106880

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Lipi1980 #21242 Este megnéztem a Last Samurai-t! Egy kicsit féltem, hogy nem fog tetszeni. Hál' Istennek kellemesen csalódtam a filmben. Alapjában véve nem tetszik Tom Cuise, de ha a személyétől eltekintek, akkor nagyon jó a film. Főleg, hogy a Japán kultúra egyre jobban a szívem csücskévé kezd válni. A történet nagy vonalakban a következő:
- Tom Cruise-t, mint amerikai századost (katona) - aki sok csatát megjárt - felkérik Japánból, hogy menjen ki hozzájuk, és segítsen az ottani japán (önékntes) katonáknek felkészülni az ottani szamuráj leküzdésében;
- Tom elfogadja az ajánlatot, és elkezdi felkészíteni a katonákat, akik nagyon pancserok;
- Az ottani góré úgy gondolja, hogy sürgeti őket az idő, és meg kell támadni a szamurájt, és csapatát (akik karddal és nyillal küzdenek a puskával felfegyverzett amcsiképzett japcsik ellen);
- A támadás elég szarul sül el, és a szamurájék fogságba ejtik Tom szds.-t;
- A fogságban Tom megismerkedik a szamuráj kultúra szépségeivel, és teljesen rebul ejti a ottani világ (akárcsak engem is);
- Amikor a film végén elérkezik a japcsi vs. szamuráj csata második fordulója, akkor már Tom a szamurájok oldalán harcol;
A csata végén a japcsik bevetnek valami Terminator féle forgócsövű flintát (amelyikel Swarzi a helikopiból lődözött, ja és Neo is hasonlót használt), amivel minden szamurájt lekaszabolnak;
- A film talán legmeghatóbb jelenete, amikor a több lőtt sebből vérző szamuráj harakirijét Tom segíti véghez vinni, mert a szamurájnak annyi ereje sincs, hogy magába döfje a kardját;
- A végén viszont érdekes fordulat gyanánt a huszonéves császár meghatódva azon, hogy egykori tanítómestere (Kazumoto szamuráj) hősies halált halt, meggondolja magát, és mégsem írja alá a titokzatos szerződést az amcsikkal, mert ő hű akar maradni a régi japán hagyományokhoz, és nem engedi japán elamerikanizálódni;
Szóval mindenkinek ajánlom (főleg aki szereti Tom-ot, mert színészi alakításból egy erős 5 alát kapna nálam). -
Azé drámai volt, ahogy elpályázott a sivatagba egyedül a top gun napszemcsijében egy sportzacskóval, NEM? :-))))))
Nekem a második - harmadik tetszett legjobban! -
Million Dollar Baby
valahogy nem erzem ugy hogy ez valami MEGABRUTAL film lenne. de megis GYONYORU es szomoru... nincs hepi end... es ez kitunik a tobbi film kozul.. 9/10! -
24 - 1.2.3.4.-es evadok - 

Oszinten beszelek kepes voltam megnezni mindet es valahogy az utlso eved tunt a legjobbnak mind kozul. Igaz az elso harom evadot a Kim nevezetu szerplo naon ebaxta a jelenletevel. Egyerszuen el vagyok szalva ettol a sorozattol es meg fogok most orulni amig elkezdik a 5-os evadot... es meg amig azokat levetitik mert en amig nincs meg mind a 24 resz meg nem nezem.
Tehat hajra ?Jack Bauer? es varunk vissza! (a janyod neku') -
Koszonom! -
Ronny #21237 micsoda pojén,leborulok előtted... -
Moi Cesar
Tegnap este megnéztem ezt a filmet, ami 1 10 és fél éves kissgyerekről szól, amint beleszeret egy lányba és miatta nagy kockázatot vállal. Szerintem jó kis film összességében.
7/10 -
A Holló 2...nemtok róla mit írni :D -
Mr and Mrs Smith
Már rég óta vártam a filmre, mivel álmai nője Angelina Jolie játszik benne, nomeg Brad Pitt, aki jó színész. Thát megnéztem és kicsit sem csalódtam. Tökéletes vígjáték, de mégis kilóg a vígjátékok sorából. Méltó elegancia, jó humor, jó rendezés és zenei aláfestés. Kicsit hiányoltam a nagyobb story-it, mert elég csekélyke volt, de ezen kívül nekem nincs több negatívum. Angelina meg fergeteges
9/10 -
StarGate marathon:
s1 ep3 The Enemy Within
(Ez egy egész jó rész bár kissé hülyeség a végén, hogy mégis bent maradt a goa'uld Kawalsky fejében...)
s1 ep4 Emancipation
(Ez az egyik leggázabb rész, vannak benne jó dolgok, a színészek próbálkoznak, de a sztori, khmmm... Nőknek lehet hogy bejön.)
