106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Csatlakozom.
S ha már szóba is került: Knights Of The Old Republic: Why It’s Still The Best Star Wars Game
Nem vészesen spoileres a cikk eleje, de olvasás közben a komolyabb előtt a cikk is jelez, így ott érdemes megállni - ha olyan olvasó vagy, aki még nem játszott a KoTOR 1-2-vel, de játszani szeretne...
//Általános alany. Nem konkrétan neked szól.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.04.22. 21:38:21 -
+1 -
Az a helyzet, hogy egy ilyen öreg frencsájz esetében sajnálatos módon igaz: eltűnnek a RÉGI szereplők = tűnik vele a hangulat is... azok nagy részének, akik megszerették kicsi/tini/fiatalkorukban a klasszikusokat.
Írom mindezt a "bezzeg régen minden jobb volt" nélkül.
Egyszerűen a fiatalítás nem áll olyan jól a Star Warsnak, mint azt a készítők hiszik. A jelenlegi fiatalság, a befogadóbb idősebb/öreg rajongók persze még fogékonyak lesznek a dologra... lehet is kajálni a Star Warst, mert minden évben lesz adag belőle.
Csak ezzel a várható mennyiséggel, és a hirtelen 'minden filmgyártó emberke Star Wars-szakértő lett', valamint a politikailag korrekt szereplőválogatással, az ösztrogén túladagolással (imádom a nőket, de ami az elmúlt néhány Star Wars-filmben történt főszereplő témában...) még nem jósolom azt a Kánaánt, amit 10+ éves korom óta reméltem folytatásként akkoriban.
S ha valóban úgy adagolnak mindent, ahogy az várható, akkor bele sem akarok gondolni...
Ha azt hiszed, hogy Star Wars héter vagyok - tévedsz.
Tény és való, az eddig kapottaknál sokkal jobb Star Trekekre vevő lennék (köztudott rólam, hogy a Star Trek világért jobban rajongok, még a fentebb leírtak ellenére is), de nem ódzkodom a Star Warstól sem --- inkább néhány Star Wars, mint a következő gatyáját kívül hordó szuperhőst megelevenítő termék... ami majd csatlakozik ahhoz a csodás univerzumhoz... -
Véleményem szerint a KotOR világa sokkal darkosabb és izgalmasabb mint a filmes epizódrészeké... aki játszott a játékkal tudja... a szereplők is sokkal komolyan vehetőbbek és motiváltabbak, azon kívül a legkeményebb ellenfelekkel is itt találkozhatunk. Bár négyezer évvel a jelen SW filmek előtt játszódik, de ez semmit nem von le az értékéből... sőt. -
Ha most ellőnek mindent, akkor elég kicsi és elég egysíkú az SW világa. Nyilván nem.
2035-ben nem szerepelhetne benne az eredeti trilógia karaktere. Mert nem fog élni. Most vannak "még" itt, most tudnak még ( már nem mindenki........... ) játszani és színészkedni amivel össze lehet kötni dolgokat. Ja persze lehet majd 2035ben is CGI karakterrel, de akkor meg az lenne baj ugye, hogy nem élő.
Lehet nem neked szól a dolog, van ez így. A mennyiség nem jelent semmi rosszat, mert ami eddig volt az semmi nem volt. Star Wars jogain való tespedés és a semmittevés. Most folyik a munka gőzerővel, és van miért várni, mert annak lesz belátható időn belül eredménye és van miért rajongani. Persze most is lehet a múltat siratni és a 4-5-6on agonizálni, de hát azon 50 év múlva is lehet. De ha nem készül új azokon NEM. S hogy milyen lesz? senki nem tudja, de az esély arra hogy JÓ, KIVÁLÓ mindig megvan. És ez a lényeg.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.22. 21:10:18 -
de miért pont az oroszok? New Yorkban jobban nézett volna ki, vagy San francisco-ban :D -
Pontosan. Alig várom :) -
A Disney és a megbízott jó munkás emberek egy gigatehenet kaptak, amit jól és lassan kell fejni --- ehhez megfelelő szakember gárda (sok-sok forgatókönyvíróval, folyton változó stábbal), rengeteg pénz és CGI, na és persze idő kell.
