106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #95335
    egy rakás filmet lehetne mondani, ahol használtak CGI-t és nem mondanád meg soha. Itt is csak azért tudtad, mert szörnyek vannak benne.. szóval gyanítom az törte meg a beleélést, hogy tudtad ilyen robotok meg szörnyek nincsenek.., nem pedig az hogy CGI.
  • Zephyr Retiring
    Azaz, tényleg kösz.
    Ami azt illeti, már ezer éve szeretném megnézni. Még ezer év és oda is érek a képzeletbeli listámon
  • LasDen #95333
    A Next - A holnap a múlté, de nincs 20 perc, teljesen máshogy működik a dolog. Az éppenséggel nem olyan szar film...
  • Zephyr Retiring
    Mintha Cage-nek is lenne valami 20 perces idő-visszaugrásos filmje...vagy nem?
    Nem láttam, de úgy rémlik. Így a címére sem emlékszem sajna...
  • Zephyr Retiring
    Melyik része nem stimt?
    A Halálhágó életszagúsága, vagy az, hogy egyébként nem kedvelem a háborús drámákat, filmeket?
  • Zephyr Retiring
    Ezzel is egyet tudok érteni.
  • IMYke2.0.0.0
    "Amúgy az egész film a Lé meg a Lolára emlékeztetett ezzel a mentsük meg a szerelmünket vonallal. Meg persze a csavar az idővel (bár ott nem így volt)..."

Akkor ne nézd meg ezt:

[2016] - (imdb) - "Dangshin Geogi Iteojoorraeyo" * (Will You Be There) - 8/10
    (2017.01.20) (111 perc, dél-koreai)

Han Soo-Hyun sebész, szakmájának egyik legjobbja. Egyedül nevelte fel a 20 éves lányát, és életre szóló barátság fűzi össze az egykor volt rendőrrel, Tae-ho-val. Han Kambodzsában segít a rászorulókon, amikor egy vak helybéli időstől egy furcsa kérdést, majd egy még furcsább üvegcsét kap.
    Ezután az élete gyökeres fordulatot vesz... mert egyszer csak 30 évvel korábban, 1985-ben találja magát, amikor még Yeon-ának, Korea első női delfin idomárának udvarolt, és komoly terveket szőttek együtt... csak az Életnek más tervei voltak...
    Azzal, hogy vissza tud 20 percekre ugrani az időben Hannak talán még van esélye mindent rendbe hozni... Talán...

//Elrugaszkodtak a Back to the Future-féle időteóriától, és két azonos személy igenis lehet egy helyen, egy időben egyszerre - sőt, meg is érinthetik egymást, az Apokalipszis kockáztatása nélkül.
    Az időugrások, a bonyodalmak, a változások kellően izgalmassá tették az alapvetően romantikus és sci-fi sztorit, ami leginkább 4 személy körül forog (2 férfi és 2 nő), jól tálalva a dilemmákat és érzéseket.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.01.21. 17:45:59
  • LasDen #95328
    Ben-Hur (2016)

Nem volt olyan borzalmas, mint azt vártam. Már látványra (kosztümök, helyszínek stb.) is sokkal jobb volt, mint azt előzetesen gondoltam. De ettől függetlenül gyenge film. Annyira rosszul nem indul, de gyorsan a mélybe süllyed, ahonnan már ki sem kászálódik. Nincs 3+ órás, de a végére azért úgy érzed mégis...

5/10

Hurok

Ez egyértelműen egy jó film. Okos, jó karakterekkel és jó színészekkel van megtámogatva. Persze a hurokba, ha egy kicsit utána gondol az ember, akkor bele lehet kötni, de ezeket jól maszkolta a film, így nézés közben ezek nem tűnnek fel. Anger Zsolt meg nehogy ne tudjon majd szabadulni ettől a rossz fiú szereptől. Jól áll neki meg jól csinálja, de azért máshoz is ért. A legvége egy kicsit elcsépelt volt, legalábbis én annak éreztem, de valamennyire működött. Amúgy az egész film a Lé meg a Lolára emlékeztetett ezzel a mentsük meg a szerelmünket vonallal. Meg persze a csavar az idővel (bár ott nem így volt)...

