106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nézd meg a kép forrását vagy címét ... utána meg a trailerben a logót.... nem ok nélkül ez lett beszúrva... -
Prof William #94771 Ha már telefon akkor horroflmekben általában ez helyzet...
A mobilkorszak előtt: Te jó ég! Nincs vonal! Biztos elvágták/elszakadt a vezeték!
A mobilkorszakban: A francba! Nincs térerő! -
Mi a gondod? Kihagytam az ikonfestészetet? Az ilyen "aha, persze, hogyne, facepalm" semmit mondásokkal nem tudok mit kezdeni. -
hiper KOCKA #94769 Monster 2016
"Szörnyek márpedig nem léteznek." Minden valamirevaló szülő ezeket a lózungokat puffogtatja a félelemtől takaróba fagyott 5 éves toddlernek, hogy - hacsak lehet - megússzon egy újabb éjszakát ágybakéredzkedés nélkül.
Jelen filmünk gyerekhőse már nem annyira kicsi, tán a tizenéves kor elejét karcolja, az anyuka viszont egy tipikus láncdohányos piás lotyó, ahogy azt kell...
És annyira kasu, hogy az éjszaka közepén szakadó esőben autókázik egy elhagyatott erdős úton, ahol annak a rendje szerint kerékhiba miatt megállásra kényszerülnek, és közben még egy farkast is elpancsolnak...
Egyébként az álló autó, a sűrű fák, és a szakadó eső nagyon emlékeztet a Jurassic Park híres Tirex-es jelenetére, ahol a diétás koszton táplált gyíkok előjönnek intelligensebb kajáért.
Itt is valami hasonló történik... de amit szinte el sem hittem: tud-tak tel-le-fo-nál-ni... na... ízlelgessük csak ezt egy kicsit... működik a telefon egy horrorfilmben baszki.
Hát ilyet én még nem láttam... ettől majdnem felugrottam a székből... és nem volt lemerülve, nem hagyták otthon, és nem hivatkoztak térerő gondokra sem (általában mindig erre szoktak).
Hanem működött, és tudtak segítséget hívni... és pár percen belül ki is jött a segítség... pont mint a való életben történne... hát ez az értékelésnél plusz 1 pontot fog érni.
Ezt eddig miért nem lehetett megjátszani? Na persze, nem annyira egyszerű a dolog, hisz a segítség bár kijön hogy elvontassa a kocsit, de ezzel egyidőben egy olyan elvetemült förmedvény ténfereg ki a fák közül, amihez képest a Gyűrűk Ura orkjai szexi csippendél fiúknak tűnnek.
És itt veszi kezdetét a konkrét cselekmény, ami hogy úgymondjam: nyomasztóan véres és brutális. Bár lehetett volna izgalmasabb is a storyline, de azért az elveszettség érzését kiválóan át tudta adni, mert belegondolva abba hogy a lefulladt kocsi ablakán keresztül bámul rám egy két tonnás ormótlan dúvad egy olyan pofázmánnyal amiben 200 geciéles fog pihen... nem is tudom mit tennék... szerintem szájon át fosnék.
Na de kapunk itt mást is, mert a rémtörténettel párhuzamosan megelevenedik egy családi dráma is, amit flashback-ekben adagolnak a sztori mellé... ez nyilván plusz információ, viszont túl sokat nem tesz hozzá a filmhez. És bár újszerű és ötletes elemeket is pakoltak a filmbe, ez sem nélkülözi a horrorok tradicionális kliséit, ami nélkül nem pöröghet le a szalag.
6/10 -
"Ezek centire kiszámított látványos kaszkadőrbemutatók, ezt nem is tagadtam."
