106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Takezó #10882 Underworld - bevallom, mégnem láttam az egészet, csak a felét, de lehet nem is fogom végignézni :D a metró meg az utcanevek poénak (bár: Laktos Joszef 35 ut.-nak van írva), meg a fíling is egész jó, de összességében elég gyász -
Augustus Gigo #10881 már rég kijött, még moziban is jáccották asszem nyáron -
Augustus Gigo #10880 Nemtom nekem teccett, bár kicsit alacsony költségvetésue volt, mint a DD folytatásai/Mozifilmek ezek egyáltalán, vagy TV?/ -
En soha nem lattam meg sajnos de most tuti meg fogom nezni ezt az uj verzat! -
lásd 10863-as hozzászólás -
Jó is, hogy nem csak a 2. világháborús filmekre gondoltál...ezesetben rögtön írom ide : Joan of Arc, A rettenthetetlen, A hazafi. -
Ezeket írtam mind ! 
- Von Ryan Expresszvonata
- A nagy szökés
- Navarone Ágyúi I-II. (Force 10 from Navarone. Ezt írtam II. résznek. Nálunk Navarone kommandósai újra akcióban. Harrison Ford és Richard Kiel, a "vasforgú".)
- stb.
-
10 perccel hosszabb. Megvan még karácsony után adták ki. best hollywood. Nekem nagyon elborult volt a vége... számomra továbbra is a szakasz a kedvenc vietnámi filmem. Háborúsak közt pedig (összháború)Ellenség a kapuknál.
tetszett még a Született Július negyedikén, az Apokalipszis most és nagy kedvencem a KElly Hősei:))) -
Hoppa!
Halottatok rola hogy ujra kiagyak az Apocalypse Now uj verziojat? Az a cime hogy Apocalypse Now Redux !
Alitolag csomo feljavitott jelenet plusz egy csomo kihagyott resz!!!!!!
Alig varom!!! -
Full idegesitett az a film.
Ilyen mélységben nem szeretem a háborús filmeket... -
Nem említette. Azt hiszem még a Hallmarkon láttam. Lee Marvin az is, mint a Dirty Dozen. -
Augustus Gigo #10870 Nagy vörös 1est megemlítette már vki? Az szinte minden hadszíntéren játszódó gyöngyszem. -
én is az HBO-n láttam -
jaaa én nem csak a 2. vh-s filmekre gondoltam... :) -
"99-es alakulat" aka. "Pilóták háborúja" (The Tuskegee Airmen) :)
Beugrott - mert megnéztem :)-, onnan, hogy Laurence Fishburne és Cuba Gooding Jr. is játszott benne.
Ezek szerint ez is HBO, valamint Spielber "producerség" ... -
Nem II. VH! :)
Ha "össz-háborús film" listát írnék, ami tetszik, nem férne ide.
Nem vagyok egy über rajongó, de nagyon szeretem. Nem is vagyok rajongó.
Mi is volt a néger pilótás film címe?
Eszembe fog jutni ...
"Master and Commander", mint film, nagyon jó. Kb. annyira tetszett, mint az "Őfelsége kapitánya" Gregory Peckel. De a M&C túl sötét és átláthatatlan néha. De a film jó. A csata főleg. Sajnos.
-
az vietnam -
a néger pilótás tényleg nagy film volt -
Én láttam, eléggé teccett! A rendezői változathoz volt szerencsém, hosszú volt, de megérte!
Szerintem mindenképpen nézd meg, ha teheted! -
Master and Commander - hat kerem ez az elso ilyan stilusu film ami kokemenyen lenyegretoro volt es nem unatkoztam egy percet sem. Eszmeletlen jo muvie! Szerintem aki egy igazi hajos filmet akar latni az nezze meg. Egy ket dolog fenomenalis benne. Sot a vege a legjobb! Ketertelmu! -
mochee #10861 Egyébként meg hajrá horrorfilmek, nem halott a műfaj, csak nem kéne leragadni a kliséknél. -
mochee #10860 Szeretem az olyan horrorfilmeket, amik valami ujdonságot tartalmaznak a számomra, és nem ugyanazokat a történeteket kell végignéznem más szereposztásban, kis különbséggel. A Cabin F. azért tetszett ennyire, mert nem egy őrült pacák szaladgált már megint egy késsel, hanem volt benne valami új, és a környezet is megragadott.
