106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • repvez
    ez a cikk elég jól összefoglalja a mostani állapotokat.
    Rókabőr lehúzás megy a régi nagyok hírnevét meglovagolva
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Starship Troopers: Traitor of Mars" / (Starship Troopers: Traitor of Mars) - 6/10
    (2017.08.23) (88 perc, japán) - Action, Adventure, Comedy + Animation (ezt én teszem hozzá!)

Technóban magasan veri az immáron 5 éves előző filmet - csodás az összkép (értelemszerűen mindenben jobb, mint az 5 évvel korábbi).
    Történetben sajnos nem annyira erős, ahogy a gonoszunk sem.
    Ebben az epizódban már nem is vállaltak be olyan bátor (női) jeleneteket a készítők, és hangsúlyosabb lett az összeesküvés vs. patriotizmus szál.
    A három barát, kicsit idősebben (és jobban megalkotott modellekkel) továbbra is a szokásos viszonyban van egymással.

Ami kicsit szemöldök felhúzást érdemelt az a Ricot ért élmény a sivatagban...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.08.24. 20:37:53
  • IMYke2.0.0.0
    [2012] - (imdb) - "Starship Troopers: Invasion" / (Starship Troopers: Invasion) - 7/10
    (2017.08.22) (89 perc, japán) - Animation, Action, Sci-Fi

Korához mérten (az elnagyolt testek mellé) nem volt rossz a megvalósítás (a női testek ábrázolása különösen hatásosra sikerült). S akadtak (meg)szerethető karakterek, a röpke játékidő ellenére is.
    Az akció is a helyén volt, a(z élőszereplős filmekből már ismert) három baráttal sem volt baj.
    A sztoriról nem sokat, mert a szokásos ST = ha láttad az élőszereplős filmek közül a legjobbat (az elsőt), akkor nagyjából sejtheted, hogy mire számíts...
  • wesker24
    Én ahhoz tudnám hasonlítani mint ami a Resident Evil 4-ben volt, a Las Plagas Parazita vagyis még nem teljesen voltak Zombik, értsd úgy hogy a méreg még nem jutott el az agy központig és pont annyi idő telt el hogy még visszafordítható volt a folyamat.

Persze ahol halomra ölték a zombikat azoknak már úgyis mindegy volt szerintem, de a város lakossága szerintem azzal magyarázható hogy még nem telt el annyi idö hogy full Zombi legyen belőle, valahol félúton volt az élők és a halottak között.
    Utoljára szerkesztette: wesker24, 2017.08.24. 14:39:28
  • Prof William
    Azon én is csak néztem... Kicsit túl nagy a Happyend... Viszont akkor ezek szerint az utolsó fél órában olyan zombikat öltet halomra John Wicket megszégyenítő stílusban., akik megmenthetők lettek volna?

Egy zombi ráadásul már halott. Nem segít azon semmilyen ellenszer. Éppen ezért kell még a halál előtt beadni... A CGI RE filmek általában jók szoktak lenne de ez hatalmas öntökönszúrás volt a végén.
  • r4pt0r
    Szerintem ez lesz az.
  • genndy
    Az áruló? Bár ebben nem orosz a csóka.
  • Ronyo
    Sziasztok! Én egy film címet keresek! Nem találtam megfelelő fórumot, de szerintem ez elég közel áll a kérdésemhez. Ha nem ide való lenne, és megsértek vele valakit, azért, attól elnézést kérek, de nagyon fontos lenne ... már aludni sem hagy.
    Egy kolleginám mesélt róla, de nem tudott sem pontos évet mondani (talán 2013. utáni, de ez sem 100%), sem színészt, sem rendezőt vagy egy nevet ... így nem találtam a neten semmit. Ezért kérném a segítségeteket.
    Nekem úgy mesélték el a film storyját, h van egy Orosz csóka, aki a fiát még gyermek korában Amerikába adja, de otthon azt színleli, h a gyermek meghalt. A fiú Amerikában nevelkedik és vhogy beépül egy sejtbe, és úgy kommunikálnak egymással a tagok, h onnan tudják, h robbantani kell, h ez a srác elmegy vhova, különböző helyekre, kirándulást színlelve és tölti fel a fotókat Facebookra vagy vmi ilyen közösségi oldalra. A többi sejt tag pedig tudja, h ha meglátják h hol fotózkodik, akkor az lesz a helyszín, ahol támadnak. a fiú, akit Amerikába küldtek, őt kiképezték erre. Sok évig nem történt semmi, nem kellett lépnie, élte az életet. De tudta, h ha kap egy emailt egy bizonyos tartalommal, akkor az a jel, h kezdheti. De kb olyan emailt, h beteg a macskád. És a végén olyan is volt, h
    lopott egy kocsit, azt megcsinalta mentő autonak, és a meg támadott helyszínekre ellenőrzes nélkül be tudott jutni.
    És bevitt még több bombát.

