106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Gondoltam egy merészet, és kifejezetten ámérikai filmet kerestem ma esti szórakozáshoz.
Mondom magamban, lessünk rá erre a Joy c. filmre - a cím ugye kettős jelentéssel is bír(hat).
Plot még érdekes is lehetne, de amikor a trailer végéhez értem - Jennifer sza-gg-a-tott megmondása tette fel a pontot az elhatározásomra: nem.
Pedig:
Jennifer Lawrence
Robert De Niro
Bradley Cooper
Lesz helyette egy nyomozós-thriller Ázsiából. -
" amiket te nézel előszeretettel ( keleti vonal )."
Néznék én "előszeretettel" amcsi "jó" filmeket is, ha lennének, és nem konfekció-filmekkel nyomulnának, eredeti(es) ötletek nélkül.
Ami akad náluk, az is 90%-ban műanyag, mert hálivúdba igyekeznek vagy eleve ott gyártódnak. -
Mást meg azok az alkotások nem érdekelnek amiket te nézel előszeretettel ( keleti vonal ). Így szép a világ. Azt hogy sok szuperhős megkapja a saját adaptációját benne van a hasonlóság, gondolom képergényekben is benne van ez... Viszont az vitathatatlan h a Marvel, DC dúrvánjól tolja az univerzumokat. Akár mozi, akár sorozatok!!! Jó szuperhős fannak lenni most, mert folyamatosan jönnek az adagok minden téren. Azt h melyik jobb, vagy kevésbé egyrészt izlés kérdése, másrészt minden nem lehet ugyanolyan kimagasló ennyi között. -
Life of Pi elég jól áll imdb-n, simán beelőzve jó pár szuperhős filmet...én ugy emlékszem itt is jó fogadtatása volt... meg amúgy is, minek összehasonlítani a szuperhős filmekkel? más kategória. -
" Ezzel közvetve olyanokat fikázol le, mint Frank Miller, Neil Gaiman, Grant Morrison vagy Alan Moore"
Hát, a "százmillió légy nem tévedhet"-elv engem nem érdekel... én nem tartom sokra a munkásságukat.
Attól függetlenül, hogy "az ötleteik" (amik gyakran kopipaszta, átszínezve) és az "univerzumok" kiterjedése már nem rajtuk, hanem a felvevő piacon múlva lettek "teljesek".
-
Miért ne isteníthetné valaki, ha neki ez tetszik? Mondjuk azért, mert valakinek egy szuperhősfilm és a pí élete is ugyan olyan élményt nyújtott. Azzal nem lehet vitatkozni, hogy Pínek több mondani valója, de ez még nem jelenti, hogy valakit nem szórakoztathat ugyanazon a szinten.
Az azért egy kicsit túlzás, hogy nincs bennük fantázia, kreativitás. Ezzel közvetve olyanokat fikázol le, mint Frank Miller, Neil Gaiman, Grant Morrison vagy Alan Moore. Természetesen első sorban blockbusterek ezek a filmek és szórakoztatni akarnak. Miközben emberi témákát próbálnak feldolgozni, több v kevesebb sikerrel. És nem látványosak? Én bármikor szívesen megnézem a Faora vs Superman harcot, mert kurva látványos.
De az igazi probléma felvetéseddel, hogy két különböző stílusú filmet akarsz össze vetni. Mintha a kettő nem létezhetne egymás mellett. Vagy az egyik, vagy a másik. Pedig de, tudnak. Mindkét film a látványával akar rabul ejteni, de más fajta látvánnyal. A Pí élete nem lesz kevésbé jó film, mert valaki szereti a Vasembert is. Lehet, hogy Píről nem beszélnek mindennap, de ettől még nem lesz kevésbé jó vagy kevésbé nagyra értékelt film.
Engem elvarázsolt a Pí élete a moziban, eközben a BvS vagy a Deadpool is tetszett.... -
Nyugi, nem te vagy a fő célközönsége a szupehősfilmeknek, hanem a tizen/huszonéves korosztály. Az meg hogy te hogyan definiálod a látványt semmi köze ahhoz mennyire lehet jó egy ilyen film, mert az a réteg vagy szubkultúra akiknek szól, kajálja. -
gombabácsi #93162 talán rosszul fogalmaztam.
azzal van bajom amikor istenítik ezeket a szuperhősfilmeket. meg hogy hú de fantáziadós. hö? mitől? mert izmos a főhös meg repül? nem sok kreativitás vagy fantázia van a szuperhősfilmekben, ezek simán a nemi hormonokat aktiválják (menő csávó vagyok, izmos vagyok, erősebb minden embernél, tudok repülni, csajok imádni fognak stb).
de még csak nem is látványosak. attól hogy robban minden, meg repülnek, meg összedől minden, még nem lesz látványos. ahhoz nekem több kell, sokkal több.
szóval mi a fenétől tart valaki egy szuperhősfilmet mondjuk olyan jónak mint a pi életét?
