106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Shep
    Hát nálunk elég sokan elmentek rá és én most első sorban a magyar közönségről beszéltem.
  • Tikal #96374
    Igen, az USA-ban bukott, 45 milliót hozott, de 280 milliót csinált nemzetköziben ( ebből 170et Kínában :) )
  • MrAndree
    Azért erre nem tódultak, tekintve, hogy bődületes nagyot bukott. :) Ettől függetlenül. hogy kinek mi a jó film az továbbra is szubjektív.
  • Shep
    Tudod mi a szomorú, hogy az embertömegek mégis az ilyen filmekre tódulnak a mozikba, nem pedig a tényleg igényes bár kétség kívül kevésbé látványos és akciós művekre.
  • Tikal #96371
    Kritikán aluli ez a film... és ha megnézed ki a rendező, akkor még jobban nem érted hogy ezt mégis hogy gondolta. De ezek szerint öregkorára minden rendező megbuggyan.
  • Dynamic
    Sorry, OFF
    Makó
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.05.15. 13:00:39
  • Zephyr Retiring
    Erin Brockovich (Erin Brockovich, zűrös természet) 2000 IMDb

Az itteni dráma helyettinkább megnéztem egy másikat..

Julia Roberts talán a világ egyik legismertebb színésznője ma.
    Biztos vagyok benne, hogy Amerikától Ázsiáig és persze Makótól Jeruzsálemig mindenki hallott már róla.
    Itt egy megtörtént eseményt dolgoztak fel, ami Amerika történetében az egyik legmagasabb összegű kártérítési per volt.

Erin Brockovich környezetvédelmi aktivistát 2013 nyarán letartóztatták, ittas motorcsónak vezetés miatt.
    Ez nincs a filmben mert a filmbéli események után történt, csak érdekességképp említem meg, hogy a nő sem tökéletes..
    Viszont amit másokért tett, az sokkal fontosabb és ez már az említett pereskedés időszakáról szóló filmben is benne van.
    Az alakját megformáló J.R. is kaszált rendesen: 1 Oscar és még 31 egyéb díj ütötte a markát, nem is beszélve a filmszerepért kapott gázsiért,
    ami messze több volt, mint az általa megformált E.B. kétmilliós nyeresége az ügyön.

A filmet nem először láttam, viszont most is épp úgy lenyűgözött, mint elsőre
    Ja, és persze ezerszer jobb volt ezt újra megnézni, mint követni az itteni "dráma" eseményeit..
    Na szép napot, hetet, és tavaszt utót mindenkinek
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.15. 12:26:41
  • QuippeR
    jó ég. nagy bajok vannak...
  • Tikal #96367
    lehet, de nem könnyű
  • IMYke2.0.0.0
    Látod, nem emlékszem - de ha kulturáltabb beszélgetés kerekedett volna belőle, lehet, hogy elő is bányásztunk volna egymásnak efféle véleményezéseket, és konstatáltuk volna, hogy: igen lehet, még ha nem is olyan könnyű, vagy ilyesmi.
    Valami diskurzust reméltem, nem pedig a már-már itt szokásost.
  • vérpocok
    Pedig te magad is írtál szép kerek, spoliermentes kritikát szörny vs ember filmről.
  • IMYke2.0.0.0
    "Kizárt dolognak tartom, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy komolyan kérdezze azt, hogy hogyan (mit) lehet egy filmről spoiler-mentesen írni. "

Ember, legalább OLVASS, mielőtt sértegetni akarsz (ahogy a többieknek is ajánlott):

"Alapvetően mit lehet spoiler-mentesen írni egy szörny vs. ember filmről?"

--- ez volt a kiinduló kérdésem, és hozzá is tettem, hogy:

"//Szerk.: Nem provokálás. Kíváncsiság."

• SzinesGeza
    Trollkodás, amit te művelsz.
    Kizárt dolognak tartom, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy komolyan kérdezze azt, hogy hogyan (mit) lehet egy filmről spoiler-mentesen írni. Ezrével vannak ezen a fórumon ilyen hsz-ok.
    Ergo direkt kötekedésből szóltál be. Aztán mikor szembesítenek vele, még neked áll feljebb.
  • Zephyr Retiring
    Azért nem mindenki. Van aki míg vár az új bemutatókra, előszed néhány régebbi alkotást is..

