106875

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Az meg a másik, hogy Ő maga sem tartotta magát jó írónak. Nem is a könyvesboltokba szánta a "mesekönyvét". -
Ez kb. olyan, hogy csak az szeretheti a csokoládét, aki végigkostolta a világösszes fajtáját. Elég sok b-kat horrort láttam legtöbbzsör úgy, hogy nem tudtatosan vártam a filmet, hanem éppen odakapcsoltam, és odragadtam. Imádom mikor valaki azt állítja, hogy csak az szerethet valamit, aki mindent tud róla. Kicsit nevetséges.
Ha megkérdézel egy nagy irodalmárt, soha nem fogja belesorolni a legjobb 50 !író! ismétlem !ÍRÓ! közé Tolkient. Tolkient azért becsülik, mert alkotott egy világot, amiből később téynleg remekművek jöttek létre. Egy nagytudású TUDÓS ember volt, nem pedig irodalmár!!!
Képzeld a TVnézők nagyrésze követte a BigBrother esemeényeit is, és akkor ez most az jelenti, hogy az a legjobb műsor?
Legtöbb ember azért olvasta el, mert szereti a fantasy-t és érdekelte, hogy honnan is származik ez az egész, nem pedig azért, mert az iskolában kötelező olvasmányok közé sorolták be.... -
Köszönjük, majd értesítjük. -
Ugy legyen :DDDD -
Az igaz az többjelentésű szó. :-) -
"igaz mesét"
Ehh? :DDDD -
Figy ő ezt már a könyv elején leszögezte, hogy senki ne várjon magasröptű irodalmi kliséket. Nem akart ő a legnagyobb irodalmár lenni. Ő csak leírt egy nagyon szép és igaz mesét. -
Takezó #16866 Ramza: topik -
Takezó #16865 Egyébként ez is egy érdekes téma, hogy vajon többet érek-e én attól az embertől, aki nem olvas - csak a könyvek szeretete miatt. Nah de mindjárt megírom... -
Ramza #16864 Itt nem arról van szó, hogy én többre tartanám magamat bárkinél, azért, mert olvasok... Inkább arról, hogy mennyire szomorúnak tartom, amikor valaki dicsekedik azzal, hogy ő nem.
Nem kell olvasni, senki nem lesz attól kevesebb, csak legalább ne legyen büszke rá az ember...
Nyugodtan kifejtheted szerintem itt is a véleményedet, nem ez lenne az első OT :) -
Takezó #16863 Ramza:
Hmmm, azért ez az egész úgy jött le, mintha itt rajtad kívül senki nem olvasna ;) Természetesen itt a film fórumban nem, de máshol szívesen kifejtem neked részletesen is, hogy irodalmilag miért oly csekély értékű A Gyűrűk Ura... -
Ramza #16862 "Semmi jelentősebb jellemrajz, fejlődés, tanulság, nem tudom miért is lenne olyan nagyszerű a mű?"
Kihagytad a szmájlit a végéről.
Ha mégsem, akkor gondok vannak.
Nem akarom az ezredszer is lefutott "jó-e a GYU film/könyv" vitát feleleveníteni, pláne nem 2004-ben, egy olyan fórumon, ahol emberek gyakran büszkén hirdetik, hogy basznak olvasni, ha pedig mégis megteszik, akkor olyan "jeles" szerzők "igényes" fantasy-jeit olvassák, mint Nemes István (Stone, Caldwell, stb.) vagy Salvatore.
