106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Engem épp annyira meglepett amikor a Harry Potter filmekben feltűnt Ralph Fiennes, mivel teljesen idegen volt tőle korábban nemcsak a Harry Potter, hanem még a hasonló filmek is. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egy képen láttam, alig akartam hinni a szememnek, hogy őt "látom bele", de igazam lett: Johnny Depp is szerepel a filmben...
Jim szerk: spoiler szerk.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.11.20. 19:16:56 -
Ellenvélemény:
Legendás Állatok és megfigyelésük: Leszögezem, nagyon szerettem a Harry Potter sorozatot, a könyveket is olvastam és a filmeket is láttam, nem is egyszer. Harry Potter személye nélkül is teljesen visszaadja a világot, a feelinget ez a film is. Nem is nagyon van (1-2 kivételtől eltekintve) utalás az "régi" szériára, mégis annyira eltalálták a hangulatot, hogy egyből magával ragad. A látványra nem lehet panasz, és a történet terén is elindul egy vonalvezetés, amiből még bármi lehet, ne feledjük hogy ez egy 5 részes sorozat első része, így felvezeésként tekinthető.
Aki egy kicsit is szereti a HP világát az mindeképp nézze meg. -
én már ráaludtam
kicsit vegyesek az érzéseim
Érkezés
Rég óta vártam a filmet, a rendező személyében ugyanis lassan hömpölygő, inkább hangulat, mint sem akció scifire lehetett számítani. És szerencsére a számítás nagyjából be is jött. Erős érzelmekkel fűszerezett drámát látunk, kevésbé tudományos, inkább irodalmi/művészi tálalással.
3 főszereplőnk van, ebből Jeremy Renner és Forest Whitaker csak háttér támogatás. Whitaker egy eddig klisés karaktert játszik el, üdítően újszerűen. Renner karakteréről sokat inkább ne beszéljünk, a szerepe pont csak annyi, hogy ott kell állnia, nem több.
A filmet a hátán Amy Adams viszi, tökéletes, Oscar díj gyanús alakítással. Ez nem véletlenül alakult így, látszik a rendező célja, nagyon sok közelit kapunk a színésznő arcáról, nagyon közel akarja éreztettetni a nézőt hozzá.
A történet megágyazás az idegenek érkezése, akik nem bombázással köszönnek be bolygónkon. 12 kavicsürhajó érkezik, akik békésen lebegnek egy helyben, várva az emberek kapcsolat felvételére. Ami elég nehézkesen indul. Az idegenek láthatóan nem is próbálkoznak, az emberiség pedig nagyon lassan halad. Elégé lassan ahhoz, hogy odalent közben a fajunkra megszokott paranoia szépen lassan átvegye az uralmat az emberek elméje fölött.
Sajnos a tudományos háttér, erősen popcorn szagú lett. Talán ez is a film legnagyobb hibája. Lassú történet vezetésében bőven belefért volna több tudományos magyarázat, mind a kommunikáció mind az elméleti fizika oldaláról. De sajnos a scifi vonal is erősen hanyagolva lett, legalábbis az idegenekkel kapcsolatban. Szinte semmit sem fogunk megtudni, sem az érkezőkről, sem a következményekről. A rendező (vagy a könyv írója) sok mindet hagy lógni a levegőben.
Ennek köszönhetően, rettentően jó beszéd téma lett a film. Sokat lehet róla vitatkozni, lehet filozofálgatni, hogy milyen hatással lesz, lenne ez a jövőnkre nézve. Ha másik filmhez kéne hasonlítani, ez nagyjából olyan, mintha a Csillagok között-et, a könyvespolc háta mögötti jelent sorral zárták volna le. Kevésbé szájba rágós, és sokkal inkább a képzeletre bízott lezárás.