A Star Wars eladja magát, de azért marketing is...
Nos, szépen lassan unalomig mindenhonnan Star Wars fog folyni --- hogy az ezredik mellékszereplő talán lehet, hogy Luke ikertesója... vagy R2D2 voltaképp a teljes SW Univerzum sorsának meghatározó főszereplője... különben is vegyen Star Wars szappant, mert még a Jedik is ezzel tusolnak két harc között... ---, és szükséges széééééépen, laaaaaasssan felépíteni miiiiindent, ami Star Wars....
Ha már 2017-ben ellövik, amit egyébként 2034-ben akarnak, akkor mi lesz szegény rajongótáborral?
Szóval, röviden: jó hosszú karakterfejlődésre és sok Halálcsillag robbanásra kell felkészülni. -
a gyűrűk ura második része sokkal vidámabb volt mint az első... ebben a részben szintén a karakterfejlődésre, a szereplők bemutatására helyezték a hangsúlyt és nem az akcióra, csatákra a cselekmény tovább görgetésére....
-
Mert Oroszország felett lőtték le. -
de miért pont az oroszoknál landoltak?
-
Words and Pictures (Apropó szerelem) 2013 IMDb
Maradtam a művészet témájú filmeknél úgy látszik
Juliette Binoche-t még abból az filmből ismertem meg, amit ki csokoládénak, ki "shokolád"-nak ki pedig "csoklet"-nek jegyez...
Ez a csaj tud valamit. Ebben a filmben is totál elhittem, hogy egy festőművésznőt látok, mint ahogy az imént említettben meg azt hittem el, hogy egy csokoládékészítőnőt..
A szavak vagy a képek a fontosabbak? Nyilván kinek mi. Egy irodalomtanár a szavak, egy festőművész pedig a képek mellett teszi le a voksát. Még akkor is, ha ez a végén egy háborút generál. Clive Owen számomra hibátlan választás volt az alkoholista csődtömeg tanár szerepére. Tetszett ahogy felépítették a stratégiájukat a "harchoz". ahogy érveket és ellenérveket gyűjtöttek és különösen tetszett, hogy mindezt a diákok bevonásával tették. A művészetet kevesen értékelik és még kevesebben értik, jó olyan alakokat megfigyelni akik mégis értékelik és megértik ezt a különös világot.
Hogy milyen művészt, milyen dolgok is inspirálnak majd, azt még ő maga sem tudja előre.
Az ihlet egyszer csak jön és megszületik aminek meg kell születnie.
És aztán egyszer majd akad valaki más is, az alkotón kívül is, aki majd megérti talán...
Jó film volt, nálam lehet egy 8/10-is akár
Csak amiatt nem adok 9-et, mert reménykedem egy folytatásban, ami esetleg überelheti egyszer...
-
Épp ajánlani akartam - 17 perce nézem, és a belépő brutális :) -
Attraction-2017 Orosz Scfi film :D
-
Két rész van eddig. Idei és a jövő évi van belátható időn belül. Még csak most kezdték. Viszont a végén úgy is a nép dönt hogy igény van e Star Wars filemkre avagy nincs. Addig lesz amíg van és addig sokan jól szórakoznak rajta és remek filmek születhetnek.
