106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PhantomAss
    Én nagyon szeretem a 2. vh-s filmeket, kb. mindent megnézek a témában.
    Amikor először láttam ezt a filmet akkor nekem sem tetszett. Túl vontatott volt, túl hosszú, ilyen művészies hülyeségnek láttam. Azóta azért megváltozott a véleményem, noha nem került be a kedvenceim közé de most már tudom élvezni a filmet. Meg ugye Terence Malick film, azért valljuk be ő sem arról híres hogy milyen baró filmjei vannak.
    Én pl. a világháborús témában sokkal rosszabbnak tartom pl. a John Woo féle Fegyverek szavát. Annak vagy ötször nekiálltam mire végig tudtam nézni.
  • Lacc 88
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Valszeg Thanos aprócska inváziós serege lehet benne vele az élen
  • Kmarha
    The Thin Red Line - Az őrület határán

Egy nehezen emészthető, kultfilmként számontartott 3 órás háborús (eposz?) film.
    Ezidáig csak jókat hallottam róla, így hát itt vagyok én, hogy elsírjam, miért is nem volt jó.

Két tucat nagy név szerepel a stáblistán, kiket jelentéktelen és rövid szerepekben láthatunk is a három óra során (tisztelet a kivételnek). Ez lenne tán a legkisebb baj. Igaz, a karakterek egy része alul, mások inkább túljátszottak, nagy átlagban azért ezzel nincs baj. A kisebb nevek is tudnak rémülten nézni, őrült módjára viselkedni, kb hozni a kötelezőt, melyet a forgatókönyv és a rendező ledirigált.

A hangulattal sem lenne sok baj, igaz, egy háborús film esetén nem erre számít az ember. Melankolikus, lassú, erősen épít a zenére és a narratívára.

Kb fél tucat szereplő gondolatai szólalnak meg, ezek java részt ad-hoc gondolat foszlányok, de nagyobb részt, irodalmi fogalmazásban megszólalt szerelmi óda vagy jól felépített monológ, a túlélésről, életről. A narratíva szavait hol egy múltbéli emlék képpel, vagy az éppen történő események jeleneteivel erősíti/személyesíti meg a rendező (az örök láng elhangzásával párhuzamosan a lángoló kunyhók, a teremtés csodája szavak közben gyönyörű szép dzsungel állóképek, stb...), melyekről biztos irtózatosan jó esszét lehet írni valamelyik filmesztéta tanfolyam ZH-ja gyanánt, de nem éppen az egyszeri néző szórakozását fogja az egekbe emelni..

Cserében a vágás elképzelhetetlenül szörnyű. Nem csak a jelenetek közötti átvezetés, hanem a film teljes egészét, a cselekmények, a történetek összefüggéseit rombolja teljesen élvezhetetlenné számomra. Sosem látott, ismeretlen karakterek jelennek meg egy-egy váratlan pillanatban, akiktől sírós búcsút veszünk, vagy látjuk tovább úszni őket, úgy hogy még sosem láttuk őket, és később sem lesz róluk semmi féle megemlékezés. Emberek szólítják nevükön a másikat, és tesznek utalást valami közös történetre, miközben őket egyszer sem láttuk közös jelenetben szerepelni. Az egyik pillanatban egy dramaturgiailag nyomasztó, szürke, orromig sem látok ködben és egy japán berserker támadást átélve botladoznak a szereplők, majd a következő pillanatban egy teljesen jól bevilágított japán tábort/falut hánynak bajonett élre. Az egyik pillanatban ott áll az egyik szereplő elszakadva a többiektől, a következő pillanatban valaki elesik, majd már egy sír felett szomorkodik mindenki. 5 másodpercben.

Ismerem a legendát, hogy a film főszereplőjének eredetileg Adrien Brody-t szánták, majd a rendező a vágó asztalon egy új filmet rakott össze, melyből a színész szerepének a 95%-át kivágta. Ez egyrészt a meghagyott jelenetek alapján teljesen elképzelhetetlen (mind három jelenetben ijedt fejet vág béka szemekkel, és meg nem szólal), másrészt teljesen megmagyarázza az előbb említett vágásbeli problémákat a filmben. Így már el tudom képzelni, hogy a rendezőnek volt 16 órás nyersanyaga, amiből csinált 3 órát, éppen abban a hangulatában, amiben találták. Csak közben bent maradtak olyan jelenetek, melyek felvezetése kimaradt, vagy használhatatlannak lett titulálva.