Valahogy így mesélte el a kollegina ... csak több volt benne az "és". De a story alapján érdekel a film, és ezért írtam ebben a fórumba. Remélem valaki ismeri a filmet az elbeszélés alapján!
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • QuippeR
    Midnight Special
    ez jó is lehetett volna, de túl lassú, túl kevés a dialógus, és főként: túl kevés a történet egy teljes estés mozihoz. kár.
  • BaliBoy
    Resident Evil - Vendetta

Valaki írta egyszer, hogy ez (sokkal) jobban sikerült mint a Last chapter. Háát.. nem tudom egy filmet néztünk-e?!
    A történet megvan. Bár felejthető. A karakterek lufik. CG néhol ultra gagyi. De tényleg. Néhány jelenetnél a '90-es évekbeli Final Fantasyt juttatta az eszembe. Csak akkor ez a minőség ultra király volt.
    Ja és a vége... stopperrel méri a csávó, hogy mennyi ideje van beadni az ellenszérumot, mielőtt átváltozna a csajszi.... természetesen időben sikerül. Majd teleszórják a várost az ellenanyaggal és lás csodát még az átváltozottak is visszaváltoznak. 1 percen belül akkora öngólt rúg a film saját magának....

Mivel végignéztem és nem kapcsoltam ki 5/10 de ez azt jelenti nálam, hogy ugyan végig lehet ülni, de totál semleges a film.
  • extra sensory
    A szerzetes alászáll (Monk Comes Down the Mountain)

Igazi, vérbeli wuxia. Sőt, már-már az megy benne ami a Dragon Ball-ban. Ilyen kegyetlen jó verekedéseket hálivúdi filmben nem nagyon látni. 7/10
  • Bokafix2
    Guardians (2017)

Olyan mint egy gagyi X-men még gagyibb főgonosszal. A cgi tűrhető, viszont a sztori egysíkúbb nem is lehetne.

3/10
  • adam46
    Halálos iram 8

Fúúú, de mérhetetlenül ostoba egy film.

10/3
  • LasDen #97244
    I don't have many friends
    Volt néhány érdekes felvétel benne, ahhoz képest, hogy a színészek középiskolásokat alakítottak...

De az eredetihez képest sem volt egy nagy szám. Még a sztori a végére csak-csak majdnem érdekes lett, de ennyi...

4,5/10
  • Count Adyn
    jah akkor ez nem a jackie chan-os :D
  • Zephyr Retiring
    Én is áradoztam róla :)
    Tényleg jól összetákolt alkotás lett.
    Valahol a lemezeim közt akad még egy hasonlóan jól kivitelezett alkotás, de nem ugrik be a címe.
    Egy csajszi házat cserél a neten egy ismeretlennel, aki valamiért nagyon úgy tűnik, hogy saját maga :P
    Plusz egy fej nélküli hulla is az ágyába kerül reggelre..
    Régebben láttam, ha beugrik a címe majd megnézem és megszakértem az élményeim róla :D
    Bár biztosan ismerik többen is..
  • Jim Morrison
    Pár hete dicsérte valaki a who am i -t így nem sokkal utána én is megnéztem. Jó kis film volt, 'hekkelős' részek inkább Mr. Robot szintűek voltak, mint a szokásos Hoollywoodi megoldások, amiért hatalmas plusz.
    spoiler
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A postereket meg (fight club) beszívtam, azt hittem hogy előrejelzi a végső csavart, de ugye lett még benne csavar.

