106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Dynamic
    Félreértés ne essék, én is el tudnék képzelni jobb dizájnt, de sok helyen úgy sírnak Cyborg miatt, mint anno, mikor meglátták Rozsomákot, hogy nem sárga hacukában van. Itt azért közel sincs akkora probléma, de ismétlem, tény hogy a comicban vannak jobb dizájn változatok.
  • LasDen #95896
    Szokni kell a dizájnt, ennyi. Nekem se tetszik annyira, de még változhat egy kicsit novemberig...
  • Dynamic
    Na ez az, hogy "artist függő". Volt már mindenféle, 25 másik verzió, akkor mi a baj azzal, hogy a filmben elkészült a 26. verzió? Ettől még a fő jellegzetességeit ugyanúgy hordja (félarcú néger, piros szemmel stb.) a karakter lényegén gyakorlatilag nem változtattak. Vagyis nem az történt, hogy mondjuk Batmant egy piros ruhás néger játssza.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.03.25. 19:47:40
  • LasDen #95894
    a méreteivel szerintem nincs baj. Én a DC You-s kinézetnek jobban örültem volna. Sokkal emberibb, organikusabb kinézet, mint ez a fej egy roboton. Amit aztán még a végén eltakarnak.

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.03.25. 19:46:37
  • CalebJoe
    Mondjuk pl. azon a rajzon (persze ez is artist függő) is sokkal faszábban néz ki mint a filmben látható színész a CGI testben, túl van bonyolítva a design mint a Transformersekben a robotok, ja és nem elég nagy darab a csávó, mint képregény rajongónak nekem se jön be ahogy kinéz.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2017.03.25. 19:31:00
  • Jim Morrison
    végre feltűnik másiknak is, hogy batmannek nincs szuper ereje :D
    /mi lett volna batmannel egy bolygókat mozgató superman ellen.../
  • Dynamic
    Ja, tényleg ettől lesz gyenge. Most komolyan, valaki magyarázza már el mi franc a baj Cyborggal.
  • Ainz
    Cyborg valami rohadt szarul néz ki..Ez így harmat gyenge lesz..
  • LasDen #95889
    Nem igazán. Bár szintén Apokolips erői lesznek az ellenfelek, de Darkseid majd csak (felthetően) a 2. részben tűnik fel. Itt most az egyik tisztje, Steppenwolf lesz majd a nagy gonosz. Akit lehetett is látni a BVS rendezői változatában...
  • Wayne Gace
    Az alapja ez a történet lesz?
  • LasDen #95887
  • Wayne Gace
    Nem volt kötödése? Nem az egyik keményvonalas lázadó nevelte? Véletlenül nem az ő apjának van némi köze a küldetésükhöz? Gyanítom motiválhatja az, ami a családjával történt.
  • RelakS
    ÉLET

Kitűnő eszmefuttatás arra, hogy ha mindenáron az űrállomáson kell vizsgálni az idegen létformát (gy.k.: a Föld számára ez karantén), akkor miért lehessen egyetlen gombnyomással az egész labort beleb@5zni a Napba, ha a dög akár csak rossz irányba néz.
  • Synchronous
    El kell még telni pár évnek, mire tökéletesedik ez a technika.
  • Tikal #95883
    amúgy kurva jó lett, de valahogy a bőr valódiságát nem sikerült visszaadni.. nekem legalábbis ez szúrta a szemem a moziban
  • LasDen #95882
    A két helyzet különböző. Az egyik több jelenetben tűnt fel hosszabb időre, míg a másik csak egy rövid pillanatra. És a körülmények is optimálisabbak voltak az utóbbi esetben.
  • Prof William
    Annál a bizonyos "másik" karakternél egy pillanatra azt hittem hogy egy nagyon hasonló színészt sminkeltek ki. Sokkal élethűbb volt mint Tarkin.
  • Seth
    Szerintem a nagymamám is kiszúrná, hogy valami nem oké a palival :D A "másik" karakter talán jobban sikerült, talán mert szimmetrikusabb arca van
  • LasDen #95879
    Azért nem volt nehéz kiszúrni. De én mondjuk nem bántam. Sőt, meglepődtem, hogy be merték vállalni, hogy közelről is mutatják. Először azt hittem, hogy az ablakos tükröződés lesz a legtöbb, amit mutatnak belőle. Ami úgy önmagában elég király is lett volna. Látszott, hogy valami nem természetes, de még pár év és élethű verzióban nézhetjük a halott sztárok visszatérését... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Az első volt, amit kiszúrtam a filmben - különös tekintettel arra, hogy tudvalevően maga a színész már elhunyt (Peter Cushing - Született: 1913. május 26., Kenley, Egyesült Királyság --- Meghalt: 1994. augusztus 11., Canterbury, Egyesült Királyság).
    Látszott, hogy mű.

