[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Arrival
Hát, nem tudom. Nem volt rossz, de én végig vártam a katarzist, valami komolyabb feszültséget, valami eszmeibb tartalmat, de Amy Adams profizmusa gyorsan vállra fektette ez a filmet (konkrétan olyan hirtelen tanult meg kommunikálni egy tök idegen földönkívüli civilizációval, hogy épp, hogy vacsorázni nem hívták el). Ami kicsit jobban idegesített az a szokásos amerikai nacionalista maszlag, ők nem akarnak támadni, ők barátkozni akarnak, de azok a fránya kommunista nagyhatalmak...
Igen, Amerika már csak egy ilyen békés nemzet, tudjuk.
Meg aztán ez a csavar a végén:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Oké, megtanul az ember egy új nyelvet, és? Mi köze annak, ahhoz, hogy az időt hogyan érzékeli? Attól még az emberi agy ugyanolyan fejletlen marad az idegenekéhez képest, vagyis a kommunikációt ugyanúgy fogja fel. Másrészt van morális mondanivalója, hogy látod meghalni a még nem létező gyereked, de arra nem tér ki, hogy akkor most kell-e az embernek ismerni ezt nyelvet, van-e haszna, stb. Arra a paradoxonra már ki sem térek, ami ezt a jövőbelátást boncolgatná, mert ennyire nem akarom a csomót keresni a kákán.
Oké végre egy film, ami nem alien attack-es, nem agyatlan, próbál okosnak tűnni, kicsit okos is, de rengeteg lehetőség lett volna benne, ha kicsit jobban ráfeküdtek volna.
(egyébként tegnap néztem istentudja hányadszorra a Kapj el, ha tudsz c. filmet, de most először esett le, hogy abban Brendát is Amy Adams játszotta, mennyire fiatal volt még)