106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
az mellékszerep, nem az Ő nevével fémjelzett film.
De jó szerep volt... -
Most erted.... te megis mit kepzeltel? Milyen pofaval fogjak olvasni az emberek ezt a hozzaszolasodat bazeg ?:))))))))))))) -
FLASH... AAAAAAA-AAAAAAAAAAAAAA :) az elobb volt a tv ben:) mekkora film:) lol
volt ennek valami parodiaja is .. nem?
mikor leszaltak egy nagy pina meg csocs foldre es uldozte oket egy nagy fallosz.. majd bemenekultek egy pinaba:) lol.. aztan taliztak a kakikkal meg ilyenek:) loller.. nem emlexik valaki erre? -
winnie #16582 - nevezett úrnak másfél (Leon + 1/2 Ronin) igazán jó filmje volt _teljes_ pályafutása során, a többi mind gyenge vagy közepes.
ember! és viktor, a takarító a nikita-ban? a legklasszikusabb:) -
NAÉS A GODZZZZZILLA????????
-
Ramza #16580 + Nagy kékség, Bíbor folyók 1.
Bocsánat, ezeket kihagytam. -
Ramza #16579 Jean Reno - na ő szintén állandó vitatéma, ha valaki szóba hozza a társaságomban.
Véleményem szerint - és akkor lehet beszólni :) - nevezett úrnak másfél (Leon + 1/2 Ronin) igazán jó filmje volt _teljes_ pályafutása során, a többi mind gyenge vagy közepes.
Arról pedig végképp nem akarok beszélni, hogy az arcmimikája és karakterszínészi kvalitásai felveszik a versenyt akár a 90-es évek eleji Szomszédok szereplőivel is... -
"Mellesleg a transporter nem volt rossz, a wasabi kifejezetten JÓ volt, a yamakasi úgyszintén nézhető volt. meghát ott a "sima" taxi is.."
Ezt had ne kommentáljam.
Ezek a "munkák" mind mind kifejezetten a MOSLÉK kategóriába tartoznak...
Emlékezzünk csak egy NIKITÁRA vagy LEON a profira, netán a nagy kékségre (5. elem nekem nem volt kedvencem), EZEK IGAZI FILMEK VOLTAK.
Ezek a faszom japán hülyeségek meg... no comment
(Jean Reno-t sem értem igazán) -
Így igaz.
Leállt a kokainnal... :-) -
fászom beléd. gyere lőni, kéne lőszer. 
-
Nyiri #16575 Mi azon erthetetlen? Nem abba a kategoriaba tartozik ahol gondolkodni kell. -
Méghogy nézhetetlen.... Az egyik legjobb francia thriller! És nem csak én gondolom így szerintem... De kétségkívül nehezen befogadható, és sokan azért fikázzák (nem rád gondolok), mert nem értik. Mondjuk sok filmmel van ez így :( -
Ramza #16573 Na ezt a véleményt viszont először hallom. -
Óóóó ez sok rendezővel van így. :-( -
a Bibor folyok elso resze is nezhetetlenul rossz volt -
A Michel Vaillant-nak rajzfilm változata is volt, nem láttam a filmet, de kb. F&F-nél is loálabb (bocs CSOCSO) lehet, ahogy képzelem. -
Kiegészítés:
-Michel Vailant: Egy francia képregény adaptációja (azt hiszem).
-Kiss of the Dragon: Magyarul az "A Sárkány Csókja" címmel ment, a tévében is adták (kib*szottul szétvágva). Jet Li film (plusz Bridget Fonda és Tcheky Karyo), viszonylag tűrhető, de nem egy ütős darab.
-Yamakasi: Ez az a film, amelyben azok a falon járó, kötél nélkül házfalakat mászó párizsi srácok voltak. Ez is viszonylag tűrhető volt. Adták a tévében is (ezen nem volt mit megvágni, szóval végig :) ).
-
Ramza #16568 Egyébként tényleg ez a legszomorúbb ebben az emberben.
