106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • darkSectorxxx #95977
    Rendben hogy filmek, de nekem az a nyállasság nem tetszik soha, hogy amikor ilyenek vannak, pl tett a faszi rossz dolgot, akkor a csaj nem utálja meg végleg, hanem megbocsát neki....
    Most nem akarok nagy megmondó ember lenni, de amúgy is a legtöbb csaj olyan hogy oda megy ahol ütik, és akkor a filmekbe mit látnak ugye?
    Akkor meg min csodálkozzunk?

De ettől független a 6.5 pont jár, mert a végét nagyon közhelyessé tették.
  • LasDen #95976
    Passengers (Utazók)

A lehangoló vélemények után fel voltam készülve, de ez nem is volt olyan rossz. Oké, az előzetesek ellőtték a dolgot, de azt hittem, hogy lazán kezelik majd. Egy vállrántással elintézi Pratt, aztán már rohan is kiguberálni az ágyból. Helyette sokkalta több mélységet adtak a dolognak, ami értékelendő. A közepén volt egy kis megingás, de utána is sikerült fel venni a fonalat. Nincs túl sok meglepetés a történetben, de egy kellemes kikapcsolódás. J.Law-t meg mindig jó nézni, abban nincs hiba... :D

6,5/10

Hunt for the wilderpeople (Vademberek hajszája)

Nem erre számítottam. Láttam, hogy comedy is, de azt feltételeztem, hogy sokkal nagyobb hangsúly van a drámán és hogy full komoly lesz. De nagyon megleptek ezzel. A srác nagyon jó, Sam Neill szokásos, így a duó fantasztikusan működik. A történet meg angyon gyorsan nagyon nagy fordulatot vesz és rendesen elborul.

7/10
  • Shep
    A stylist

Hát ez egy elég érdekes film. Se nem jó, se nem rossz, olyan érdekes és fura is. Különleges keveréke a drámának, thrillernek, és misztikus műfajoknak. Akit egy ilyen kotyvalék érdekel annak tudom ajánlani, másnak nem igazán.
    5/10

Élet

Hát ez bitang jó volt. Semmi újat nem tudott felmutatni de amit összeraktak az egy nagyszerű űrbéli horror lett. Végig fent tudta tartani a feszültséget ami részben a hangoknak és a zenének is köszönhető volt, és ez manapság elég kevés horrornak sikerül.

8/10
  • Inquisitor
    Az eredeti japán cím valami olyasmi, hogy Páncélozott Különleges Osztag. Gondolom a magyar verzió az angol és a japán cím turmixa lett.
  • Blasta
    GitS - 5/10
    Nem vagyok durva anime rajongo de keresztul mentem a mufaj magján anno. Ez a film kicsit felemás lett. Igen, megcsonkították a sztorit, ne is beszeljunk róla, egyértelmu volt, hogy nem kapjuk meg azt amitol a GitS olyan hires lett. De nekem mint cyberpunk látványfilm sem adta annyira, hiányoztak az epikus jelenetek, a durva cyber harcok. Még a végén a pók-tank harc is jobb, komolyabb volt az eredetiben, pedig ha valamibol, hát egy CGI harcból kilehetett volna a végén hozni valami jót egy hollywood-i filmben. Egynek elment, de ennyi.
  • LasDen #95972
    Ghost in the Shell (Páncélba zárt szellem) (2017)

Best magyar cím ever amúgy. :D
    Szóval az van, hogy ez egy nagyon szép film. És látszik minden pillanatán, hogy nem egy félvállról vett adaptáció, hanem tényleg megpróbáltak valami érdekeset és jót alkotni. Az más kérdés, hogy míg a látványban ez sikerült, addig a történet eléggé pofára esett. Nagyon egyszerű, nagyon szimpla sztorit kapunk, amit már máshol is lláthattunk. Az Őrnagy, Aramaki és Batou valamennyire próbálja felhúzni a dolgokat, még Kuze is itt-ott néha besegít, de összességében a krakterek is felejthetők. Nagyon szép és szépen fényképezett film, ami próbált mondani valamit, de nem sikerült teljeesen. Azért a befejezés csak feltudta kicsit húzni, hogy legalább jó szájízzel távozhasson az ember. Így aztán nem érzem kidobott pénznek a jegyet. És ha netán tán lesz folytatás, én vevő leszek rá...

