106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nálam is vannak olyan filmek, amiket szinte mindenki szeret csak én nem. :-) -
Ramza #14726 Bizonyos határig igen.
Van az imdb-n egy hasonló témáról egy topik. Ott azt boncolgatják, hogy miért van az, hogy a világ legjobb filmjeinél is van mindig néhány ember, akinek egy kicsit nem tetszik az egész, de ahelyett, hogy 10 pont helyett 5-6-ot adnának rá, mosolyogva benyomják az 1-et és utána elégedettek magukkal, hogy milyen fasza gyerekek voltak.
Nyilván a művészetben minden szubjektív egy adott szinten, de nem hiszek abban, hogy 100%-ig. Ha így lenne, akkor nem léteznének színvonalas műalkotások, csak és kizárólag középszerűek, hiszen mindegyikről lenne pozitív és negatív vélemény egyaránt. Ha már több van az egyikből, akkor 100%-os szubjektivitásról nem beszélhetünk. Persze az megint egy másik kérdés, hogy melyik a fontosabb, az egyén vagy a többség véleménye. (Nyilván erre mindenki azt mondja, hogy a saját egyéni véleménye fontosabb, és nincs is ezzel semmi gond -> de baromira elkanyarodtam már az eredeti témától :) -
Na igen, de ezek szubjektív dolgok. -
Ramza #14724 Oké, ezért írtam én is, hogy ugyan éreztem késztetést, de végül mégsem szóltam be :)
És még egy - remélhetőleg nem durva - hasonlat: ha valaki nagy tömeg előtt kijelenti, hogy az ég zöld, akkor arra ne számítson, hogy egy biológus hosszú kiselőadást tart arról, hogy miért nincs igaza, sokkal valószínűbb, hogy valaki a tömegből bekiált: "Hülye vagy vazzer!"
:) -
Én ilyenkor hagyom az egészet a csudába! Már vagy ezerszer leszolták pl a Gyűrűk Urát, de ilyenkor oda se hederítek. :-) -
Ramza #14722 The eye
Nekem nagyon tetszett, a japán Körnél szvsz jobb.
A hangulat, a sztori és befejezés is rendben van. Ja, és nem értek egyet azokkal, akik szájhúzva Hatodik érzék koppintást emlegetnek, ez a film jóval több annál, hogy egyszerű lopásként emlegessük.
(7,5/10) -
Ramza #14721 "Amúgy meg tök mindegy mikor nézi meg az ember a filmeket ás hogy mikor ír róla véleményt."
sZERINTEM NEM ÉRTETTED MEG, AMIT MONDANI AKARTAM.
(bocs a capslockért, de már nem írom át :)
Arról van szó, hogy adott néhány olyan film, amit egyes emberek szinte vallásos áhitattal tisztelnek.
Néhány évvel később jön valaki, aki beledöngölni a földbe ezeket. Tegye csak, magánügye!
Annak, akinek a kedvence le lett szólva, hadd ne kelljen már sokadszorra is leírnia a véleményét, de _emellett_ azért talán hangot adhat annak, hogy véleménye szerint nem ért egyet a másikkal (mindezt anélkül, hogy evidenciákat ezredszer is le kelljen gépelnie). -
Out of Time
nekem bejott:) jo kis film volt:) eva mendes rulez!!! -
Nem kell leírnia senklinek, de ha már hozzászól, akkor vegye a fáradságot. Amúgy meg tök mindegy mikor nézi meg az ember a filmeket ás hogy mikor ír róla véleményt. -
Ramza #14718 Nézd, az említett filmek ezerszer ki lettek tárgyalva ebben a topikban, jóval azelőtt, hogy láttad volna.
Ne kelljen már mindenkinek ezredszer újra és újra leírnia a véleményét, ha jön valaki, aki csak most látta, és negatív kritikával illeti.
Én nem szóltam le, bár megmondom őszintén, lett volna hozzá kedvem. Szerintem a filmtörténelemben összesen 10-20 olyan film van, amire én 10 pontot adnék, de ez a kettő mind benne van ebben a szűk listában.
-
Kolbasz #14717 Mennyi...?
-
Ramza #14716 Amerikai Psycho - másodszorra jobban tetszett, mint elsőre, amikor az volt a legnagyobb bajom, hogy nagyon megcsonkították a könyvet (pl. a kannibalizmusról, ami központi jelentőségű a könyvben, szinte egy szó sem esik, de lehetne még sorolni).
Most már tudtam, hogy mire számíthatok, így sokkal jobban tetszett (7/10).
Patrick Bateman-ről (Christian Bale) pedig nem tehetek róla, de mindig Jano jut eszembe :D -
Van Helsing
Sokáig nem néztem meg, mert szokás szerint jópáran szarrá fikázták, de meg kell hogy mondjam én jól szórakoztam rajta.Nem akasztottak ki a "hogyan kerül oda Frankenstein, meg Jekyll&Hyde, meg mér ott van Budapest" szintű okosságok.Csak úgy néztem, mint egy látványos akciófilmet, komoly mondanivaló nélkül és arra tökéletes.
6.5/10 -
Ha valakinek a ponyvaregény annyit jenet, hogy érdekesnek tartja a "film címe és a jellege közötti párhuzam"-ot akkor azzal semmi kedvem vitázni...
Nem beszélve az Amerikai História " Kicsit kidolgozatlan, elnagyolt forgatókönyv"-éről és kidolgozatlan jellemeiről.
Bármit is ír ezzel kapcsolatban, az számomra baromság.