Race to Witch Mountain (Boszorkány-hegy) 2009 IMDb

Rock bácsi, miután volt már Skorpiókirály, lövöldözött a Doom filmes változatában, felkutatta az Amazonas kincsét és még Fogtündérként is jeleskedett, végre már taxiba is ült méghozzá sofőrként..

És persze ki más is jutna neki fuvarként, mint két idegen, a szó szoros értelmében.
    Sara a telepátiában jeleskedik, míg bátyja Seth az anyagok felett rendelkezik irányítási képességekkel.
    Mondjuk az ötlet nem rossz (már, hogy valaki, vagy valakik képesek ilyesmi képességekre) csak a kivitelezés lett kissé elkapkodott.
    Például a srác egy pillanat alatt átmegy az autó karosszériáján, hogy aztán egy másik autót a mellével állítson meg az autópályán, de ha már egy sima vasajtón kell átmenni, akkor persze az már a digitális kütyü nélkül nem megy neki.
    Persze mondhatnánk erre, hogy jó jó, de csak a saját testét képes uralni a másokét meg nem, ezért kell fizikailag kinyitni az ajtót, így a többiek is tudják őt követni..
    Erre meg én válaszként felhozhatnám az a jelenetet, amikor megfogják mind a négyen egymás kezét, és így legyőzve a fegyverlövedékek halálos tűzerejét, páncélként viselkedik mindannyiuk teste.
    Akkor? Ugyanez a funkció, miért ne működhetne a zárt ajtók átjutásakor is? Csak megfogja a többiek kezét és huss..

Mindegy, ebbe most ne menjünk bele.. Amúgy sem érek rá, mert még gyakorolnom kell a telepatikus elmeolvasást,
    és a bezárt ajtókon a kilincs használata nélküli átjutást..
    Ki tudja? Egyszer még majd jól jöhetnek nekem is ezek a képességek..

Ja, mielőtt még elfelejteném, a film az 1975-ös Escape To Witch Mountain (Menekülés a Boszorkány hegyre) folytatása,
    ahol a testvérpár Tony és Tia névre hallgat, és a taxis helyett egy vándor segíti őket abban, hogy a gonosz Bolt nevezetű milliomos ne tudja a maga hasznára fordítani a természet feletti erejüket.
    Viszont eme előzménytörténetben az idegen világba is bepillanthatunk, ahonnan a gyerkőcök (vagy kik) jöttek..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.14. 19:30:33
  • LasDen #96361
    kurvára...
  • Tikal #96360
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de olyan vicces :) Megpróbáltam spoiler mentesen írni erről a drámáról eddig :D

Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.05.14. 16:12:01
  • Tikal #96359
    Senki nem ért semmit, csak te
  • LasDen #96358
    hagyjátok már rá...
  • IMYke2.0.0.0
    "Itt most te voltál aki feleslegesen húzta a másikat..."

Látom, direkt nem akarsz semmit érteni, amit leírok... például ott is.
  • Tikal #96356
    Én maradnék a 319-nél.
    Itt most te voltál aki feleslegesen húzta a másikat...
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor olvasd el Te is a 326-ost... és mindenki más, aki beszólogatni akar...
    Nem írtam, hogy nem lehet. Azt írtam, hogy könnyebb másról... (pölö dráma).
  • Tikal #96354
    most a te részedről. nem értem miért baj, hogy megkérdezte miért ne lehetne többet írni a filmről spoiler nélkül... simán lehet, még akkor is ha csak szörny film.
  • LasDen #96353
    Nincsenek nézhető új filmek, így mindenki a másik ellen fordul... át kell vészelni ezeket a gondterhes időket!
  • IMYke2.0.0.0
    Óvoda?
  • SzinesGeza
    Persze, hidd csak azt.
  • adam46
    A Nagy Fal

Alapvetően egy bugyuta film, körül-belül a csatahajó szintjén van. Néhol a CGI se nagyon jött be, szörnyek lehetnének kidolgozottabbak. Viszont van ami tetszett benne, például, hogy a szörnyek törődnek egymással.