Akkora rendező-zseni (volt), hogy az hihetetlen, egész egyszerűen nem lehetett rossz filmjét látni (legalábbis nekem nem sikerült).
De mióta a pénz számolása fontosabb számára, azóta valahogy elkurvult :( -
Ramza #16567 "Darabokra tépés, egy csodálatos baltás gyilkosság, és számos kibelezés tárul a gyanútlan néző szeme elé.
Finom."

(ezt most csak úgy :) -
nacsakazé izirájder!
-
Nyugi van! 
Csak felvilágosítottam a tudatlanokat. -
Ramza #16564 Állítottam valaha, valahol az ellenkezőjét? -
Ramza #16563 Nekem tulképpen semmi.
Csak leírtam a véleményemet. Nem fog többet előfordulni, ígérem :) -
Neki inkább a rendezett filmjei jók, azok viszont nagyon. -
neked tulképpen most mi a bajod?
Mellesleg a transporter nem volt rossz, a wasabi kifejezetten JÓ volt, a yamakasi úgyszintén nézhető volt. meghát ott a "sima" taxi is.. -
winnie #16560 egyelőre potter 4 lesz 2005-ben, a többi még a jövő zenéje -
aham. és most láttam, hogy meglesznek azok is filmesítve, csak 2007-re, és 2009-re írják, a csávóka addigra már felnőtt lesz, szal valszeg új szereplők lesznek, vagy ne mtudom -
Ramza #16558 Rendezőként 99-ben csinálta a Jean D'Arc-ot, azóta nem rendez.
A következő okosságokat írta:
Amerikai Taxi (2004) - lol
Bíbor folyók 2 (2004) - rossz kririkákat kap
I (2004) (Italy) - fogalmam nincs, mi ez
Michel Vaillant (2003) (scenario) - fogalmam nincs, mi ez
Fanfan la tulipe (2003) - nem érdekel
Taxi 3 (2003) - TROLL!
Transporter, The (2002) (written by) - kis lol
Wasabi (2001) - TROLL!
Kiss of the Dragon (2001) (screenplay) - fogalmam nincs, mi ez
Yamakasi - Les samouraï des temps modernes (2001) - TROLL! Dancer, The (2000/II) (story) - fogalmam nincs, mi ez
Taxi 2 (2000) - kis lol
Menjünk végig a produceri "munkáin" is? -
azért voltak jó fimjei is...ööö...ööö...(most hirtelen egy sem jut eszembe:))
akkor Mi van veled Jean? -
Ramza #16556 "Mi van veled Besson?"
Nem értem a kérdést.
Kb. 5-6 éve kivétel nélkül csak szar jön ki a kezei közül. -
pedig nem az...vagy mégis?
-
Tegnap megnéztem a Bíbor folyók 2-t, ami itt jön az abszolúte magányvélemény (Minority Report
)
Az előző rész sikere után (2 nap alatt behozta a gyártási költésgeket) várható volt, hogy eljön a folytatás is. Az eredeti csapatból mindössze Jean Reno maradt, a forgatókönyvírást a francia Spielberg, Luc Besson vállalta, így joggal várhattuk, hogy talán még nagyobb durranás lesz. Ez azonban nem így történt. Félreértés ne essék, a film jó, sőt, nagyon jó, viszont színvonalban meg sem közelíti a nagy elődöt. Mathieu Kassovitz (magyar ősökkel) és csapata nagyon magasra tette a mércét, ezt a folytatásnak nem sikerült megugrania.