-
akkor ezt most megúsztad...:D -
Akkor még nem volt kint amikor rákerestem, amit én linkeltem azt 15 órája amit te 6 órája rakták fel, legalábbis a Youtube szerint.
-
*csak nyugi, másnak is lehet véleménye,
másnak is lehet véleménye,
másnak is lehet véleménye....
-
és mi van ha az is tetszik nekik meg ez is....?
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.04.20. 14:24:05 -
gombabácsi #93157 pi élete, másodszor megnézve
a világ egyik legjobb filmje :)
felfoghatatlan számomra hogy a fiataloknak miért tetszik egy primitív, fantáziátlan szuperhősfilm, ahelyet hogy ez tetszene nekik :)
-
akkor már miért nem a rendes előzetest linkeled? :D
-
Na erre kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.
-
Na, ezt már csak link mögött: "Why They'll Never Stop Making Zombie Movies - Monster Management: Episode 3" -
Ne flame-eljünk, csak én most bukkantam rá - tekintsetek rá "leszarom" véleményként, de érdemes végighallgatni a srácot:
-
Point Break: Csak a képi világ meg pár mutatvány miatt 5/10
Amúgy unalmas és szar film volt.Valaki mondja már meg hogy a főszereplő srác,milyen indokkal akar FBI ügynök lenni,és milyen indokkal akarja elkapni a bandát és lelőni?
-
azt észre se vettem D: -
Hardcore Henry
Nem igazán erre számítottam. Egyszer nézhető. Kamerarángatózás engem annyira nem zavart, barátnőmet annál inkább.
Filmben számos brutális jelenet van és meglehetősen vérzékeny mindenki.
Nem értem miért kapott a film 16-os besorolást, mikor a South Park is tudtommal 18-as. Már a főcímben is egy kés megy át egy nyakon....
A story viszonylag egyszerű, a színészi játék amatőr, a karakterek kidolgozatlanok és néhol az effektek is. Szinte non-stop akció az egész.
4,5/10 -
Hopp, "sikerült" eltalálnom az első helyzettet... ja, hogy ez nem lottó? :) -
Seten #93148 Miért, az Avatar mit keres ott? ;) -
[2012] - (imdb) - "Gong-mo-ja-deul" (The Traffickers) - 7/10
(2016.04.17) (112 perc, dél-koreai)
Egy Dél-Koreából menetrendszerűen Kínába induló hatalmas óceánjáró fedélzetén, a túristák között akadnak olyanok, otthon már semmiféle - megfizethető, elérhető - megoldást nem találó betegek és hozzátartozóik, akik úgy gondolják, a nagy és 'óccóó" Kínában bízhatnak. Hiszen, az ottani kórházak hatalmasak, és műtétekre, transzplantációkra szinte nem is kell sokat várni...
...legalábbis, ez a tündérmese.
A durva és véres valóság azonban más. A kellően feszült filmből meg is tudjuk, még pedig egy házaspár és egy átültetésre szoruló apa és lányának sorsán keresztül.
//cím
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.18. 15:17:40 -
nektek való: the most original film since 2000-imdb usertől (szavazás)
mondjuk a mad max nem tudom mit keres ott, de amúgy rendben van szeirntem.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.04.18. 11:19:19 -
Selminar #93145 Hush
Egynek jo volt. -
Selminar #93144 The VVitch
O baszki ez nagyon kemeny volt, lelektani horror fele hajaz es azt hiszed h megse, csak halu az egesz, pedig megmutatjak mar az elejen a frankot. A 17. sz.-i angolt eleg nehez megerteni hallasra. Tetszett, nyomaszto de jo film volt. -
[2015] - (imdb) - "Hyeomnyeo: Kar-ui gi-eok" (Memories of the Sword) - 6/10
(2016.04.16) (121 perc, dél-koreai)
A szegényekért harcoló három kiváló, szinte már testvéri kapcsolatban lévő harcos (2 férfi és egy nő - ketten közülük szerelmesek) csapdába sétál... Amikor pálcatörésre kerül a sor hármójuk között, tragikus események sora övezi azt, hogy aztán sok év elteltével egy önbeteljesítő jóslat foganjon meg: a halottnak hitt kislányból egy vérbosszú-szomjas kardforgató zseni lesz, kinek egyetlen célja megölni azokat, akik a szüleivel végeztek.
