106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Shep
    Akkor inkább aludnék, azért kérdeztem ,hogy mediaklikken, vagy valahol fent lesz-e vajon?
  • ReszegKoldus
    02:50 Duna TV
  • Shep
    A Szürke senkik-et meg lehet nézni valahol?
  • Shep
    Igen, pláne ha még szemüveges is az ember és még arra felteszed a böhöm nagy xpand szemüveget ami technológiailag amúgy nem rossz, mert a 3D hatása rendben van, a SW-ban is csak hát fakó és sötét lesz tőle minden, akkor eléggé szemellenzős érzése van tőle az embernek, meg egy idő után nyomja is az orrodat, mert hát ugye nehéz. VR meg kb annyira érdekel, hogy kipróbálnám de semmi egyéb.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.12.16. 23:27:39
  • Jim Morrison
    Rotten Tomatoes' best movie posters of 2016
  • balee4
    Star Wars - Rogue One

Zseniális, egyik, ha nem a legjobb Star Wars film.
  • Totti5
    "a bezártság frusztráló számomra"

Ki kell próbálni, egyszerűen ennyi. Tényleg, máshogy ez nem megy és fikacrnyi fogalma sincs az embernek arról hogy mit is nyújt a VR. Semmi, ezt sehogy nem lehet átadni csak ha a fejeden vagy és kipróbáltad.

A jó 3D ad a film élményéhez, kiteljesíti azt. Pár film emiatt is örök, kitörölhetetlen élmény moziban. Itthon egy Micro Monsters 3D with David Attenborough meg WOW. Sok a hanyag 3D, ahol nem jó nem kell nézni se nem erőltetni.
  • IMYke2.0.0.0
    " A VR-ban sokkalta több lehetőség van...."

Biztosan én vagyok szűk látókörű, és nem titkoltan öreg, de én nem látom / érzem így. Annyira komoly és hosszú munkálatok állnak még a valóban szórakoztató (mindenki számára!), elérhető, és nem egészségromboló végtermékig eljutásig, hogy szép és jó lesz, ha az unokáink megérik.
  • LasDen #95005
    Szerintem a VR és a mozis 3d között azért van különbség. A VR-ban sokkalta több lehetőség van....
  • MrAndree
    Ja, olyan esetben jó is az, bár engem ott is kizökkent ha túl sok a pause. Nem vagyunk egyformák. :)
  • IMYke2.0.0.0
    //Én nem járok moziba - a filmnézés így, ha társaságban történik, bármikor megállítható-folytatható.
  • MrAndree
    Én szeretem, bár mondjuk nekem amúgy is az az elvem, hogy "vagy filmet nézünk vagy dumálunk" de engem filmnézés közben hagyjanak békén. Majd film után megbeszéljük. :) Nyilván olyan filmnél amit moziban nézek és elsőre, buliban, italozva, 22. alkalommal nézett valami közben lehet.
  • IMYke2.0.0.0
    Soha a büdös életben nem izgatott az a fajta "háromdé", amit a filmkészítők annak hisznek.
    Ráadásul, én is kipróbáltam - semmi olyan élményt nem nyújtott, ami nélkül amúgy kardomba dőltem volna.
    Továbbá --- éppúgy, mint a játékfronton """döbörgő""" VR őrület esetében élhetetlennek tartom, a magam részéről --- a bezártság frusztráló számomra. Én szeretem tudni, érezni a környezetemet, és ha társaságban nézek, akkor bizony a diskurzus része a film, ehhez pedig látni is kell a másik felet...
    ...ez pedig aktív/passzív "3D" szemüvegben (játék esetében a VR-ral) nem igazán megoldható...
  • Kandurex
    Felgyújtani az egészet a genyóba. Ez a 3D nem az amit mi keresünk.

Évek óta be nem teszem a lábam 3D vetítésre,...
  • Shep
    Ha nem mondod ...
  • Totti5
    Erre találták ki a nem 3D és nem szinkronos verziókat.
  • Prof William
    Megoldhatták volna így is...

- Jajj Vader nagyúr sajnos pont az előbb ment el fontos üzleti megbeszélésre!

Később...

- A Halálcsillag tervrajzait ellopták! Azonnal Szóljanak Lord Vadernek!

- Lord Vader sajnos éppen Coruscanton tartózkodik. Hagy neki üzenetet? :)

Shep: Egyetértek. Manapság már teljesen hidegen hagynak a 3D filmek. Mindent csak 2D-ben nézek.

