106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • QuippeR
    a vita mindkét oldalán állóknak tessék szépen rendelni egy "your fun is wrong" feliratú pólót, és abban mászkálni 7/24, mindenkinek kellemesebb lesz.
  • MrAndree
    Rosszul dekódolod, a filmekről lehet véleményed, negatív is. Ez teljesen normális. Az ilyen filmek nézőiről is lehet természetesen véleményed de azzal csak magadat minősíted sajnos.
  • IMYke2.0.0.0
    Még rövidebben: aki ki mer állni/lógni a sorból, az _________________ (kinek vérmérséklete, szókincse szerinti becsmérlő szó).
  • LasDen #93366
    ITT: Circlejerk.....
  • Blasta
    Áhhá, szoval akkor leszurve a kozekvenciákat:
    azok az emberek akiknek véleményuk van olyankrol akik értéktelen/ízléstelen/ostoba/tucatszar (a megfelelo jelzo aláhuzandó) filmeket vagy sorozatokat szeretnek nézni, továbbá ezen veleményuknek hangot is adnak, akkor azok tahó seggfejek és elmehetnek a k!^*a anyukájukba?

Ellenben azok a véglények, akiknek Loki ripacskodása jelenti a színészet csúcsát, egy-egy Superman epizódtól drámát és feszultséget várnak és boldogan elnéznek bármilyen agyatlan 160 perces techdemót a moziban amiben huszadjára is ugyan az a CGI akcióorgia van levezényelve, na Ok aztán a frankó gyerekek akiknek a veleménye szent és sérthetetlen, és aki ezeknek a papucsállatkáknak a békaseggealatti ízéskuszobuket kritizálni meri az bunkrohadjonmeg?

Csak érdeklodom, hogy jól dekódolom-e :D
  • bcrics
    Azért egy walking dead elég ügyesen hozza a dramai vonalat.
    Vagy a mögöttes tartalom ott van a Watchmenben is.

Véget ért már szerencsere a Joel Schumacher fémjelezte borzalmas kepregeny adaptaciok korszaka.
    Sztem már nyugodtan elvarhatóak olyan stilusjegyek ebben a műfajban ami nem volt előtérbe helyezve a nagy tobbsegnel.
    Nolannak köszönhetően mar boldog boldogtalan is mélységgel - dramaval festi fel a karaktereket.
    ( Azert a mélység része dominál rendesen pl a green lanternel, nem a jo ertelemben).
    De ezek a szirupos giccses limonade adaptaciok eltuno felben vannak.

• gombabácsi
    de ügye te se szólod le a végtelen brazil sorozatokat, ami egy csomó nőt hűlyít meg? meg a barátok közt igénytelenségét? :)
  • DantesHUN
    Azt utálom rohadtul, hogy minden képregény filmnél megy ez a játék, hogy értéktelen szar utálom fos. Ne nézd. Kényszerítettek ,hogy nézd? Érdekes, én még sose vettem észre, hogy embereket kényszerítenek, hogy az új képregény filmet nézzék meg.

A másik dolog, hogy akik leszólják ezeket a filmeket, mindezt teszik úgy, hogy úgy vélik ők ám értelmesebb , műveltebb, kulturáltabb emberek .Hát pont, hogy nem, épp ellenkezőleg. Aki kioszt másokat, és leszól másokat amiért azok X vagy Y filmet szeretik, az csak egy ostoba, tahó seggfej.

Annál kevesebb idegesítő dolog van, amikor valaki azt hiszi magáról ő ám olyan nagyon különleges, vagy értelmes, vagy művelt, pedig ha az lenne, eljutna a tudatáig, hogy ne szóljon le másokat.