7/10
  • Tikal #95327
    hogy miiii vaaan? :D
  • LasDen #95326
    Én meg nem vagyok ennyire kényes az ilyesmire. Felőlem lehet egy film full kaszkadőrös az utolsó háttérig megépítve mindent vagy lehet full CGI 50 karakterrel és meseszép tájakkal miközben csak 1 ember ugrált a zöld háttér előtt, ha a film jó. Amíg a film számomra megfelelő mennyiségben szórakoztat, elgondolkodtat vagy nevettet, addig nem számít, hogy milyen eszközökkel érték el a végeredményt.
  • Zephyr Retiring
    Talán csak nálam hátrány. Én jobban kedvelem az olyan filmeket, amiknél nem tudom eldönteni a végén, hogy ez most tényleg megtörtént egyszer valakivel és csak eljátszották, vagy egyértelmű, hogy csak eljátszották. (Mint pl. most is)
    Nem arra gondolok, hogy ki van írva az elején, vagy a végén: "megtörtént esemény alapján".
    Ha nincs meg ez az infód, és mégsem tudsz dönteni határozottan, na nekem az jön be jobban
    Kiváló példa a Halálhágó Clint Eastwooddal.
    Miután megnézted, te egyértelműen ki tudtad jelenteni, hogy ez sohasem történt meg sehol,
    vagy azért lehet némi valóságalapja?
    Kérdem ezt úgy, mint volt szerződéses katona aki járt már külföldi bevetésen is.
    A vicc az, hogy (talán pont emiatt) ki nem állhatom a háborús filmeket és történeteket..
  • LasDen #95324
    miért indul hátrányból a cgi? o_O
  • Zephyr Retiring
    A holnap határa.

Mint említettem, a téma egyébként is érdekel, tehát adta magát hogy megnézzem végre én is
    Ahhoz képest, hogy a szokásos séma szerint ment a film (tehát minden nap újraindul egy pillanattól a halálig) elég izgalmasra sikeredett.
    Bár egy mai rutinos mozinéző alapból vágja, hogy a látottak nagy része csak szídzsíáj (CGI) így eleve hátránnyal indul az egyéb élesben felvett emberközelibb és életszagúbb filmjeivel szemben, mégis azt kell mondjam: ez igen

Egyetlen apróság zavart csupán..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..hogy a vége nem egyértelmű: most akkor végül is elpusztult az ellenség, vagy sem?
    Ha igen (amit a film is sugall) akkor meg ki a frász ellen indulnak harcba megint?
    Hacsak nem egy rész-ellenség főagya pusztult el csupán, és a világban még Európán kívül is számtalan főagyi alapú ellenség van.
    Mert így már okés
    Illetve csak részben okés, mert ha a végén ugye mégiscsak újra indul az időutazás, vissza a jelenbe, akkor ott viszont az ellenség továbbra is megvan.
    És ha megvan, akkor most mi van?
    Egy legutolsó utáni pót-utolsó csata a központi agy elpusztításáért? Vagy mi?

Remélem, ezekre a kérdésekre is hiteles választ kapok majd a folytatásban...
  • Zephyr Retiring
    Tudom miről szól. Tele van kétértelmű dolgokkal, mint az "MC"-k,
    vagy a karórák és persze a color amit itt sem hordanak természetesen..

Átlag elég sok filmet meg szoktam nézni (sokakhoz képest) de csak kevés tud elgondolkodtatni.
    Aminek legutóbb mégiscsak sikerült, az egy Tom Hanks alkotás volt. A Felhőatlasz.
    Ezt a filmet elsőre megértettem például, másoknak meg többször kell megnéznie, hogy értsék miről is szól valójában..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.21. 09:57:28
  • Musachy
    Aztán majd gyere ide, hogy elmagyarázzák miről szólt!
  • Zephyr Retiring
    Ejha, te aztán vágod a motoros filmtémát
    Már kedvet is kaptam az 1992-es Pokol angyala alkotásra Sheen bácsival..
    De csak a Holnap határa után. Még azt sem láttam, pedig dicsérik sokan és a téma is érdekel.
    Ráérek, mára úgysem terveztem semmi egyéb halaszthatatlan dolgot filmezés helyett
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.21. 08:35:28
  • dartonite
    Hell or High Water (2016)

Nagyon kellemes csalodas.A sztori, a dialogusok, a karakterek mind rendben vannak.Minden szinesz jateka tetszett, de kiemelnem kozuluk is Ben Fostert es a beszelgeteseket a ket Ranger kozott.Fenomenalis, a texasi kiejtes is ratesz egy lapattal.
    Elveztem minden percet :)
    8/10
  • extra sensory
    Sadako vs Kayako

Számomra elég közepes volt, majdhogynem unalmas is, egy-két jumpscaren kívül nem nagyon tartalmazott mást... jól kilúgozták belőle a misztikumot, az tény... a szociálmukás görl az elején aranyos volt, de sajnos alig járt jobban mint Yoko Maki az Átokból, akinek leharapták az állkapcsát.