Az esetek 90%-ban a 3D SEMMIT nem ad hozzá a moziélményhez. Egy kicsit térhatásúbb + mozgalmasabb filmekbe beleraknák pár parasztvakító 3D jelenetet és kész. Már elmúltak azok az idők amikor oda és vissza voltunk attól hogy a kard hegye kilóg a vászonból...
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.16. 13:38:49
  • Shep
    Zsivány szart nem látni 3D

10 perc után kisétáltam róla, majd megnézem 2D-ben, szerencsére egy fillért nem fizettem érte. Ezt a szemüveges 3D idiótaságot el kellene már felejteni végre! Mi a franc jó abban ,hogy egy filmet sötéten, színvesztés mellett végignézhetek ráadásul drágábban? Ráadásul egy rossz film 3D-ben is rossz, egy jónak meg nincs szüksége ilyen trükkökre. Ez az én véleményem, nem kell vele egyet érteni.
  • Totti5
    Fura lett volna kihagyni azt az egyént aki birtokolta az objektumot és adta ki a parancsokat rajta. Gondolom én, de nem értek hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.12.16. 13:04:41
  • Kandurex
    Egyébként mi a meglepő benne? Amikr játszódik a film véder még élt....

hupsz...ez most spoiler? :)
  • Jim Morrison
    Ma este 10-kor Szürke senkik a dunán!
  • Dynamic
    És mégis hogyan alkalmazkodjon a kritikus az egyéni spoiler érzékenységhez és egyáltalán hogyan döntse el, hogy kinek mi számít spoilernek. Onnantól kezdve, hogy benne volt a korábbi hivatalos trailerekben és cikkeben, nem számít spoilernek. Ennyi erővel semmit ne említsen meg, mert a "nem nézek traiereket" logikát követve lehet, hogy valakinek az is spoiler, hogy miről fog szólni, hogy nem jedik lesznek benne, hogy nő a főszereplő vagy mit tudom én.
  • darkSectorxxx #94991
    Jó neked hogy ennyire pozitívan látod, én szerintem meg ocsmány fos film, annyira hulladék hogy szerintem még tv filmnek is rossz, a színészi játék, a vágáspk, a cselekmény, a rendezés, télleg allulmúl mindent, inkűbb akkor egy copy-paste ördögűzés mint ez, én nagyot csalódtam benne és egyeltalán nem tetszett.

Biztos embere válogatja, de én inkább visszasírom a klissés horrorokat mint ezt, de télleg sokszor azt hittem valami zs kategóriás viasat csatornát nézek.
  • Prof William
    Ez jó hír kár hogy plakátot a létező legtipikusabb 12, egy tucat ördögűzős filmet ígértek.

Ezért is nem érdekelt eddig ez a film.
  • tigeroo
    valahol megértelek. én már a moziban is befogtam a fülem/szemem ha SW előzetest nyomtak a vásznon. de a Darth Vadert sajnos én is láttam már.
  • CSOCSO
    En kerek elnezest, hogy nem nezek meg minden szpojleres videot ami talalhato az interneten. Gizmodo.com pl masfel hetente jott ki valami cokkel az uj SW-rol. Videokat is psztolgattak. Ruhellem az ilyet. De amugy az uj 3 perces furious nyoc trailert se neztem meg.

Ha mar itt tartunk. Valamelyik nap ment a SW III a tv ben. ANNYIRA de ANNYIRA gagyisztikum az a film, hogy full kiakdtam rajta. 3 percenkent van valami baromsag benne. Az idiota robot nyogdecselesek meg poenos droid beszolasok. Szar verekedes, stb.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2016.12.16. 04:35:00
  • hiper KOCKA
    A démon arca 2016

Végre lépett egyet előre a stílus, és nem a szokásos ördögűzős bullshitet kapjuk, ahol reverendába öltözött plébánosok karatéznak kereszttel meg rózsafüzérrel, hogy a vérgeci démont kitessékeljék az áldozatból, és harsány kántálás közepette elküldjék a sunyiba. A 70-es években az Ördögűző állította fel az etalont a műfajban, és azóta valahogy szolgai módon kezdték el másolni tehetségtelennél tehetségtelenebb rendezők a sémát, hogy részt kaphassanak a kultuszt övező glóriából.

Jelen filmünk gondolt egy merészet, és nem akart egy századik Ördögűző klónt gyártani, és a reverendát is lecserélte. És mondhatni ez csak a film javára vált. Ugyanis a sci-fi vonalára helyezték át a súlypontot és vakbuzgó pap helyett kapunk egy borostás arcú tökös kurafit, akinek baró paranormális képességei vannak, és képes belépni a megszállt személy fejébe, hogy belülről picsázza el a személyi aurát beszennyező láthatatlan inkvizitorokat. És faszán is megy neki...

A meló mindössze annyi hogy rá kell ébreszteni az áldozatot, hogy egy illúzió fogságába esett, amit a démon kreált neki, és csak akkor lehet szabad ha rájön hogy álomvilágban van. Az áldozat ugyanis sosem tudja hogy meg van szállva. Meg kapunk jó sok technikai kütyüt, meg elektromos berendezést is, amelyek figyelik hősünk állapotát, és jeleznek ha ideje kijönni. Sőt még démon által fertőzött vért is hord magánál, amivel bármikor extra előnyre tehet szert ha vesztésre áll.

