106875
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    hat hja. .a masodik erdekes volt.. inkabb az elso rulez!!!
  • Nyiri
    Az a film egy alap!!! Hulyere rohogtem magam rajta. Sokkal jobb mitn a Soccer.
  • Nyiri
    Battle Royale 2: Az elso resz nekem nagyon tetszett, de ez. Nemtom mit mondjak. Az volt az erzesem, mintha a Soldier of Fortune filmvaltozatat neznem. Soha ki nem fogyo tar unlimited ellenfel. Jah es a gyerekes "mondanivalo" meg a 10 perces halalmonologok nagyon nem kellettek volna. :(
  • Inquisitor
    Blueberry - A fejvadász (WTF???)

Nagy felüdülés volt megnézni a filmet "eredeti" nyelven, a portugál verzió után. Mondjuk azért érdekes, mert a szereplők részben angolul, részben franciául, picit spanyolul, az indiánok saját nyelvükön, valamint egy szereplő meg németül beszél :)
    A felirat minősége, egyrészt az összes forgalmazó által használt gagyi feliratozó gép miatt elmosodott, világos háttéren olvashatatatlan, másrészt szvsz egy közepes funsubber is lepipálhatta volna.
    A kópia minősége is silány volt, egy ilyen gyönyörüen fényképezett látványos filmnek nem kéne ilyen elmosodottnak lennie, pláne 1250-es jegyért nem ... (Mammut mozi)

Gyanus volt, hogy milyen kevesen voltunk a moziteremben, ebben közrejátszhatott pár "apróság":
    1. Nem amerikai film, akkor "biztos sz*r", ezér' nem kell neki reklám, amit lenyomtak TV-ben, azt is éjjel, mer' ólcsó ... (Werk-filmet 0.10-kor nyomták hétköznap!)
    2. Adtak egy frappáns alcímet - Fejvadász, a szó 1x valahol elhangzik a filmben, de nem titok, hogy égvilágon semmi köze a filmhez.
    3. Megadták stílusnak a Western-Kaland filmet. A film a vadnyugaton játszódik, és van benne indián, meg piff-puff, sőt Sheriff is ... de nem vesztern, és kalandnak se nevezném. Ez olyan mint ha az X-Aktákat "Romantikus-Krimi"-nek titulálnám.
    4. A Pesti Est "kritikusa" szétfikázta a filmet spirituális volta miatt.

Akkor a filmről egy picit:
    A film egy francia(?), belga(?) képregény hősét kelti életre, amelynek karaktereit Moebius mester alkotta. Nos a filmnek sok köze nincs a forráshoz tudomásom szerint ...
    Adva van egy ifjú, aki egy ronda éjszakán elveszti szerelmét (aki főállású szajha), és kishíján az életét is. De némi deux-ex machine és egy picit több indián-sámán segítséggel túléli a dolgot, majd egy hosszabb időt eltöltve az indiánok között némi sámánságot tanul, de tanulmányait "felfüggeszti" ...
    Évekkel késöbb Palomino város sheriffjeként láthatjuk, amint munkáját látja el.
    (Ühüm ... jobbára nem csinál semmit, csak vedel és kb. ezt a melót végzi a helyetesse is.)
    De ugye valaki megint belefingik a nulláslisztbe, előkerül egy ősi térkép, ami az indiánok szent helyét, és feltehetőleg aranylelőhelyet is jelez. Miközben megindul a harc a birtoklásáért, feltünik egy régi ellenség, akinek rég halottnak kéne lennie ...

