106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • darkSectorxxx #97860
    hát-hát.... :(
  • Bokafix2
    Zagyvaság a történetvezetés, valamint alig van benne feszültség. A karakterek is semmilyenek. Az egyetlen értékelhető ebben a filmben a lenyűgöző képi világ. De az is inkább Norvégia érdeme, mintsem a stábé.
  • Jim Morrison
    mother!

Fájdalmas. Kemény

Az, hogy senki nem tudta mit látott egy kis ösztönző erőt adott, hogy megnézzem. Gondoltam inception féle bonyolultságról van szó. Tévedtem. Bevallom be kell állnom a sorba, mert én se vagyok vele teljesen tisztában, de azt is el kell mondanom, hogy nagyon tetszett.
    A nap hátralévő részében csak nézek magam elé bambán.

Operatőri munka is nagyon tetszett
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hollywoodi saul fia

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.10.19. 17:48:54
  • darkSectorxxx #97857
    Huh én se megyek moziba ilyenekre. :)
  • Dynamic
    Hát, nagyon lehúzták mindenhol. Rottenen 26%-ról, imdb-n 5/10-ről indult, ami rossz előjel. Én kihagyom, marad a torrent.
  • Mirk
    Tényleg nagyon jó.
  • kutyakiki81
    The ritual (2017)

Szerencsére a trailerben nem mutattak meg mindent.
    4 barát elindul egy túrára, a barátjuk emlékére. A rövidebb erdei út aztán elég rossz ötletnek bizonyul.
    Nagy elvárásom nem volt, de teljesen rendben van a film. Idegesítően sok a FUCK-olás benne, és a végén hiányzott még valami, de így is 6/10
  • darkSectorxxx #97853
    Huh én is meg akarom majd nézni, amikor megtudtam miről szól én nekem is elment kicsit a kedvem, akkor unalmas? agy vannak benne fordulatos részek, csak másképpen szar?
  • Bokafix2
    The Snowman (2017)

Hát ez kicsit kaki lett... pedig Fassbender miatt reménykedtem, de sajnos felejtős.

4/10
  • tigeroo
    Pont olvastam egy interjút Mark Hamillel, aki mesélt róla hogy a hardcore fanok néha tesztelik, hogy "hogy hívták azt a lényt, tudod a nyolc csáppal abban a jelenetben?" Ő meg leszarja, mert abban az időben még neve se volt szinte semminek, utólag nevezték el őket amikor már játékfigurák lettek belőlük meg ilyen merch cuccok.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2017.10.18. 12:12:53
  • Dynamic
    Nem értem miért beszélünk 1-1 cukiságról. Úgy csinálnak egyesek mintha csak a cukiságokból lenne merchandise és nem a film ÖSSZES figurájából.
    Mellesleg 30 éve sokkal nagyobb dózisban tolták. Komplett univerzumokat építettek kifejezetten azzal a szándékkal, hogy minél több figurát, kocsit, űrhajót, terepasztalt sírjon ki a gyerek és ezekből minél többet tudjanak a karácsonyfa alá rakni. Sőt, kifejezetten a játékokHOZ gyártották le a filmeket meg a meséket, és nem a mesék miatt lett a játék (toyetic). Volt mindenféle igényt kiszolgáló téma: cukiságok kislányoknak, lézerharcosok kamasz fiúknak. Mattel, Hasbro mond valamit? He-Man, Mask, GI Joe, Transformes, Action Man, My Little Pony, Tini nindzsa teknőcök stb. Soroljam?
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "The One I Love" / (Egyetlen szerelmem) - 9/10
    (2017.10.17) (92 perc, amerikai) - Drama, Fantasy, Sci-Fi

Röviden: Zseniális!

