106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Én még nem láttam a Szár Vársz Hetet.
  • ElNano
    Ez olyan, mint pl. amikor még most sem lehet leírni, hogy a Star Warsnak nevezett dízniszarral kapcsolatban továbbra is zokon veszik, ha le mersz írni bármit
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Han Solo halálával
    kapcsolatban. Enyhén röhej. Hónapokkal a premier után. Most akkor kikre várunk, a BDRipes srácokra? :D
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.03.01. 18:20:18
  • Totti5
    Dallas!
  • CalebJoe
    Ja tényleg
  • IMYke2.0.0.0
    És Csupasz pisztolyok?

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.01. 17:35:09
  • CalebJoe
    Meghalt George Kennedy, a A Bilincs és Mosoly-ból emlékszem igazán rá. R.I.P.
  • CalebJoe
    Hasonló film, érdemes megnézni és még szerintem aránylag realisztikus is.

A Vadon Foglyai

és itt a néger csóka nem sokáig húzza
  • IMYke2.0.0.0
    Te most átkötöd a trailerre - amit még mindig nem kötelező senkinek sem megnéznie a Földön -, holott nem arról hümmögök, és korábban sem arról volt szó... CSOCSO sem ok nélkül szólt.
  • Kongy
    Akkor a trailer készítők is megbuktak empátiából, lelőnek mindent a rohadékok!
  • Selminar
    Zsir le van szedve egy ideje, nem hagyom ki koszi!!
  • IMYke2.0.0.0
    Még eljöhet a pillanat, mikor a te élményed törik apró szilánkokra más által és ott, ahol nem is vártad, de itt biztosan... na, akkor kéne ilyeneket írnod.
    Addig meg úgy tűnik: empátiából megbuktál.
  • Kongy
    Csak elmondanám, hogy a trailerben mondja Leo, hogy "My son was everything, and he took him from me.." Na ennyit a spoilerezésről. Akkor a trailert sem szabad megnézni, ami 1 éve kinn van. Azért nevetséges szintekre ne menjünk már le spoilerérzékenység téren.
  • LasDen #92517
    persze, hogy jogos. Egy film soha nem fogja és nem is tudja pontról pontra bemutatni az eseményeket. A valóságban Glasst megtámadta a medve, lebaszott neki kettőt hármat és a kiáltozására jöttek a többiek és lelőtték a medvét. A sebei valóban olyan súlyosak voltak, hogy azt hitték másnapra meghal, de 5 nappal később is élt stb...
    Film szempontjából az egész sokkal hatásosabb volt úgy, hogy Glass egyedül küzdött meg a medvével. A történet sarokpontjaiban meg egyezik a valós történettel, míg az azok közötti részeket a szórakoztatás, figyelemfelkeltés, egyéb stúdiói/rendezői megfigyelések alapján töltik fel támaszkodva a valós eseményekre.
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.03.01. 16:52:08
  • ElNano
    Rendben, akkor tehát ott tartunk, hogy ezzel elismerted, hogy jogos vitatni azt, hogy minden pontosan úgy történt, ahogy a tárgyalt film azt nekünk bemutatta. Eddig ez volt ugyanis a vita tárgya. Most eljutottunk odáig, hogy színezni KELL. (Bár szerintem ez nem minden esetben indokolt, de mindegy.)
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.03.01. 16:28:24
  • LasDen #92515
    filmen nincs maximális realizmus. A megtörtént esetek sem fognak 1az1ben vászonra kerülni. Mert legyen akármilyen érdekes a történet, egyes aspektusait a hatás miatt dramatizálni kell.
  • ElNano
    LasDen, van olyan műfaj - több is - ahol elnézhetők ezek a dolgok (megmondjuk a sztori érdekében), de ahová oda biggyesztik, hogy "megtörtént eset alapján", ott azért én elvárnám a maximális realizmust.

