106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ManoNegra #97016 Láttad a mostani, Guy Ritchie félét is? -
//Személyes, csak így a partvonalról besúgva: már herótom van Arthúrtól, Merlin varázslótól (nem az ittenitől) és a kő + kard kombótól.
Komolyan, ha at elmúlt 30 évben nem volt majdnem ugyanennyi feldolgozáshoz szerencsém, akkor egyhez sem... -
ManoNegra #97014 Nem mondom hogy ennyire le kellen rugaszkodni a valóságtól, de valamilyen misztikus szál beleszövése dobna a történeten, mint pl IV. Béla táltos jegyei, vsgy egy tündér feltűnése, ilyesmi.
Nem azt mondom, hogy másoljuk le, van elég legendánk saját jogon, amit filmre lehetne vinni. Persze jöhetne korhű történelm film is, ilyen színvonalon. -
DantesHUN #97013 Hja, hogy fantasy-ba oltott kalandfilm kellene mint az Artúr király? Hát olyan tényleg nincs. -
ManoNegra #97012 Nem tudom láttad-e az említett filmet, de nagyon nem egy kategória a felsoroltakkal. Nem mondom hogy rosszak a régi filmek, de ma nem lehet velük nagy sikert elérni. -
DantesHUN #97011 Nézd az Egri Csillagokat. Rákóczi hadnagya. Tenkes kapitánya. Fekete város. Magyar nábob, Kőszívű ember fiai stb. Pont ilyenek. Jó hát régiek.
Vagy: Szürke senkik. Ez új is I. világháborús. Teljesen korrekt darab. Meglepóen egész jó.
Vagy egy kicsit komolyabb film: Ötödik pecsét. -
ManoNegra #97010 Azt írtam, hogy szívesen megnézném. Nem azt, hogy el is fog készülni. De amint írtam, realitás az is, hogy elrontanák, így jobb hogy nem nyúlnak a témához.
Majd talán egyszer minden feltétel teljesül. Addig pedig, ha valakit ilyesmi érdekel, olvasni kell. -
DantesHUN #97009 Realitások? Minimális piac. Egy ilyen film nagyon drága lenne, viszont alig lenne néző. Realitások. -
ManoNegra #97008 Sajnos. Abból a szempontból mondjuk nem baj, hogy így legalább nem cseszik el, mint a Honfoglalást..
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.07.31. 19:19:49 -
a magyar filmesek valamiért nem szeretnek történelmi témához nyúlni, ami nem '56 v 20. század... -
ManoNegra #97006 Arthur király - A kard legendája
Nagyon tetszett, szívesen megnéznék hasonlót IV. Béláról, IV. Lászlóról, II. Endréről, vagy Szent Lászlóról. -
SzinesGeza #97005 A hogyanra válaszoltam azzal, hogy a készítők hogyan tudták volna úgy megcsinálni amire ő azt mondhatná, hogy szar. -
Ezt most láttam a port-on
Mortal Kombat
(am. szélhámosfilm, 1995) -
"Ezt a filmet fogom megnézni ebéd után"
Részvétem.
-
One Chance (A hang ereje) 2013 IMDb
Megtörtént események alapján. Szuper, hogy szerepeltek benne páran azok közül is, akik ott voltak és megélték az eseményeket.
Amúgy gondolom a sztori sokaknak ismerős már: 2007. június 9-én a brit tehetségkutató, a Britain's Got Talent színpadán egy félénk fiatalember jelent meg. A közönség álló ovációval jutalmazta az akkor 37 éves fiatalember, Paul Potts produkcióját...
Ez nálam telitalálat, vita nélkül 10/10.
The Sisterhood of the Traveling Pants (Négyen egy gatyában) 2005 IMDb
Ez sem mai történet már: 4 barátnő rábukkan egy üzletben egy farmerre, ami mindannyiukon csinosan áll. Ami kész csoda, hiszen mind a négyük alakja más. Úgy döntenek, mivel ezen a nyáron különböző helyszíneken töltik a nyarat, hetente továbbküldi valaki a következő barátnőnek, így mindenki hordhatja egy időre. A farmerral egyszerre egy levelet is kell mellékelni a legkülönösebb élményről, amit a farmer viselési időtartam alatt éltek át.