Vagy az is lehet, hogy én vagyok csak rosszul összerakva.

.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.11.04. 22:51:48
  • Devv
    Egy ember visszakérdezett, utána odaírtam. Tovább léphetsz. A kalapácsos Superman jobb lett volna? Először azt akartam...
  • LasDen #98015
    Igen, a filmben van egy bosszúállókos poén, csak ez úgy nem működik, hogy itt a többség még nem látta a filmet. És ne tegyél úgy, hogy mi vagyunk a hibásak, ha nem értjük. Nem írtad oda, hogy melyik filmről beszélsz, így igenis félreérthető hogy miről van szó...
  • Devv
    Láttad a filmet? Nem én találtam ki. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Na...
    Hungary: Thor: Ragnarök
    Mégse Bosszúvágyók...
  • darkSectorxxx #98012
    Huh, akkor az elég nagy gond. :D
    Akkor az új Thor?
  • Devv
    Thor: Ragnarök
  • IMYke2.0.0.0
    Azzal (The Avengers (2012)) csak az a gáz, hogy:
    - sem Karl Urban
    - sem Sir Anthony Hopkins
    - sem Idris Elba
    nem játszik benne...
  • darkSectorxxx #98009
    Bosszúállók. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Milyen filmről van szó?!...
  • Devv
    Bosszúvágyók

Ez a film pont 12 éves korosztályra van belőve. Full b kategória. Azok a poénok te jó ég... Azt hittem valami paródiát nézek. Értem, hogy ez most ilyen stílus csak nem jött be. Lehet majd második nézésre, ha lesz olyan egyáltalán... 3 pont Sir Tony Hopkinsnak, 1 pont Idris Elbának, 1 pont Karl Urban-nek. A többi vérgagyi...

5/10
    A végén azt a bazi nagy Zűrhajót vágja valaki?

• DantszEE
    Részemről is oké volt. Néhány beszóláson egyenesen szakadtam, annyira nem számítottam rá.
    -Mit látsz?
    -Szőrt. Nagyon sok szőrt. Egy egész lovagrendet.:DD

Egy dolog zavart nagyon, de nagyon. Az irtóan bántóan gáz CGI. Főleg a lángoló hajónál. Oké, hogy vígjáték. De ami nem vicces, ott ne legyünk már gagyik.
  • Tyler1
    Baywatch

Nem értem, hogy miért húzták le így a filmet. Volt aki ezt komolyan vette? Szerintem teljesen rendben volt, nem csinált paródiát a sorozatból, de azért kifigurázta, nem tolta túl az alpári humort, de azért volt benne, jók voltak a karakterek, a sztori meg pont annyi volt, mint ami egy Baywatch epizódra jellemző volt.
    Ennél sokkal szarabb vígjátékok kaptak jobb értékeléseket, pl. a Dirty Grandpa, ami aztán tényleg kurva kínos volt.
  • darkSectorxxx #98004
    Igen....Ma kénytelen vagyok összerakni a cuccot, hiszen nincs nyitva délutántól semmi, elvileg estére meg tudom kb mondani milyen a cucc.
    Hát tű éles nem hiszem hogy lesz a kép nagyban, de mindenképpen pár filmet meg lehet nézni így is majd. :)
  • Zephyr Retiring
    Zsír. UC-46?
    Kíváncsi leszek majd az erről nézett első filmkritikádra :)
  • darkSectorxxx #98002
    Itt a Projector...ma jött meg. :)

• Sequoyah
    Bad Moms Christmas (2017)

Nekem jobban tetszett mint az elozo. A humor sokszor atmegy kozonsegesbe, de viszont nem lett sablonos, egesz eredetiek tudtak maradni. Sokszor sirvarohogos. Csajos film, de ez inkabb jot tett neki, nem ment el a feminizmus iranyaba. Szoval mindenkepp az asszonnyal jo megnezni, de a pasik is elvezni fogjak. Kicsit retegfilm annyiban, hogy legjobban azok fogjak aterezni, akik karacsonyoztak mar szulokent.
    A nagyik kifejezetten jol sikerultek. Mind3 nagyi nagyon jol kepviseli a 3 tipikus rossz-anya karakter karikaturajat, foleg, hogy nem epp utolso szineszek jatszak oket.