CalebJoe: Neeeee.... :D
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.03.01. 16:20:26
  • CalebJoe
    Csak náluk észlelnek szellemeket, démonokat, ufókat meg Óriáslábat stb. kb. úgy lehetne hívni hogy tudatos filmes agymosás, volt anno valami videó ahol kérdezgettek embereket az utcán filmes dolgokról és szinte mindegyik elhitte amit a filmben látott, van aki szerint a SW is megtörtént.
  • LasDen #92512
    akkor adódik a kérdés. miért nézel amerikai kommersz filmeket? Mióta Edison feltalálta, azóta ez így van. Ez nehezen nevezhető MArvel-generációnak....
  • ElNano
    Részletezzem? Akik egy vagy több film alapján benyalnak mindenféle ordas baromságot. Leesik valaki 5 emeletet és szalad tovább. Ha valaki sétálva kerget valakit aki szalad, akkor az üldözött elé kerülhet. Ha haslövést kapsz, sebaj, simán harcolhatsz tovább. Ha valakit agyba-főbe vernek perceken át, akkor az még fordíthat a küzdelem menetén és esélye lesz szétverni a másik fejét. Az élet szokásos menetrendje, hogy a rossz előkészül, a jó nem sejt semmit, a rossz lecsap, majdnem mindent megszerez, a jó kicsit elbukik, aztán végül a jó felülemelkedik és legyőzi a rosszat. Európának nem kell félni semmilyen csapástól, mert szinte minden ilyesmi csak az USA-ban történik. A sebek nagyon rövid idő alatt simán begyógyulnak. Az űrben terjed a hang, de csak azért, hogy még hatásosabbak legyenek az űrcsaták. A II. világháborúban minden csatát csak a szövetségesek nyertek meg, nem tudni, hogy a németek hogy a francba dózerolták le egész Európát. Az Egyesült Államok zászlaja a világ legjobban fogyó terméke. A szerelem csak egy jó dugásból áll és egy jó dugást feltétlenül be kell mutatni minden filmben, még akkor is, ha a sztori ezt egyáltalán nem indokolja. Sorolhatnám még...
  • CalebJoe
    Talán a mai fiatalok vagy lehet hogy mi?
  • LasDen #92509
    Ki a marvel generáció?
  • ElNano
    És te aztán első kézből tudod, hogy tényleg az történt, amit elmesélt a figura és halálbiztos, hogy nem színezte szanaszét a sztoriját, hát hogyne. Az, hogy egy medvetámadást megúszott egy dolog. Eléggé kevés rá a sansz, de megúszta. Nem halt bele közvetlenül. A filmben a medve szó szerint csócsálja a kezét. Ehhez képest kajak meggyógyul a srác, nulla problémával. De ok, legyen. Aztán kb. magatehetetlen állapotban, -20 fokos hidegben otthagyják a semmi közepén. Mondom: Moccanni alig tud az ürge. De ő elkúszik ide meg oda, aztán bottal jár, napok kérdése, amikor mondjuk egy sima-laza vakbél műtét után nem kelsz fel a kórházi ágyból. (Ezért szeretem a haslövésekkel rohangálást is a filmekben. Ott halna bele a földön egyetlen haslövéstől, a saját szarjában fetrengve, visítozva a fájdalomtól, nem hogy még nekiáll akciózni...) Szóval hetekig csetlik-botlik a manus, sebei java része nincs rendesen ellátva, jéghideg vizekben botorkál, vízeséseken szánkázik keresztül, étel alig, az is inkább nyers ami megint veszélyforrás, aztán összetalálkozik az indián arccal, aki szalmával meggyógyítja, meg a legnagyobb vihar kellős közepén ácsol neki egy fullos sátrat. :D Aztán EZÉRT kurvára meggyógyul, és teljesen akciókész a manuskám. És végül megtalálják. Hagyjuk már... Biztos megjárta a poklot az illető az életben, de hogy nem ilyen szinten, az szinte 100%. Van ebben költői túlzás rendesen, ezt ebben a formában ugyanis egészen biztos, hogy nem lehet túlélni. (És persze amikor elköti a lovat, tucatnyi kőkemény, dörzsölt faszi 10 méterről nem tudja leszedni és simán lerázza mindegyiket. Hogyne-hogyne. Abban az állapotában. Meg eleve.) Én elhiszem, hogy a Marvel-generáció ezt kajálja, de ez ebben a leosztásban olyan sci-fi, hogy öröm nézni.
  • Mirk
    De teljesen irreleváns, hogy neked sci-fi, ha egyszer megtörtént eseményeken alapul. Lehet, hogy te személyes tapasztalatból tudod, milyen egy medvetámadás, de attól még Glass át- és túlélte a sajátját, akkor is ha te ezt nem hiszed el.
    Ha egy kicsit is érdekelne a valódi eset írd be a nevét a Google-ba.
  • CSOCSO
    Toroltem egy hozzaszolast a revenanttal kapcsolatba.

Az egy dolog, hogy megverekszik egy medvevel hiszen a csapbol is ez folyik. De hogy leszpojlerezitek a fia halalat es, hogy emiatt all bosszut.?! Mondjuk nem tort meg a hir de akkor is figyeljetek mar oda....
  • Prof William
    Ez igaz. Ha nincs szerencséje az embernek a legapróbb hülyeségbe is belehalhat, de ha nagyon nagy a mázlija, van akkor olyasmit is megúszhat, ami elméletileg túlélhetetlen.