Bocs, de ilyen környezetben én nem fogom a zászlómra tűzni azt, ami a világ semmelyik pontján nem vita _igényes_ emberek között. Olyan ez, mintha Mozart hallgatóként elkezdene vitatkozni az ember a Náksi & Brunner fanokkal. Lehet, de nincs értelme. -
Takezó #16861 "Tolkien nem számította nagy írónak sohasem" -> ez így van, és kevesen kérdőjelezik meg - inkább csak a fanatikusok. Példa: összevetve az angolt a magyar változattal, rájössz, hogy a fordítóknak is sok dolgot köszönhetünk ;). Semmi jelentősebb jellemrajz, fejlődés, tanulság, nem tudom miért is lenne olyan nagyszerű a mű? -
winnie #16860 persze a lol, azárt lol, mert 2 filmből megítélni egy rendezőt lol. -
winnie #16859 Nem tartom olyan, húú de fasza rendezőnek. Ha jól tudom a GYU-kat is ő rendezte, azokat meg egyenesen szar filmnek tartom. Braindeaden kívül más horrorját nem láttam, de szvsz nem attól lesz valaki fasza csávó mert látott minden horrort. Ugyanugy lehet véleményem, nem?
ez valahol lol, mert pj szinte minden filmje kult lett. mennyei teremtmények kate winslet-tel, a törjön ki a frász michael j fox-szal, vagy a koraiak a bad taste és a meet the feebles.
mellesleg ízlésekről, felesleges vitatkozni, én is mondhatom, hogy a 70-es évek zombitermése gagyi szinten megvalósított dögunalom, ásítozós filmek hada. egyedül a vakrémület ért valamit, de az is csak azért, mert 9 ééves koromban láttam. mai szemmel, azok sajnos eléggé nevetségesek. -
Ramza #16858 Most szedem mind a négy részt, már kiváncsi vagyok.
Utána jöhet a remake. -
Ramza #16857 ÁZ! :D -
Ramza #16856 "Tolkien nem számította nagy írónak sohasem"
Igen, bizonyára ez lehet az oka, hogy a Biblia után a világtörténelemben a Gyűrűk Urát olvasták a legtöbben
Nézd, nem szóltam le a horroros hozzászólásodat, mely szerint "egyszerűen csak szereted a 70-es 80-as évek B-kat Horrorjait", amikből tudsz is egyet említeni (valamint egy kilencvenes évek-belit), de ha még sok hasonlót szólsz hozzá, akkor nem fogom tudni türtőztetni magamat :) -
Valaki azt mondta erre a filmre, hogy romantikus vígjáték zombikkal fűszerezve. Hát nem áll messze az igazságtól az biztos :)))))
Állat az a film, egyik kedvencemmé lépett elő rögtön :) -
"Szvsz, ami a hangulatot hozta, az nem a rendezőt dicséri, hanem a grafikusokat, designereket, akik megrajzolták a háttereket, városokat, stb."
Na igen és szerinted ki az aki megmondja nekik mit csináljanak? :-)
Amúgy miért van az, hogy bezzeg a csatajelenetek mindenkinek tetszenek? -
Igen az tényleg korrekt film volt!
Shaun of the dead-et nézd meg... -
Holtak hajnalában egyszerűen nekem nem jött le az a hangulat, bugyutaság, ami a régi B-kat filmekben volt. Ami jó zombis film volt az a 28 nap múlva volt szvsz. Király zene, érdekes sztori. -
Szvsz, ami a hangulatot hozta, az nem a rendezőt dicséri, hanem a grafikusokat, designereket, akik megrajzolták a háttereket, városokat, stb. Egyedül a nagy csata jelenetek tetszettek a filmben. -
"de szvsz nem attól lesz valaki fasza csávó mert látott minden horrort"
idézd a mondatot amikor mégcsak utaltam volna is erre...Nem erről van szó MESTER.
Csak nem értem minek kell lefikázni egy /amúgy nem egetrengető/filmet. Főleg ha te állítólagosan szereted a 70-80as évek horrorjait. Nyilván láttad akkor azt is, amiből a 2004-es >mint remake készült. Ennek fényében egyáltalán nem szar film...
De tiszteletben tartom mindenki véleményét, ha éppkézláb érvekre támaszkodik>tied nem az volt bocs.
Kész a Juon amcsi remake, arra is kurvár@ kíváncsi vagyok.
ÁMEN -
Igazad van: Gy.U. fan vagyok, Tolkien nem volt jelentős irodalmi személyiség, Tolkien igen összetett munkássága.
