106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prof William
    Betyár Egy.

Az első trailert leszámítva nem láttam mást így nem tudtam pontosan mire is számíthatok de a végeredmény nagyon jó volt.

Az elején
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    kicsit furcsa volt ahogy kb 5 perc alatt 6 bolygót is bejártunk, de aztán szerencsére lassított a sztori.

Látszott hogy - Marvel mintára- ezzel a filmmel a Disney kipróbált egy új irányt, ami jó ötlet, mert ha minden évben ugyanazt akarnák eladni akkor egy idő után menne a süllyesztőbe az egész.

Nekem tetszett, az Easter Eggek is jók voltak nem tolakodók. Véleményem szerint jobban sikerült, mint a Ébredő Erő. Sokkal jobban élveztem és a végén
    A három helyszínes föld-levegő-űr csata pedig igazán jóra sikeredett. Az Ébredő Erőben sehol sem volt ilyen akciójelenet.

A szereplők is jók voltak. Külön tetszett hogy nem voltak csak feketék és fehérek, bár erre éppen csak némi felületes sejtetés formájában volt idő.

Különösen Donnie Yen - alias IP Man az űrben - tetszett a legjobban.

Eredeti nyelven, felirattal néztem szóval nem tudom milyen lehetett a magyar szinkron de nem hallottam jókat róla.

Ami viszont már lassan komolyan röhejes volt (de nem csak ebben a filmben) hogy
    A rohamosztagos páncélok menyire nem védenek semmi ellen. Komolyan botokkal és ütésekkel földre lehetett vinni őket. Minek viselik őket egyáltalán? De legalább már nem céloztak olyan csapnivalóan. :)

Az utolsó 5-6 perc pedig kifejezetten zseniális volt.

Mindent összevetve remek filmélmény volt. Mert elvonatkoztatni a Star Warstól miközben mégis az maradt.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.19. 10:11:37
  • karajjj
    Szerintem ez a film az igazi, szőrös tökű SW fanoknak szól, míg a 7. inkább a nagyközönségé.
  • Mentol
    Annyira nem lehet jó!
    Én is óriási elvárásokkal ültem le a SW7 elé - aztán egy baxott nagy csalódás lett a vége.
    Nem azt mondom, hogy a képregény filmek kivétel nélkül jók, de hogy "inkább 100 ilyen, mint..." - az túlzás.
  • hapi
    Zsivány egyes

Inkább 100 ilyen mint még 1 képregény film...
    Utoljára szerkesztette: hapi, 2016.12.18. 23:05:11
  • darkSectorxxx #95049
    Pedig hogy készültem rá és lemaradtam élőben basszus.....
  • Bokafix2
    Szürke senkik (2016)

Próbáltam korrektül hozzáállni, mert nem rajongok a magyar filmekért. Ezzel a filmmel csak annyi gondom volt, hogy nem volt elég tempós... Az 1 órás játékidő nagyon kevés, eléggé lekorlátozza a lehetőségeket, és erre még rájött az, hogy alig volt történés a filmben. A színészeket nem éreztem tehetségtelennek vagy rossznak, egy átlagos magyar filmhez képest jobban teljesítettek, viszont alig történik valami a filmben.

Szinte nincs semmi akció, csak céltalan járkálás, és unalmas hosszú dialógusok. Egyszerűen nem tudták elhitetni velem a filmben szereplő 8-10 ember bemutatásával, hogy ez most egy világháború. Tényleg, szinte két kezemen meg tudnám számolni hány szereplő játszott benne összesen.
    Aki tömeges összecsapásokat, látványos tankcsatákat, vagy Rambó szintű zúzást vár, az el se indítsa a lejátszót... tényleg kár hogy ennyire kispórolták az izgalmakat.
    Viszont az utolsó filmbeli akciójelenet remek volt... azt mondom, ha több ilyen lett volna még akár 3 ponttal is többet adnék... az uccsó jelenetet tényleg adrenalintól fröcsögőre és izgalmasra dolgozták ki... pedig abban sem szerepelnek sokan. De ahogy megkreálták azt a szituácót, az remek volt. Szóval lenne itt tehetség, csak lehet kevés volt a pénz.

5/10
  • Synchronous
    Ajj... most hirtelen áthasított az agyamon az a régi Completa reklám...
  • LasDen #95046
    A Zsivány Egyes az hívójel. Mint mondjuk a Vörös Egyes vagy Vörös Ötös...
  • CSOCSO
    "Zsivány Egyes" cimnek nek val van valami ertelme?
    Van egy urhajo aminek "Rogue 1" van az oldalan vagy a [stupid one from the company] leforditotta Zsivány Egyes-nek? Holott a "stupid one" sem "hulye egyes" hanem csak szimplan "A hulye" a megfeleloje.
  • IMYke2.0.0.0
    A Dallas sem ért (volna később) semmit Bobby nélkül...
  • karajjj
    Szeretem azokat, akik jól lehúzzák az aktuális SW filmet, és közben Wadereznek, vagy Leiláznak.
  • cobol
    Az utolsó 5 perc ért valamit!
  • LasDen #95041
    igen
  • rain70 #95040
    Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet

