106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerintem ez nem mindenkit zavar össze, hiszen mondjuk 1982-ben sem az Altrimenti ci arrabbiamo című olasz filmet néztük a hazai mozikban, hanem a Különben dühbe jövünket (amit szerintem idehaza a 99% néző így ismer), de tégy belátásod szerint.
Azért majd kíváncsi leszek ha egyszer majd egy magyar filmet kommentelsz, kiírod e magyarul a címét?
(Vicc akart lenni, nem kell rá felelni.)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.21. 12:26:46 -
[2016] - (imdb) - "Moana" - 7/10
(2017.02.20) (108 perc, amerikai)
Animációs film. Sajnos, dalolászós. Még Dwayne Johnson is dalra fakad benne (sőt, az övé a legjobb betétdal, szerintem).
Moana, a címszereplő egy polinéz törzsfőnök lánya, akit kiskorában az óceán kiválasztott, hogy Maui, egy félisten által ellopott követ visszaszerezzen és helyrehozza azt, amit ez a galád tett okozott a szigetvilág és az óceán életének egyensúlyában.
Hősnőnket nagyon vonzza a lagúna mögött lévő kies tenger, s mindent el is követ, hogy kijusson a nyílt vízre - erős a küldetéstudata. S amikor az ő szigetét is eléri a sötét romlás, útra kel, hogy elkapja Maui grabancát, és kötelezze a hiba rendbehozására...
A kalandok így elkezdődnek.
//Kellemes Disney-film volt, a szokásos kép- és mozgásvilággal, és erkölcsi mondanivalóval. Külön kiemelendő, hogy a karakterek a hangokat adó színészekre hasonlítanak - Auli'i Cravalho pedig gyönyörű.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
"Kiírhatod magyarul is nyugodtan"
Címeket nem szoktam. Nem is fogok. Én például falnak megyek a címferdítések miatt, mert 99%-ban összezavarják az embert. -
Kiírhatod magyarul is nyugodtan. Még páran beszéljük ezt a nyelvet is 
Szóval ez a Cipőbűvölő című film nekem is tetszett
Mondjuk azt nem tudom miért is nem kommenteltem anno amikor néztem, de már mindegy is..
-
Elemzés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
DRFlame #95570 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Voltak/vannak ilyen kutatások, hogy a beszélt nyelv hatással van a gondolkodásunkra. Azt hiszem ezt említik is a filmben, és valós dolog. Ez a science része. Az meg hogy olyan extrémig tolják a témát, hogy jövőbelátás, az a fiction része. A paradoxont ilyen filmekben el kell felejteni, hogy tudjunk szórakozni. Mint pl. a gyűrűk urában a szemes tornyot... olyan sincs igazából. :)
De nekem sem tetszett annyira, mint sokaknak előttem. -
Prof William #95569 Nekem az volt fura amikor már napok-hetek óta ott állnak hajók de még mindig azon parázik vezetés hogy "De mi van ha támadni akarnak?"
Abban az esetben nem szobroznának napokig/hetekig egy helyen a hajók, hanem már rég a földet pusztítanák. :) -
Arrival
Hát, nem tudom. Nem volt rossz, de én végig vártam a katarzist, valami komolyabb feszültséget, valami eszmeibb tartalmat, de Amy Adams profizmusa gyorsan vállra fektette ez a filmet (konkrétan olyan hirtelen tanult meg kommunikálni egy tök idegen földönkívüli civilizációval, hogy épp, hogy vacsorázni nem hívták el). Ami kicsit jobban idegesített az a szokásos amerikai nacionalista maszlag, ők nem akarnak támadni, ők barátkozni akarnak, de azok a fránya kommunista nagyhatalmak...
Igen, Amerika már csak egy ilyen békés nemzet, tudjuk.
Meg aztán ez a csavar a végén:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Oké, megtanul az ember egy új nyelvet, és? Mi köze annak, ahhoz, hogy az időt hogyan érzékeli? Attól még az emberi agy ugyanolyan fejletlen marad az idegenekéhez képest, vagyis a kommunikációt ugyanúgy fogja fel. Másrészt van morális mondanivalója, hogy látod meghalni a még nem létező gyereked, de arra nem tér ki, hogy akkor most kell-e az embernek ismerni ezt nyelvet, van-e haszna, stb. Arra a paradoxonra már ki sem térek, ami ezt a jövőbelátást boncolgatná, mert ennyire nem akarom a csomót keresni a kákán.
Oké végre egy film, ami nem alien attack-es, nem agyatlan, próbál okosnak tűnni, kicsit okos is, de rengeteg lehetőség lett volna benne, ha kicsit jobban ráfeküdtek volna.
