön igy a csak eddig látványra, de most viselkedésre is jó fejnek tünik :)
-
gombabácsi #91888 én azt nem értem olyan miért nincs hogy pl átgyalogolni a brazil dzsungelen. az is minimum ugyanolyan durva mint egy hegymászás, és tuti érdekesebb :)
hogy mit élveznek abban hogy brutál hideg van és csak hó meg sziklák... -
He Never Died (2015)
A film tanulsága: egy örökéletű fickóval nem érdemes szarozni, sem elrabolni a lányát... pedig több golyót kapott mint a lőtéren a céltábla. De egyszerűen nem tud meghalni. Ámbár... lehetett volna benne kicsit több eksön.
7/10