Egyetértek. Tőlem még ennyit sem kap! Amikor végre elindulna valami, megakasztják folyton olyan párbeszédekkel, mintha nem is a filmbe illett volna, vagy illik, de nem akkor és nem most. Kb úgy éreztem, hogy másfél órát kellett ülnöm, néha már-már idegesítő unalomban, hogy kapjak félóra igazi látványos SW akciót, de ekkor már úgy tele volt a f...m az egésszel, hogy az sem tetszett igazán, de valóban voltak benne lebilincselő látványosságok. Egy SW fan főleg emiatt ül a moziba elsőként. Azért itt látszik, hogy Lucas nagyon tudott valamit, végig fenn tudta tartani még idióta párbeszédekkel is hangulatot, hát itt maga a hangulat nem volt meg, szinte sehol.
    Az egészet még DW sem mentette meg, bár jó volt látni...

Egyszer bőven elég volt...belőle.

3/10

Utoljára szerkesztette: rain70, 2016.12.18. 15:25:16
  • IMYke2.0.0.0
    "TCM yearly remembrance video of those in the film industry who have passed. All rights belong to Turner Classic Movies"
  • LasDen #95038
  • MrAndree
    Érzem én, meg az is ismét megerősödött bennem, hogy jó döntés, hogy nem jövök ide beszélgetni filmekről...
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2016.12.18. 12:13:14
  • IMYke2.0.0.0
    "És szvsz egy normális vitában ilyennek nincs helye, hiszen az, hogy kinek mi tetszik és mi nem az ízlés dolga és semmi több."

Na, talán már ráérzel, hogy miről is szólt a korábbi hozzászólásom... Talán...
  • MrAndree
    Való igaz, csak éppen aki a 10 millió légy dumával jön az kicsit arra utal, hogy önmagát felsőbbrendűnek, intelligensebbnek tartja mint azokat akiknek az a "szar" tetszik. És szvsz egy normális vitában ilyennek nincs helye, hiszen az, hogy kinek mi tetszik és mi nem az ízlés dolga és semmi több.
  • tigeroo
    révén hogy spin-offról van szó, csak hasonló a recept az eredeti SW vonalhoz képest (ugyan az az univerzum, de attól még SW fan is lehet olyan akinek ezzel mellélőttek) egyértelmű hogyha az eredeti vonal sem jött be akkor ez sem biztos hogy bejön, de az tuti ,hogy nem olyan embereknek készítették, akiknek még az eredeti SW sem jön be.

mintha a "paprikáskrumpli" fanoknak csináltak volna egy "paprikáskrumpli újragondolva" ételt a menüben. mi szokott ilyenkor történni?

1. lesz olyan aki paprikás krumpli fanként értékeli ezt is, és megtalálja benne azt, ami kiegészíti a paprikás krumpli felé a rajongását, tágítja az ismereteit, még jobban elmélyülhet a paprikáskrumpli univerzumában, amelynek bemutatta a másik oldalát is ez a film, öööö paprikáskrumpli (mint például én)
    2. lesz olyan paprikáskrumpli fan, akinek ez a spinoff már sok lesz, nem találja a helyét, ő inkább visszaréved a nosztalgiába, és nem érti, hogy milyen irányba halad a kedvenc témája.
    3. akiket eddig nem fogott meg a paprikáskrumpli, ők megkóstolják ezt is, nagy eséllyel nem fog nekik tetszeni, mert nyomokban ugyan az mint az eredeti, de lehet hogy rákapnak az ízére és bepótolják az eredetit is.

a kérdés csak az, hogy mi értelmbe beülni nem SW fanként egy ilyen filmre? a 3. esetre kevés az esély szerintem. ez nem nekik szól
  • IMYke2.0.0.0
    Ez is egy vélemény...
  • MrAndree
    Azzal mi a baj, ha mondjuk nem érdekel egy film de sokan azt mondják jó és én akkor megnézem mert hátha tényleg így van? Az ember egy mindenki által dícsért filmre nem úgy fog beülni, hogy na ez tuti jó lesz, csak reméli. ha már ennyi embernek tetszett. A 10 millió legyes mondás meg kb a világ legnagyobb marhasága, sose szerettem, poénnak jó, de egy komoly beszélgetésben nem állja meg a helyét. :)
  • LasDen #95031
    Ma 70 éves Steven Spielberg! :O
  • IMYke2.0.0.0
    "mert ami jó"

Na, itt lett hirtelen az érveléssel baj - a szubjektum (az aggyal rendelkező néző) akkor és ott döntheti, hogy "jó" vagy "rossz", esetleg "langyos", amikor szembesül a végtermékkel.
    Csak azért elmenni egy mozira, 10 millió légy szerint "jó", az nem feltételez agyat a szubjektum részéről.

"az szeretni kell és értékelni"

A fentiek értelmében ez is megbukik.