Aha. ok. Inkabb ne menjunk bele. -
Inquisitor #94767 Eredeti? :D
Rengeteg feldolgozása volt és van a régi mesének, de ha jól tévedek az "oroszlánfej" verzió az 1946-os francia élőszereplős változatból való, amitől mai napig lúdbőrös leszek fogalmam sincs miért. -
Úgy is lehet mondani hogy a régi Disney rajzfilm karakterekben / filmekben volt élet, a mai CGI meg még mindig hideg élettelen pedig nagyon próbálkoztak az utóbbi 6-7 évben, de lehet csak azért van mert az idősebbek ezeken a Disney alkotásokon nőttek fel.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.11.15. 01:30:27 -
Talán mert van összehasonlítási alapja a régi viszonylatában... ha nem lenne, lehet bevenné a gyomra. Amúgy meg tök mindegy a kinézet egy ponton túl, nem ezen fog állni vagy bukni a film. -
Szerintem simán hihető... max neked nem -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De ha már fel is tűnik hogy csak egy színész aki felvett egy maszkot, az végleg agyonb*ssza az illúziót.... elvárnám egy ilyen filmtől hogy hitessék el velem hogy valódi szörnyet látok... vagy ez nem megy a mai technikával? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valószínűleg így is van, csak egy színész aki felvett egy maszkot :) -
Ja... az élőszereplős változat karaktere viszont csalódást keltő... a csatolt képen is látszik hogy a rajzfilmben egy szörny van, míg az élő moziban csak egy nagydarab ember, aki mintha felvett volna egy maszkot. Nem győzött meg ez a fizimiska. -
Vagyis az eredeti:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
A rajzfilmben egy tényleges szörny volt a főszereplő, itt meg egy agyonszteroidozott testépítőre hasonlít inkább.
Nekem se, olyan mint valami szomorú szatír faun keverék, az eredeti inkább egy oroszlánra hasonlít szarvakkal ja meg jóval nagyobb darab is, Hermione nem rossz választás.
-
Seten #94757 Egyébként én nem értettem miért "Aljas NYOLC-as".
Nem is nyolcan voltak. :) -
nem rossz pedig, de nagyon kislányosra van véve...
Igen :D Watsonnal nincs baj. Szép, kedves, aranyos... -
Gondolom, a szörnyetegnek... -
Nem tetszik az arca...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.11.14. 16:20:05 -
Aljas nyolcas
nekem ez kimaradt, most dvd-n pótoltam.
10/10, zseniális hangulat, párbeszédek, fényképezés, a zene. Ahhoz képest hogy kamarafilm, le a kalappal, elröppent a 3 óra rendesen. -
+1.
Nyilatkozta is, hogy AMÍG LEHETETT nem használt trükköket, de egyik filmje kapcsán mondta hogy sajnos a mai korral nem lehet tovább szembe pisálni, és a szükséges módon engedett a gyeplőn....szerintem pont hogy őt lehet tisztelni. -
Mint például az amerikai filmekben ahol csak azért látod hitelesnek mert ügyesen van vágva meg fényképezve? Az valósabb mint mikor Jackie tényleg megcsinálja az ütéseket, meg fogadja is őket? :) -
A munkát elismerem, ettől még nem kell, hogy tetsszen, amit csinál. Egy szájjal festőnek sem biztos, hogy tetszeni fog a képe. -
Kiragadtál egy szót, és egy másik kontextusban értelmezed. Ezek centire kiszámított látványos kaszkadőrbemutatók, ezt nem is tagadtam. Ettől én még jobban szeretem ha a koreográfia a hitelességben érvényesül. -
Jackie elég komolyan adta elő a dolgokat, nem zöldháttér előtt CGI mellett ( nincs azzal baj, ma már más világot élünk ). Megcsinált mindent, töretek a csontjai szóval lehet könnyed doloknak tűnik a képernyőn, de emöggött a filmek mögött brutális kaszkadőri/fizikai/fájdalmas munka állt. -
#facepalm. -
még hogy nem jól koreografált :D
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.11.14. 10:08:05 -
Ezt a kommentet nem láttam. Igen, pontosan Bud-Terencre gondoltam. Előbb leírtam miért. Ettől még Bud filmjeit imádom, de nyilván azt meg nem a hiteles pofonok miatt nézem elsősorban. -
Nem érted. Egy jól koreografált verekedést a bőrödön érzel. Van tétje az ütéseknek és rúgásoknak. Jackie Chan filmjeiből ez a fajta realitás és intenzitás (nem keverendő a gyorsasággal) teljességgel hiányzik. Centire kiszámított mesterkélt "karate" bemutató és nem hiszed el hogy fáj nekik.