És nem csak a képregényfilmekről van szó. Ugyanez van, amikor valaki megmagyarázza, hogy aki Hollywoodi akciófilmet néz az igénytelen...vagy aki franctudja milyen sorozatot megnéz az hülye, mert az kommerszszar, és csak az a jó amit ő mond, tehát sok ilyen példát lehetne találni.
  • extra sensory
    Pár hsz-el odébb leírta miért tartja szarnak: "észrevettem már akkor is hogy üres, fantáziátlan dolgok ezek"

Gyerekes, üres fantáziátlan filmeknek tartja a képregényfilmeket. Bár mondjuk aki beül egy ilyen filmre az tisztában van vele hogy nem várhat Remény rabjai, vagy Egy csodálatos elme szintű drámát, és nem is ezért nézi meg, hanem azért mert látni akar egy kis könnyed akciót, városrombolást vagy cgi szörnyeket. Nem várhatja el hogy olyan kritériumokat elégítsenek ki ezek a filmek, amik eleve nem is voltak jellemzők a stílusra.
  • Katalizátor
    Kötelezőnek nem kötelező és nem is spoilerre gondoltam. Hanem valamiféle értékelésre. Pl hogy szerinte miért szar. És nem csak úgy hogy azért, mert szar. Ezt nevezik errefelé OFFnak vagy épp trollkodásnak, mert ez már picit azért az is.
    Persze nem haldoklik miatta a kis lelkem, de hát én sem írok olyat az űrkutatás topikba, hogy "a kilövés szar volt, az a csávó meg közben kávézgatott az irányítóteremben, na az legalább vicces volt!"
  • Tikal #93359
    Talán ez segít....
  • CalebJoe
    Mondjuk ja ilyen kult filmeknél tényleg számít kicsit a kor, tizenévesen nekem se adták ezek a filmek (Alien, Terminator, BR, stb) de amikor újranéztem őket már jóval 20 felett jártam kezdtem megérteni hogy miért is jók ezek a filmek, így 30 felett meg mesterművek lettek számomra.

Éppen a zene meg a képi világa miatt is egyedi a film, nagyon jól összerakta Ridley Scott az egészet, azóta se nagyon jött csináltak egy ilyen cyberpunkos scifi-t legalábbis nem így képzelték el azt a világot,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sokan vitatkoznak rajta mai napig, de utóbb kiderült hogy ő is egy android csak az intelligensebb fajtából való nem lett olyan kemény mint Batty, legalábbis ez jött le a filmből, Dick könyvét meg nem olvastam ezért lehet tévedek.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.05.08. 11:15:56
  • ZilogR
    Szárnyas fejvadász

Még ma sem értem pontosan, mi is ez. Ha csak azt értékelem, h hogyan tetszett, akkor nagyon lehúznám. Zene: szerintem akkor lehetett egy nagy Vangelis (és JM Jarre, Mike Oldfield, stb...) mánia, annyira nem tetszik, hogy nagyon. Próbáltam a soundtrack-et külön végighallgatni, egy borzalom, pedig én kimondottan szeretek mindenféle zenét.

Ha csak a felszínes kérdést próbálom látni (ki a replikáns?), akkor már film közben megoldódik a problémám, tudva, hogy a Final Cut-ban a replikánsok
    szemeit kiszínezték. És hát van olyan jelenet, ahol Deckard szemei szépen világítanak:
    <-- Katt a "képen", ha nem jelenik meg

Még öregszem egy évtizedet és hátha megkedvelem és még kettőt, hátha megértem - ha van mit.

4/10 - szigorúan tetszik/nem tetszik értékelés alapján
    Utoljára szerkesztette: ZilogR, 2016.05.08. 10:00:22
  • artschi
    Totál egyetértek.
  • bcrics
    Hangulatában engem a Masvilagra emlekeztetett, az jobban is tetszett.
    Amivel parhuzamot tudnék vonni, az a Falu c. Film.
    Kb hasonló szinvonal.
  • Dynamic
    Hahó! Ezek mesék okoska, ezt lenne jó megérteni. Mint a Trója, a Star Wars vagy a Harry Potter - szintén szuperhősökkel ugyebár. Azokkal nincs baj? Az is hazugság, hogy fantáziátlanok lennének. Vannak köztük mesékhez képest jó sztorik, sőt a képregények még jobbak mint a film, csak mondjuk nem a magyar kiadású Kandi lapokból kell kiindulni.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.05.07. 21:49:38
  • Dynamic
    The Witch (The VVitch: A New-England Folktale)

Ezt a filmet úgy érdemes nézni, hogy semmit nem tudsz róla. Elolvastam 1-2 kritikát és szerintem erősen rombolják a film élvezhetőségét, amikor azt hiszik, hogy nem írnak konkrétumot, pedig de.. Most csak annyi, hogy brutál jó hangulat, színészi játék és operatőri munka. Inkább drámára számítsatok, ne tipikus kopogó szellemes hülyeségre.

