[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Lipi1980 #21242 Este megnéztem a Last Samurai-t! Egy kicsit féltem, hogy nem fog tetszeni. Hál' Istennek kellemesen csalódtam a filmben. Alapjában véve nem tetszik Tom Cuise, de ha a személyétől eltekintek, akkor nagyon jó a film. Főleg, hogy a Japán kultúra egyre jobban a szívem csücskévé kezd válni. A történet nagy vonalakban a következő:
- Tom Cruise-t, mint amerikai századost (katona) - aki sok csatát megjárt - felkérik Japánból, hogy menjen ki hozzájuk, és segítsen az ottani japán (önékntes) katonáknek felkészülni az ottani szamuráj leküzdésében;
- Tom elfogadja az ajánlatot, és elkezdi felkészíteni a katonákat, akik nagyon pancserok;
- Az ottani góré úgy gondolja, hogy sürgeti őket az idő, és meg kell támadni a szamurájt, és csapatát (akik karddal és nyillal küzdenek a puskával felfegyverzett amcsiképzett japcsik ellen);
- A támadás elég szarul sül el, és a szamurájék fogságba ejtik Tom szds.-t;
- A fogságban Tom megismerkedik a szamuráj kultúra szépségeivel, és teljesen rebul ejti a ottani világ (akárcsak engem is);
- Amikor a film végén elérkezik a japcsi vs. szamuráj csata második fordulója, akkor már Tom a szamurájok oldalán harcol;
A csata végén a japcsik bevetnek valami Terminator féle forgócsövű flintát (amelyikel Swarzi a helikopiból lődözött, ja és Neo is hasonlót használt), amivel minden szamurájt lekaszabolnak;
- A film talán legmeghatóbb jelenete, amikor a több lőtt sebből vérző szamuráj harakirijét Tom segíti véghez vinni, mert a szamurájnak annyi ereje sincs, hogy magába döfje a kardját;
- A végén viszont érdekes fordulat gyanánt a huszonéves császár meghatódva azon, hogy egykori tanítómestere (Kazumoto szamuráj) hősies halált halt, meggondolja magát, és mégsem írja alá a titokzatos szerződést az amcsikkal, mert ő hű akar maradni a régi japán hagyományokhoz, és nem engedi japán elamerikanizálódni;
Szóval mindenkinek ajánlom (főleg aki szereti Tom-ot, mert színészi alakításból egy erős 5 alát kapna nálam).