A történet az első rész eseményei után folytatódik. Niemans felügyelőt egy francia-német határhoz közeli kolostorba hívják, ahol egy falra szögezett kereszt nyomán, az elkezdett vérezni. (Itt egy logikai bukfenc, hiszen a kolostorvezető, aki nyakig benne vagy a kulimászban, miért hívta volna ki a rendőröket?) A nyomozás innen kezdődik, és néha bizony elég unalmasan folyik, hiszen Niemans nem tesz mást, mint sorban látogatja meg az elhunyt és befalazott férfi ismerőseit, rokonait, akik közül, mint kiderül egyiknek sincs semmilyen szerepe a későbbiek folyamán, ezt pedig igazán elvárhattuk volna. Nyomozást high-tech cuccok garmadája (falon átlátó röntgensugaras radar, dns azonosító stb.)és egy rakat kommandós segíti. Ezzel már el is veszik a misztikum, melyet az egész filmből hiányoltam. A nyomozati események teljesen lineárisan követik egymást, sehol egy csavar, egy buktató, egy meglepő fordulat. Minden szereplő plasztikus, vagy jó vagy rossz (vagy semmilyen). A karakterek nem árnyaltak. A 3 főszereplő választása is sablonos, a két párizsi "tahó" rendőr mellé dukált még egy vallástörténetben jártas ifjonc is, hiszen nem várhatjuk el, hogy a két kopó jártas legyen a nyugati vallásokban (vagy mégis?) Az előző részben zseniálisan szőtt két párhuzamos szál nyomait itt is felfedezhetjük, a kidolgozás azonban sablonos és lapos, jelentősége nincs. Niemans és Reda ennyi erővel akár a párizsi metrón is találkozhatott volna. Az akciójelenetek, melyekkel még fel lehetett volna hozni a filmet, szintén elég gyengusra sikeredtek, viszont legalább kevés van belőlük. Az egyetlen verekedős jelenet sem fogja beírni magát a filmtörténelem kalsszikusai közé, a mai dzsetlí féle óriásbunyók mellett ez igencsak eltörpül. Az ólmokat elvétve köpködik, néhány pisztolypárbajtól eltekintve összevissza egy darab komolyabb lövöldözés alakul ki, számomra az sem volt igazán hihető, kicsit túl volt lihegve, agyon volt effektezve. (aki emlékszik még a Szállító azon jelentére, amikor a fickó tengerparti házát szétlövik, az tudja miről beszélek). Tehát akcióban sem mutat túl nagyot a film. Talán az egyetlen kiemelkedő dolog a fényképezés illetve a fényelés, ami kétségkívül elsőosztályú, de a Bíbor Folyók 1-ben ez is jobb, szebb, tartalmasabb.
Végső konklúzió: Jó film, egyszer meg lehet nézni, a dramaturgia, a sztori viszont gyenge, sablonos, lapos. Tisztességes iparosmunka, de semmi több. Mi van veled Besson? 2/5.
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
(Les Rivieres pourpres 2 - Les anges de l'apocalypse)
színes feliratos francia-angol-olasz akcióthriller, 100 perc, 2004)
rendező: Olivier Dahan
forgatókönyvíró: Luc Besson
operatőr: Alex Lamarque
jelmeztervező: Chattoune
zene: Colin Towns
szereplő(k):
Jean Reno (Niemans)
Benoît Magimel (Reda)
Christopher Lee (Heinrich von Garten)
Jo Prestia (Emilio)
Serge Riaboukine (Vincent)
André Penvern (Dominique)
-
pont mint 1 kamasz :) -
ugye ezt csak mesélték neked és nem te olvastad? 
-
elöször nagyon fikáztam, aztán elolvastam a könyveket és azóta szeretem, bár jobban örülnék ha a filmeket nem úgy akarnák megcsinálni hogy ne legyen korhatáros, mert így számomra elveszik a könyvek egyre komorabb durvább hangulata. -
Mentol #16550 De most komolyan! Nektek tényleg tetszik ez a baromság? Mármint a Harry Potter... -
a 4. részben a 2 új kiscsaj jobb lesz :) -
Nyiri #16548 Nemtom, de nekem a 3. resz nem nagyon tetszett. Egyedul az fogott meg, hogy a kiscsajbol 2-3 ev mulva jo bula lesz :) -
Ja es aze' hagytal el engem!!!! Te mocsok!!! :PPPPPPPP
-
SPOILER:
akkor reménykedj hogy a 6. részben nem a kiscsajt nyírják majd ki :)