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.08.20. 17:05:34
  • Shep
    A két dolog nem zárja ki egymást, de ettől még nem hiba :)
  • vérpocok
    "mert amit te hibának felrósz az olyan, mintha én azt mondanám ,hogy a Gyűrűk Ura azért rossz, mert hobbitok vannak benne"

Én például kifejezetten gyűlöltem a hobbitokat a Gyűrűk Urában. Főleg az első részben. Irritáló volt számomra folyton azt nézni, hogy két mélynövésű suttyó egy gyűrűt cipel át a fél világon, miközben állandóan nyavajognak meg baszogatják egymást. Számomra nem sokat adtak hozzá a filmhez, sőt, inkább elvettek belőle. Magasról teszek rá, hogy mennyire legitim a jelenlétük a történetben, engem idegesítettek. Megváltás volt amikor végre feltűnt a pók... bár kinyírta volna az ifjú Balázs Palit.
  • IMYke2.0.0.0
    "Mellesleg, ha ennyire idegesít, nem tetszik a karakter, meg az, hogy kiszól a nézőknek, akkor eleve a filmet sem kellett volna megnézni"

Csak tudnám, hogy miért kell mindenkinek megmondó emberré válnia, ha valaki leírja a véleményét egy témával kapcsolatban...
  • Shep
    Akkor ezt túltárgyaltuk.
  • Kongy
    Mellesleg, ha ennyire idegesít, nem tetszik a karakter, meg az, hogy kiszól a nézőknek, akkor eleve a filmet sem kellett volna megnézni, mert már a trailerben is ez van, meg a képregényekben, játékokban, ahol szerepel (de ezt már elmondták előttem).
  • IMYke2.0.0.0
    "Megint besértődtél a semmin"

Ne akarj agyturkász lenni... nem sértődtem be semmin.
    Hidd el, tudnád és látnád, ha úgy lett volna...

" Senki nem mondta, hogy szeretned kell, csak azt ,hogy olyan dolgokat róttál fel hibának amik a karakter alap tulajdonságai"

De hát erről magyaráztam!
    Miért kellene nekem szeretnem a karakter minden tulajdonságát?
  • Shep
    Megint besértődtél a semmin. Senki nem mondta, hogy szeretned kell, csak azt ,hogy olyan dolgokat róttál fel hibának amik a karakter alap tulajdonságai, a kamerakezelesét nem is értem miért keverted ide, arról szó sem volt. Ezért nehéz veled beszélni bármiről is, mert vagy megsértődsz (tudom, de te nem is :)), vagy egyszerűen nem akarod megérteni amit a másik fél mond, csak fújod a magadét. Mondjuk tegnap a játékos topicban azért megleptél, hogy végül közös nevezőre jutottunk :))
  • IMYke2.0.0.0
    "Nem egészen, mert amit te hibának felrósz az olyan, mintha én azt mondanám ,hogy a Gyűrűk Ura azért rossz, mert hobbitok vannak benne. De mindegy, téma lezárva részemről."