Azt kétlem hogy évi 2.5 óra új Star Wars tartalom ( jelenleg ) szörnyű dolog lenne. Hosszú évek semmije után.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.22. 20:22:58 -
Nyilván marketing ez is... hogy az új/régi SW-rajongók jó kezekben érezzék a sok ezer részes SW-filmgyártást. -
de hát az Attack of the clones is sötétebb volt mint a the phantom menace.. a párhuzam már akkor is ott volt.. -
"Star Wars The Last Jedi isn't an Empire Remake
It became clear, from the moment that Lucasfilm announced that there would be three different directors at the helm of each of their upcoming main Star Wars saga films, that the studio was going to be following a fairly similar formula as the original trilogy. Indeed, the similarities between A New Hope and Force Awakens proved to be too evident for some fans, with some calling for Disney and Lucasfilm to be more experimental with these new sets of saga films than they think they’re going to be as a result.
To their credit too, the early discussions surrounding writer and director Rian Johnson’s Star Wars: Episode VII – The Last Jedi had pegged it as being similar very to Empire Strikes Back, as the darkest and most spiritual film of its respective trilogy . The first teaser trailer for The Last Jedi didn’t waste much time proving those theories to be correct either , with the noticeably darker and more somber tone permeating throughout it, than the fun, rejuvenating feeling that Force Awakens had.
But just because The Last Jedi is going to be a much darker and more internal film than its predecessor, doesn’t mean fans should expect or accuse it of being a complete repeat of Empire Strikes Back. In fact, while responding to a fan’s critical tweet through his personal Twitter account, Johnson himself more or less sarcastically confirmed otherwise:
@GregBurke85 @Collider @Donimals_ @KristianHarloff Greg is right actually, I've spent the last three years just copying Empire.
— Rian Johnson (@rianjohnson) April 21, 2017
Now, it’s generally become impossible for any second film in a trilogy to avoid the Empire Strikes Back comparisons; since that 1980 film basically set the gold standard for many fans and filmmakers when it comes to the general outline and structure of a modern day film trilogy. So if most non-Star Wars films aren’t spared of such a lofty comparison, then there was no way The Last Jedi was going to be, and it appeared as though Johnson was aware of that from the very beginning.
Even during his appearance at Star Wars Celebration Orlando last week, Johnson went out of his way to assure fans that while, yes, The Last Jedi will be a darker film than The Force Awakens, it’s also going to be much more humorous than some fans might think. So Johnson’s response here just proves once again how adept he appears to be at responding to these kinds of constricting comparisons or accusations, and only further elevates his status as a fan-favorite in the Star Wars community, following his surprise line visit at Celebration last week." -
Mindenesetre kíváncsi leszek hogy még egyszer összejön e az a varázslat ami az első részben. Én akkor ott a moziban, 3Dben a film alatt A Pandorán voltam. Amikor vége lett és hazafele sétáltam, szarul éreztem magamat a hideg, éjszakai, büdös Budapesten. Ilyet még film nekem ( ebben a formában ) nem nyújtott.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.22. 17:43:09 -
Drukkolok Cameronnak, hogy éljen addig.
S persze magamnak is, ugyanezen okból. 8 év baromi sok idő, hogy a teljes "sorozat" látott legyen :( -
Hú de messze van még 2020 vége
-
"Avatar Sequels Get 2020s Release Dates
James Cameron has revealed the planned release dates for his quintet of Avatar sequels, with dates between 2020 and 2025. Ever since the first Avatar set an all-time box office record of $2.7 billion (one that doesn’t look likely to be beaten anytime soon), sequels in some form have been at the forefront of James Cameron’s mind. He created an entire world that – thanks to the wonders of motion capture and 3D technology – audiences were clearly hungry for and he has some big ideas for.
Over the years, the number of sequels has grown to be a whopping four , all of which are set to shoot back-to-back. Just as the plans for numbers have changed, so too have its release dates. Avatar 2 was originally set for 2014 , then 2018, but departed that date a couple of months ago ( and was replaced by Aquaman ). With the extensive shoot set to start later in 2017 , Cameron’s now confirmed some more achievable dates.