Jó sztori, ami persze 4 történetet ölel át. Hamarosan sort kerítek a folytatásra is, mert nem volt ez se rossz...
10/7
Blended (Kavarás) 2014 IMDb
Nem fogom szépíteni a dolgot: annál a jelenetnél dobtam el az agyam, amikor az egyik afrikai megkérdezte a másiktól, hogy Zsákos Frodó miért vakargatja a mogyoróit?
A könnyem kicsordult, és a röhögéstől nem tudtam elismételni az asszonynak eme fentebb említett mondatot, aki bár maga annyira nem derült jót a kérdésen mint jómagam, viszont azon, ahogy a röhögéstől percekig meg sem tudok szólalni, már ő is elkuncogta magát
Zseniális vígjáték, őrült poénokkal, ami bár lehet, hogy csak egyszer üt, de akkor nagyot..
10/9.
Na lépek egy kicsit filmezni, mert lassan elvonási tüneteim lesznek
Ezt a filmet fogom megnézni ebéd után. Ebben akár semmi különös nem is lehetne, ezért megismétlem a legfontosabb részt a leírásból, mielőtt még benéztek a spoiler alá:
"BD3D változat Magyarországon nem lesz."
Hát ha nem, akkor nem. Mármint rajtam kívül másnak nem lesz?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Fabricated City
Egy klasszikus ártatlanul elítélt, de kinyomozza, hogy ki ültette fel történet. Semmivel sem több annál. Az első és utolsó harmad a legjobbak, míg középen egy kissé leül és még kiszámíthatóbb a film. De aztán visszatalál a jó útra, hogy a finálé újra fasza legyen. Korrekt film, vasárnapi matinénak tökéletesen megfelel...
6,5/10 -
Hát ha te tényleg azt gondolod, hogy ezt a mondatot a készítőkre utalva írtam, akkor fussál neki még egyszer. -
SzinesGeza #96999 Én.
Mivel te kérdezted: "hogy lehetett volna egyáltalán olyan filmet csinálni..."
A filmeket pedig szerintem - de ez végül is magánvélemény - a készítők csinálják. -
És ki a franc beszélt itt a készítőkről...? -
Atomic Blonde látta valaki,vélemény? -
SzinesGeza #96996 Akkor még mindig nem érted.
Uwe Boll?
Én nem kis költségvetésről, meg gagyi forgatókönyvekről beszélek, hanem mikor egy háborús film kapcsán a készítők nem tudnak objektíven állást foglalni. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pedig nyugodtan elhagyhattad volna azt a szmájlit. -
SzinesGeza #96994 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Neked meg a smiley nem jött át, úgy látom.
-
Persze... meg ahogy Ed Wood is tudott volna, meg Uwe Boll is tudna...
Ha nem jött volna át megsúgom,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pejoratív jellegű elszólás volt... -
SzinesGeza #96992 "hogy lehetett volna egyáltalán olyan filmet csinálni a történetből, amire ő azt mondja hogy szar."?
Mondjuk úgy ahogy anno a szovjetek csináltak filmeket a "Nagy Honvédő Háború"-ról, vagy az amerikaiak Vietnam-ról, Korea-ról John Wayne-nel. ;) -
Láttad te a Pearl Harbor utáni veterán értékeléseket? :D -
Max Steel (2016) IMDb
Majdnem szokásos szuperhős történet, ami a majdnem szokásos "világmegmentős" sémán alapszik.
Részemről egyszer nézős volt az előre kiszámítható végkifejlet és a nonszensz cselekvések miatt is.
10/2
A tizedes meg a többiek (1965) IMDb
Ez is kimaradt valahogy eddig, bár mondjuk elég kevés hazai alkotás üti meg nálam a mércét egyébként is..