Persze itt inkább arról van szó, hogy verekedéseiben a Bud Spenceri burleszket képviseli, csak keleti stílusban. -
Mentol #94742 A mondat alapján, kb. Bud-Terence kategória. Amúgy, nem is! -

-
"A verekedések valóságtól elrugaszkodott tét nélküli, végtelen csihi-puhik, " nem mondod :DD -
Kár hogy egyik filmjével sem sikerült egy igényes szintet megugrania. Gyerekkoromban még nagy szám volt, kedveltem az újszerű trükkjeivel, de mára totál érdektelenné vált az ipse. Mai szemmel már látom mennyire fárasztóak a filmjei. A verekedések valóságtól elrugaszkodott tét nélküli, végtelen csihi-puhik, kínos idétlenkedéssel vegyítve. Bár kétségtelenül látványos kaszkadőrbemutatók, de a engem nem hoznak lázba. -
Nem is tudtam, hogy megy az Oscar atadas. Tudom, hogy paran (sokan?) fikazzak es azt mondjak ra, hogy szar szinesz de szerintem kegyetlen jo a csavo. Imadom nezni szinte minden filmjet ( ami 10 evnel oregebb) Tegyuk hozza, hogy Jackie-t nem csak szinesz. Nezzetek meg egy-ket dokumentum filmet rola. Egy igazi legenda -
-
Érkezés
Szinte semmit sem hallottam a filmről, még a trailere is elkerült, úgy ültem be rá, hogy annyit tudtam, hogy valami idegen inváziós film. Már a film elején kiderül, hogy nem a hagyományos látványfilmről van szó (lásd Függetlenség napja), és ezt örömmel nyugtáztam. Engem végig lekötött, és külön öröm volt, hogy végre egy idegenekről szóló film, ahol nem a zúzáson van a hangsúly, egy ilyen annyira kellett már. Még a történet is tartogatott meglepetéseket, jól fel lett építve az egész. Kicsit azt sajnáltam, hogy a főszereplő nőn kívül más karakter nem igazán lett részletesebben kidolgozva, de körülbelül ebben ki is merül a negatívumok száma. Aki vevő az idegenes, sci-fis témára, de nem durrogtatást, meg öldöklést akar látni, annak mindenképpen ajánlott. 8/10 -
Benne lesz elvileg, bár itt élőben nyomatták hozzá
-
"After 56 years in the film industry, making more than 200 films, after so many bones, finally,"
Jackie tiszteletbeli Oscart kapott... :)
-
Tetszik de nem hypolt fel annyira, hogy kiugorjak a gatyambol. Bar lehet, hogy jobb is igy. Altalaban a filmek nem olyan jok mikor a trailer hatalmasat ut. A vizualis resze nagyon jo. Aramaki es Batou szerintem telitalalat. Vegulis ok 3an (Majorrel) a lenyeg de ha a szereposztas tenyleg az amit kiszivarogtattak regebben akkor nem ertem, hogy mertek lecserelni Bormat egy fekara. Nem is a feka a lenyeg, hanem a szanalmas kinezete az embernek. Inkabb csereltek volna le Shaq-re. Az is fekete de legalabb kibebaszott nagy darab es kopasz. Talan a cyborg szemekkel nem is nezett volna ki olyan luken mint onmaga. (Fapofaval, szemek nelkul szerintem elfogadhato lenne).