Persze Leo esetében nem volt ott egy komplett kórház a közelben, de belehet tudni a dolgot az életerejének, a mázlijának és a indián gyógyászatnak.
  • LasDen #92504
    Ismerek olyat, akinek nem nyílt ki az ejtőernyője és bele állt a földbe. Összetört mindene, de felépült és gond nélkül éli világát....
  • gombabácsi
    jaja ez is benne van

pl van a the grey c. film, ami az egyik kedvencem, arra is mondják hogy nem realisztikus, miközben szerintem teljesen egyértelmű hogy az a film az élet allegóriája
  • ElNano
    Nekem ez sci-fi. Egy ekkora medve ilyen marcangoló mozdulatokkal, ilyen csapásokkal... Nem tudom elképzelni, hogy ezt valaki túléli, vagy ha valami csoda folytán mégis, akkor lenyomorodás nélkül felépül, pláne ilyen gyorsan. Ezért írtam, hogy szerintem már alapesetben ki volt színezve ez a történet.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.03.01. 12:39:13
  • gombabácsi
    na de pont arra épül a film (igaz történet alapján), hogy mégis túlélt egy medve támadást...
    nekem amúgy a hirtelen felépülésével volt bajom. volt egy pont a filmben amikor túl gyorsan, túl hamar túl nagyot javult az állapota, az volt számomra unreál
  • ElNano
    A visszatérő (Spoileres, de nem érdekel, elég idő telt már le a bemutatása óta.)
    Először is ami tetszett, az a fényképezés. Az valami brutálisan nagyszerűre sikerült, le a kalappal. Ami még feltűnt, az a játékidő, ami szerintem indokolatlanul el lett nyújtva. Nagyon túlzásba vitték a főhős szenvedéseit, ráadásul nagyon sokszor átment a dolog sci-fi-be. Egy ilyen medvetámadást nem szokás túlélni. Egy ilyen medve ha megcsap, akkor leszakad az arcod, ha elkezdi marcangolni a hátad, akkor egyszerűen megdöglesz, ha megcsócsálja a kezed, akkor abból többet nem lesz kéz. Főleg azokban az időkben, gyógyszerek, antibiotikumok és fejlett sebésztechnika hiányában. Egy vicc volt, hogy az emberünk ezt túlélte, még csak le sem nyomorodott, és a sírgödörből kimászva tulajdonképpen spontán regeneráción esett át – amire kicsit rásegített az öreg indián szalmaterápiája. Aztán ez a szenvedéstörténet. Jézus útja a Golgotára ehhez képest picsafüst. Ilyen egyszerűen nincs, Azért gondoljatok már bele, tél közepe, kőkemény mínuszok, a nyílt sebek sárral, kosszal telitődnek, jeges vízben rohangál, esik-kel, lehetetlen helyzetekből jön ki sértetlenül – lótolvajlás jelenet, amikor tucatnyian lőnek rá tíz méterről, de nincs találat és persze mindenkit le tud rázni -, pár hét alatt felgyógyul. Nekem ez erősen sértette a realitásérzékemet és elvártam volna, hogy egy ilyen alkotásban azért reálisabb események, fejlemények kövessék egymást. Az egész elkerülhető lett volna, ha nem egy baszott nagy medvével marcangoltatják szét, hanem mondjuk megtámadja egy farkas, vagy nem tudom… Egy biztos: Egy grizzly-t nem divat túlélni és komolyabb beavatkozások nélkül 100%-osan felgyógyulni belőle. Nekem ez eléggé betett, ahogy a további szenvedéstörténet meglehetősen elnyújtott, túlzó fogásai is.

Mindezek ellenére azért ez egy jó film volt, Caprio és Hardy nagyon adta (Hardy beszédstílusa nagyon komoly volt, ezért kell ezt először feliratosan megnézni), a fényképezés egyenesen mesteri, a sztori meg igazából egy bosszú história, de jól megkutyulva, annyira, hogy még egyedivé is tudott válni. Inárritu kétségtelenül legjobb filmje ez, és ott van 2015 legjobbjai között, de nálam elmaradt a katarzis. Na jó, egyes jelenetek esetében azért csak előjött valamennyire, főleg amikor a halott fiával találkozik, az valami elképesztően gyönyörű és zseniálisan megrendezett része ennek az alkotásnak. Valahogy olyan felemás nekem ez a film, tudom kedvelni, de egyrészt istentelenül ki lett pörgetve a végletekig, másrészt a képtelenségek is szúrták a szemem rendesen. (Tudom, hogy a történet alapja valós, de ha ezt így adta elő a figura, akkor keményen kiszínezték szerintem azt, ami tényleg történt.)