Mark Duplass, Elisabeth Moss

Ethan (Mark Duplass) és Sophie (Elisabeth Moss) gyerek(ek) nélküli házasok (vélhetően nem olyan nagyon régóta, bár 30-asoknak tűnnek). Életükben, kapcsolatukban nem olyan rég történet egy kis törés (amiről a sztoriból tudunk meg igazából valamit), és házassági tanácsadóhoz mennek. A beszélgetésük végén a szaki felajánlj nekik egy addig -- sikeresen -- sok házaspárnál bevált megoldást: a cége által biztosított hétvége talán segíthet, egy távoli, kies vidéken, idilli körülmények között.
    A pár el is megy, és el van ájulva a környezettől. Tökéletes minden. A hatalmas birtok felfedezésekor, Ethan felfedez egy különálló vendégházat az egyik szegletben, és később az asszony is: amikor Sophie benéz oda, Ethan már ott van... és csodás, érzéki és vicces pillanatokat élnek át.
    Amikor Sophie háló holmija miatt visszamenne a nagy házba, férje ott alszik a kanapén...

S ezután furcsa dolgokra derül fény, hogy végül már a házaspár puszta kapcsolata legyen a tétje a játéknak...

//Gyakorlatilag 2 szereplős film, ami az adott környezet, és a bátor sztori miatt remek görbe tükröt tartott a házasságoknak, félreértésekkel, ki-nem-mondott elvárásokkal, szép szavaknak-tetteknek el/meghajlásokkal és a nosztalgia, a felfokozott és áhított figyelem hatásával. Nálam nagyon betalált az egész, ahogy ezt megvalósította a két színész.
    Melyik fél ne akarná, hogy egy hétvége (és még tovább) zavartalanul csodálatos legyen, miközben a szeretett másik (újra) olyan(ná válik), amiért korábban belesett... vagy még eszméletlenebb módon csodás(abb) oldalát mutassa?
    //A film végét jelentő csavar erősen várható volt... az az 50 másodperc nagyon erős... és hatalmas irónia a címnek :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ...ha emlékszel még a film 15-16. percére...
  • Kongy
    Az a baj, hogy a Blade Runner viszonylag rétegfilm, és emiatt nyilván nem nézik meg annyian, mint a Transformers-t, ami kb 9-99-évesnek szóló agyatlan zúzás nulla gondolatisággal. Na a Blade Runner meg ennek a szöges ellentéte.
  • CSOCSO
    The Child In Time
    Lassu szenvedos szar! Olyan mellekszallal ami egyaltalan nem erdekelt.
    legyen 2/10 mert "heppi ending" volt.
  • hvitya
    Blade Runner 2049
    Nem lattam az elsot, de uristen holnapra megvan a programom. Szamomra ez az idei ev filmje. Egyszeruen zsenialis volt minden. A tortenet, a kepi vilag, a zene, a szineszi jatek, a vagas, a rendezes mind mind csillagos ötös. Az ilyen filmekert erdemes moziba jarni.
    2 ora 45 perc műremek a scifi kategorian belul meg egy egyedi ékkő.

10/10 nem kerdes

Nagyon sajnalom hogy a jegyeladasok nem azt igazoljak pedig inkabb ennek jarna a siker mint a sokadik Transformersnek..
  • Tikal #97845
    ha jól emlékszem az előző epizodban nem volt cuki izé..
  • Tikal #97844
    nem? tényleg? akkor jó:)
  • IMYke2.0.0.0
    Utána azt már nem aggódásnak hívnák---
    Az előzetes infók alapján hívhatjuk aggódásnak.