Meg a film elején a professzor előadására kaptam még fel a fejem, amikor a helyi legendákról és kísértetsztorikról magyarázott, és mondott egy olyat, hogy Toalett Hanako... basszus, ilyen szellem is van?? Készen vannak ezek a japánok komolyan... kívácsi vagyok erről mikor készül film. Röhejes lenne ahogy a wc-szellem bemászik a kabinba, és kitöri az áldozat nyakát cifrafosás közben. 5/10
  • CSOCSO
    The Girl with all the gifts

Egesz fasza zombis film. Mindenkinek ajanlom. Walking Dead potlonak egesz jo volt.
  • LasDen #95316
    Inferno

Vannak rendezők, akiknek a gyengébb filmjeit hajlandóbb vagyok megbocsájtani és utána is hasonló lelkesedéssel leülni a filmjeik elé, mert időről időre azért mégis csak képesek egy jó filmet letenni az asztalra. Mint Spielberg vagy Ron Howard. Én kedvelem Howardot, mert a gyengébb próbálkozás mellé azért mindig feltesz pár jót is. Frost/Nixon, Rush, de még akár a Tenger szívébent is ide sorolhatnám. Legalábbis én kedveltem. De ha csak a Dan Brown trilógiát nézem, akkor az előző kettő is ezekhez sorolható, mivel sokkal nézhetőbbek voltak, mint ez. Szörnyen unalmas és érdektelen film volt. A története, a rejtélye, misztikuma valahogy teljesen elment mellettem. Viszont nem csak ő, Langdon prof is elég fáradt volt. Remélem a következő Howard film jobb lesz...

5/10
  • LasDen #95315
    Mestergyilkos - Feltámadás

Eh... Jason Statham. Akció. Lövöldözés... semmi xtra. Jessica Alba karakterétől végig vártam valamit, de nem akarta hozni és maradt biodíszlet...

5,5/10
  • SzinesGeza
    MC = Motorcycles Club. Akik a rosszfiúk a filmben.
    Az "óra" egy utalás az "Easy Rider" főcímjelenetére. Kíváncsi voltam lejött-e. ;)
    Egyébként a film két végletet mutat (figuráz). A vasárnapi motorosokat, aki vannak négyen de közös colort hordanak a semmire
    és a "kemény", freedom-fighter MC-ket a saját maguknak ellentmondó, merev szabályaikkal.

Nem véletlenül mondja az öreg motoros (aki egyébként Peter Fonda, saját maga is utalás) :
    "Mit gondolsz, miért nem hordom a colort?"
  • IMYke2.0.0.0
    Nem jobbak. Mások.
    S nem koreaiak, hanem kínaiak.
  • Tikal #95312
    Látatlanban azt mondom, a két koreai film jobb mint a Jack Reacher :D
  • IMYke2.0.0.0
    Jack Reacher: Never Go Back (2016) - 7/10

SPL: Sha po lang (2005) - 5/10 --- Donnie Yen, Sammo Kam-Bo Hung
    SPL 2: A Time for Consequences (2015) - 6//10 --- Tony Jaa
  • Bokafix2
    Rupture (2016)

Egy családanyát elrabolnak rejtélyes emberek és mindenféle teszteket kezdenek végezni rajta... sokáig nem vágjuk hogy mi van, és ez csak még bizarrabbá teszi az egészet... a vége meg slusszpoén.

7/10
  • Zephyr Retiring
    Igen, talán nem ismerem.
    MC melyik résznél volt a filmben? Megint meg kellene néznem, mert ezt elfelejtettem..
    Karórát azért nem hordunk (jómagam sem) mert így te osztod be az idődet.
    Miért, te hogyan értelmezted? Aki nem hord karórát, az már mindjárt műmájer?

Ajánlj inkább valami (szerinted) jó filmet..ha van olyan..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.17. 20:36:56
  • SzinesGeza
    Akkor nem értetted és nem ismered a műmájereket és az MC-ket.
    Szerinted a végén miért mondja az öreg, hogy: "nem kell óra"?!
  • Jim Morrison
    Hú, régebben még a tv ben néztem is, csak nem tudtam végignézni. Kösz az emlékeztetőt
  • Kmarha
    Locke

Na ez az igazi kamaradarab. A teljes cselekmény egy kocsi belsejében zajlik, majdnem valós időben (2,5-3 óra eseményei). Arcát adó szereplő egy darab van, ő pedig a "nemtudrosszulalakítaniakkorsemhaakarna" Tom Hardy. Mellette még 5 hang veszi ki részét a történetből; őket telefonon keresztül hallhatjuk megszólalni.