Nincs igazad: számomra az az Alfa meg az Omega, :-D (bár sokra értékelem)
De nekem nagyon tetszett a film (mint alkotás), hisz P.J. hihetetlen módon tudta visszaadni a könyv hangulatát, világát.
De persze ízlések és pofonok. -
Miért ne tudnám értékelni? Elég sok Fantasy regényt olvastam köztük GYU-ba is belekzdtem még jó régen, de nekem már a könyv sem tetszett nagyon a film egy-két résznél kifejezetten unalmas volt SZÁMOMRA.
tudom, hogy te nagy GYU fan vagy, de ez nem azt jelenti, hogy az az Alfa és az Omega. Izlések és pofonok, én nem szóllak le, mert neked tetszik. Nekem nem jött be nagyon. Tolkien munkásságát inkább a világ megoalkotása miatt tisztelem, mert elég nagy fantázia és kreativitás kell ezeknek a különböző népek, kultúrák mitológiai szereplőinek összegyúrásához, de valljuk be őszintén, hogy Tolkien nem számította nagy írónak sohasem. De ez más tészta :) -
Khmmm...khmmm...
Peter Jackson igenis jó rendező. Ha láttál egy jó filmjét meg egy olyat amit a műfaja miatt nem tudsz értékelni, akkor még nem kéne leírni. -
Emlekszik meg valaki arra a muvira amikor valami jovobeli haboru van es par csavo es ket csaj lemenekulnek valami bunkerbe? Es ott van valami szorny meg ilyen atom nagy allat patkanyok :DDDD
Es a vegen beleszurnak valami inyekciot a szornybe mire kijon belelo valami mutans baba :DDD
-
Büntess MESTER!!!!! :D
Nem tartom olyan, húú de fasza rendezőnek. Ha jól tudom a GYU-kat is ő rendezte, azokat meg egyenesen szar filmnek tartom.
Braindeaden kívül más horrorját nem láttam, de szvsz nem attól lesz valaki fasza csávó mert látott minden horrort. Ugyanugy lehet véleményem, nem?
Egyszerűen csak szeretem a 70-es 80-as évek B-kat Horrorjait. Maximum Overdrive és társaik. -
Ha már ennyire képben vagy "klasszikus" zombifilm téren megemlítenél párat? hadd okuljunk...
Ja és a Hullajó sem a zombik miatt lett bizonyos körökben kultfilm...Bár gondolom más Peter Jackson cuccot nem is láttál, de javíts ki ha tévedek... -
Egyik kedvenc zombis filmem a Hullajó :) -
Szerintem attól, hogy egy filmbe berakva x^2 zombit, attól az nem lesz olyan igazaán klasszikus zombis film. Régi zombis filmek sokkal jobbak voltak. Legalább annyi legyen benne, hogy lehessen tudni, hogy most miért is lett mindenki zombi. -
Ahh szerintem nagy muvi volt :DDDD
En elveztem :D -
Na ezt mondom én is :)
Feleslegesen volt megkavarva a film 1-2 hülye mondattal szvsz...
A Punisher sztem nem volt rosz film.
Tegnap megnéztem a Hideghegy címü filmet...nekem tetszett,annak ellenére,hogy nem vok a romantikus dráma rajongója...6,5/10 -
:) az egy jo kepecske..
amugy kerry nemtom mennyivel jobb.. de jobb!!!
nahjo.. jobban tunik...sztan majd meglatjuk.. mindenesetre meses es hihetetlen ha nem lenne magyarorszag vizumkoteles... -
Le Grand Bleu azaz a Nagy Kekseg
meg csak most lattam.. valamiert kimaradt, pedig egyik ismerosom kedvence.
a film jo, szerintem nem kiemelkedo... viszont a vege nagyon szep!!!
nem pontozom, mert... mert nemtom eldonteni... -
PAhh... ezek a mai fiatalok! -
Ramza #16836 Ha szeretnéd, akkor nem mondanál ilyet. -
Nagyon megfontolandó ajánlat:
HAGYD KI ŐKET!!!!! -
Takezó #16834 A 2 az nagyon gyenge (mondjuk nekem az 1 se jött be különösebben), 3-at nem láttam...