s1 wp5 The Broca Divide
(Jól mutatja mekkora faszság űrruha nélkül flangálni idegen bolygókon, de ők persze ebből sem tanulnak, ezúttal sem. Amúgy jópofa rész.) -
nekem teccik a Penge 2...mi a baj vele??? -
www.biggerforreinghsite.com
[elirta mert kicsit pialt] -
Ronny #21230 ismertek valami nagyobb külföldi felirat oldalt? -
winnie #21229 ha neten nézted, akkor a hiányosat? -
Hát nekem annyi sok képregény olvasás után az X-men igen gáz felesleges próbálkozás az összes képregényes film kivétel a Sin City! -
Ha x-men utánérzés, akkor sok gond nem lehet.
Penge 2 már gázos kicsit... :-) -
de kokó viccesen néz ki benne :DDDD -
Nah megnéztem a Batman Begins-t hát nem ájultam el tőle sok a szöveg kevés az akció, de Christian Bale megint jót alakít.
Közel nincs Batman feeling-je a film inkább olyan x-men, penge 2 utánérzés ,még mindig az első és a második rész a legjobb. -
Egyet értek
Mondhat nekem akárki akármit, de életem egyik legrosszabb mozis élménye volt, amikor erre a filmre ültem be. -
Nyiri #21223 Magyar Vandor - Mar fel oraja megy az HBO-n de meg nem mosolyodtam el pedig elvileg ez egy hudejo vigjatek. Nem vagyok magyar film ellenes de ez valami mocskos szar. A Valami Amerika is felejtheto volt de ez egyenesen borzasztoan rossz. -
Mentol #21222 Ja, nem olvastam végig. -
21216 -
The Jacket
akinek bejött a Butterfly effect, vagy a Donnie Darko, az ezt se hagyja ki, mert nagyon jól meg lett csinálva... Bár sztem minden ilyen témájú film fog hagyni kérdéseket, és kisebb-nagyobb bakikat maga után.
Ez nekem nagyon tetszett. -
Kéjutazás...szerintem izgi film...tegnap ment az rtl-en... -
Mentol #21218 Amúgy az OngBak c.filmben láttam, és most lesz egy új filmje.
Az OngBak valóban egy távolkeleti gyengébbik fajta film, de a verekedések nagyon ütnek(már hogy stílusos legyek, ugye,)! Állítólag no spec.effekt(gumikötél, vágás). -
Mentol #21217 Ő lehet az új Bruce Lee, vagy Jackie Chan csak thaibox irányban. -
Oing Bak Thai WArrior
kicsit Don "the dragon" Wilson ízű film, nagyon gagyi történettel, nagyon gagyi színészi játékkal... Viszont olyan verekedések vannak benne, hogy csak emiatt megérte megnézni... Jó volt látni, hogy pár ugrást-mutatványt bizony trükkfelvétel, vagy kaszkadőr nélkül csinált meg emberünk...
látványra 8-at adnék, de a f@sz történet miatt összességében kevesebb lenne... -
Na, tegnap nekiálltam a StarGate marathonnak, ez el fog tartani egypár hónapig/évig :DDD !
s1ep1-2 Children of the Gods
Nos ez a bevezető sokaknak jobban bejön mint anno a mozifilm. Részemről csatlakozom, nekem is jobban tetszik és maradandóbb élmény. -
winnie #21214 az sw3 is repülőrajtot vett, de ahogy megnézik a nem elsőhetes nézők le fog ez is csúszni -
csak azért áll jobban a Batman mert népszerűbbek a DC képregények FM képregényeinél :)
najó, picit elfogult vagyok a Sin Cityvel szemben. A batmant még nem láttam, de a reviewokat olvasva biztos nem lehet rossz. Az csak nekünk jó hogy ilyen remek filmek vannak idén nyáron is. -
Meglátjuk.
A Sin City a 114. 8.3 ponttal. -
Nehogyma'... ennyire jo lenne? -
Batman Begins 8.5 ponton imdb-n, 74. a top250-en. -
winnie #21209 aha -
Miert is? -
Jelent meg mostanában valami fasza film? -
Mentol #21206 Tommy Yum - érdemes megjegyezni ezt a nevet... -
motorolanokia #21205 deep impact (kb. 30-adszorra) -
Joe Dee Foster
:DDDDDD -
Lipi1980 #21203 A Visszafordíthatatlanhoz hozzáfűzném még érdekesség gyanánt, hogy az Alex párját (Marcus-t) játszó Vincent Cassel nevezetű fiatalember az életben férje a gyönyörű Monica Bellucci-nak, tehát ez is felírható arra a számlára, hogy miért sikerült (szerintem) olyan jól a bosszúra éhes Marcus alakítása!!!!
U.I.: A Memento-t ígérem rövidesen pótolni fogom!