1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • bexinho
    Pár film, amit az utóbbi pár hétben megnéztem:

Dont breathe (2016) 8/10

Bevallom őszintén, voltak elvárásaim a filmmel szemben, mert elég jó kritikákat olvastam. Meg az igazat megvallva, már régóta vártam. Mivel moziban akartam megnézni, de a helyi (tatabányai) f*s-komplexumban csak a szinkronos és főként a 3D-s sz*rokat favorizálják már évek óta, így kénytelen voltam várni...
    ...de megérte! Egy nagyon jól összerakott, nem túlnyújtott, tök jó történettel és ötletekkel telepakolt filmet láthattam. A főszereplő szerintem nagyon hatásosan játszotta el a szerepét, és voltak olyan jelenetek, amikor full kussban ültünk a párommal :)

Sausage Party (2016) 6/10

Korábban jobban szerettem az animációs filmeket, de ilyen jellegűvel még nem igen találkoztam. Az alapötlet tök jó volt, nagyjából az első fél óráig. Utána már tök érdektelen lett számomra. Voltak benne jó jelenetek, jól megírt szövegek, ez nem vitás, de ez a történet szerintem jobban elfért volna egy 40 perces kisfilmben. Rengeteg volt az üres járat és a szükségtelen obszcén jelenet (tudom, ez az amerikai humor alapja, és a film sem hazudott az előzetesekkel). Egynek elment, de ajánlani azért nem fogom.

Fish Tank (2009) 8/10

Egy rendkívül egyedi (sokszor angolos) hangulatú, erősen életszagú filmet kapunk kiváló színészi alakításokkal. A történet felvezetése nem volt izgalmas (ezt a szó pozitív értelmében írom), egyáltalán nem rugaszkodott el a valóságtól, és ez jó!!! Viszont a film utolsó harmadában hozott egy olyan csavart, ami nálam +pontot ér. Ezt a filmet viszont erősen ajánlom olyan filmkedvelők számára, akik szeretik a filmeket, a drámákat, meg Fassbendert.

Before the flood (2016) 9/10

Nem tudom, mit is lehetne hozzáfűzni. Erős a témája, s örömteli, hogy olyan befolyásos arc áll az egész mögé, aki egy igen erős szócső lehet a fiatalabb korosztály felé. Ha egy igényes, jelenkorunk egyik legfontosabb problémájával foglalkozó témáról szeretnél hallani, akkor ezt nem szabad kihagynod.

Captain Fantastic (2016) 7/10

Érdekes kis film volt. Viggo Mortensen zseniális volt, mint mindig. A történet kellemes volt, semmi logikai csavar, vagy ilyesmi nem tarkította. De nem is követelte meg a cselekmény. A késnek nagyon örülő kiscsaj viszont cuki volt :) Barátnővel nézős film.

Light out (2016) 7/10

Sok kritikában húzták a szájukat, de szerintem az utóbbi pár év egyik legjobban összerakott horrorja volt. Természetesen itt sem kerülték el a jump scare-eket és a kliséket. Talán 100 év filmezés után már nem is igen lehet újakat mutatni ebben a műfajban. Mindenesetre nekem nagyon bejött.

Liza a rókatündér (2015) 6/10

Szeretem az elvont filmeket, és általában mindig úgy nézem meg ezeket, hogy hangulatom is legyen hozzá. De ez nagyon kusza és fura volt. Nem mondanám, hogy rossz volt, de jó sem. A főszereplő csaj viszont kiöltözve.... nagggggyon rendben volt :)

The Infiltrator (2016) 6/10

'Mr. White'-ot imádom. Szerintem korunk egyik legjobb színésze. Kár, hogy nem találják meg erős drámai filmekkel, így sajnos megmarad a kisebb költségvetésű, közepesnek mondható filmek főszerepeinél, amikből viszont kihozza a maximumot. Ez a film sem adott semmit a filmkultúrámhoz, pedig nagyot akart mutatni. De egyszerűen a karakterek nem érintettek meg. Valószínű, hogy ez elsősorban a forgatókönyv írók hibája, mintsem a színészeké.

Saul fia (2015) 7/10

Kicsit elfogult vagyok, hiszen magyar film. Ezért jár tőlem egy +pont. Viszont önmagában a történetmesélés nekem nem hozott semmi pluszt. Szeretem a második vh-s időkben játszódó filmeket, s a zongoristát és a schindler listáját is erős filmnek tartom, de ez valahogy nem jutott el a szívemig. Pedig nálam ez egy fontos szempont a végső értékelésnél.