Hogy tiszta legyen: ez az egész részemről pusztán arra reakció (görbe tükör) és utalás, amit írtál ... alapvetően a "jó" (általános tárgy) iránti igény és annak megbecsülése szent a részemről is.
    S ehhez kapcsolódik az, amire reagáltál, és amit írtam egy nem Star Wars napszemüveggel a mozira beülő írására (szucsy89): SW napszemüvegesként (és Tibi te is az vagy) sokkal jobban értékelhető egy olyan fórumozó véleménye az adott SW-produkcióról, aki bevallottan nem rajongó - hiszen, őt nem befolyásolja egy átteknózott Williams traktus, egy háttérben megszólaló gépi lihegés, vagy a filmben először kivillanó fényszablya jellegzetes hangja, amiktől egy SW-fan a pampersbe élvez és utána már majdnem mindegy is, hogy ki-mit-hol a vásznon...

Remélem, így már érthető.
  • Totti5
    Egy hatás a lényeges, hogy rád mit tett. Nem szabadna gondnak lennie annak hogy aki rajongója valaminek az magtalálja egy "sorozatban" az apróságokat, a finomságokat, utalásokat, újításokat, más dolgokat. Ez lenne a lényege az egésznek, ezért készülhetnek el ezek a filmek és nem az egyszeri nézőnek. Az óriási tömegnek ott kell állnia mögötte, akik egy SW univerzumot értenek és értően mennek el nézni a moziba a filmeket. Szemüveget nem kell levenni, mert ami jó az szeretni kell és értékelni.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértek.
  • balee4
    Utalások (gondolom nem teljes) listája. Zseniális ilyen szempontból is ez a film, eszméleten mennyi utalás van. Persze ezeket csak azok értik, akik oda-vissza ismerik a sorozatot.
  • karajjj
    Amikor rákérdeztek az a nagy antennára, hogy az minek, akkor világosodtam meg, hogy itt bizony nem SD kártyán fogják kihozni a terveket. Erre a kiszámíthatóságra is céloztam, meg arra is, hogy a folytatásban egyik főszereplő sincs ugye már benne, tehát el kellett varrni a szálakat úgy, hogy fogyasztható legyen mindenkinek.
  • karajjj
    Én esküszöm, hogy vártam is, hogy ki hogyan fog meghalni. A végén a Vader féle vérengzés viszont még engem is meglepett.
  • LasDen #95024
    Az nem mentség a kiszámítható sztorira, hogy ismert az eredmény. Ez nem definiálhat egy filmet. Ilyenkor nem az eredmény, hanem az oda vezető út és a karakterek az érdekesek. Ezért működtek például a Columbo filmek is. Láttuk, ahogy megölik Miss Marple-t, de jött Columbo és egy jó nyomozással érdekessé tette a filmet...
  • Dynamic
    Én sem értem mi volt benne a kiszámítható. Nyilván tudtuk mire megy ki a játék, de azért még így is voltak benne meglepetések.
    Pl. arra nem számítottam, hogy az összes főszereplő meghal a végére
  • karajjj
    Zsivány Egyes

Szerintem az egyik legjobb Star Wars film (nem is Star Wars, még felirat sincs az elején).
    A zenét külön kiemelném: először kicsit zavaró, hogy nem a megszokott témák vannak, majd később a tetőpontnál aztán szinte mindegyik megszólal a maga módján. A történet nekem nagyon bejött. Végre nem a Jedi-Sith ellentét van a középpontban, hanem megjelennek a hétköznapi emberek. Az utalások pedig zseniálisra sikeredtek. Aki nincs tisztában az első hat filmmel kicsit mélyebben, annak persze csak a lövöldözés marad meg a kiszámítható sztorival. Na de kérem, persze, hogy kiszámítható a sztori, közel 40 éve ismert a közvetlen folytatás.
  • Nyiri
    Ezzel most mit is akartál mondani?
  • IMYke2.0.0.0
    "/egy nem SW fan/"

A nem Star Wars rajongókra tett hatás sokkal értékelhetőbb számomra, mint a SW-al együtt felnövőké és egyúttal rajongóké. Nehéz az ilyen filmnézőknek levenni a szemüveget.
    Viszont, ha egy nem rajongót is meg tud(na) győzni a film (és a későbbi, kábé 1000 évig tartó sorozat), az már valami...
  • szucsy89
    Zsivány Egyes

4/10

Unalmas, klisés, kiszámítható.../egy nem SW fan/
  • DantesHUN
    Szerintem a legjobb a SW-ban Jar-jar Binks. Persze csak a karácsnyi különkiadás után!
  • Shep
    Köszi.
  • CSOCSO
    Mivel nem nezek trailereket nem tudom, hogy benne volt/van-e a Vader nagyur. Lehetett volna akar nagy szpojler is.
    Semmi baj. Haladjunk tovabb.
  • Nyiri
    Star Wars Rogue One: Hosszú unalmas bevezető. Kiszámítható végkifejlet. Egy karaktert sem tudnék kiemelni. Nem volt rossz, de túlzásnak érzem hogy kritikák ájuldoztak. Még mindig a Revenge of the Sith legjobb :)
  • ReszegKoldus
    Most így jobban utánanézve már fent van.