[Ja, és még mindig nem értem a film végére -- 1 óra 13 percnél járok. Küzdök vele.]
  • LasDen #95877
    Az eredménytől függetlenül durva az ILM mi munkát fektet ezekbe és a fejlesztésekbe...
  • RatBaG #95876
  • Blasta
    "A birodalmiak meg párszáz méterrel véletlenül pont mellélőnek (wtf?)"

A rohamosztagosok MINDIG MELLÉ LONEK! Fact! ;)
  • Csacsi
    Pontosan. Nem volt veszítenivalója...csak az apja örökségét...amiért az életét adta..azt akarta hogy ne vesszen kárba a feláldozása.
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Csak azt felejted el, hogy Orson Krennic birodalmi főgeci, megölte Jyn anyját mikor még Jyn gyerek volt... volt tehát affinitása ahhoz hogy a lázadókhoz csatlakozzon, és megvolt az indíték is. Azonkívül felfogta milyen fontos az ügy, mi ellen harcolnak, és hozott egy döntést.
  • IMYke2.0.0.0
    [2009] - (imdb) - "Edge of Darkness" / (A sötétség határán) - 5/10
    (2017.03.21) (112 perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery

Thomas Craven (Mel Gibson) lánya hazalátogat, és a meghitt vacsora terve azonnal füstbe is megy, amikor támadás áldozataivá válnak - a lány meghal, és hősünk (szinte már rémisztő nyugalommal) felveszi a nyomozói kesztyűjét, és elkezdi kibogozni gyermekének halálának körülményeit, a mögötte húzódó okokat és szereplőket... s a szálak (talán mondani sem kellene) elég magasra vezetnek.

//Egynek elment - bár Mel Gibson miatt került beszerzésre, az ausztrál-szerb Bojana Novakovic lett a kellemesebb meglepetés. Ennek a nőnek nagyon kellemes a megjelenése.
    A filmmel az a baj, hogy egyszer borzasztóan lomha, majd megpróbálja "utolérni magát", és ilyenkor egy eseménnyel felgyorsít, hogy újra lassú legyen.
    Az amúgy nagyon ütős ötlet --- a bérgyilkossal való diskurzusok --- nem kapott elég feszültséget, hangsúlyt. Akár barbecue sütögetés és sörözés [ez majdnem volt is] közben is finomkodhattak volna a "feszült" mondataikkal... hol volt ez az elme párharc az 1995-ös Heat (Szemtől szemben) híres jeleneteihez képest...!

Röviden: csak akkor, ha már minden körbelövöldözhető filmet letudtál...
  • RatBaG #95871
    “Rogue One" Melded to “A New Hope”
  • Calver
    SW univerzumában vannak ám erő-érzékeny kétlábúak, belőlük szokott később Jedi lenni... illetve valaha ez volt, aztán Palpatine végtelen bölcsességében eltörölte az univerzum színéről ezeket a fennkölt, kegyetlen szociopatákat, akik a galaxis igazságosztóinak képzelték magukat. szóval így a vak terroristának szimplán az erő-érzékenységére kellett támaszkodnia, bármilyen kiképzés nélkül, ami örvendetes, mert az utolsó dolog aminek a világnak szüksége van az még egy fényfütyilengető vallási fanatikus.
  • vérpocok
    "az nem zavart, hogy Vader csak összeszorította az öklét és valaki elkezdett fuldokolni?"

Nyilvánvalóan a meghibásodott légkondicionáló rendszer okozta a gondot.

Nem értem miért kell minden technikai jellegű problémáért a nagyurat felelőssé tenni.
  • Strayhand
    Azt én se értem, hogy miért mindenkinek a vak erőérzékeny karakterrel van baja.:)

Viszont szerintem az utolsó csatában, ami annyira tetszik mindenkinek, is van bőven baromság. Eleve hogyhogy mégis odamegy az egész flotta, amikor előtte beszélték meg, hogy mivel nincs egyetértés, ezért talán még vége is a rebellionnak és fel is oszlanak... Aztán hirtelen mindenki ugrik be a vadászokba. A Jedi visszatér után érdekes látni, hogy simán megbénítják a csillagrombolót pár Y-szárnyúval. Na nem mintha különösebben félnének a csillagrombolóktól, pedig az endori csatánál még az volt hogy "hát azért csak tovább kibírjuk a csillagrombolók ellen, mint a Halálcsillag ellen...". A Rogue One meg ugye áll kb. 10 emberből, ahhoz képest elég sokáig kitartanak, több AT-AT-t meg rohamosztagosokat lefoglalnak, miközben mutogatják, hogy folyamatosan hullanak... Igaz, közben kapnak még egy 10 fős gyalogos erősítést...