Szóval ez nálam akkor 8/10, ami nagy kár, mert keményen súrolja a 9-et, azonban vannak olyan „hibái”, amik mellett egyáltalán nem tudok elmenni szó nélkül és azokat elfelejteni.

Nem egyszernézős, kétszer-háromszor belefér, de nem hiszem, hogy akár 5 év múlva elő akarnám venni, hogy „ez fú de jó volt, essünk át megint ezen a nagyszerű élményen”.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.03.01. 09:29:53
  • extra sensory
    Mojin: The Lost Legend

Ez egy kínai Indiana Jones, de amolyan felturbózott változat. Egy csapat kincsvadászról szól, akik fejére az öreg Indiana büszkén tenné fel a kalapját és elégedetten dőlne hátra a fotelben mondván hogy már semmi dolga nincs. 8/10
  • LasDen #92497
    kinek mi, de kínai szerintem teljesen tűrhető....
  • xido
    és valóban...nem is néztem volna erre megnézés előtt,de 24 percet kinyestek az amcsik imdb szerint is
    viszont akkor tényleg félő,hogy a teljes verzióban az angolt is elcseszték kínai utószinkronnal,ami viszont förtelmes lesz a fülnek
  • Jim Morrison
    Mads Mikkelsen??? köszi a tippet, meg is nézem majd a héten !
  • cobol
    Men & Chicken: 6/10

Kibaszott beteg film,kibaszott beteg szereplőkkel.Kurva sokat röhögtem!
  • Shep
    Na közben rájöttem, a szinkronos valami amcsi agyon vágott verzióból van. Akkor le kell szedni valami értelmes verziót.
  • Shep
    Elkezdtem nézni ezt a Dragon Blade-et, de teljesen logikátlan és követhetetlen az egész, mintha egyes jeleneteket kivágtak volna, vag nem tudom. Egyik pillanatban még harcolnak aztán vágás és már a csaj felajánlja magát, majd megint vágás,már valami arany miatt tartóztatják le őket, aztán mennek követ fejteni, vágás, már ostrom készül a város??? ellen aminél ezeket küldik ki tárgyalni. Értem én, hogy nem kell mindent szájba rágni de ez azért már túlzás.
  • Bokafix2
    Február 29 (2006)

Egy négy történetet felvonultató horrorsorozat utolsó darabja ez, melyet a többi részhez hasonlóan ugyanaz a forgatókönyvíró írt, viszont az első három alkotás kicsit gyengécskére sikeredett, jelen filmünk viszont kiemelkedik ezek közül.

Egy elmegyógyintézetben kezelt nőt ismerhetünk meg, aki elmeséli nekünk, miként is került oda. Az a bizonyos februári nap minden negyedik évben gyilkossággal végződik, melyet szerinte egy olyan gyilkos követ el, akit tizenkét éve holtnak nyilvánítottak, bár testét sosem találták meg. Az alap megvan tehát egy jó filmhez és úgy-ahogy sikerült is a koncepció.

Jong-heon Jeong rendező jó érzékkel vezeti a szálakat, a másfél óra alatt egy percig sem unatkoztam... sőt időnként a koreai filmekre jellemzően művészi snitteket is kapunk szerencsére nem olyan túlzó arányban, mint például a közelmúltban megjelent filmekben.

Amit sajnálok hogy Eun-jin Baek-nek ez az egyetlen szereplése, de úgy gondom képes lenne többre is, de sajnos megmaradt egyszerepes színésznőnek. Legalábbis azóta nem nagyon mutogatták. Mindenesetre aki szeret félni a filmeken és kedveli az igényes koreai thrillereket annak érdemes megnézni. Ha másért nem akkor azért, mert ennek csak négyévente egyszer lehet elkapni a fílingjét.

7/10
  • Mentol
    Persze, én se nézek meg minden filmet, illetve az ízlés kérdése személyes preferencia - általában az enyém nem egyezik a kritikusokéval.

Nem kell annyira kihegyezni mindent, amihez hozzászólsz - nyilván nem minden szar/rossz.

Azt se mondtam, hogy létezik ilyen lista. Mindössze azt állítottam (SZVSZ!), hogy az Oscar díj NEM filmszakmai szempontok alapján van odaítélve (vagy, ha mégis ezt állítják, akkor a bírálók zsebe nem a szakmaiságtól dagad).
  • bexinho
    Ritkán írok ide, és annak ellenére, hogy itt van a szövegdoboz alatt, nem figyeltem fel rá.
    De legközelebb használni fogom! :) ... ígérem