Sinkovits és Darvas nem a kedvenc színészeim. Nekem kicsit túl sok a ripacskodás amit művelnek (ez saját vélemény, nem kell egyetérteni senkinek ebben sem velem) ,de ezek a szerepek most kifejezetten jól álltak nekik.
Sok régi szólás ismerősen csengett pl: "már a spejzban vannak az oroszok!"
Bár háborús időben játszódik, sikerült úgy felépíteni a sztorit, hogy a humor maradjon a prioritás..
10/8 -
Ja, és te még véletlenül sem voltál most elfogult az öcsikéd iránt... sajnos nem lettem elküldve az anyámba, mivel én nem írtam kritikát a filmről, és nincs is különösebben lehúzó véleményem róla... csak a kisöcséd mindentudó attitüdje kicsit megmosolyogtató... én nem vettem magamra az írását, érzelmi töltet meg kb. annyi volt a kommentemben, mint Stop-táblában a szófordulat.
Látom rendesen átjött a mondandóm lényege... az, hogy a vitát személyeskedésbe fordítod, mindent elmond rólad... szerintem menj és nézd meg a Dunkirkot még egyszer... meg igyál egy sört. -
"Tényleg hiteles egy az eseményekben nagyban érintett 97 éves veterán megjegyzésével indítani, ahol a nosztalgiafaktor vagy az elfogultság még csak véletlenül sem játszhat szerepet a film megítélésében... ez majdnem olyan, mintha az X-Faktoron induló versenyző anyukáját tennék be zsűrinek."
Hát így már világos :D Ha ezt komolyan írtad, akkor te is pontosan az az utolsó, büdös, szutykos proli vagy, aki itt el lett küldve az anyjába, ez pedig megmagyarázza, hogy sikerült ennyire bevonni érzelmileg :D -
"Miben téved?"
Könyörgök, ne tévesszünk már össze egy hollywoodi mozifilmet egy matematikai egyenlettel, ahol pontos szabályokhoz igazodva levezetjük a példát, és a végén egzakt eredményt kapunk.
Egy szórakoztatóipari alkotás megítélésénél szinte annyi eredmény jön ki, ahányféle ember... az öcsédnek ez speciel 10 pont... nem ítélem el érte... de aki erre mondjuk csak feleannyi pontot akar adni, azt egyből önképzavarosnak lehordani kicsit erős...
Idézet a cikkből: "A Dunkirk mindenkiről le fog pattanni, aki nem azért vált jegyet rá, hogy 106 percig csak vele legyen elfoglalva."
Ja... elég közhelyes megállapítás, mert ez nagyjából az összes filmre igaz. Mert ha azzal vagyok elfoglalva, hogy a farkamra csomót kössek a film alatt, vagy a papírdobozban lötyögő popkorn darabokat akarom összeszámolni, akkor valószínűleg le fogok pattani a filmről, az k*rvaélet.
Idézet a cikkből: "Ken Sturdy húsz évesen részt vett a Dunkerque partjainál rekedt katonák mentőakciójában. A most 97 éves veterán zokogva hagyta el a vetítőtermet. Elmondása szerint olyan élményben volt része, ami visszarepítette a háború poklába."
Tényleg hiteles egy az eseményekben nagyban érintett 97 éves veterán megjegyzésével indítani, ahol a nosztalgiafaktor vagy az elfogultság még csak véletlenül sem játszhat szerepet a film megítélésében... ez majdnem olyan, mintha az X-Faktoron induló versenyző anyukáját tennék be zsűrinek.
Mit gondoltál, hogy mit fog mondani a nagypapi? Hogy hú de szar volt ez Dunkirk? Igazából azon gondolkodok hogy lehetett volna egyáltalán olyan filmet csinálni a történetből, amire ő azt mondja hogy szar...