7/10 ugy, hogy ilyen stilusu/kategoriaju film sose lesz 8/10nel jobb, csak ha Oscart kap:)
  • Zephyr Retiring
    T2 Trainspotting.

Mestermű, minden tekintetben :)
    10/10.
  • Synchronous
    Az egész egy zagyvaság. Vígjátéknak kínos, akciófilmnek meg tré.
  • extra sensory
    Killing Gunther

4/10

A végét nem értem...
    Akkor nem Günthert lőtték le a végén? Egy segéd volt, aki felvett egy Günthermaszkot? Egyáltalán beszéltek közvetlenül Güntherrel az egész film alatt? Vagy végig egy fake Günthert üldöztek, az igazi meg mindvégig el volt bújva?
  • kutyakiki81
    Rossz anyák karácsonya

Gyengébb mint az első rész, de a tavalyi karácsonyi vígjátékoknál (Bad santa 2, Office Christmas Party) talán egy fokkal jobban sikerült. A film felépítése nem fog meglepetést okozni. Összeveszés, kibékülés meg persze a tanulság.
    Nekem kicsit sok volt a felesleges "fuck"-olás. Pár helyen jól sült el, de túlzásba estek.
    Kenny G alakítása a stáblista alatti videóklipben EPIC!

5/10
  • cobol
    The Glass Castle. 4/10
  • tigeroo
    Thor-filmek velejárója,

*fixed*

Marvel-filmek velejárója

• Zephyr Retiring
    Private Parts (Intim részek) 1997 IMDb

Régi kedvenc, előkotortam ismét
    Egy kissé meglepett a 6,8-as átlag, ha azt nézem kiről is szól a film.
    Ha meg azt is hozzáteszem, hogy önmagát alakítja, az még dob rajta.
    Paul Giamatti-t is egyre jobban kedvelem már. Ez a karakter senki másnak nem állna így (stáblista utáni zárójelenet)..
    Részemről ez még mindig toronymagasan egy erős 10/9
  • Devv
    1922
    Stephen King, mi más. Beteg egy film azt meg kell hagyni...
    7/10
  • Kongy
    Thor Ragnarök

Könnyed kikapcsolódást nyújtó, szórakoztató film. Csakúgy mint pl legutóbb a Pókember: Hazatérés. A Marvel a szokásos, bevált receptet hozza, ismét teljesen jól működő módon. Ha negatívumot kellene mondanom, akkor a főellenséget hoznám fel. A végtelenségig klisés, ezerszer látott gonosz. Kezdem azt hinni, hogy ez már a Thor-filmek velejárója, mert 3 film alatt egy normális főgonoszt nem sikerült felvonultatniuk... :D A fent említett Pókemberben egyébként Marvel filmhez képest meglepően király főgonoszt sikerült összehozniuk. Na, de a Ragnarökre visszatérve, szerintem mindenképp ajánlott 7.5/10
  • Tyler1
    Batman v Superman

Nem volt ez rossz, csak rohadt hosszú. Én imádtam Nolan denevér trilógiáját, de őszintén mondom, hogy néhány dologban ez köröket vert Nolan filmjeire. Snyder egy jó rendező, mondjon bárki bármit.
    Az egyetlen komoly hibát Jesse Eisenbergben láttam, ez az ember annyira egysíkú színész, annyira minimális az eszköztára, hogy hiteltelen már sokadszorra is ugyanazt látni tőle. Ahogy itt a személyiségzavaros főgonoszt előadta, az C-kategóriás filmszínészeket idézett.Borzalmas volt.
  • Dynamic
    na meg az is, a hozzárakott jelenetekkel együtt :)
  • tigeroo
    + led zeppelin - immigrant song
  • Dynamic
    Thor: Ragnarök

