106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A Doom 3-hoz hozzátartozik még a Ressurection of Evil Expansion is ami igaz hogy rövid de jobb lett mint az alap Doom 3. -
Mondjuk azért a témából egy jó fajta B kat. darálós filmnél többet nem nagyon lehet kihozni.... -
Ajj, pedig milyen fasza kis sci-fi horrort tudtak volna belőle összehozni, ha egy normális rendezőt ültetnek a direktori székbe és nem azt nézik hogy minél alacsonyabb büdzséből lehessen dolgozni.
A poén az, hogy maga a játék is majdnem egy Alien-utánzat lett... ugyanis az id először egy Alien-es horrort akart készíteni, csak korlátozásokba ütköztek volna a szerzői jogok miatt, és nem kaptak volna teljes alkotói szabadságot a játék programozásakor... milyen jó hogy végül dobták az ötletet és Alien helyett pokoli kreatúrák lettek.
Valójában rengeteg szörnyet kihagytak... a bossfight pedig Urban és Rock között... hát elég gagyira sikerült. Végülis olcsóbb volt így, mint behozni a Kiberdémont, aki akkora mint egy hegy, és csak a lélekkockától hajlandó megcsuffadni.
(A Doom 3-hoz tartozik még + 1 kieg. a Lost Mission... ezt a BFG Editionbe találod, elég hosszú és vannak benne újdonságok is.)
-
Kellett hozzá egy kis emlékeztető az imdbtől :)
-
Tudtad hogy Rosamund Pike játssza benne a Kaszás nővérét? ; ) -
nem volt benne pénz, így aztán le kellett egyszerűsíteni a dolgokat, hogy ne vigyenek el túl sok pénzt. -
"mert a bögyös nőnek látszanak a mellbimbói"
Wazz, erre már nem is emlékszem... :)( -
Doom (2005)
Megnéztem a mostani játék hype miatt. Végigjátszottam ismét a Doom 3-at és a kiegészítőjét is annyira felcsigázott a legújabb Doom. Na mondom üljünk le a film elé is. NEM kellett volna. Az extended verziót néztem, igazából az FPS jelenet lett megnyújtva, ha emlékeim nem csalnak. De csak zombulás volt (meg impekhez hasonló átalakulás...) Kár hogy nem voltak elég tökösek, és csak egy szimpla vírus lett a pokolból. Sehol egy cacodemon, incubus :( Pedig lehetett volna kurvanagy zúzás, sztori így sem volt, valóban csak egy harmadrangú, harmatgyenge Alien-utánzat lett. Töketlenek voltak a stúdiónál, nem merték bevállalni az eredetiséget, hű maradva a játékhoz.
-Alig volt pár marsi exterior jelenet. Szinte azt sem tudjuk, hogy a marson vagyunk, csak díszletek. Sehol sem volt a komplexum megmutatva, hogy mennyire beteges és klausztrofób lehet ott elviselni az életet, mindenhol csak laborokat, meg irodákat mutattak csak, ahol a munka folyik. Az ásatásról semmi kép nem volt, ami a Doom3-ban azért émelyítő hangulatot adott sokszor.
A "pokol elszabadul" érzésből lett "pár katona és a probléma, meg a konfliktus egymás között", de tényleg, miért nem lehetett tartani a pokolidézést, miért kellett szupervírus? :( Oké, a pinky demonnak azért örültem (amikor bemutatkozott a csávó, hogy ő pinky, akkor nyomtam egy ilyen mosolyt
)
Nah szóval, kár érte. A szörnyek, és az egyedüllét érzete nélkül túl meddő lett a film. Csak díszletek vannak, félig megvilágítva. De azért van benne 1-2 jó dolog, egy bugyuta akciófilmezésnek elment.
3/10
+1-et kap azért, mert a bögyös nőnek látszanak a mellbimbói
-
Víkend 2015
Jesszus Mária ez mi volt? Egy nulla az egész film. Nulla történet, erőltetett káromkodások, erőltetett szexjelenet.
Bánom hogy időt szántam rá.