//De értem, hogy mire szerettél volna utalni.
  • UUUU
    Akkor tuti a McDonald's is a guardians of galaxy, merchandise sikerein buzdult fel ennyire, nem gondolod? Vagy ez mar regota igy van, lasd pici dinok, a'la jurassic park? Pedig annak sincs koze a disneyhez, egyszeruen igy mukodik a filmipar, mar regota. Tobbet koltenek ma mar a reklamra es merchandisere, mint a filmekre, az akkori idokben, amikor az elso sw megjelent. 13 millio ma mar csak zsebpenz, igy viszonyits.
  • Tikal #97841
    de te már láttad az új részt és tudod hogy bele vannak erőszakolva? :D majd aggódjál már utána, ne most...
  • IMYke2.0.0.0
    Minden szarból csináltak, csinálnak, és csinálni is fognak merchandise-t, ha más nem, akkor a McDonalds...
  • IMYke2.0.0.0
    Hogy amiatt-é, azt csak Lukács György elvtárs és kollégái tudnák biztosan megmondani nekünk --- nem tartom kizártnak, hogy kellett nekik egy Teddy-t és a Szörnyecskéket legyűrő babakollekció is... ---, de hogy nem voltak ennyire beleerőszakolva-látszóak, mint a kis tollasok, az hét szentség.
    Elég, ha csak az Endorra gondolsz... a gigászi nagy fákra, és az ott lévő életterükre, meg a hőseink megmentésére, odacipelésére, és a (könyvben) nagyon hosszas győzködésre (3CPO által, akit ugyek irályukként kezeltek), hogy csatlakozzanak, mert az életterük, a bolygójuk is bánhatja, ha nem...

Na, és akkor tedd össze a két kezed, és rakd össze a műszerfalon lévő pingvinszökevényt az esetleges sztorihoz...
  • UUUU
    A sajat igazadat probalod szajkozni, mikozben regen is hatalmas volt az ilyen fajta merchandise, csak mas volt. Eltelt sok evtized, sokkal nagyobb es profibb lett a "cirkusz", globalizalodott minden. Ewok vintage
  • MrAndree
    Szóval az ewokok nem voltak cuki plüssmackók amik a merchandising miatt kerültek bele?
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.10.17. 20:26:18
  • IMYke2.0.0.0
    "amely dolog a régi trilógiára is jellemző volt"

Blabla-blahh, a régi trilógiában messze nem volt ilyen.
    A készítők látták vala a Guardians of the Galaxy sale merchandise sikereket, és megcsinálták a maguk harci kiáltásos cuki-minilényét.
    Vitatkozhatsz a dologgal, de csak a vak nem látja.

• DantesHUN
    Bla-bla-bla. Olyan dolog miatt fikázol egy nem látott filmet amely dolog a régi trilógiára is jellemző volt. Ennyi.
  • Synchronous
  • Zephyr Retiring
    Basszus, pedig már azt hittem mekkorát ötleteltem

Akkor nincs más hátra, nézek valamit ezek közül, amit még nem láttam (ha lesz rá időm)..
  • IMYke2.0.0.0
    A Star Trekben (a New Generationben) volt ilyen.
  • Zephyr Retiring
    Nagyon jó meglátás.

Ennek kapcsán, egyszer valamikor megcélozhatnák már az aggastyánokat is célközönségnek. A mai idősek, kik egykoron csillogó szemű kisgyerekként bámulták az SW-t, végre új példaképeket kaphatnának :)
    Chewbacca kivételével, egyszer minden szereplő megöregszik mielőtt még feldobja a pacskert végleg (mint Han Solo) úgyhogy tök frankó lenne egy utolsó nagy aggastyán kaland még egyszer az űrben ahol mondjuk mind megtalálnák (az idő nélküli galaxisban) azt a helyet, ahová őseik szellemei távoztak.

Na ott aztán lehetne haddelhad..
    Eldobhatná mindenki a mankót, a dioptriás szemcsiket és persze a Cavintont is.
    Most ez viccesnek hangzik így elsőre, de várjanak csak azok akik mosolyognak addig, míg ők is megöregszenek.
    Címötletem még nincs, de ha aktuális lesz netán, majd kialálunk valami ütőset neki :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ezek szerint nem barátkoztál meg a szabad vélemény nyilvánítás rendszerével --- amiben ráadásul te is szabadon szólhatsz be másoknak (mint most).
  • PhantomAss
    Úgy tudom Lucas a régi trilógiát is 10-12 éves gyerekeknek írta, mindig is ők voltak a célközönség. Akkoriban nagyot szólt a film, és mindenkit beszippantott a látvány, nem csak őket.
    Aztán jött az új trilógia (Jar-Jar, gyerek Anakin meg hasonlók), és megint csak a fiatalabbakat próbálta elérni.
    Most itt vannak az új filmek és ugyanúgy a gyerekeket próbálják megszólítani, mivel ők már kiröhögik a régi trilógiát, annyira ósdinak tűnik az egész a mai Marves / Transformers és hasonló cgi orgia látványfilmekhez képest.
    Szerintem ezt jól tükrözik az új filmek is: adjuk el ugyanazt ami 30 éve volt, csak a mai igényeknek megfelelő látvánnyal. Így a mai tizenévesek is megtudják mi az a SW, és a régiek is kedvelni fogják. Ebbe pedig beleillik a Porgok koncepciója is.
    Legalábbis én így látom.
  • LasDen #97828
    hogymindig rinyálni kell valami miatt...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem, nem az.
    S nem is egyedi a dolog...