Az eddigi legjobb horrorfilmek a számomra: Sikoly 1 és 3, Dark City (amennyiben az az a kategória, bár nemtom), Azonosság, Ideglelés, Más világ, De voltak jó részei a Rémálom az Elm utcábannak is. -
ok, csak kicsit felkaptam a vizet, mert én most láttam a filmet nemrég, és qrvára tetszett :) -
Csak vélemény volt. -
huhh, szép kis lista :)
apokalipszis most c. filmet nem láttam, hogy írtad volna. azt nem láttad? én vmelyik nap szeretném megnézni -
Lefordítva:
"Gung Ho!" (Amcsi propaganda film volt, de még a háború alatt készült. Sose mutatták be nálunk, de augusztus-szeptember környékén tuti láthatod pl. a TCM-en. Nem a Michael Keatonos film ... :), "A híd" (HJ-es német srácok megvédik a városuk hídját az amiktól, a háború utolsó napjaiban. Kilőnek egy rakat Shermant, de szinte mind ott pusztulnak. A végén fel kell robbantani a hidat ...), "A halál ötven órája", "Ryan közlegény megmentése", "A tengeralattjáró", "Ellenség a mélyben" (Robert Mitchum Romboló kapitány vs. Curd Jürgens tengeralattjáró. Cél: túljárni az ellenfél eszén ...), "Tora Tora Tora" (A pearl harbori támadásról készült nem ultragiccses játékfilm.), "The Hill" (Sean Connery agitál egy afrikai hadifogolytáborban ...), "A bíborszív" (1944-es film Dana Andrewsszal a főszerepben a Doolittle féle tokiói bombázás során esnek fogságba. Fogolytábor, egyebek ...), "A Bunker" (Anthony Hopkins, mint Adolf Hitler. Amúgy Hitler végnapjairól szól. Zseniális remekmű. Először még a Sky Channelen láttam 1988-ban. Nem emlékszem, hogy nálunk adták volna, pedig zseniális film.), "Telemark hősei" (Britek norvég ellenállókkal felrobbantják a németek nehézvízkészletét Norvégiában.), "Kémek a Sasfészekben", "A leghosszabb nap", "Memphis Belle", "Vaskereszt I. (James Coburn legzseniálisabb szerepe, mint a ruszki fronton harcoló Steiner. Maximilian Schell, mint az a német tiszt, aki a vaskeresztre vágyik. További szerepekben az ex-Peter Strohm - remélem ismeri az idősebb generáció "Like Derrick" :) - Klaus Löwitsch. A kopasz.), "Kelly hősei", "Sztálingrad", "Ellenség a kapuk előtt", "Piszkos tizenkettő", "Navarone ágyúi I-II.", "A gátrombolók" (Sose mutatták be nálunk, de a filmből C64-en készült játék - zseniális volt, valamit az egyik leghíresebb brit fekete-fehér háborúsfilm", "Midway" (Hanry Fonda, Charlton Heston stb. a főszerepekben. A "Tora Tora Tora" folytatása.), "22-es csapdája", "Patton", "Légierő" (1941. december 6-án elindul pár B-17-es repülőerőd rutinútra - áttelepülés - Hawaiira, de pont a bombázásba csöppennek - elvileg őket követték a japcsik Pearlig ... :) -, majd nem szállhatnak le, és áttelepítik őket Wakere, amit ugye megtámadnak a japcsik ...) "A nagy szökés" (Steve McQueen és James Garner egy német fogolytáborból szeretne megszökni. Baseball labdás jelenetek ...), "Az angliai csata", "Tizenkét óránál, magasan - Szárnyaló bátorság" (Láttam itthon is, az utóbbi címen. Gregory Peck, mint bombázópilóta.), "A híd a Kwai folyón I." ("Obi Van Kenobi", mint brit tiszt :) RIP+), "A híd túl messze volt", "Von Ryan's Expressvonata" (Sinatra és a fogolyszöktetés Svájcon át ...) és a "Végső visszaszámlálás" (Időutazásos WW2 film Martin Sheen, Kirk Douglas, Katherine Ross, Ron O'Neal és James "Kék Villám" Fiorentino főszereplésével.) az "akció" kategóriában.
A "Schindler listája" és a "A vonat" (Romy Schneider és Jean-Louis Trintignant főszereplésével.) a "dráma" kategóriában (itt a nem kimondottan háborús, de nagyon ideilló és "jó" filmekre gondolok.)
A sorozatok között meg a "Az elit alakulat", "Fekete Bárány Repülőszázad" (Major "Pappy" Boyington élete és munkássága Robert Conrad és Dana Elcar - a kopasz a MacGyverből -főszereplésével.) és "A halál archivuma" + pár lengyel és kelet német sorozat Gojko Miticel.
+ jópár lenne, de soknak nem emlékszem a nevére. (Pl. a néger pilótákból álló repülőszázadról szóló film. Elég korrekt volt az is ...) -
Pill. -
most inkább nem sorolom... de ha magyar címüket írtad volna, akkor okosabb lennék :) -
tudom, de a bride az menyasszony tudtommal, bridge a hid. Csak olyan pojénos lenne igy a cim:) -
A híd túl messze volt. Cornelius Ryan regénye nyomán (A leghosszabb nap, Berlin ostroma stb.). A múlt héten volt valamelyik tévécsatornán. -
bride too far? :) -
már=pár
-
Na láttam a Gothikát. Hát nem rossz próbálkozás, volt már ijesztgetős jelenet benne, de a sztori elég sablon. Talán a Körhöz lehetne hasonlítani, de a nyomába sem ér szerintem. De egyszer meg lehetett nézni :))) -
Baz. Melyekről? :) -
Melyikekről? -
Alap!
Jaja. -
hú bazz, ezt mind láttad? 

csomóról még nem is hallottam, de lehet, hogy igen, csak nem tudom az eredeti címűket -
Írj fel a DVD-re divx-eket, hol itt a probléma? :-D -
Ezek (nem sorrendben!):
Gung Ho!, Die Brücke, Battle of the Bulge, Saving Private Ryan, Das Boot, The Enemy Below, Tora Tora Tora, The Hill, The Purple Heart, The Bunker, The Heroes of Telemark, Where Eagles Dare, The Longest Day, Memphis Belle, Iron Cross I., Kelly's Heroes, Stalingrad, Enemy At the Gates, Dirty Dozen, The Guns of Navarone I-II., The Dam Busters, Battle of Midway, Catch 22, Patton, Air Force, The Great Escape, Battle of Britain, Twelve O'Clock High, The Bridge on the River Kwai I., A Bride Too Far, Von Ryan's Express és a The Final Countdown az "akció" kategóriában.
A Schindler's List és a The Train a "dráma" kategóriában.
A sorozatok között meg a Band of Brothers, Black Sheep Squadron és "A halál archivuma" + pár lengyel és kelet német Gojko Miticel.
-
asszem még e hónap végén elkezdík nyomni a mozik