A film kihagyatatlan, de egy bizonyos szintű érzelmi fejlettség elvárandó a megnézéséhez (ettől persze még lehet nem szeretni, de átérezni, csak úgy lehet majd). Az évben eddig még jobbat nem láttam, valószínűleg, nem is fogok. Az izgalmas cselekmény hiány ellenére is rettentően feszült a film, sokszor csak tátott szájjal meredtem a vászonra. Hagyjátok magatokat elmerülni benne, és tényleg erős élményben lesz részetek. -
5 film lesz?
//Szélesvásznú sorozatok... ehhh.... -
De, es kib*szottul szar. Tobben neztuk, ket dologban ertettunk egyet: 1 - nagyon rossz volt; 2 - a tomeg imadni fogja, 1 milliard a minimum.
Kicsit tobb, mashol ezt potyogtem be:
Harry Potter, az uj
Hat en most szembe megyek az arral, de ez szamomra egesz egyszeruen gyotrelem volt. Ertekelhetetlen, szornyu, fajdalmas.
David Yates mar a Tarzanban is ugyanezt csinalta: az a film is in medias res, csak sajnos egy ora elteltevel is meg mindig ugyanaz az erzesed, mint az elejen.
Az egyes jeleneteknek nincs eleje es vege, a kamera odaugrik valahova es kesz. Nincs meg a gerinc, nincs ive az egesznek, csak torteneseket latunk. Egyszoval ez a Yates egy tehetsegtelen iparosember, a HP eseteben at tudta venni a stafetat, ott csak kovetnie kellett bizonyos pontokat. Itt mar vilagot, karakterek kene epiteni, elinditani egy franchise-t. Hat, ez neki nem megy.
A sztori is... ja ize, az nincs. Rowling konyvet irjon, ne szkriptet, mert boven benne van a keze abban, hogy nincs semmi normalisan felepitve. Vannak eros pontok, azokat meg osszekoti valami massza. Csak megy elore a film es te meg azon vagy, hogy valami ertekelheto osszkepet epits fel a fejedben, de nem megy, mert ahhoz tul erdektelen az egesz, ill. varod, hogy elvarazsoljon mar vegre ez a film. Kemenyen 5 percre sikerult is neki.
Szoval vannak benne jo dolgok, persze. De hihetetlenul keves. Szertem a HP filmeket es ezt most az SW prequelekhez tudnam hasonlitani. Cringeworthy
A szineszek meg, istenem. Tenyleg Fogler a legjobb benne. De a ket foszereplo az olyan szintu "secondhand embarrassment-et" valtott ki belolem, hogy az mar-mar varazslat, hah. Oke, Redmayne-nel ez direkt van igy, de amit Waterston muvel, az tenyleg fajdalmas.
Ot film ezzel a gardaval? Pfujj
Johetnek a kovek -
Trailer alapján Parry Hoffernek tűnik... nagyon... -
csodálkozom, hogy visszajött a befektetés... -
én ma megnéztem vóna'. Ha nem nyitóhétvége lenne és nem kapkodják el a jegyeket. -
karajjj #94803 Érkezés
Erre aludni kell egyet-kettőt...
Ez maradandó élmény volt/10 -
vagy nem meri bevallani.... -
Mirk #94801 Legendás állatokat senki sem nézte még meg? -
Who Am I - Egy rendszer sincs biztonságban
Egész korrekt volt. A hackelés is jól volt bemutatva, de a deep webes részek le voltak egyszerűsítve metró szerelvényekre :D A sztori nem volt nagy was ist das, de a szereplők elvitték a hátán. De a vége elég kiszámíthatóan tevékyenkedet még így is...
6,5/10 -
Seten #94799 "minek kellett ez"?