(egyébként tegnap néztem istentudja hányadszorra a Kapj el, ha tudsz c. filmet, de most először esett le, hogy abban Brendát is Amy Adams játszotta, mennyire fiatal volt még) -
[2014] - (imdb) - "The Cobbler" - 7/10
(2017.02.20) (99 perc, amerikai)
Adam Sandler egy olyan film főszereplője, melyben szinte semmiféle poén nincs - vagy ami van, annak semmi köze a hálivúdi "vígjátékok" modernkori beidegződéséhez, és így az altesti poénokhoz sem.
Főhősünk bár napi rendszerességgel beül az üzletbe, és gyakorolja a szakmáját, de nem szeret úgy igazán cipész lenni - bármennyire is 4 generációig visszamenőlegesen családi hagyomány.
Édesapja fiatalon elhagyta őket, így édesanyját egyedül gondozza, és jó viszonyban van a szomszédos üzlethelyiségben dolgozó borbéllyal is, aki a család mindenkori jó barátja volt.
Egy nap elromlik a bőrvarrógépe, és kénytelen lesz az ősrégi, apáról fiúra szálló, de most épp a pincében porosodó, lábbal működtetett varrógépet használni a határidős munkájának elvégzésére... és ha már amúgy is várnia kell a - az amúgy rendkívül goromba fráter - vásárló időpontra érkezésére, úgy dönt, hogy felpróbálja a kiváló alapanyagokból készült férfi lábbelit...
...és ezzel megkezdődik egy furcsa utazás, melyben hősünk számos ember "bőrébe" tudja magát "beleélni"...
//Kellemes film volt. -
[2015] - (imdb) - "American Ultra" - 5/10
(2017.02.19) (96 perc, amerikai)
A két, számomra leginkább nem kedvelt színészek egyike - Jesse Eisenberg férfi oldalról, és Kristen Stewart női oldalról.
Amiért megnéztem, az leginkább a trailer... és egyfajta perverz kíváncsiság, hogy "na, ezt most mennyire sikerült eltúrniuk"...
A szerelmes fiatalok közül Mikey, a fiú (Jesse E.) különböző fóbiáinak köszönhetően nem tudja elhagyni a várost, melyben élnek - még akkor sem, amikor Hawaii-ra szerette volna vinni kedvesét, hogy kiejtse azt a bizony Nagy Kérdést a száján, amire az "igen"-t reméli.
A CIA főhadiszállásán Lasseter ügynök hívást kap, hogy az egyik Ultra Program, név szerint a Wiseman program egyik alvó ügynökét hamarosan elteszik láb alól... s ezt Lasseter nem akarja hagyni... így személyesen aktiválja azt... és elkezdődik egy véres háború a városban, melyben üldözik a szerelmeseket, a CIA minden bevethető egységével és eszközével...
//Röviden: "érdekes" volt, ahogy Jesse E "szuper ügynökként" akciózott... -
A pokol hét kapuja (1981) "giallo horror"
Lucio Fulci készített vígjátékot, spagettiwesternt és "normál" western filmet is (pl. Ezüstnyereg)
A giallo stílusban készült alkotásaiban (itt értsd: krimi) összehozott egy erotikus-felnőtt thrillert is Beatrice Cenci címmel, ami ugyan nem lett közismert, mégis Lucio mester gyakran nyúlt vissza ehhez a művéhez későbbi alkotásai során...
1970-ben készíti el első giallo horrorját a Zombit, amit ugyanebben a stílusban '80-ban az Élőhalottak városa követ.
Sajnos a várt siker elmarad, mert vásznon nem látott még ilyesmi alkotásokat előtte a nagyközönség.
A filmek sokakat megbotránkoztatnak, sőt egyes kritikusok még ki is jelentik: ezen "kegyetlen" téma (szemek folynak ki, élőhalottak emberhúsból táplálkoznak) nem valók filmvászonra.
Lucio fittyet hány a negatív kritikákra és elkészíti a Pokol hét kapuját. Ma már persze mindenki tudja (aki jártas egy kicsit a horror műfajban) hogy a Zombi és a másik három gaillo horror alkotása nyomot hagyott jelenünkben. Nem csak irodalmi alkotásokban és filmekben, hanem még egyes videojátékok témájaként is.
A Pokol hét kapujában semmiféle logikát ne keressünk, mert direkt így készítette Lucio.
Ennek ellenére (vagy pont emiatt) a stílusban kultuszfilmmé vált mára. Halála előtt is élete fő műveként emlegette,
pedig készített még pár jó horror alkotást.. (A temetőre épült ház, New York-i mészárlás, Manhattan baby, Diszkós gyilkosságok)
A misztikus témához visszanyúl még az 1987-es Aengima és az 1990-es Démonia filmjeivel.