10/3
  • IMYke2.0.0.0
    Igazán nincs mit - részedről kár ugye, hogy igazából én írtam.
  • SzinesGeza
    Szó szerint, ugyanezt a mondatot kellett volna írnom már legelsőre! Kösz! ;)
  • CSOCSO
    csunya csajt megfutyizni, pont ugyan olyan mint egy jo kinezot ha becsukod a szemed.
    De azert a vegeredmenyt megedesiti ha egy jol kinezi csajt dugtal.
    Ha a velemenyedet a filmrol szar minosegben-pixelesen kene elolvasnom, en is abba hagynam az elso mondat utan.
  • CSOCSO
    megjavitva.
  • fifi
    "Csak hát CAM-os verziót ne értékelj, ugye."
    nem nem, CAM-os filmet NE PONTOZZ. ez van fent.

csak, hogy tisztázzuk; nem azért érdektelen számomra, mert szar minőségben néztem. jó minőségben is unnám...
  • LasDen #96344
    Hivatali karácsony

Inkább lépjünk tovább/10
  • Dynamic
    Most komolyan, kritikát írni spoiler nélkül tényleg mission impossible lenne? Én alapvetően spoileres cikkekkel nem is találkozom. Ha mondjuk olyanokat írok, hogy "nem hitelesek a színészek, drámának akar látszani, de az egész súlytalan, végig pörgős, de egy idő után már nem izgalmas, elképesztően látványos és sötét hangulat" stb... (NEM láttam a filmet, ezek csak légből kapott dolgok NEM az Alienről írom) akkor ebben hol a spoiler.

Egyébként aki nagyon akar normális kritikát, meglepő, de google. Van magyar nyelvű is.
  • Jim Morrison
  • Zephyr Retiring
    Gods of Egypt (Egyiptom istenei) 2016 IMDb

Nagyon kellemesen csalódtam benne, a rossz kritikák ellenére is.
    Szórakoztató volt és látványos, ami nem egy hátrány egy filmnél.

Better Living Through Chemistry (Működik a kémia) 2014 IMDb

A heti kedvencem kétségkívül ez volt
    Emberünk egy totál elnyomott patikus, vő és férj, akit még a saját fia is semmibe vesz. Végtelenül türelmes is, ezért beletörődik a sorsába. És imádja a munkáját. Aztán felbukkan egy új szerelem, aki más megvilágításba helyez mindent.
    És innentől a szimpatikus patikus, már úgy látja a dolgokat, hogy közben lenyeli a drogokat..

Muriel's Wedding (Muriel esküvője) 1994 IMDb

A film gagyin indul, látunk egy retardált szerencsétlen családot, aminek Muriel is a részese, de ne adjuk fel.
    A színésznőt (Toni Collette) jelölték a Golden Globe-ra emiatt a szerep miatt.
    Valamint négy másik film főszerepére is felkérték miután a Muriel esküvőjét bemutatták

És akkor most jöhet pár exkluzív fotó csak itt az SG-n. Gondolom akad közte pár ismerős filmcím..

A projekt egyelőre titkos, többet nem mondhatok róla (még),
    de ezek az üvegfalak az egykori Skála Budapest Nagyáruház helyén lesznek hamarosan láthatóak..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.13. 18:05:30
  • IMYke2.0.0.0
    Ha csak ilyenre futja, akkor inkább ne.
  • SzinesGeza
    Látom, a releváns mondatot ragadtad meg.
  • Synchronous
    Nem merem megnyitni a spoilert... :P Vártam a filmet és egy kicsit féltem is hogy elszabták, de a pontozás némiképp megnyugtató.
  • Bokafix2
    Hja... arról nem tehetek hogy egy pejoratív értelmű kifejezést nem tudsz dekódolni.
  • LasDen #96336
    "...mindegyik részt egy-egy nő rendezett. Már értem miért nem kerül ki sok filmrendező közülük."