• tigeroo
    Az idő pörög, bővül a star wars még ennyi évtized után is, nyilván arra expandálódik amerre még lehet: a szélsőségek felé, ezért van crossguard lightsaberje Kylo Rennek, ezért vannak a M-M-MÉG CUKIBB porgok is. régen nekünk elég volt egy R2D2 figura, vagy egy fényard amivel csatáztunk az oviban, most a fiatalokat porg plüssökkel fogják beszippantani a SW univerzumba. Sírhat a sok szülő.

Mindegyik epizódban volt comic relief figura bőven (R2D2, C3-PO, Ewokok, Jar-Jar, Watoo, BB-8). Sőt, a KoTOR-ból ki emlékszik a Gizkákra? Kis cuki dögök voltak akik ellepték a hajónkat, vagy megöltük, vagy megmentettük őket. A film ezen része már nem nekünk szól, hanem az igazán kis rajongóknak, ez van.

Ráadásul még azt sem tudhatuk, hogy kapnak-e valamilyen kulcsszerepet a cukiságon kívül a filmben.

Én arra tippelek, hogy Chewbacca valamiféle kapocst fog kialakítani egy Porggal (hasonlót, mint ami közte és Han Solo között volt), ezzel megpróbálva pótolni az űrt az elesett barátja és bajtársa után...blabla.... Erre utalhat az is, hogy már 1-2 kiszivárogtatott játékfigurán is együtt vannak.
    Vagy hasonlóan az Ysalamir-ekhez semlegesítik, "leárnyékolják" az Erőt, így maradhatott a porgok között Luke megtalálhatatlan... Biztos, hogy van valamilyen szerepük.

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2017.10.16. 21:42:17
  • Tikal #97825
    azta, ráült a vezérlőre. az amúgy valami szent hely? :)
  • IMYke2.0.0.0
    "1979-ben ott volt R2" --- ja, mert az olyan cukifaktor volt, mint a Porgok... ja, nem... ugyanis, robot, ami a Star Wars világ minden részén megtalálható, munkára fogható, és nem mellesleg Tie Fighterek fedélzetén is szolgálatot tesznek...

"1983-ban az Ewokok" --- már le lett írva.
  • Dynamic
    Mit lehet elbagatelizálni a Falcon pilótafülkéjében "levésen"? Ez egy totál értelmetlen kijelentés. Kb. mintha azt mondanám, hogy komolytalanul néz ki a kolbászos lecsó.
    De gondolom Jar-Jar, a Lucas-féle csetlő-botló szerencsétlen elég drámai volt a nabooi sorsdöntő háborúban. És még szenátor is lett a hülyéje...
  • tigeroo
    1979-ben ott volt R2, 1983-ban az Ewokok, most meg a porgok.

Inkább egy ilyen pokémon szerű izé legyen az új filmben, mint valami Jar-Jar Binks szerű mókamuki.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt ugye tudod, hogy a klasszikus részekeből csak a 3.-ba erőltettek ilyen cukiságokat --- de azok legalább magasabbak voltak egy arasznál, és harcoltak is (többek között), és nem a Millenium Falcon vezérlőjén csücsültek...