Utolsó alkotása a Hangok túlról egyben önéletrajzi ihletésű műve is lett.
A Pokol hét kapuját érdemes csak egy laza értelmetlen zombis horrorként megtekinteni, mert aki a sorra felbukkanó hibákat gyűjti csak a filmben, az nem fog jól szórakozni. (ugyanis rengeteg van belőle)
Erről a filmről még a legkisebb unokám is alapból vágná hogy csak bábukkal dolgoztak a legtöbb "gyomorforgató" jelenetnél.
Csak azért nem vágja, mert ráér még ilyesmiket nézni később is. Egyelőre csak Dodó kacsa kalandjai érdeklik még...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.20. 12:27:09 -
Egy negyvenes nő és a flört (2008)
Számomra üdítőnek hatott ez az alkotás, különösképpen a vége miatt
Egy kicsit uncsi már, amikor sorra olyan filmeket készítenek, hogy egy ideig k...va jól elvannak a szerelmesek (és marhára le.....ják a köztük lévő korkülönbséget) de aztán egyszer csak "belátják" (természetesen a "barátok" unszolására) hogy nekik nincs közös jövőjük.
Ez mekkora f.....ság, agyam eldobom
Bármilyen párkapcsolatról is beszélünk, mindegyik más. Senki sem tudhatja (talán csak Isten) hogy egy viszony meddig tarthat és mi lesz a végkifejlete. Ennek ellenére (eddig) mégis csak az ellenpéldák sorával találkoztam...
Itt végre az történik, ami minden további nélkül megtörténhet bármikor bárkikkel a való életben is.
Egy huszonéves srác szerelmes lesz egy negyvenes nőbe, aki viszonozza az érzést.
Dumálhatnak barátnők, a negyvenes csajszi (aki egyébként Heather Locklear) tudja mit akar.
Persze, mint az életben is, itt is akad némi mosolyszünet. Egy kis időre.
Nem mellesleg a 2008 decemberi Jay Leno féle Tonight Show-ban H.L. így nézett ki:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha nekem ilyen csajom lett volna húszon évesen, az akkori haverok többé szóba sem álltak volna velem (az irigység miatt
)
A film Hawaii-on játszódik. Bizonyára sokaknak gondot jelentett abban a környezetben forgatni...(nyaralás helyett)
...és a forgatás végeztével hazautazni még inkább
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.20. 06:13:29 -
Mélytengeri pokol
A katasztrófa rész jó volt, elég faszán durva volt, ahogy szét esett az a szar. A többi felejthető...
6/10
Assassin's Creed
Vártam volna egy Altair/Ezio name-dropot, de nem jött :( Sőt, még csúnyán le is nyúlták Ezio érdemeit is. Szemetek...
De ettől függetlenül azért jó volt. Tény, a múlt kevesebbet szerepelt, és a végéig az volt az érdekesebb, de jól volt strukturálva, így nem volt problémás. A végére föl vette a tempót a jelen is és korrekt filmet prezentált. Az ilyen akció jeleneteket már szeretem. Feszesre és tempósra volt vágva, viszont nem is volt minden egyes ütés váltás közelről szarrá vágva, hogy ne lássad a szar koreográfiát. Én elbírnék egy folytatást...
6,5/10 -
SzinesGeza #95562 "Free State of Jones" (2016)
Végre egy normális film az amerikai polgárháborúról. Árnyalja a témát és nem fekete/fehérben teszi újra elénk a szokásos "ajóészaknyertarosszdélvesztettésmindenfeketeboldogmertszabad" klisét.
Utoljára szerkesztette: SzinesGeza, 2017.02.19. 22:57:02 -
Hurok (magyar, 2016)
Nekem tetszett, végig lekötött. Csavarok jók voltak, vágást is jól megoldották. -
Hiszti a térdkalácsod, az - értően elolvastad egyáltalán a diskurzust, vagy csak nem bírtad ki gépelés nélkül? -
Nem értem a problémádat, ő megnéz mindent, minden műfajból én inkább csak akciót, nincs itt semmi inkonzisztencia. Ő bírja a semmibe révedős ázsiai műveket, én nem, és sajnos ilyen részekből még az akció filmekben is akad bőven.
Amúgy meg mindenki nézze meg inkább a Patersont aztán lenyugszik :DDD
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.02.19. 19:33:37 -
Csak a menetrend szerinti "a másik a hibás" Imike hiszti. -
"...pont te beszélsz aki minden ázsiai vackot megnéz?"
"Én is nézek ázsiai filmeket, nincs ebből semmi.