On Avatar‘s official Facebook (via Deadline ), the director revealed the release dates for all four Avatar sequels: Avatar 2 on December 18, 2020, Avatar 3 on December 17, 2021, Avatar 4 on December 20, 2024 and finally Avatar 5 on December 19, 2025."
http://screenrant.com/ -
Nyilván a megvalósítást, a forgatókönyvet, a színészi játékot, az operatőri munkát és stb kritizáljuk egy filmnél, ha valós eseményt dolgoz fel, abba nyilván nem tudunk belekötni, csak ha nem pontos :) -
Frida (2002) IMDb
Nehéz bármilyen művészről is képet formálni, mert a művészet legtöbbször egyedi. És egy egyedi dolgot definiálni sosem könnyű.
A megtörtént események alapján készült filmekkel meg annyi a gondom, hogy ilyenkor ki mit kritizál?
Az életet? Vagy a megtörtén eseményeket? Vagy a sztorit újra eljátszó művészek tehetségét?
Bajban lennék, ha vissza akarnám adni mindazt az élményt, amit ez a film nyújtott, így ezt meg sem próbálom inkább. Ez az életút amit Frida átélt/megélt maga a megtestesült fájdalom. Ezt az érzést sikerült megragadnia, és ettől lett az aki.
Akad pár infó, ami számomra érdekes és a filmből is kimaradt..talán csak a valóságalapok tisztázása miatt..
Érdekes, hogy a saját naplójában a következő bejegyzés szerepel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!" Apai nagyszüleim magyarok voltak, Aradon születtek. Már házasságkötésük után költöztek Németországba, gyermekeik különböző német városokban jöttek a világra, köztük a Baden-Badenban született Wilhelm (Guillermo), aki a 19. században kivándorolt Mexikóba. "
Ezzel szemben a német FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) oknyomozó riporterei szerint, Carl Wilhelm (a későbbi Guillermo) Kahlo a Badeni Nagyhercegséghez tartozó Pforzheim városában született. Nem voltak se magyarok, se zsidók, hanem lutheránus vallású németek, és soha nem jártak Aradon. Az apa Frankfurtban, az anya Pforzheimben született. Családjuk története megtalálható e két város levéltáraiban..
Több, mint érdekes, hogy miért hazudna valaki a saját naplójában? És a levéltárak bejegyzéseinek hamisításai sem mai keltű dolgok.
Mi hát az igazság?
A filmben bemutatott szeretői közül pedig kimaradt az a magyar származású Muray Miklós is aki szintén világhíres lett. Ez is véletlen lenne csupán?
Naplója feljegyzései alapján (bár orvosai szerint tüdőembólia végzett vele) nem zárható ki egy esetleges öngyilkosság sem.
Ő volt az első latin-amerikai festő, akitől képet vásárolt a Louvre.
És az is kimaradt (a filmből) ,hogy a nevezetes Kék Ház, ahol született még ma is látogatható, vagy 60 évvel a művésznő halála után..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.22. 15:51:28 -
Halálos Iramban 8
Ha lehet még súlytalanabb és még inkább hihetetlen a film, de ennek ellenére aki kedveli a szériát annak ez a rész is tetszeni fog, mert pörgős, látványos, néhol vicces is. Úgyhogy kellemes 2 órás kikapcsolódás, de többet nem is szabad várni a filmtől.
7/10 -
Otthon tegnap elkezdtem megnézni a "Rings"-et...
Matilda Anna Ingrid Lutz nagyon tehetségtelen...
A forgatókönyv sem segített neki, hiszen nem írták bele neki, hogy meg is kell ijedni pár helyen... legalábbis is "illene"...
43 perc ment belőle elsőre. Félretettem. -
Szívesen - a Frida a jobb életrajzi filmek közül való. Én szerettem.
Frida Kahlo mexikói festőművésznő életről szól.
A csodálatos Salma Hayek, kis erotika, melankólia, politika... -
Már megint beletrafáltál 
A Fridával felkeltetted az érdeklődésemet..holnap bele is merülök.