9/10
  • LasDen #93352
    Mélyütés

Hát ez tényleg mélyet ütött. X+1. random boxolós filmet vártam, de meglepett az eredmény. Tény, Fuqua jól ismert elemekkel dolgozott, semmi új nincs benne, de sikerült izgalmassá tenni. Annyira, hogy a ringen kívüli dráma érdekesebb, mint ami a ringben történt. A bunyókban semmi nem volt, amit nem láttál már máshol, így azok sok meglepetést nem tartogattak. Viszont a családi dráma elég ember közelire sikerült. És a jól megírt karakterek segítenek ebben. Semmi xtra, mégis erős.
    A film utolsó harmadáig nem volt gond a tempóval, de ott aztán erősen érződött, hogy gyorsan össze kell pakolni valami befejezést. Így elég elhamarkodott lett az egész. Kb fél órával kellett volna még kitolni az egészet, úgy nem lett volna gond. De összességében Fuqua és Jüllenhól egy fasza filmet tett le az asztalra.

7/10
  • Jim Morrison

Mielőtt beindul a személyeskedés gondoltam szólok, hogy itt vagyok. Semmi szükség az ilyen kijelentésekre.
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, hogy meglepően hangzik, de nagyon sokat megvennék (melyeknek kópiája megmarad a gépemen), ha volna rá valamiféle STEAM-like kényelmes megoldás.

//Zárójelest ha valaki nem értené:
    Ami annyira tetszik, azt a gépen hagyom. A többit 24 órán belül törlöm.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.07. 20:05:15
  • Riddick21
    Te egy nagyon buta ember vagy.
  • Totti5
    Kelet felé megveszed a termékeket?
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, csak mi van, ha egy tini rühelli a szuperhősöket, és helyette Star Trek, Star Wars, vagy tévésorozatbuzie...?
  • gombabácsi
    mondjuk nekem tizenévesen se jöttek be a szuperhősképregények meg ilyesmik. marhára nem hatott meg, hogy izmosak meg áll a farkuk. nem tévesztett meg az ilyesmi, észrevettem már akkor is hogy üres, fantáziátlan dolgok ezek. ami a nőknek a brazil sorozatok, az a férfiaknak a szuperhősök...
    :)
    de amúgy pl ang lee hulkja az tetszett, meg persze a watchmen
  • Count Adyn
    Hát aki most tizenéves annak mennyország van az biztos:D
  • mégvadabbdisznó
    ezt kéne végignézetni gombával... de így egybe... 3 napig csak nézné evés, ivás, alvás nélkül...
  • Totti5
    Jobbnál jobb anyagok

S ugye ott vannak a sorozatok is, most a Flash-t és Arrow-ot nézem, mind a kettő remek ráadásul vannak közös részek.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.07. 18:23:27
  • IMYke2.0.0.0
    Te jó szagú...
  • LasDen #93341
    1. X-Men: Apocalypse (Fox)
    2. Suicide Squad (Warner)
    3. Doctor Strange (Disney)
    4. LEGO Batman (Warner)
    5. Wolverine 3 (Fox)
    6. Guardians of the Galaxy 2 (Disney)
    7. Wonder Woman (Warner)
    8. Spiderman Homecoming (Disney)
    9. Untitled Fox Movie
    10. Thor Ragnarok (Disney)
    11. Untitled Fox movie
    12. Justice League Pt. 1 (Warner)
    13. Black Panther (Disney)
    14. The Flash (Warner)
    15. Avengers 3 (Disney)
    16. Ant-Man and the Wasp (Disney)
    17. Untitled Fox movie
    18. Sony's Animated Spiderman
    19. Aquaman (Warner)
    20. Untitled DC movie
    21. Captain Marvel (Disney)
    22. Shazam (Warner)
    23. Avengers 4 (Disney)
    24. Justice League Pt. 2 (Warner)
    25. Untitled DC movie
    26. Cyborg (Warner)
    27. Green Lantern Corps. (Warner)
    +1 Gambit (Fox)
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.05.07. 16:20:05
  • IMYke2.0.0.0
    [spoiler]Hjaj, és még mennyi ilyen szuperhősös film lesz, te jó isten... :(
  • LasDen #93339
    Amerika Kapitány: Polgárháború