Csak hogy a Sors nem könnyíti meg a dolgát.
A történet befogadása és a végkifejlet felé haladás során fejben már jó alaposan le is pontoztam, mondván, hogy egyetlen logikus és fel-nem-tett kérdés nem hangzott el a lány szájából --- és bumm, ott az 5 pont---
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, de aztán a végén ---- a hóesés közbeni érzelmek vihara, és a történet szereplői közti 'eltol-visszahúz' játékkal ---- mégis csak javult kicsit a helyzet."És akkor ki az apám?"
Láttam sokkal-sokkal jobban sikerült filmet tőlük, és nálam a 6 pontot a "feszültségkeltő" indok bagatell mivolta (lásd a spoilert is) indokolja. Szimpla feloldással az egész elkerülhető lett volna, ezért a dramatizálás gyenge lábakon állt.
Kim Go-Eun (Coin Locker Girl, nálam 7 pont) hozta a kötelezőt, és ahogy írtam korábban, tényleg egyre jobban foglalkoztatják.
Azoknak nem ajánlom, akik a realitást keresik a harcokban, és a filmekben. Itt ugyanis rendesen használják a drótkötelezést, mellette viszont minden más nagyon jól mutat, nagyon szépen koreografáltak a harcok, és a környezet koreai filmekhez méltóan gyönyörű. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Joy:6/10
Egyszer simán meg lehet nézni,nem olyan rossz film.Jennifer Lawrence itt jól játszott! -
-
Fasza... CCCP-Man mikor jön? 
-
Az oroszok belépnek a szuperhős piacra...:D
-
gombabácsi #93137 jó ez a godzilla
a merevsége épphogy félelmetessé és idegenszerűvé teszi
-
Hush (2016)
Utóbbi idők egyik legjobb thrillerje szerintem. Elég jól megoldották azzal a kevés, összesen 4 darab szereplővel a filmet. A sztoriban nincs semmi különleges: egy nyílpuskás pszichopata megtámad egy szingli csajt az otthonában... csakhogy a nő tök süket... így szép kis macska-egér játékot kerekített a rendező a történetből, egyszernézős de jó.
7/10 -
Japán is lehetne Hollywood-szinten (szigorúan CGI-re pénz elverésre értem, hál istennek filmgyártásban azé' még jobbak), csak egyszerűen nem érdekli őket. A manga-, anime- és idol ipar (és az ezekre épülő merchandise-ok, egyéb cuccok) bőven elég nekik, és habzsi-dőzsi van.
Ez utóbbi is csak mértékletesen, mert ugye nem dollár-csilliárdokról beszélünk. -
Tátognak... az a baj, hogy beszélnek? o_O Asylum szint... Japán nincs hollywood szintjén effektusok terén, de az hogy ez Asylum szintet karistolja, azért az túlzás. Amúgy szerintem Godzilla statikusságán kívül nincs baj az előzetessel. Jó a zene, jók a jelenetek, hatásos.... -
Ilyen bun rossz trailert. Kedvencem a kozepenel a 10mp-es resz amiben a szereplok tátognak csak. Frenetikus.
A latvany meg szinte Asylum-i szinteket karistol. Meg amugyis, hagyjuk már godzillát, rém nevettséges az egész immár, 2016 van. -
Nehéz megítélni, mert bár pozitívum a "váltás", de engem semmi nem ért váratlanul, így nem üt akkorát mintha teszem azt, egy váratlan csavarra lenne kiélezve a sztori, mint mondjuk a Cabin in the Woods esetében. Az összhatást nézem,és az nálam erős közepes. -
Az utolsó fél óráért pont levonás, vagy pont többlet járt?:) -
Cloverfield Lane 10
Nehéz erről a filmről spoiler mentesen írni. Az alapötlet egy pszichotrillert sejttet, de úgy érzem a kellő hatást nálam nem sikerült elérni. Spoiler nélkül, a történet úgy van felépítve, hogy az egyik szereplő kilétéről és a külső körülményekről menet közben próbál a film elbizonytalanítani. Nekem pont az volt a bajom, hogy mindig bedob egy gyanús jelet, próbál félrevezetni, de mivel ilyenkor minden lehetőséget végigfuttatsz fejben, akkor már a meglepetés elmarad, amikor egyik-másik teljesül. Bár valahogy mintha nem is erre a csavarokra(?) építene a film, hanem a klausztrofóbiás hangulatra amit viszont valahogy nem éreztem elég erősnek.
5.5/10