Egyértelműen a sorozat legsikerültebb darabja. Egyszerűen mindenben jobb, mint az első 2 rész. (Számomra érthetetlen egy korábbi kommentelő kijelentése mi szerint az előzőek jobbak voltak.) Ehhez persze egy éles stílusváltás is kellett eszközölni. A folyamatos pörgésekbe a laza ökörködés, a pihent poénok, az oldschool/synthwave zenék és a szivárvány minden színe keveredik. Gyakorlatilag simán párba lehet állítani a Galaxis Őrzőivel, mert egy az egyben azt a minőséget és hangulatot hozza.

8/10
  • LasDen #97987
    olcsó tv film volt, de én most is imádom. Valószínű azért mert gyerekként valamennyire rémisztő volt ez a nyomtalanul eltűnés. A végén meg maguk a langolierek is persze :D
  • Zephyr Retiring
    Látom 2004-es. Döbbenet, hogy mennyi King film van, ami eddig kimaradt valamiért nekem. Mondjuk a sztori sok újat nem fog mondani, hiszen ezt is olvastam könyvben, és tetszett is. Az első könyv ami kezembe került tőle, a Hasznos holmik volt. Imádtam. Filmen sem volt nézhetetlen. Langolierek könyvben szintén ütött, de a filmben meg csalódtam..
  • LasDen #97985
    Jó film és Depp is jó benne, de azt sem szabad elfelejteni, hogy van ott egy John Turturro is, aki szintén oda tette magát rendesen...
  • Zephyr Retiring
    JD egyik legjobb szerepe (nálam) a Cry baby-ben látható. De Jack Sparrow kapitányt is bírtam :)
    Az Ollókezű nekem valahogy annyira abszurd kategória, hogy nem bírtam végig nézni sajna..
    De szánok majd én is időt valamikor erre a King adaptációra amiben szerepel.
  • LasDen #97983
    Halloween-i Horror Matiné:
    Két nem kifejezetten trancsírnak tűnő filmet választottam. A végére mindkettő az lett...

Get out (Tűnj el)

Nem kellett nagyon tájékozódni, ahhoz, hogy elég sokat halljak/olvasak errőől a filmről. Legalábbis a bemutatója idején elég sokat lehetett. Így aztán a történetet, az alap helyzetet leginkább, többé-kevésbé ismertem. Így aztán addig, míg szarba nem fordultak a dolgok, annyira nem volt nagy az érdeklődésem. Utána kezdődtek az érdekesebb dolgok amúgyis. Kicsit gyorsan vette az akadályokat a srác, de tetszett...

6/10

Lesson of the Evil

Takashi Miike egyike filmje, a 100-ból.
    Egy tanár az iskolai zaklatások után úgy dönt, hogy ideje az osztálynak leckét adnia. Emlékezetes lecke lett...
    Jó kis slasher cucc, de én másfajta horrorra számítottam, mert nem olvastam annyira utána, de nem igazán kellett csalódnom. Középen akadt egy kis probléma, de relatíve gyorsan elment ez a 2 óra. De jegyezzétek meg, hogyha esetleg filmet csinálnátok. Az álom jelenet az sohasem jó. Mégha király is a jelenet, akkor is baromság az egész...

6,5/10
  • cobol
    The Beguiled. 5/10
    Az előzetessel át lettem b@szva,sajnos nem olyan a film ritmusa mint ahogy azt el képzeltem,egyszer nézős lett.
  • Zephyr Retiring
    Annak idején a Mátrix is tetszett. GITS.
    (Közben beugrott, hogy ez rövidítés)
  • IMYke2.0.0.0
    Az 1995-ös? Igen, nálam az.
    A Mátrix kanyarban sem volt (és bevallottan ihletője is volt a GITS), és ez a "felcsatlakozós" téma kellemesen birizgálta az agyalapomat.
    A 2. rész fokozta, de a fordulatok miatt egy 3. részért ordított a dolog, de aztán jöttek a sorozatok.

Az amerikai film zanzázni próbálta a teljes univerzumot, és ráadásul olyan eredet történettel, ami abszolút GITS-idegen.