2/10 -
Már csak Kajal Aggarwal miatt is érdemes megnézni. -
ManoNegra #93758 Singham
Most volt valamelyik adón a TV-ben. Minden szempontból kellemes meglepetés, a látvány, zene, sztori. Jó film! -
Nagyfater elszabadul
Nem volt olyan borzalmas, mint az elsőre gondoltam. Főleg akkor hagytam hátra minden reményt, mikor a legelején azok a nagyon béna photoshop képek pörögtek. Aztán azért De Nironak volt néhány "heh", vigyorgós poénja. De sajnos az egész film alatt nyomta a szart, így azért ez nem menti meg. A sztori meg szar...
4/10 -
hiper KOCKA #93756 Víkend 2015
Már rájöttem miért nem szeretem a magyar filmek nagy részét... mert rohadtul nyakatekert a sztori, legtöbbször egy semmitmondó marhaság és borzalmasak a hozzájuk tartozó párbeszédek. Mintha mindenki prózát mondana fel. Ilyen a jelen filmünk is, és bár hiába próbálta Mátyássy direktorúr szolgai attitüddel másolni a tengerentúli akcióthrillerek jól bevált receptjeit, a "leves" amit főzött még az extrém kajákban gazdag kínai konyhán is külön figyelmeztetéssel lenne tálalva.
Az "íze" kb. olyan mint a poshadt kajáé, és bármeddig forgatod a szádban lenyelni nem tudod csak visszaköpni. Pedig van itt minden: szex, vér, erőszak... de valahogy egyikkel sem nagyon tud mit kezdeni a rendező... a motivációk nagy része ködös és érthetetlen. A karakterekről keveset tudunk, és felépítve sincsenek jól. A forgatási helyszín visz egy kis színt a történetbe, de megmenteni nem tudja.
Az egy dolog hogy a mi Dorkánk karaktere nem tud megkülönböztetni egy embert egy állattól pár méterről, de hogy egy szíven lőtt mukit hellózással és pár pofonnal akar az életbe visszaimádkozni, az felér egy arany málnával... de a többit se kell félteni a Darwin díjtól... messziről nekirohanni egy baltával annak akinél pisztoly van... hát bátor dolog. Vagy csak szimplán ostoba... mindenki döntse el maga.
A megbízó gorilláját üldözik vagy 30-an, ő kicsinál közülük négy-öt embert utána megpróbál a társaikkal egyezkedni... mit gondolt hogy ezek után mennyi esélye lesz szép szóval...? Áh hagyjuk is mert fárasztó volt... a végén meg hogy mit keresünk Indiában... fene se érti.
3/10 -
Ismeretlen, erdekes (esetleg jo) filmek tavalyrol -
Ellen Ripley nem a semmiből lett? :D
10 Cloverfield Lane
9/10, Mary Elizabeth Winstead meg
-
Az onna mahou-k (médium, szellemidéző) be tudnak fogni egy szellemet ha megvan hozzá a kellő rutin... volt rá utalás a Grudge egyik részében is. Ki tudják oltani a negatív energiákat vagy mi... mondjuk a kísérlet a filmben látványos kudarcba fulladt.
Utoljára szerkesztette: Synchronous, 2016.06.03. 19:34:06 -
lol
hát jobb lenne ha a filmben is bézbóllal döntenék el a harcot, mert kinyírni úgysem tudják egymást
-
ha máér szóba került Sadako meg Kayako... explain this :D
-
Sajnos, pedig a trend az, hogy a horrorfilmek a virágzasukat élik (ráadásúl többségük borzasztóan gyenge) és éves szinten rengeteg jelenik meg belölük, miközben más műfajból meg alig néhány. -
Prof William #93749 Ugye? Milyen egyszerű lenne. :)
A horrorok jó 80%-ban ha lenne egy cseppnyi józan paraszti esze a szereplőknek, akkor el sem kezdődne a film. :) -
hiper KOCKA #93748 Az egyik jól szétcincálja a vhs kazettát és egy kőműves brigáddal bebetonoztatja a kutat, a másik meg felgyújtja az ominózus házat, ahol az előző lidérc karrierje kezdetét vette. -
Prof William #93747 Gondolom majd lesz egy csapat szerencsétlen akiket eltesznek láb alól mielőtt összecsapnak.
És vajon hogyan harcolnak majd? Rángatják egymás haját és egymás ,arcába hörögnek? Mert a filmekben kb. ezt csinálták. :) -
Ezt én is várom. Leginkább azért, mert érdekel, hogy sikerült nekik ezt összehozni - mármint a két "enemit". -
Én ezt várom... szerencsére japán uriember rendezi... úgy látszik hollywoodi mintára Ázsiában is össze kell engedni a két ultimate b*szógépet, mert mostanság ez a trendi. -
Hát, a Howling kicsit véresebb. Viszont - trailer alapján - akadnak hasonlóságok.