Még jó hogy legalább önmagaddal konzisztenciában vagy. -
13 új üzenet. flame szagot érzek... -
Thx, így már összeállt hangban is a szöveg :)
Én meg elmegyek fül-orr-gégészhez :D
-
-mi van összejöttetek?
-maga az érintés szokott gondot jelenteni nem?
-de
-hát akkor azt gyakorolja -
Akkor csak nálam van a baj. - De ez a jobb hír:)
1:19-től 1:26-ig mi a szövegkönyv? (az étkezős jelenttől kezdve mond valaki valamit,.. aztán "maga az érintés" .. "Hát akkor hadd gyakoroljon" fél mondatok megvannak).
A többi része most már így maxra hangosatva, rákoncentrálva megvan. De hogy én ezt 1,5-2 óráig biztos nem fogom bírni követni, elsőre (visszahallgatás nélkül) főleg nem, az biztos.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.02.19. 14:13:01 -
"Nyugodjál már le!"
S még neki áll feljebb... hihetetlen... -

én megnéztem megint, és figyelnem kellett melyik részekre érted. talán 1-2 olyan szó van aminél mintha nem artikulálnának rendesen, de azt is sikerült megértenem // előbb egy sorozatot hangosabban néztem mint az előzetest és még így sem okozott gondot a szöveg megértése. -
Szerintem teljesen érthetően beszélnek. -
Lehet az én hallásommal van a baj, de a szereplők csak motyognak, a szavak fele el van harapva. 3szor néztem már végig az előzetest, de még mindig teljes mondatok vannak, amiket nem bírtam megérteni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.02.19. 14:02:39 -
Nyugodjál már le! Én is nézek ázsiai filmeket, nincs ebből semmi. Nem lehetsz ennyire érzékeny lelkű, hogy hozzád sem lehet szólni, mert mindent személyes sértésnek veszel. -
" Unalmasról meg pont te beszélsz aki minden ázsiai vackot megnéz? .)"
Szánalmas, hogy még mindig azon pörögsz, hogy én ázsiai filmeket (is!) nézek, és hogy ezt még érvelésnek is szánod... -
Hát kinek válaszoltam volna, ha egyszer te írtál? Trumpnak csak nem írhattam. Amúgy nem unalmas, sőt kifejezetten érdekes az egész rendezés, a megvalósítás stb.. Unalmasról meg pont te beszélsz aki minden ázsiai vackot megnéz? .)
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.02.19. 13:52:50 -
" nem kell mindent magadra venni, egyszerű tényeket közöltem."
- még szép, hogy "magamra veszem", hiszen nekem írtad
- az is tény, hogy engem rohadtul nem érdekel, hogy kinél-hol mennyire népszerű egy film, ha én magam unalmasnak tartom már az alapszituját is. -
"angol felirattal kell majd végignéznünk a filmet, mert különben a szöveg felét, nem fogjuk megérteni"
-
Senki nem mondta, hogy érdekeljen, nem kell mindent magadra venni, egyszerű tényeket közöltem. -
"Az, hogy téged nem egy dolog, de"
És engem más miért érdekeljen?! -
Az, hogy téged nem egy dolog, de a nézettsége magasan a legjobb a Mozinetes filmek között. -
A Jackie engem annyira villanyoz fel, hogy sehogy.
A magyar film sokkal jobban érdekel. -
Mozinet a Jackie után újra aranyat talált a szemét között? Na majd meglátjuk. -
-
Nagyon örülök a film sikerének, de azért kiakasztó, hogy angol felirattal kell majd végignéznünk a filmet, mert különben a szöveg felét, nem fogjuk megérteni
-
[2016] - (imdb) - "The Infiltrator" - 7/10
(2017.02.17-18) (128 perc, amerikai)
Robert Mazur különleges ügynök (a 60+ éves Bryan "Heisenberg" Cranston, oldalán a gyönyörű Diane Krugerrel) azonos című regényéből készült film, melyben Robert Mazur különleges ügynök a főszereplőnk... és feladata a drogkartellek pénzmosási ügyleteinek felderítése és a lehető legtöbb szereplő elkapása.
A kiterjedt, alapos beépülő akcióról, a kapcsolódó szervezésekről, megbeszélésekről és összefonódásokról szóló történetből kiderül, hogy a bűnözők is emberek, akik akár meg is kedvelhetőek - és hogy már egy (ál)esküvőben sem lehet bízni manapság, és senki sincs igazán biztonságban, még barátok közt sem.
A film végi dokumentarista összefoglaló azt sugallja, hogy valóban igaz, amit a film elején olvashatunk: "Based on a true story".