6/10
  • Ingy2
    Ghost in the shell: Gits IMDB

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tegnap néztük IMAX-ben. Isten lássa lelkem, nem vagyok egy fikázódó típus, de már az elején elcsodálkoztam, hogy nem a Making of cyborg csendült fel és az egész filmet megnyomta a zene szürkesége. Személy szerint azokat a film zenéket szeretem ami megadja az alap hangulatot és nem csak követi a filmet. ( Ez a bajom a mostani film zenékkel, ritka kivétellel.) Történettel a bibi, hogy 22 év alatt nemhogy fejlődött volna, a pénz beszél elve alapján emészthető tinglitanglivá változtatták, hogy még a legegyszerűbb faék is megértse. A mély értelmű mondani valónak se híre se hamva. A mellékszereplők pl. Batou, Han stb. szürkék, egyedül Aramaki tűnik autentikusnak. Scarlett Johansson egész jól alakította Motoko-t. A látvány összességébe nem lett volna rossz de tele volt rakva értelmetlen dolgokkal, pl. a város felett lebegő tömény reklám ami nem is nevezhető reklámnak csak 3d modell animációk futottak kivetítve sd felbontásban, a bárban meg az asztalon hologrammal kivetitett béna gif-eket néznek az emberek? Pók tank az eredeti filmben félelmetesebb. Pozitívumok a jelenetek amiket az eredeti filmből vettek át és hogy végre senki nem rugdosta a székem hátlapját.Összességében sajnos olyan érzésem volt mintha a Resident Evilnek vagy az Underworldnek az egyik epizódját néztem volna. Arcul csapták az eredeti filmet és egy B kategóriás akció filmé alacsonyították le. 5/10
  • Nagydög
    Ghost in the shell

Az operatorok, a diszletesek, a kellékesek, a CGi fickok, es gyakorlatilag mindenki akinek barmi koze volt a filmhez elso osztalyu munkat vegzett. Egy nagy budos 10/10-et adnek nekik, csak sajnos egy valaki kilogott a sorbol. A faszinak, aki a forgatokonyvet irta, valoszinuleg egy 8 eves kiscsoka meselte el, ami megmaradt neki a Ghost in the shell filmbol es a sorozatbol. Botrany.

Olyan erzes nezni, mintha valaki szetvagdalta volna a Mona Lisat es megprobalt volna belole osszerakni egy Nicki minaj posztert, mert o trendy, fancy es cool.
    Az IMDB-n valaki azt irta, ilyen lenne, ha a McDonald's megprobalna sushit arulni.

6/10
  • Zephyr Retiring
    Akkor már inkább a Cujo.
    Ma este 11 tájban tolja a Paramount kábelen...akit érdekel.
  • BenedekFeco
  • Tikal #95967
    Szerintem a The Shining is kurva jó
  • MrAndree
    Ja oké, így már értem. :)
  • Zephyr Retiring
    Elnézést, látom zavarosan fogalmaztam..
    Talán inkább azt kellett volna írnom, hogy nekem nem jött be különösebben az adaptáció, de a Carpenter féle (nem verzió, hanem ugyanezen című) film viszont nagyon is.
    Legközelebb igyekszem világosabban fogalmazni. Sorry.
  • LasDen #95964
    Kung Fu Yoga

Indiai-kínai koprodukció egy road movies, kincs keresős sztorival. Többet vártam volna. Az akció jelenetek jók voltak, hozták a Jackie szintet és jókat nevettem rajtuk, de a kettő között erősen feledhető volt.

4,5/10
  • MrAndree
    A 2005-ös Köd az a 80-as köd remake-je és egyiknek sincs köze Stephen King novellájához. Csak a 2007es filmnek ami az alapján készült.
  • Zephyr Retiring
    Persze ízlések és pofonok. Hogy egy adaptáció jó e avagy sem, az attól függ, hogy olvastad e az alapregényt.
    Nyilván így lehet korrekt véleményt formálni a dologról.
    A köd 1980-as verzióját még 30 éve láttam. Talán előszedem újra valamelyik VHS-emről..