Ez főképp akkor látható, ha valaki megnézi a dél-koreait, utána a magyar film trailerét. -
Az szép, grat :D
Amúgy erről a Howlingról a Fehér Isten jutott eszembe. Semmi közük egymáshoz, de valahogy... -
Ez volt a 80. dél-koreai filmem 2014.03.19 óta. :)
-
Pofázunk és végünk Miamiban (Ride Along 2)
Nem vagyok jártas az ilyesmiben, de ez még mindig egy létező dolog, hogy a tuningolt meg sportautósok összejönnek ilyen éjszakai illegális, nem illegális bulikra és menőznek a kocsikkal meg jó nők sétálnak mindenfelé? De amúgy borzalmas film. Én próbáltam, de 1 óra után lett elég. Ice Cube még jó arc, vele más filmekben sincs nagy baj, de Kevin Hart túl retard....
2/10 -
10 Lane Cloverfield
Mindenképpen érdekes ötlet, jól adagolja a feszültséget és a klausztrofób érzést a nézőnek. A szereplők szerintem tökéletesek, John Goodman az egyik "legcoolabb" színész, és sajnálom, hogy csak elvétve foglalkoztatják komolyabb projektekben.
2 hibája volt a filmnek, az egyik, hogy elég sok lyuk volt a forgatókönyvben, a másik pedig, hogy a csaj szinte a semmiből lett Ellen Ripley, a végére a film át is esett a ló túloldalára.
Ettől függetlenül, mint thriller nekem tetszett. -
[2012] - (imdb) - "Ha-wool-ling" (Howling) - 7/10
(2016.06.01) (115 perc, dél-koreai)
Egy férfi halálra ég egy autóban. Sang-Gil nyomozó (Song Kang-Ho) és társai veszik kezelésbe az ügyet, de a nyomozónak nem fülik a foga hozzá, mert nagyon úgy tűnik, hogy sima öngyilkossági esetről van szó, és az előléptetéséhez a korelnöknek ennél nagyobb horderejű ügyre volna szüksége. Hogy a napja még jobb legyen, a kezdő Eun-Young (Lee Na-Young) nyomozónőt is partnerként a nyakába varrják. A csak férfiakból álló gyilkossági nyomozócsoportban sem Eun-Youngnak, sem Sang-Gilnek nincs könnyű dolga. Utóbbi nem is könnyíti meg a saját életét, amikor a nyomozás során szerzett információkat elhallgatja, hogy a saját malmára hajtsa a vizet.
Csak hogy, egyre több haláleset történik, és képbe kerül egy gyilkos farkas is - Szöulban -, ami különösen megbonyolítja az esetet. Emberek, a vadállat, és az idő közt megindul a versengés - életre-halálra.
//Won Bin felesége, Lee Na-Young baromira jól nézett ki. Az általa megszemélyesített karakternek nem volt irigylésre méltó dolga.
//A nagy öreg, Song Kang-Ho hozta a kötelezőt. Akárhányszor meglátom egy filmben, mindig eszembe jut, hogy a színészetet nem iskolában sajátította el, és ez elismerésre méltó tőle.
//Két dolog fantasztikus volt a filmben - ezek miatt is pontoztam fel leginkább: a farkaskutya és a zene. A hatásukra (jó értelemben) libabőrös lett a karom a film végéhez közeledvén - bámulatos, mennyire egyszerű és hatásos volt az anyag.
//Itt a trailere
//Itt pedig az angol feliratos, rövidebb
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.06.02. 12:07:16 -
Kill Command (2016)
Egyszernézős robotos sci-fi... olyan középszer volt, de azért a végére elég jó bulit hoztak össze... a fénylő szemű cyborg szöszire + 1 pont.
6/10 -
Pio #93737 Van benne 2 régi warcraftos ork szöveg is, csak már nem emlékszem melyikek. Elvileg lesz még egy újranézés, majd igyekszem megjegyezni. :) De ha valaki nézi ezeknél a jeleneteknél figyeljen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egyik a legelején a kapun átvonulás előtt, a másik pedig később az erdei rajtaütésnél, az egyik fárol leugró ork süti el.