Röhejesen egyszerű az alap: egy férfi felelősség vállalása, ami alapjaiba dönti romba a teljes eddigi életét.
    A döntés mozgató rugója az a rész, ami kicsit nehezen befogadható egyes nézők (köztük vagyok én is) szemében. Teljesen érthető, hogy egy ilyen apa figurával a főszereplő múltjában, ilyen és hasonló érzések törhetnek elő belőle, de az, hogy ezért tönkre teszi a karrierjét és a boldog családi életét, az nekem kicsit életszerűtlen volt.

De végső soron így is működött számomra is. Lassú, hangulati film, súlyos döntésekről, érdekes telefonbeszélgetésekkel előadva. Egyedi és nagyon is ajánlott film.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.17. 09:58:33
  • Zephyr Retiring
    Szerintem senkit sem figuráztak ki.
    Ez csak egy jópofa történet 3 haverról, akik már féllábbal az öregkor küszöbén vannak, ugyanakkor lelkileg meg még mindig csak gyerekek :)
    Én ezt látom benne akárhányszor csak megnézem..
    A hétvégi motorosokat nem kifigurázzák, hanem csupán eljátszák. Méghozzá elég hitelesen.
    Jómagam is csak hétvégén érek rá mocizgatni.
    Felesleges ebbe többet képzelni...
  • LasDen #95304
    Midnight Diner

A Midnight Diner az azonos című díjnyertes manga alapján készült sorozat volt 2009-ben. 2011-ben és '14-ben még két évadot élt meg, majd terjeszkedett és a nagy vászont is meghódította 2015-ben. Tavaly Netflix sorozatként is folytatódott, de a film is kapott folytatást. Kétség kívül nagy sikernek örvend...

Középpontjában egy éjszakai bisztró, a Mester és vendégei állnak. Az egész bája abban van, hogy az egésznek van egy nagyon egyszerű és hétköznapi hangulata. Amit aztán a film is megtartott. Hiába voltak itt azért komoly drámák, mégis az egész egy életigenlő, pozitív hangulatot sugároz magából minden pillanatában. Az ember örömmel nézi egyszerűen. Tökéletes kikapcsolódás, mindenkinek 1000%-ig ajánlom...

7/10
  • Shep
    Kaliforniai Álom

Azt hiszem a megfelelő szó erre a filmre a bájos, könnyen emészthető kikapcsolódás bárki számára.
    Nem értek a műfajhoz és a többi versenyzőt nem láttam, de Ryan Gosling játéka nekem nekem soványnak tűnt(nem értem a globe díjat), Emma Stone simán lejátszotta a vászonról. Story az nem túl komoly bár talán nem is ez a lényeg egy musicalnél.

Nem pontoznám, mert nincs viszonyítási alapom /10
  • SzinesGeza
    Pedig hatalmas paródia. Csak ismerni kell azokat akiket kifiguráz (a hétvégi motorosok és a hvcs MC-k).
  • IMYke2.0.0.0
    Magyar feliratról nem tudok - én nem is erőltetem ezek keresését. Angol felirattal néztem, és a forrásom --- az ExtraTorrent pofátlan script használatat óta --- az 1337x.
  • Jeffjohnson
    Kicsit Alien-es. Meglátjuk milyen lesz.
  • PhantomAss
    Áhh, értem. Akkor utánanézek annak is :)
  • Tyler1
    Van egy előzményfilm, ami se műfajában, sem a sztoriban nem kötődik ehhez. De mindkettő alien invázió közepette játszódik, ergo ezért a Cloverfield utalás az új résznek. Tehát ez egy folytatás, ami valójában nem is folytatás.
  • PhantomAss
    Én pl. nem tudom mi az a Cloverfield...ez valaminek a folytatása lenne?
    Mert akkor rákeresek az előzményekre is.
    Valahol olvastam hogy jó film, gondoltam megnézem és nekem is bejött.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.01.16. 13:29:30
  • Kongy
    Majd az Élet talán jó lesz, legalábbis a trailer elég biztató, na meg a színészi gárda is... aztán láttunk már ilyen jó előjelekkel is rossz filmeket.. :) Meglátjuk.