Nos, aki beül egy jó kis Western filmre, az akkorát koppan, mint cserebogár a lökhajtásos gép szélvédőjén. Az igazi harc ugyan is NEM a fizikai síkon fog kibontakozni. A film kicsit vontatott, de azt hiszem nem túlságosan. Tele van olyan jelképekkel és utalásokkal, amiket megérteni vagy észrevenni alapos ezoterikus és pszichológiai ismeretekkel lehet, szóval erősen rétegfilm.
    Ami jó a filmben:
    - Gyönyörűen van fényképezve, hihetetlen szép természeti képekkel, meglepő szemszögből néha.
    - Hihetetlen jó látványvilág a "másik oldal" érzékeltetésére, vagy nagyon utánaolvastak a készítők, vagy kipróbálták, vagy minimum erősen narkósak voltak :))
    - Jó főgonosz. Madsan bátyó hozza a formáját. Kőgonosz, de vannak elvei ...
    - A film francia, ezért nem szépenfésült, frissenvasalt, modelarcú szereplők vannak benne, hanem kócós, zsíroshajú, izzadó, kusza és redvásfogú emberkék. Egyszóval picit élőbb mint sok H.W. szemét filben.
    - A színészek játéka.

Ami nem annyira jó:
    - Néha enyhén vontatott.
    - A másik világ megjelenítése néha akkora dózisba és olyan gyorsan történik, hogy az ember agya leteszi a lantot ... bár beillik egy ingyen tripnek is.
    - Aki nem olvasott a témában, egy rohadt szót se fog érteni a film jórészéből. A jobbik részéből.

8/10
  • CSOCSO
    Kung Fu Hustle

nah ez nagyon erdekes volt!!
    szerintem elegge cool!
    persze nem egy uber de nemtom..valahogy nemtudom annyir akomolyan venni hogy lefikazzan a hulyesegeket!:)
    a fagyis kirablos resz nagyon szep volt. legalabbis negem megfogott..szal rulez a film:) mindenesetre a shaolin soccerben sokkal tobb poen meg okorseg volt
  • Sephi
    Vaze ezzel a sorozattal az a baj hogy leulsz megnezni egyet es mire hirtelen vege is... pedig 40 perc... utoljara a Oz volt jo de nem ennyire! :D
  • Sephi
    Pfaai! Orok hala!

• North
    Mail ment, rem megkapod.
  • Sephi
    AZTIS!!!!!

Azert kell mert neznem kell keso estig is es mar nem tudom annyira felhangositani hogy ertsem is!!!

El tudgyaotk kudeni pliz email?

[email protected]
  • Sephi
    Kerem az elsohoz es a harmadikhoz!!!!!!!! KEEERRRLEEEEEKK!!!!!!!!!!!

AAARGHHHHH!!!
  • North
    Nekem van a másodikhoz is.
    Amúgy tényleg rengeteg jó filmzene van, hiszen a zene a film lelke, sokat lehet javítani vele, de rontani is.
  • Blasta
    Az eslőhöz és a harmadikhoz van most per pillanat.0
  • CSOCSO
    senki nem mondta hogy azok nem joak... nemtom miert allitod be ugy mintha ezt mondtam volna..en csak azt mondtam hogy uberjo..ennyi...
    attol mert uberjo.. lehet masik 120 uberjo filmzene..