Aztán elmesélem, számomra hogyan teljesített. Kösz az ajánlót
-
SzinesGeza #96109 Azért nem kis csúsztatás van ebben a rekorddöntésben, ugyanis a kínai bevételt korábban nem számolták a csúcstartó Star Wars film esetében, mert akkor Kínában később volt a bemutatója. Most pedig egy időben.
-
Mert nagy a köd. -
Nem látni a szörnyeket.
-
Szóba került nem is olyan rég... íme a film(sorozat*) belőle:
"Official Trailer: The Mist (from a story by Stephen King)
SPIKE
Published on Apr 11, 2017
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.04.19. 16:20:32 -
"Every Car In 'Fast & Furious' Series Explained By The Guy Who Built Them | WIRED"
Published on Apr 17, 2017
-
Ezt nézegettem én is valamelyik nap. De aztán vagy előzetes vagy csupán a szinopszis miatt elvetettem. Olyan hülyeségnek hangzott az egész. Úgy látszik nem sokat hagyok ki.. :D -
"A Gabby-t alakító Ashley Judd-on viszont meglepődtem. Ezidáig elég ütős akció-thrillerekben láttam csak,
ki sem néztem belőle, hogy humorérzéke is van."
Ez is mutatja, hogy nem láttad a Star Trek: The Next Generation sorozatot. Abban ugye nem akció-thrillerezett...
Vagy ott van a Frida, abban is szerepelt. -
Good Kids (Stréberek) 2016 IMDb
Első pillantásra ez a film is egy Amerikai pite klónnak tűnik...
Aztán a dolgok egy picit változni kezdenek.
Íme 4 eszes, aki elveszti az eszét, ha drogól, muffról, pasizásról vagy ha lazulásról van szó..
Apropó lazulás..valaki azért elárulhatná..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..mitől is jobb egy kézimunkáztatás, mint a szex
Fiatalság: bolondság tartja a mondás. És ez milyen igaz is..
Séma is a szokásos: egy utolsó őrült bulizós nyár!
Lion-t bírtam, egy huszon-évvel ezelőtti haverra emlékeztetett. Az én "Lion-ommal" is elkövettünk pár őrültséget,
így tudom, nem semmi ha valakinek ilyen haverja van mint ő.
A Gabby-t alakító Ashley Judd-on viszont meglepődtem. Ezidáig elég ütős akció-thrillerekben láttam csak,
ki sem néztem belőle, hogy humorérzéke is van.
Bár a sztori javarészt kiszámítható, azért még nézető lett.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.18. 11:51:47 -
[2017] - (nincs imdb) - "Botongsaram" / (Ordinary Person) - 5/10
(2017.04.17) (122 perc, dél-koreai) - Dráma
Dél-Korea, 1987.
Sung-Jin (Son Hyun-Joo) lelkiismeretes, a kor és a párt elvárásainak megfelelően dolgozó nyomozó, akinek süketnéma felesége (Ra Mi-Ran) és fia jelenti a családot. A férfi azért dolgozik, hogy mindent megadhasson a családjának, nagy házat, autót, és a születése óta beteg fiának biztosíthasson egy létfontosságú műtétet.
Egy nap a szerencse rámosolyogni látszik - az ölébe pottyan egy feltételezett sorozatgyilkos, Tae-Sung (Jo Dal-Hwan), ráadásul az első Dél-Koreában.
Ez az ügy egyre súlyosabbá válik, ahogy az NSP-vezér, Kyoo-Nam (Jang Hyuk) is képbe kerül.
Sung-Jin barátja Jae-Jin (Kim Sang-Ho) újságíró nyomozni kezd a Tae-Sung-üggyel kapcsolatban, és az alapján amit megtud, javasolja barátjának, hogy dobja az ügyet, mert baj lesz... de Sung-Jin nem teheti... kell az a pénz.