Szóval el vagyunk kényeztetve és egészen újfajta szemszögből láthatjuk a bevetéseket. És bár nincs Avengers-szintű látványorgia, mindenképpen progresszív alkotás, ami remekül reflektál a számtalan Ördögűző-klón kifáradt, megfakult és unalmas kliséktől hemzsegő világára.

7/10
  • Katalizátor
    Hát igen...
    Az alpári poénokat tudni kell kezelni, különben csak ovis szint. South Parkban pl kifejezetten jók a kaka-poénok, annyira aberráltak. :)
    Mondjuk megértem ha valakinek az se jön be.
  • DantszEE
    Vaksötét / Dont Breathe:
    Egész jó volt. A film első felében nem tudtam komolyan venni a vak öreget. De aztán egész ügyesen kompenzálták a karakter hátrányosságait és előnyeit a többiekkel szemben. Tipikus Pánikszoba / Cloverfield Lane 10 film. Nem mellesleg Pomázon forgatták.:D A stáblista 80%-a magyar.

Rossz anyák / Bad Moms:
    A jó zenéknek hála voltak feel good pillanatai, de összességében erőltetett az egész. Az anyukák a célközönség, de a módszere kb olyan, mint az éhes embernek épp csak megemlíteni egy nagy tál kaját. Csorogni fog a nyála, de nem lakik jól.
    Egyébként már komolyan elbeszélgetnék egy amcsi emberkével, hogy számukra mi a humor. Mert ezekben a vígjátékokban java részt az a "poén", hogy fasz/pina/szar/hugy/hányás. És ezen röhögnek az emberek? Most ennyire prűdek a való életben, hogy vásznon nézve fakad ki belőlük, vagy annyira szegényes a humorérzékük, hogy mindenen képesek röhögni?
    Asszem Adam Sandler volt ebben az egyik nagy úttörő, de azóta előszeretettel utánozzák. Seth Rogenék legalább öniróniával alkalmazzák ezt, és így néha sikerül is valami jót összeütniük.
  • IMYke2.0.0.0
    Örülök, hogy nem csak én emlékszem erre.
  • Dynamic
    Semmi nem spoiler ami a film előtt is tudvalevő volt.
  • Prof William
    Szombaton mi is megyünk megnézni a Zsivány Egyest eredeti nyelven, felirattal. Kíváncsi leszek.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.15. 08:23:25
  • Mentol
    Na de ez alap! Vader az összes SW filmben "benne van"!
  • LasDen #94980
    az hogy ő nem tudta, hogy benne van. Ami alapvetően általános információ volt...
  • Mentol
    With no offense: Nem vágom, mi volt abban a spoiler?
  • CSOCSO
    kosz a vaderes szpojlert
  • Tyler1
    Suicide Squad

Ostoba, komolytalan, egysíkú próbálkozás. David Ayertől szokatlan, hogy elbasszon egy forgatókönyvet és egy rendezést is egyszerre. Kicsit nagyobb volt ez a fa, mint hitte? Sztorinak se eleje se vége, karakterek meg már csak azért pofáztak valamit, hogy menjen a játékidő (főleg Quinn).
    Soha többet.

(angol címet egyébként mi a francért kell megtartani, ha tükörbe fordítják magyarul is?)
  • LasDen #94976
    Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet

Nem is tudom mit mondjak. A jó az talán erős lenne rá, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy oké volt. Nem tettem le a hajam tőle, de nem is akartam belehalni az unalomba. Voltak elég gyenge és unalmas részek, amiken át kellett verekedni magam. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a felvezetés a kérdéses akcióig túlzóan hosszú. Ettől függetlenül azért megvannak a maga felemelő és látványos jelenetei. Főleg maga a nagy akció mentette meg nálam a filmet, ami kivitelezésében és utóhatásait tekintve is megsüvegelendő. Mikor Vader először megjelent, akkor tudatosult bennem, hogy Hollósi György meghalt, nem lehet Vader magyar hangja. Úgyhogy helyette Horányi "Charles Xavier" Lászlót kaptuk, aki szintén egy nagyszerű színész, de sajnos nem ugyanaz. És most lehet jönni az eredeti hanggal, de nem érdekel. Én nem Jones-on nöttem fel. Vader mellett voltak egyéb visszatérő alakok, akiket jó volt újra látni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tarkin savage as fuck...

6-6,5/10
  • BaliBoy
    Egy biztos, feladta a leckét a nyolcadik résznek. :)
  • BaliBoy
    Star Wars - Rouge one

BRUTÁL! :))

9/10