Persze van még jópár dolog ebben az irományban aminek a legnagyobb jóindulattal is csak szubjektív megítélés képezi az alapját, viszont a szutykos proli tömegeknek való fölülemelkedést érezhető hangnem már nagyon is megtalálható benne... nem kéne úgy tenni az öcsikének mintha ő szarta volna ki a spanyolviaszt, és nem kéne egy egész kasztot lehúzni a budin, mert most írt egy kritikát... csak ennyi. -
Ez egy ömlengés? Miben téved? Amúgy öcsém, de minden szavával egyet értek, idejét nem tudom, mikor láttam ennyire erős filmet, mint a Dunkirk. -
és ezt az ömlengést ki írta? -
Dunkirk kritika kritika ;) (mert a f***unk tele van már azzal, hogy mindenki filmkritikus.)
Utoljára szerkesztette: Riddick21, 2017.07.27. 19:02:19 -
Paris, je t'aime (Párizs szeretlek!) 2006 IMDb
Az eredetileg Párizs 20 kerületén át leforgatott filmek láncolatából a 11. és a 15. kerület utólag kimaradt, a folytonosság fenntartása miatt.
Egy kicsi úgy kell követni a történeteket, mintha valóban kerületről kerületre járnánk az utcákat Párizsban, és folyton a szerelem nyomaira bukkannánk helyiek és külföldiek, idősek és fiatalok, más és saját neműek közt...
A történetek önmagukban is megállnák a helyüket annyira, hogy egy egy kameraváltásnál szinte meglepődünk, hogy ez már megint egy másik történet más szereplőkkel, más környezetben..
Ügyes drámai romantikus és néha humoros filmegyveleg ez francia, német, svájci és brit szemszögből nézve Párizsról, és a hirtelen elmúló szerelemről, amihez nagy és ismert filmsztárok is adták a nevüket..
10/7 -
Who Am I (Egy rendszer sincs biztonságban) 2014 IMDb
Csak most jutott rá időm. Gyerekek, ez valami baszottul izgis film volt
Srác hackerkedik kicsit, aztán egy bandához csapódik, és belecsapnak a lecsóba..
Nem győztem kapkodni a fejemet, hogy el ne veszítsem a fonalat, hogy akkor most ki kivel is van és ki is az ellenség..
Aztán jött a csavar, amire persze nem számítottam...majd még egy.
Pedig láttam már dupla flikk-flakkot máskor is amin meglepődtem, de most újra belesétáltam az átverésbe
Még, még, akarok ilyen filmeket!
10/9
My Mom's New Boyfriend (Anyám új pasija) 2008 IMDb
Már épp szólni akartam Hollywoodba, hogy ugyan üssenek már össze valami humoros és szórakoztató vígjátékot, amiben Banderas mellett Ryan is szerepel. Nem a közlegény, hanem Meg.
Erre tessék, már 9 éve megcsinálták.
Anyuci frankó bőr lett, miután ledobott pár felesleges kilót. Fia meg közben vőlegény is lett, aki mellesleg az F.B.I kötelékében is dolgozik.
Anyuci új udvarlója pedig egy bűnöző. Vagy legalábbis nagyon úgy fest...
10/7
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.26. 15:04:46 -
To The Bone (2017)
Az anorexia poklába vezet be ez a filmdráma, komoly tanulságokkal és még borzasztóbb képsorokkal megtűzdelve... néha rosszul lehet lenni a látványtól... és még John Wick is feltűnik benne egy jóakaró terapeuta szerepében.
7/10 -
Prof William #96980 Szerintem nem csúnya. Mármint a hivatalos modell meg meg hasonló fotókon néha a szén is feljönne a bányából, de pl filmben jól nézett ki. Csak annyira volt "fura" hogy az még pont érdekes legyen.
Ha meg esetleg még szemöldök-fetisiszta is a néző, akkor számára ez a filmek filmje. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.07.25. 16:40:11 -
Csak meg kell mutatni neki mi az a vad és szenvedélyes szerelem és máris elfogadhatóbb lesz.
-
mihez képest?
-
062020 #96977 Mivel a film nem egy csatáról szól, hanem a parton ragadtak kimenekítéséről, nincs is benne konkrét fegyveres harc. Nincs benne vér, mert nincs szükség benne vérfürdőre.
És ha van film, ami beszippantja és egy pillanatra nem engedi el a nézőt, akkor ez az a film.