Garonához:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elvileg Duncan egy interjúban lenyilatkozta, hogy valóban félig embernek szánta és azért, mert így is úgy érezte, rengeteg az infó (amire ugye sokan panaszkodnak is), ezért a draenei-eket nem akarta jobban belekeverni az elején található fanservice-nél. Bár nálunk klános nézés közben többen is felhördültek azon a jeleneten, hogy hogy lehet így bánni a kedvenc fajukkal... :)
Amúgy Medivhnek van egy beszélgetése Garonával, ahol arról beszél, hogy sok világot megjárt és talált egy erős nőt, aki megértette, blabla... sokak szerint ott azt akarja elmondani Garonának, hogy ő az apja. Érdekes csavar lenne, hisz az eredeti lore szerint - igaz már nem kánon - ponthogy Garonának és Medivhnek van egy közös gyereke. -
Dabu! -
Prof William #93735 Akkor jól sejtettem.
Eredeti nyelven, felirattal néztem de ez valahogy nem maradt meg... -
az eredeti szinkronban úgy kérdezi tőle gul'dan hogy "mit mond a néped? vagyis valami ilyesmi. loreból megtudni ezt -
r4pt0r #93733 Én úgy emlékszem hogy kimondja SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de az életemet nem teszem fel rá. :Dhogy félig dranerei -
Prof William #93732 Igen? Nekem csak az rémlik hogy ilyen ködös... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szöveget nyomott, ami bármit jelenthet.Nem vagyok se ember se ork. -
r4pt0r #93731 El is hangozott a filmben is hogy mi. :) -
Prof William #93730 A Warcraft fimhez még... Nekem csak most esett le hogy
GaronaSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Garonat valami ember-ork keveréknek hittem de valójában nem lehet fél ember, hiszen az embereket még csak most ismerték meg. Viszont az elején Gul'dan tőle kérdezte hogy mit mondanak a Dranerei foglyok? Tehát érti a foglyokat. Jó eséllyel fél ork-féél dranerei lehet a csaj. Gondolom valami Dranerei törzzsel élt aztán valamelyik rablóhadjáraton elfogták őt is hogy táplálja a kaput, csak Gul'dan érdekesnek találta és ezért "megtartotta."
Legalábbis ez a teóriám. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.01. 09:22:41 -
[2016] - (imdb) - "Anomalisa" - 6/10
(2016.05.31) (91 perc, amerikai)
Kickstarterrel megtámogatott speciális báb+stopmotion animációs film, egy Michael Stone nevű marketing szakemberről, aki írt egy olyan könyvet, ami 90%-al feljavítja minden emberekkel foglalkozó szolgáltatás hatékonyságát, s aminek köszönhetően ezen körökben nagyon-de-nagyon közkedvelt. Épp Cincinettibe érkezik előadást tartani a szakterületéről.
Ami érdekessé teszi az egész történetet, hogy
- hősünkön kívül MINDENKINEK egyformán ugyanaz a férfi hangja van. Beleértve gyerekeket, a pilótát, a pincéreket, a vitatkozó párok női tagjait, az exet, akit 11 évvel korábban maga-sem-tudja-hogy-miért-de elhagyott, a feleségét és a kisfiát a telefon túloldalán, és a frissen megismert barátnők közül a szebbiket is.
- ugyanakkor, akad egy egyedi, valódi női hangon megszólaló, magát csúnyának tartó hölgy, aki a korábban említett barátnők közül a másik, és akibe belehabarodik hősünk. Akinek nyíltan udvarol, és akit nyíltan el is csábít egy légyottra a szállodai szobájába...
Michaelnek ezt követően nagy fordulatot vesz az élete. Vagy talán mégse?
//A két főszereplőt - a stáblista tanúsága alapján - Christopher Wilkinsre (David Thewlis adja a hangját), és Leslie Murphy-re (Jennifer Jason Leigh a hangja) hasonlatosra faragták.
//A bábokról bátran készítenek közeli képeket. A "viselhető" arc/maszk számos általános témát felvet az emberben a nagybetűs társadalomról, az emberek közti interakciókról, a saját viselkedésünkről, önismeretünkről, a szerepekről.
//Nem világmegváltó film, de jó vitaindító lehet egy beszélgetésben, ha akadnak rá fogékony partnerek.
//Szerintem.
)