1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    Arrival

Hát, nem tudom. Nem volt rossz, de én végig vártam a katarzist, valami komolyabb feszültséget, valami eszmeibb tartalmat, de Amy Adams profizmusa gyorsan vállra fektette ez a filmet (konkrétan olyan hirtelen tanult meg kommunikálni egy tök idegen földönkívüli civilizációval, hogy épp, hogy vacsorázni nem hívták el). Ami kicsit jobban idegesített az a szokásos amerikai nacionalista maszlag, ők nem akarnak támadni, ők barátkozni akarnak, de azok a fránya kommunista nagyhatalmak...
    Igen, Amerika már csak egy ilyen békés nemzet, tudjuk.
    Meg aztán ez a csavar a végén:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Oké, megtanul az ember egy új nyelvet, és? Mi köze annak, ahhoz, hogy az időt hogyan érzékeli? Attól még az emberi agy ugyanolyan fejletlen marad az idegenekéhez képest, vagyis a kommunikációt ugyanúgy fogja fel. Másrészt van morális mondanivalója, hogy látod meghalni a még nem létező gyereked, de arra nem tér ki, hogy akkor most kell-e az embernek ismerni ezt nyelvet, van-e haszna, stb. Arra a paradoxonra már ki sem térek, ami ezt a jövőbelátást boncolgatná, mert ennyire nem akarom a csomót keresni a kákán.

Oké végre egy film, ami nem alien attack-es, nem agyatlan, próbál okosnak tűnni, kicsit okos is, de rengeteg lehetőség lett volna benne, ha kicsit jobban ráfeküdtek volna.

(egyébként tegnap néztem istentudja hányadszorra a Kapj el, ha tudsz c. filmet, de most először esett le, hogy abban Brendát is Amy Adams játszotta, mennyire fiatal volt még)