Ez van, mások vagyunk, de a véleményem ennyi. -
Figy, semmi kedvem erről a témáról eszmecserébe folyamodni.
Egyszerűen jeleztem, hogy mi a véleményem erről a "kritikáról".
Nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy ezek a filmek milyen jók vagy rosszak.
Egyszerűen NAGYON nem osztom a véleményét és kész. -
Figy szerintem ha valaki ilyen részletesen leírja a véleményét, azt nem illik leugatni úgy, hogy te nem írsz rá semmit. -
Takezó #14711 én meg viszonylag egyetértek... annak ellenére, hogy összességében tetszett mind2 -
Kolbasz #14710 Erre számítottam... :-) -
"Amerikai história X --> Kicsit kidolgozatlan, elnagyolt forgatókönyv és jellemek. A nagy náci megtérése is kiszámítható és nevetséges. Igazán nincs kidolgozva az ok. Nekem nem jött be annyira."
Hát ez -már megbocsáss- de ultra nagy LOL
"Ponyvaregény --> Na hát ez egy Tarantino klasszikus. Az egyetlen érdekes dolog, amit találtam benne, az a film címe és a jellege közötti párhuzam. A cím ugyanis a ponyvaregény, ami kétes értékű, esetleg értéktelen könyvet jelent. Ha végignézzük a jó hosszú filmet, kb ugyanezt kapjuk. A párbeszédek mind jelentéktelenek és kis apróságokról szólnak. Az igazi cselekmény nagyon felhígul ezekben a dialógusokban. Volt pár jó pillanata a filmnek, de engem különösen nem hatott meg."
Ez meg egyenesen NO COMMENT
-
Kolbasz #14708 Taxi 3 --> szar.
Underworld --> Igen látványos akciófilm. Nincs szájbarágás, erőltetett faszságok. Úgy egyben van. Király.
Wild at Heart (Veszett Világ) --> Lynch film, ennek megfelelően érdekes. Tele van groteszk elemekkel. Van egy különleges atmoszférája. Igazán az érdekes benne, hogy nem igazán tudod, hogy mi miért történik, csak azt, hogy történik, és van. Ez az alapsztori. Amitől érdekes lesz a film, az a körítés. De nálam még mindig a Mulhollan Drive a király!
Amerikai história X --> Kicsit kidolgozatlan, elnagyolt forgatókönyv és jellemek. A nagy náci megtérése is kiszámítható és nevetséges. Igazán nincs kidolgozva az ok. Nekem nem jött be annyira.
Ponyvaregény --> Na hát ez egy Tarantino klasszikus. Az egyetlen érdekes dolog, amit találtam benne, az a film címe és a jellege közötti párhuzam. A cím ugyanis a ponyvaregény, ami kétes értékű, esetleg értéktelen könyvet jelent. Ha végignézzük a jó hosszú filmet, kb ugyanezt kapjuk. A párbeszédek mind jelentéktelenek és kis apróságokról szólnak. Az igazi cselekmény nagyon felhígul ezekben a dialógusokban. Volt pár jó pillanata a filmnek, de engem különösen nem hatott meg. -
Roll #14707 Most néztem meg az Atomcsapdát, szerintem nagyon jó film. 7/10 -
Confidence-elmegy de ilyet már csináltak....
Oldboy-még1xer megsasoltam,10/10
Boldog szűletésnapot-magyar film de nagyon jopofa
Infernal Affairs 3.-egy 8-ast kap
Levity-Thorton mindig is tetszett/mint szinész/:))
Na tegnap ennyit "fekűdtem" végig.......
Link alszik...ez már sok..:))))
-
Oké.Éppen ezért kérdeztem meg,hátha már van hasonló. -
Dr. Moreau szigete
majeste! @rtl -
Ramza #14703 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1085139719 -
Ne nyissunk egy "Filmek,amiket ne nézzetek meg!" topicot? -
Hello! Nem tud valaki egy HUB-ot FTP-t vagy honlapot ahhonnan szinkronokat lehet letölteni? -
Megkaptam DVD-en a Keresztaba trilogiat. Azthalottam hogy a legjobbak kozott van... majd meglesem! Tudom hogy segyen hogy eddig nem lattam de na! -
ÁZ
-
Hakw -
Black Hakw Down -
A csajom vagy én? :-DDDD -
Mer miaza BHD -
Ramza #14694 Úgy nem nehéz, ha valaki homokos
-
BHD
Még mindig nem tudom megunni.
És a csajomnak is tetszett...
(nagyszó) -
Ugye mondtam?:) Ja és jó sötét hangulata van:) -
Mivel ez egy megtörtént eset alapján készült nehéz lenne nem happy endel zárni... -
Nyiri #14690 The Punisher: Nekem tetszett. Nem akar tobb lenni, mint ami. Semmi felesleges nagy parbeszedek. 8/10. -
Takezó #14689 Miután itt is mindenki 10/10-ezte és más ismerőseim is agyondícsérték, megnézetm az Egy csodálatos elme c. filmet... Elsőként az értékelés: 8/10. A koncepció nagyon tetszik, Crowe meg zseniális (ehh, tényleg, ha belegondolok, hogy játszott, beleborzongok), a zene is pazar, a vágások is tetszettek. Hogy miért nem 10/10? Ott van például a befejezés: hogy elér mindent, hogy felismeri, hogy hol is van logika. Volt 1-2 nagyon megindító rész is, amikre mindig jó felhívni a figyelmet: pl. a beteg ember lenézése, ez tényleg szörnyű dolog. Nah végülis inkább legyen 9/10 :) -
Hálivudban bármi lehetséges!