Addig itt van pár olvasható kritika mások tollából is:

A köd 1980 - by Levente

A köd 2005 - by Szekeres

A köd 2007 - by Wostry

Lényegében hasonló mindhárom film véleményezése az enyémhez..
  • Jim Morrison
    Kingsman: The Golden Circle poster
    Nem is tudtam, hogy ilyen szereplő gárda lesz... kíváncsi vagyok továbbra is, első rész bejött:)
  • MrAndree
    Tényleg, Állj mellém is nagyon jó film.
  • kutyakiki81
    Get out

Az Sg-n olvastam, hogy ez az év meglepetésfilmje, Az ilyenekre már nem nagyon kapom fel a fejem, de mivel ez horror, érdekelt mivel tudnak még meglepni.

Horrornak éppen nehezen nevezhető, de belefér még a kategóriába.
    Szerencsére a trailert nem néztem meg, így semmit nem tudtam a filmről. És mit mondjak a téma egy kicsit érdekes :D

Nem sok időnek kell eltelnie,és szerintem mindenkinek leesik miről is van szó, aztán kezd el érdekes lenni. Én még ilyet nem nagyon láttam moziban, mikor beültem a terembe

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    csodálkoztam is miért szinte csak fekete néző van a teremben (Manchesterben voltam), de a végén rájöttem, velem ellentétben ők tudnák mi a film központi témája

Viszont a film után csekkoltam a trailert és eléggé spoileres, szerintem érdemes kihagyni, mert súlyosan élményromboló.

6/10
  • PhantomAss
    Nekem az Állj Mellém! a kedven SK film adaptációm.
    Sokan leszólják mert nem horror, mintha nem is SK írta volna. Az a film inkább a barátságról szól.
  • Bokafix2
    A slusszpoén pedig, hogy az általad említett 4 filmből 3-at Frank Darabont rendezett... talán tud valamit az ipse.
  • MrAndree
    Azért voltak már jó King adaptációk. Tortúra, Halálsoron, Remény rabjai. A horrorjait viszont még tényleg nem nagyon sikerült adaptálni, tán a Köd ami jól sikerült.
  • Prof William
    Az baj hogy Stephen King a könyveiben nagyon jól leírja a szereplők lelkivilágát és gondolatait, mondhati azok a könyvek egyik legfontosabb részei. Egy filmből/sorozatból ez a rész értelemszerűen kimarad ami sokat levon az értékéből.
  • Jim Morrison
    Mi kis falunkban is jól játszik
  • LasDen #95953
    Mióta Vajna vezeti a filmalapot, azóta elég változatos a színész felhozatal a különböző filmjeinkben. És az említettek nem is nagyon férnek oda. Kivéve Lengyel Tamás. Most ő van nagyon felkapva...
  • Tyler1
    Hozzáteszem, hogy a sztori - bár még nem néztem utána - javarészt kamu természetesen, de vásznon nagyon jól működött.
  • Tyler1
    Kincsem

Életem első magyar filmes moziélménye, amelynek már az előzetesénél is látszott, hogy ha van film, ami esélyt érdemel, akkor ez az lesz.
    És a Kincsem hosszú évek, évtizedek óta az első olyan közönségfilm, amelynél nem kell kínosan éreznünk magunkat. Ez a film jó. Limonádéfilm, de jó. Minden amit egy magyar film eddig eltudott b*szni, az itt rendben volt, írtak egy jó forgatókönyvet, hagyták a picsába a Gesztesi, Szabó Győző, Hujber féle kommersz színész (és színésznő) vonalat, akiket kb. 15 éve erőltetnek bele minden magyar filmbe, és találtak normális színészeket, normális alakításokkal (90%-ban), volt dramaturgia, volt némi feszültség, a szerelmi szál egy percig sem volt tipikus magyar filmesen csöpögős és hányni való, és találtak 1-2 poént is.
    Mindenidők legdrágább hazai filmjének költségvetése tényleg megmutatta magát, igényes díszletek, jelmezek, helyszínek, volt cgi is (nem egy Weta Digital, de a korai Budapestet, épülő parlamenttel például egész szépen megcsinálták), a rendezés, operatőri munka szintén dicséretes lett. Nagy Ervint pedig továbbra is a jelenlegi legjobb férfi színészének tartom itthon.