Szerintem pénzért. -
valami Bourne izé
minek kellett ez? végig az az érzésem volt, hogy ezt már láttam. kockáról kockára ugyanaz mint az eddigiek és végig megy valami idegesítő zene a háttérben. -
Öngyilkos Osztag - Extended Edition
A BvS-sel ellentétben itt nem fél órát kapott pluszba a film, ami kicsit helyre tette, csak 10 percet. De az a 10 perc legalább egy kicsit árnyalta a Joker-Harley kapcsolatot. Sokkal jobban kijött, hogy Joker mennyire is tartja valójában Harley-t. A film maradt elpocsékolt lehetőség, mert hát ahhoz újra kéne írni, hogy más legyen. Azzal, hogy nem Enchantress-szel foglalkoztak, hanem valami idióta side mission-re mentek, elbénázták az egészet. Pedig a karakterek jók lettek volna. Harley, Deadshot, Joker, Boomerang és persze El Diablo, mind-mind potenciálisan érdekes karakterek. Diablo egészen jóra sikerült. Az vigasztal, hogy a sikere miatt a Birds of Prey-Harley film megvalósulhat...
5/10 -
Pár film, amit az utóbbi pár hétben megnéztem:
Dont breathe (2016) 8/10
Bevallom őszintén, voltak elvárásaim a filmmel szemben, mert elég jó kritikákat olvastam. Meg az igazat megvallva, már régóta vártam. Mivel moziban akartam megnézni, de a helyi (tatabányai) f*s-komplexumban csak a szinkronos és főként a 3D-s sz*rokat favorizálják már évek óta, így kénytelen voltam várni...
...de megérte! Egy nagyon jól összerakott, nem túlnyújtott, tök jó történettel és ötletekkel telepakolt filmet láthattam. A főszereplő szerintem nagyon hatásosan játszotta el a szerepét, és voltak olyan jelenetek, amikor full kussban ültünk a párommal :)
Sausage Party (2016) 6/10
Korábban jobban szerettem az animációs filmeket, de ilyen jellegűvel még nem igen találkoztam. Az alapötlet tök jó volt, nagyjából az első fél óráig. Utána már tök érdektelen lett számomra. Voltak benne jó jelenetek, jól megírt szövegek, ez nem vitás, de ez a történet szerintem jobban elfért volna egy 40 perces kisfilmben. Rengeteg volt az üres járat és a szükségtelen obszcén jelenet (tudom, ez az amerikai humor alapja, és a film sem hazudott az előzetesekkel). Egynek elment, de ajánlani azért nem fogom.
Fish Tank (2009) 8/10
Egy rendkívül egyedi (sokszor angolos) hangulatú, erősen életszagú filmet kapunk kiváló színészi alakításokkal. A történet felvezetése nem volt izgalmas (ezt a szó pozitív értelmében írom), egyáltalán nem rugaszkodott el a valóságtól, és ez jó!!! Viszont a film utolsó harmadában hozott egy olyan csavart, ami nálam +pontot ér. Ezt a filmet viszont erősen ajánlom olyan filmkedvelők számára, akik szeretik a filmeket, a drámákat, meg Fassbendert.
Before the flood (2016) 9/10
Nem tudom, mit is lehetne hozzáfűzni. Erős a témája, s örömteli, hogy olyan befolyásos arc áll az egész mögé, aki egy igen erős szócső lehet a fiatalabb korosztály felé. Ha egy igényes, jelenkorunk egyik legfontosabb problémájával foglalkozó témáról szeretnél hallani, akkor ezt nem szabad kihagynod.
Captain Fantastic (2016) 7/10
Érdekes kis film volt. Viggo Mortensen zseniális volt, mint mindig. A történet kellemes volt, semmi logikai csavar, vagy ilyesmi nem tarkította. De nem is követelte meg a cselekmény. A késnek nagyon örülő kiscsaj viszont cuki volt :) Barátnővel nézős film.
Light out (2016) 7/10
Sok kritikában húzták a szájukat, de szerintem az utóbbi pár év egyik legjobban összerakott horrorja volt. Természetesen itt sem kerülték el a jump scare-eket és a kliséket. Talán 100 év filmezés után már nem is igen lehet újakat mutatni ebben a műfajban. Mindenesetre nekem nagyon bejött.