Értem a rajongást, csak nem értem. Nem rossz film vagy fogná az ember a fejét a megoldásoktól, de nem érzem a hatalmas körbe rajongást indokoltnak. Sokszor úgy éreztem, hogy a hősök köré dolgoznak, hogy megvalósulhasson a történet ilyen módú lefolyása. Gondolok itt főleg Visionre, aki jó deviceként csak alkalmanként szólt bele a dolgokba, mert így érdekesebb volt. Pókember is csak azért van itt, mert promózni kell egy kicsit. Se nem indokolt, se nem értelmes a bevonása. Ez valamennyire áll Ant-Manre is, aki meg csak azért jött, hogy feltöltse a hiányos rostert. Viszont ő legalább viccesebb volt kicsit, mint a saját filmjében. Az akció jó volt, ahogy mindig, bár nincs benne semmi újdonság. Valahogy teljesen feleslegesnek érzem ezt így...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.05.07. 15:43:51
  • bcrics
    Sztem may neni jelenete volt a legjobb.
    Ugy az egesz filmből.
  • Seten
    Az Ultron-ban is mondja Vision, hogy ő még "újszülött".
    És minden újszülöttnek idő kell mire megtanul járni, beszélni, stb, stb. :)
  • IMYke2.0.0.0
    "A baj az, hogy egy szót nem írt a filmről."

Kötelező írni róla?
    Lehet, hogy semmit sem akart róla elspoilerezni (másokkal ellentétben).
    Lehet, hogy annyira értékelhetetlen a számára, hogy szóra sem érdemes.
    Ő dolga.
  • Katalizátor
    Ez tökre oké, alap, hogy nem szólunk hozzá ahhoz, amit nem ismerünk.
    A baj az, hogy egy szót nem írt a filmről.
  • DantesHUN
    Civil War...Sok kritika dícsérte hogy ilyen olyan nagyon jó és mennyire jó. Hát....

Az egyik bajom az vele, nagyon sok szereplőt mozgat meg, és nincs rájuk idő. Lehet két filmbe kellet volna, hogy beleférjen ez a sztori.
    Aztán a történet, alapvetően nem tetszett. Az a része, hogy ellenőrzés vagy nem ellenőrzés jó ötlet. De ez a Bucky-s dolog...
    Én nem tudtam komolyan venni, hogy jaj a Bucky így meg úgy meg ő volt nem ő volt, agymosás stb. Meg ,hogy a Kapitány annyira haverja, hogy felrúg mindent miatta. Sőt, önmagában Amerika kapitány motivációit és a társaiért nem tudtam komolyan venni. A hangya miért is segít neki? Mer fontos neki is Bucky? Vagy annyira ellenzi a Bosszúállókkal szembeni szerződést? Vagy miért? A Amerika kapitány team tagjainál egyáltalán nem éreztem, hogy ők ugyan miért vélekednek úgy ahogy. Vasembernél már igen, az hogy ő miért akar ellenőrzést, az hihető. Nem lóg ki annyira a lóláb. Bár, ott is, Spiderman miért is segít neki? Mert...mert...hogy benne legyen, azért. A Fekete Párduc jól belevolt építve, az ő motivációja érhető.