Nem akarom az egekig magasztalni a filmet, mert nem is lett hibátlan, de örülök, hogy pozitívan csalódhattam egy magyar (kosztümös!)közönségfilmben végre, ami ha legközelebb szembejön velem akkor is megnézem majd bármiféle szégyenérzet nélkül. A mozijegyet pedig egy percig sem sajnálom érte.
  • Zephyr Retiring
    Másnaposok 3 (The Hangover Part III) IMDb

Full mást vártam. Ez gyakorlatilag inkább egy akció-vígjáték, mintsem egy vígjáték amiben akad némi akció is.
    Nálam a pálmát továbbra is a 2. rész viszi pl. a transzvesztis jelenettel (illetve annak következményeivel) de sorolhatnám még..
    A kis kínait viszont imádtam minden pöszeségével együtt. Egy igazi szadista vadbarom az ipse, aki mint most kiderült még színvak is pont ott és akkor amikor nem kellett volna

Nem tudom külön filmje egyébként van-e neki, de ha nincs, és lesz egy amiben ugyanilyen hibbantat alakít, én vevő leszek rá
  • Katalizátor
    Ez most igaz, hogz a kövi Star Wars "Az Utolsó Jedik" lesz magyarul?
  • Zephyr Retiring
    Valaha nagy Stephen King fan voltam, így ez a sztori sem ismeretlen számomra.
    (külön kérésre spoiler alatt mellékelhetek egyszer némi bizonyítékot erről a tényről ha szükséges)
    de az a helyzet, hogy a legtöbb regényadaptációja nem sikeredett holmi fényesre (eddig).
    Persze mindig reménykedek, hogy na majd most...de aztán folyton csak csalódok.
    Mérföldekkel jobb az írásait olvasni, mint vásznon viszont látni, vagy talán csak én gondolom ezt így..
    Viszont ígérem jelezem, amint nálam is változik a helyzet..
  • Seth

Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.03.29. 18:24:31
  • Prof William
    Az Authority c. képregényben az Stormwatch univerzum két legnagyobb hőse is meleg. Ráadásul egy pár. Az egyik egy napfénnyel táplálkozó repülő lézerszemű fazon, míg a másik egy kemény-sötét fekete ruhás-maszkos a testi erejére és kütyüire hagyatkozó igazságosztó. :)

Kicsit sem próbáltak utalgatni a készítők. :)
  • karajjj
    Úgyis ez lesz előbb-utóbb minden filmben.

Az asszony elcipelt a szépség és a szörnyetegre, amiben fekete volt a 18. századi pap, illetve teljesen elfogadottak voltak benne a buzik is. Alig várom már, hogy minden erről szóljon.
  • Bokafix2
    És majd valamikor, egy sokadik Justice League részben... link
  • Prof William
    Szerintem majd Póki fog coming outolni és a fináléban bejelenti hogy meleg. :)

Keaton nem lehet meleg mert az hogy egyszerre meleg és főgonosz nem működne. Még perelnének a melegek. :)
  • IMYke2.0.0.0
    " Ízlések és pofonok...de véleményem szerint egy beteg állat, akinek a szilkonnal feltöltött műnő az etalon"

Önellentmondás, és degradáció egy mondatban. Szép. :)
  • DantesHUN
    Az a nő nagyon csinos. Ízlések és pofonok...de véleményem szerint egy beteg állat, akinek a szilkonnal feltöltött műnő az etalon
  • IMYke2.0.0.0
    Hopp, tényleg az ki is maradt.

//Lehet, hogy a kínai egyben meleg is.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.03.28. 19:31:28
  • Jim Morrison
    Ma mar a meleg karakter is alap..
  • IMYke2.0.0.0
    Na, csak megnéztem ezt...

Politikai korrektség kipipa:
    - kínai szereplő: ✔
    - sötét bőrű barátnő: ✔