Liza a rókatündér (2015) 6/10
Szeretem az elvont filmeket, és általában mindig úgy nézem meg ezeket, hogy hangulatom is legyen hozzá. De ez nagyon kusza és fura volt. Nem mondanám, hogy rossz volt, de jó sem. A főszereplő csaj viszont kiöltözve.... nagggggyon rendben volt :)
The Infiltrator (2016) 6/10
'Mr. White'-ot imádom. Szerintem korunk egyik legjobb színésze. Kár, hogy nem találják meg erős drámai filmekkel, így sajnos megmarad a kisebb költségvetésű, közepesnek mondható filmek főszerepeinél, amikből viszont kihozza a maximumot. Ez a film sem adott semmit a filmkultúrámhoz, pedig nagyot akart mutatni. De egyszerűen a karakterek nem érintettek meg. Valószínű, hogy ez elsősorban a forgatókönyv írók hibája, mintsem a színészeké.
Saul fia (2015) 7/10
Kicsit elfogult vagyok, hiszen magyar film. Ezért jár tőlem egy +pont. Viszont önmagában a történetmesélés nekem nem hozott semmi pluszt. Szeretem a második vh-s időkben játszódó filmeket, s a zongoristát és a schindler listáját is erős filmnek tartom, de ez valahogy nem jutott el a szívemig. Pedig nálam ez egy fontos szempont a végső értékelésnél. -
Brie Larson viszont 1989-ban született, és 20+nak néz ki a videóban. Na most mi lesz? 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!:/ -
Ja. Késő '60, korai '70-es évek -
A következő lehet,de ezen az összes felszerelés az a vietnámi 60as évekre jellemző.(UH-1-es helikopter,M65 gyakolró, az első verziós M16-os) -
-
Mivel ahogy írták, kövinek jön egy Godzi vs Esélytelenmajom, így ez minden bizonnyal a jelenben játszódik. -
Azok majd a Mega-Monster vs Giant Mecha Ape-t fogják... -
El Protector #94789 Asylum készíti majd
-
Psst, lesz kong vs godzilla, muszaj volt kicsit feltolteni -
Jól feltáposodott az előző film óta ez a kerge gorilla... régen még az Empire State Building-et mászta meg, most meg ő lett az Empire State Building. -
Ez egykicsit megint tultolták sztem, az egy dolog, hogy nagy lett kong, de ezek a szörnyek ?Ahogy látom ez a vietnámi érában játszódik, ott azért már volt felderités és azért ekkora állatokat csak kiszurtak volna rajta, föleg hogy csak ugy nem dobálnak bombákat szigetekre , hogy nem tudják van e ott ember. -
Oké, ez még érdekel is. -
-
Inferno
A könyv sajnos nagyon erőltetett és izzadságszagú, de néhány fordulat és főleg a befejezés mégis elviszi a hátán, ráadásul a téma is elgondolkoztató és a történet szokás szerint sodró lendületű.
A film viszont nem képes átadni a könyv jobb pillanatait. Egy-két karaktert leszámítva a többiek felszínesek, a motivációk pedig homályosak, vagy érdektelenek. Amire a könyv miatt igazán kiváncsi lettem volna, az benne sem volt, vagy másképp valósult meg. Az Angyalok és démonok után jelentős visszalépés. Önmagában nézhető, de nem üti meg a mércét, sőt, helyenként kifejezetten unalmas volt. Még azok voltak a legerősebb képei, amikor a főszereplő hallucinációit mutatták, de sajnos ez a vonal is hamar elhal. Ráadásul a vásznon jobban előjön, mennyire erőltetett néhány csavar (pedig ezt már a könyvben is nehezen emésztettem meg).
Az utolsó kihagyott ziccer pedig az, hogy amit a youtube-on néznek meg a filmben, arra a valóságban nem tudsz rákeresni, pedig jó poén lett volna.
6,5/10 -
doctor strange
nagyon jó volt, üdv az új ügyeletes körszakállas, gazdag, szarkasztikus zseninek:D
sziporkázott Benedict a szerepben, látványos volt. Most ez a szint elég volt, a marvel szépen megugorja mindig azt a bizonyost. Hogy a jövőben ez elég lesz-e? Nem tudom. De tetszik ami felé halad az univerzum építésük. -
Öngyilkos osztag - egynek elment.