Aranyos.
    Tehát, szeretnem KELL a Deadpool filmet, mert kiszól benne a közönségnek, és úgy mozgatja a kamerát, mintha egy kameraman kísérné az intim kalandjai során (is)?
    Hagyjuk is abba inkább...
  • Shep
    Nem egészen, mert amit te hibának felrósz az olyan, mintha én azt mondanám ,hogy a Gyűrűk Ura azért rossz, mert hobbitok vannak benne. De mindegy, téma lezárva részemről.
  • IMYke2.0.0.0
    "Hát de akkor ne ródd fel hibának :)"

Ezen hosszasan elvitatkozgathatnák / beszélgethetnénk --- különös tekintettel annak fényében, hogy az emberek például tisztában vannak azzal, hogy horror filmet néznek, de mégis adott horror elemmel / jelenséggel / megoldással stb. problémájuk van az adott filmben, (és lehetne itt sorolni az összes előferdülő filmkritikai elemet a filmtípusokkal kapcsolatban) ---, sok értelme nem lenne.
    A lényeg: nem kell minden elemében tetsszen egy adott történet / film...
  • Shep
    Hát de akkor ne ródd fel hibának :)
  • IMYke2.0.0.0
    "Sokszor írom le a marvel kritikáidhoz, de lehet hogy ez szimplán csak nem a te műfajod :)"

Azt írsz amit csak akarsz - felnőtt mókus vagyok, eldöntöm, hogy mit nézek meg s mit nem, amikor kedvem van.
    Szmájli.
  • LasDen #97228
    van az 4. fal is :D
  • tigeroo
    Nem beszélne ki a nézőknek??

Ez Deadpool lényege, lebontja a harmadik falat a néző és a film között... Ő tudja magáról, hogy csak egy kitalált figura egy képregényben, de a többi hős hülyének nézi amikor ezt kezdi el ecsetelni. Van egy olyan füzet is, amikor teljesen bekattan, és elpusztítja a Marvel univerzumot

Sokszor írom le a marvel kritikáidhoz, de lehet hogy ez szimplán csak nem a te műfajod :)
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, hogy ilyen.
  • Shep
    Deadpool a képregényekben is pont ilyen, ezt vitték vászonra, nincs gond vele ha nem jött be de ennek ilyennek kellett lennie a nézőkkel beszélgetéstől kezdve a debil poénokon át a brutalitásig.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.08.20. 10:20:36
  • Zephyr Retiring
    Sex and the City 2 (Szex és New York 2.) 2010 IMDb

Fingom sincs miért lepődtem meg ezen a 4,4-es pontozáson, de meglepődtem.
    Talán csak amiatt, hogy a sorozat 7-est kapott. Igaz, az első moziverzió is csupán 5,5-öt.
    Úgy látszik, valamiért a sorozatot jobban kedvelik az emberek. Pedig nem lett rossz ez a folytatás sem.

A csajok most egy új közel keleti szálloda tulajdonos milliomos meghívására egy időre egy luxusnyaralás résztvevői lehetnek.
    Persze a szokásos pasiproblémák elől még ott sincs menekvés. Nálam ez jobb, mint 4,4.
    Legyen egy erős 10/6.
  • Zephyr Retiring
    Tudom. Szatírák.
    A paródiát átvitt értelemben mondtam rájuk. Úgymint gúnyos jellemzés..mint lentebb már kifejtettem.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyik sem paródia.
  • Zephyr Retiring
    A paródia mai értelmezése szerint lehet ironizálás szórakoztató céllal is akár.
    Az ironizáció meg hát ugye gúny..
  • LasDen #97220
    Lehet mutatnak görbetükröt egyes dolgoknak, de ez még nem jelenti, hogy ezek parodizálásáról szól a film...
  • Zephyr Retiring
    Nem is tudom. Talán rosszul látom, de szerintem a Macskajaj a cigányság, az Indul a bakterház pedig a magyar parasztság paródiája akart lenni..
    Vagy csak én láttam őket annak.
  • Zephyr Retiring
    Én már nagyon várom a hazai 3D bluray kiadást :)
    Aztán szoba besötétít, 3D 50" plazmán megtekint, majd 10 perc eü. szünet és irány a projektoros 2D megtekintés közel 90"-os vásznon :P
    Remélhetőleg mihamarabb :)