tegyuk hozza szamomra ezek kozul is a gladiator a legjobb...
    a keresztapa zenejet sosem veszem elo ha szomoru vagyok....
    a gladiator zeneje GYONYORU!...szep!...
  • Dynamic
    A Profi,Volt egyszer egy vadnyugat,A Jó a rossz és a csúf, 1492, Tűzszekerek, Keresztapa,Emberrablók stb. LEGALÁBB olyan jó zenék.Létezik más is a Gladiátoron kívűl.
  • Sephi
    Neked van feliratod a 24 elso masodik es harmadik evadahoz?
  • CSOCSO
    ??? nemtom mirol beszelsz.. szerintem az egyik legjobb filmzeneje van a rettenthetetlen mellett!!
  • CSOCSO
    hja..MGS zeneje is szinte csont ugyanolyan mint a sziklae..
  • Bandew
    Sztem is nagyon jó a zenéje, de sosem értettem miért mindenki a Gladiátorért van úgy oda, amikor rengeteg nagyon jó zenéjű film van...
  • Nyiri
    A temaja alap. Kurva jo. Van ugy hogy egymas utan 3-4x meghallgatom
  • winnie
    ha hans zimmer, akkor rés a pajzson és oroszlánkirály. ahogy a szikla első taktusait meghallottam, rögtön mondtam, hogy ez egyazegyben a rés a pjzson zenéje. (jó, nem 1-az-1-ben, hanem csak zimmer is szívesen merít önmagától. ugyanez az oroszlánkirálynál is. az is simán felimerhető)
  • CSOCSO
    amugy hans zimmer rox!!!szikla zeneje is uber.. nomeg rettenthetetlen es a tobbi:)
    a metal gear solid jatekban meg segedkezett a tanitvanyanak.. aki az MGS zenejet irta..termeszetesen az is uber
  • CSOCSO
    koszke de nekem faszabb van:)
    ha az OST meghallgatjatok ott szinte egybevan 3 kulon szam.. szal en ugy szedtem le hogy 3 szam van egyben..

ja igen.. ezek:
    Hans Zimmer - Gladiator (Track 15 - 16 - 17)

480 mp ~ 8 perc
    10 mega
    160kbps
  • Kandurex
    És mennyire jó ám a ZENE! Fel is töltöttem a, szerintem, legjobbat ide:

Gladiator.mp3

[[ Size: 4152493 bytes
    Length: 259 seconds
    MPEG 1.0 layer 3
    128kbit, 9953 frames ]]
  • Nyiri
    En biztam benne hogy kurva jo lesz, mert mar az elso resz is alap volt. Az egyik kedvencem. Mar rongyosra neztem a DVD-t :P
  • CSOCSO
    fasza volt mindenki:) Szerintem alladek gardat kovacsoltak ossze:)
  • North
    Én is kellemset csalódtam benne. Nem volt egy nagy durranás, de pl "The Rock"-on sokat nevettem. 7/10
  • CSOCSO
    gladiator uncsi? egyik legjobb film szvsz!!! foleg a zene!
  • CSOCSO
    Be Cool

aargh:) nem gondoltam hogy ilyen jol el fogok szorakozni unalmamban:)
    siman 8/10 a film! szerintem tok cool:)))
  • winnie
    most komolyan. hol írtam azt, hogy a gladiátor uncsi? én a mennyei királyságról írtam. (tessék megfeleően dekódolni a szöveget, ld. blasta:)

a mennyei királyság unalmas volt, mert ugyanarról szól, mint a gladiátor.
  • Blasta
    És sztem azt, hogy "ugyan az" nem az unalmasságára értette.
    A gladiátor minden, csak nem uncsi.
  • Blasta
    Senki nem mondta, hogy az egy kalandfilm.
    Nagy Sándor életét (részeit) bemutató történelmi film csupán.
  • Sir Quno Jedi
    Ja, azonfelül hogy másfél óra homokozás...
  • G_ArchAngel #20164
    ja, a Gladiátor uncsi? akkor nézd meg az Alexandert és megtudod, mi az unalmas történelmi kalandfilm...
  • Roll
    A Csodálatos Elme nekem is tetszett. Az tényleg jó film volt.
  • winnie
    már írtam róla a #20105-ben. szerintem uncsi volt, ugyanaz, mint a gladiátor csak keresztes lovagokkal...
  • Blasta
    Én tutinem, nem is láttam még :-))))))))))
  • G_ArchAngel #20160
    Srácok, valaki látta már a Mennyei Királyságot?
    kaphatnék egy kis reviewt?:)
  • Loál János #20159
    Ugye nem spoilerezitek széjjel a filmet?
  • CSOCSO
    ertelek en:)
  • Kandurex
    óóó, nem szoktam én is, csak feltűnt, hogy oda írod az anyád (nem mamád mi, csak így anyázósnak hangzik :DD) véleményét is