Látszik, hogy a munkát azokra bízták, akik tudnak színészkedni. A többi szereplőt betették színfalnak. -
Camp X-Ray
Hmm... Nem is tudom. Kristen Stewart Guantanamóra megy ijesztgetni a bentlakókat. Érdekes film volt. Ali és Stewart társalgásai voltak a legjobbak, bár erről is leginkább Ali tehet. Bár ugye az ő karaktere érdekesebb volt, míg Stewarté inkább csak megfigyelő.
6,5/10 -
Köszönöm a tippet, ilyen filmeket szeretek, horror-para, amiket még nem láttam eddig....:) 4-5 pontos már nekem elég, mert annyit megnéztem, hogy e fölött úgysem találnék. :) -
hiper KOCKA #94778 Quija: A gonosz eredete 2016
Egyedülálló anyuka, két gyerek... és egy vicces családi vállalkozás, amelynek keretében hiszékeny embereket vernek át jó pénzért: mágneses Quija tábla, mechanikus asztalka ami "magától" is tud mozogni, és a kisebbik gyerek, aki olykor mérges szellemnek adja ki magát, idő előtt varázsolva elő az aznapi ebédet az ijedt delikvensek bélcsatornáiból.
Viszont amit viccnek hittek, később nagyon is komollyá válik egy új Quija tábla beszerzése után, mert a kis hölgyet azonmód megszállja egy ocsmányképű szadista rútság, és attól kezdve a kislány gecigonosz lesz.
Jeleneteket mutat nekünk a Mátrixból, és még Bach Szilviát is hitelesen tudja utánozni... mert ha nem beszélt 10 külöböző hangon, akkor egyen sem...
De a legdilisebb képessége a rábeszélés művészete, amivel el tudja érni, hogy a szende középiskolás gyerek olyan durván akassza fel magát, ahogy az Ómenben a bejárónő tette magával.
Bármelyik porszívót forgalmazó ügynökség tíz körömmel kapna egy ilyen képességű alkalmazott után... a démoni nokedli pedig nem rest használni újonnan szerzett adottságait, mert még a saját családja életét is pokollá teszi.
De legalább szorgalmas, mert aktívan ír és olvas lengyelül... ebből megtudjuk hogy az őt megszálló démon lengyel anyanyelvű... semmi ógörög, vagy latin, hanem lengyel... jó tudni hogy a démonok is modernizálódtak és szarnak az őskori kultúrákra.
Sőt egyes technoszimbióta démonok már csak tableteket és okostelókat hajlandóak megszállni... persze jelen filmünkben a gonosz beéri a gyerekkel is, tehát jöhet a "jól bevált" módszer: hívjunk papot.
Csakhogy az ősgeci gonosz pár perc múlva már a papban b*ssza a rezet, ergó mókuskakányit nem ért az egész akció... úgyhogy végül a legdrámaibb megoldásra van szükség ami mindig be kell hogy váljon: a családi szeretet összetartó ereje ami kiűzi a démont.
Egy olyan családé, ahol végig titkolóztak egymás előtt annak tagjai, mindenki hazudott mindenki szemébe és minduntalan a saját érdekeire játszott... és kompániában verték át az embereket.
Mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet. Aki kedveli a műfajt az biztos fog benne szórakozást találni, mert van pár fosatós jelentet benne.
5,5/10 -
BFG
majdnem vegig birtam nezni. Majdnem. -
és jó a rajz is várós
-
-
Katalizátor #94774 Anyák szemszögéből:
A mobilkorszak előtt: Nem kapcsol! Majd később megpróbálom!
A mobilkorszakban: A Fiam Halott!!! -
Doctor Strange
Iszonyat látványos, pörgős, helyenként vicces, és halál laza. Marvelék megint összehoztak egy szórakoztató látványfilmet. Cumberbatch (nem meglepő módon) tökéletes Strange szerepére. Várjuk szeretettel a folytatást. 8/10