De ami nekem nagyon nem tetszett, az a túltolt pátosz a főszereplők halálánál. Kezdve K-2SO-val, tiszta Leonidász. Aztán Chirrut amikor odamegy a kapcsolóhoz, már előtte olyan zene szól, hogy tudod, hogy meg fog halni.:) És amikor felrobbantják, hirtelen eltűnnek a rohamosztagosok, hogy Baze oda tudjon menni és elbúcsúzni tőle.:) Aztán hirtelen előkerülnek a rohamosztagosok, persze csak egyesével, hogy felhúzogathassa a fegyvert a lövések között... A birodalmiak meg párszáz méterrel véletlenül pont mellélőnek (wtf?) hogy a csaj meg a pasi még összeölelkezhessenek a tengerparton... Krennicnek volt a legjobb halála. Az tényleg tragikus és drámai. De a többi inkább vicces. A pilótáé még jó volt.

Amúgy tök jó poén, hogy az eredeti trilógiából is vágtak be jeleneteket az űrcsatához.:)

DE
    nekem valahogy ezzel együtt is tetszik. A karakterek és a színészek azok amik egy Ep VII-nél jóval komolyabb(an vehető) szintre emelik az egészet. Szóval ezeken a fenti dolgokon én túl tudtam lépni és második nézésre (pedig ott direkt a hibákra koncentráltam:)) már egészen megtetszett. Hiába unalmaskás kicsit az eleje.
    Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2017.03.22. 13:00:25
  • IMYke2.0.0.0
    Már akkor felállt a szőr hátamon, amikor a srác nála hagyta a fegyvert - akkor hallottam a pálca törését...
  • Prof William
    Nem értem miért mindenki a vak palin pörög.

Vak volt és nyilvánvalóan erő érzékeny. Egy békésebb korban Jedi lett volna belőle de így csak ennyire futotta. Szerintem teljesen beleillett az univerzumba.

A legjobb arc a robot volt. Igazi felüdülés a C3PO féle rinyagép után. Bár erre úgy tűnik rájöttek a rendezők is mert már az ébredő erőben is minimális volt a szerepe.

Viszont a hirtelen lelkesítő beszédet levágó Jyn -en és is csak néztem. Nála mintha hiányzott volna egy fél óra a filmből, ami megmutatta volna hogy hogyan lett elkötelezett lázadó.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.03.22. 11:34:02
  • Tikal #95865
    szerintem a faterja ebben fontos tényező....
  • Jim Morrison
    Az hogy hirtelen kiall az ugy mellett, szerintem nem kell felhaborodni. Par napja random csavo egy krokodil ele ugrott, hogy megmentsen egy csajt. Hosok igy szuletnek.

//az hogy elotte ivott lenyegtelen :D
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.03.22. 11:16:31
  • DantesHUN
    Jó. Hagyjuk a vakot. Lépjünk tovább. A főszereplő, akinek soha semmi kötődése nem volt a lázadáshoz minden ok nélkül hirtelen önfeláldozó, hős, és még ő tart biztató lelkesítő beszédet...aha.

• CSOCSO
    Pont tegnap neztem en is a rog van-t.

Szerintem teljesen rendben volt a film. Egyaltalan nem olyan baromsag mint az elso 3 resz.
    Feleslegesen keresgelni benne a hulyesegeket mint a vak karatemester mivel akkor az egesz filmet hulyesegnek tarthatnank.
    Amugy Harrison Fordot jo volt latni az "elozo" reszben de amugy irto gyenge volt.

Nezzetek ujra az elso 3 reszt. Szanalmasan gagyi dolgokkal vannak tele. Pl. a hajam hullik ki a jajgato-vicceskedo robotokkal. Legalabb K2SO jo fej volt.
  • BaliBoy
    Ott a pont! :)
  • Tikal #95860
    az nem zavart, hogy Vader csak összeszorította az öklét és valaki elkezdett fuldokolni?
  • Jim Morrison
  • LasDen #95858
    hogy vakon hitt az erőben......