//Valószínűleg a főszereplőnk szinte érzéketlen arca, vagy a sztori lassúsága, netán a nem kellőképpen csúcsozott feszültség miatt, de a filmet kihagyott ziccernek éreztem, és csalódtam is benne. Alapvetően nem lett volna rossz, ha a főszereplőnk még több érzelmet mutatott volna, és mellé aktívabb lett volna a sztori alatt.
Nyilván, a "kis hal" szerep is tette, de feszültté tett az, hogy nem volt még bátrabb, és cserébe elvesztegette az életét.
A film lezárása akár heppi endnek is tekinthető, de ez is csak tessék-lássék módon volt az - a Jó elnyerte méltó büntetését, a Rossz meg békében megöregedett.
A főszereplő helyett a "fiatal" Jang Hyuk sokkal jobban hozta a karakterét. Ez is sok mindent elárul a filmről. -
[2016] - (imdb) - "Miss Sloane" / (---) - 8/10
(2017.04.17) (132 perc, amerikai) - Drama, Thriller
Gyorsan: baromi sok és (felirattal is) nehéz szöveg, de megérte - Jessica Chastain nagyon odatette magát. A 8 pont elsősorban neki szól, és a hangjának.
Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) egy rendkívül híres és módszereiről hírhedt lobbista, akinek szolgálatait a pártok, szervezetek szívesen és bőkezűen honorálják --- természetesen a Kongresszus Etikai Kódexének megfelelően.
Aktuális munkája az lenne, hogy a fegyvergyártók érdekeit követve szervezzen meg egy kampányt a közelgő kongresszusi szavazásra - leginkább az eleddig mellőzött női szavazókra tekintettel. "Az édesanyák, akik fegyverek által vesztik el gyermekeiket helyett, az édesanyák, akik fegyverrel védik meg gyermekeiket" narratívát kellene erőltetnie.
Sloane nem vállalja. Sőt, az ellenlábashoz szerződik, és a fegyver lobby ellenében szervez kampányt, hogy a lehető legtöbb szenátort a jó ügy érdekében megszerezze, és a törvény javaslatot megbuktassa. Módszerekben nem válogat, és nem néz se Istent, se Máriát - a kollégáit éppúgy nem, ahogy a gyakorlatilag nem létező magánéletét sem.
Csakhogy, ezzel sokaknál kihúzza a gyufát.
//A film hosszú, szövegben nagyon erős - ezért csak a kifejezetten erre a sztorira vágyóknak ajánlom. A hősnő jól van körvonalazva, de nem viszi túlzásba sem (nincs emlékekben, gyerekkorban matatás, meg lelkizés). Sloane kiszámíthatatlansága és keménysége garantálja a meglepődéseket, fordulatokat.
//Érdemes a film elején a szokásosnál jobban összpontosítani. Sokat segít a végén.
//Csak 5 perces stáblista, ellentétben a "The Great Wall"-lal, ahol 12+ percig gördültek a nevek. -
a 7 után Diesel azt mondta, hogy 10-nél lesz a vége. Amit eltudok képzelni, hogy ők akkor lépnek ki belőle és másokkal folytatják a bulit... -
"Rekordot döntött a Halálos iramban új része
2017. április 17. 19:27
Globálisan 532,5 millió dolláros jegyár-bevételt termelt becslések szerint a Halálos iramban 8. a húsvéti hétvégén (ez a jelenlegi dollárárfolyamon számolva 156 milliárd forintos bevételt jelent). Ezzel hajszállal ugyan, de megdöntötte az eddigi csúcstartó Star Wars: Az ébredő erő filmet.
A rekorddöntéshez elsősorban az Egyesült Államokon kívüli piacok járultak hozzá: az USA-ban ugyanis 100 millió dolláros bevétellel nyitott, szemben a 7. rész 147,2 milliós bevételével. Csak Kínában 190 millió dollárnyi jegyár-bevételt hozott a film.
És a szériának még nincs vége: már korábban bejelentették, hogy 2019-ben és 2021-ben is megjelenik 1-1 rész a 2001-ben indult Halálos iramban sorozatban."