Aztán az hogy Zmó manipulál..és és az egész szál...tehát Bucky-t elfogják erre kitör a börtönből és azért fogták el hogy aztán onnan kitörjön...nem láttuk már ezt? Loki, Bosszúállók? Na és az a kínlódás és szarakodás, hogy jaj nem hisszük el elhüsszük, akkor Tony megvilágosodik...a bántóan fafejű tábornok aki egyszerűen nem is foglalkozik semmi bizonyítékkal...és a vége. Ő ölte meg az apámat...tudom hogy agymosott volt, de most akkor is neki látok verekedni...nagyész kapitány meg akkoris védené Bucky-t ha csecsemőket reggelizne...Zémó meg főbe lőné magát...mert csak azért kavart mert..mert...bosszúból.

Szóval, a motivációk és történet terén vannak ám problémák. Bezzeg a Batman vs Superman-t mindenki lehúzta, hogy jajdeszar. Pedig, és bár ott is akadtak ám lyukak a történetben meg logikai bakik, de azért ez a része jobban kidolgozott volt legalábbis szerintem, mert szinte az összes kritika azt magyarázza mennyire szar volt a forgatókönyv, meg érthetetlen a motiváció. Hát szerintem pedig jobb volt ilyen tekintetben, Batman motivációja világ volt, Lex Luthor-é is, nem csak annyi ,hogy durci vagyok bosszút állok. Az a film se volt tökéletes,vagy nagyon jó ilyen szempontból azért.

Aztán ami még nem tetszett Amerika Kapitányban: hogy vannak ám rohadt erős szereplők mint Vision...és mégis alig használják ezt ki a harcok során, miért nem nyom le mindenkit? Jó tudom, akkor mi lenne a film értelme, és akkor nem tartana eddig stb, stb. Oké tudom

A harcok viszont ettől eltekintve jók voltak, látványosak pörgősek.Ez nagyon tetszett. Némelyik szereplő kimondottan jól játszott. Az is jó ,hogy végre valami komolyabb gondolattal is megpróbálkoztak . Jók voltak a poénok. Pókember, Hangya, Fekete Párduc, Tony nagyon jók voltak.

De én jobbra, többre számítottam, az előzetesek meg az első kritikák alapján, így kissé csalódás.

Azon vaciláltam 6 vagy 7 pontot adnék rá. Megérdemelné a 6 pontot...de van pár dolog ami felkerekíti nálam, mint a látvány, meg pókember tök vicces és végre egy igazán jó Pókember-mégha nem is volt sok értelme hogy a filmben legyen!- meg az May néni laza és menő...jószívű leszek.
    7 pont.
  • Jim Morrison
    kevesebb időt vesz igénybe, ha megnyomnád a spoiler gombot....:) (és még csak véletlenül sem olvas bele senki)

Deadpool
    Tisztában vagyok a karakterrel, stb. de ez nekem akkor is nagyon erőltetett volt (értem ezalatt, hogy kb 2 jeleneten 'nevettem', a többi beszólásra kb ugyanaz a reakcióm volt mint a csajnak a végén). Popcorn mozinak jó lett volna (számomra), ha egy kicsit több időt fordítanak a poénokra amik miatt nem csak a 'ah, ez szar volt' érzés kelteti bennem.
    Azt mondanám közepes, de annál azért valamivel jobb. értékelnem kéne megér azért egy 6-6,5 pontot a 10-ből. Ha hozzácsapom, hogy ez azért nem olyan mint a többi, akkor lehet 7 is...
  • LasDen #93332
    de legalább elment és megnézte, minthogy megtekintés nélkül fikázná :D
  • Dynamic
    Gomba arról közismert, hogy gyűlöli a szuperhős filmeket, és bárhol bármikor készen áll egy jó kis okádásra és az csordaszellemezésre. Erre premier napon elmegy és megnézi az Amerika kapitányt, csak azért, hogy legyen jogalapja tovább okádni!! Gomba öregem, te kurva beteg vagy!
  • Seten
    Szerintem pedig az érzelmeket (meg a moralizálgatást) még túlzásba is vitték.

SPOILER

Az utolsó akció-jelenetben: "megölted az apámat......" bla bla, még véletlenül se használjuk az agyunkat, mert minek?!
    Ez annyira elcsépelt lett.