106875
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jano
    Ajánlott. :)
  • PetruZ
    Még nem-é, de rajta van a listámon. :)
  • winnie
    akkor a konklúzió, hogy az első batman filmben és az első batman film képregény adaptációjában (címlapon egy vigyori joker pofa) joker a gyilkos - a dc-kontinuumban pedig szegény csöves:)
  • Jano
    :D

Sympathy for Mr. Vengeance-t láttad-é?
  • PetruZ
    Jó hülye vagyok én is: zongorahallgató helyett zongorahangoló értendő...
  • PetruZ
    Unleashed (2005, http://imdb.com/title/tt0342258/)
    Bár a film már tavaly elkészült - és akkor még Danny The Dog néven -, az utómunkálatok sokáig elhúzódtak. Gondolom azért, hogy valami emberest pofozzanak ki abból a selejtből, amit leforgattak... Na jó, azért nem annyira rossz a helyzet. :)
    Adott egy Danny nevű gyerek (Jet Li), aki Bart bácsi (Bob Hoskins) számára afféle öleb: egy lepukkant gyárépület alagosrában, egy föld alá süllyesztett ketrecben tengeti egyszerű - eszik, ürít, alszik, öl - életét. Bart piti pénzbehajtó/zsaroló, aki gyerekkora óta neveli Danny-t, teljesen úgy idomítva őt, mint valami engedelmes házőrző ebet. Ha szüksége van egy kis megfélemlítésre, elviszi magával Danny-t, lekapcsolja róla a nyakörvet és a fiú onnantól kezdve pavlovi reflexekkel kezd pusztításba, míg Bart bácsi le nem állítja. Egy alkalommal Danny találkozik Sam-mel (Morgan Freeman), a vak zongorahallgatóval, aki újszerű élményekkel gazdagítja: rájön, hogy vannak érzései, kívánságai és gondolatai egyaránt - és talán van valami múltja is.
    Aztán Bart ujjat húz egy nagymenővel, aki bosszút áll rajtuk, és Danny megszökik. Sam-hez kerül, aki nevelt lányával, a fiatal Victoriával (Kerry Condon) él egy házban. A hetek-hónapok során Danny lassan újra felfedezi, hogy ember volt valaha, és egyre jobban izgatja a múltja, és a zene, a zongora hangja. Azt hiszi, Bart meghalt, de a tévedéséért a "nagybácsi" hamarosan benyújtja a számlát. Csak azzal nem számol, hogy a "kutyája" már nem létezik többé... (Zanzásítottam kicsit a sztorin, mert van egy felesleges, helykitöltő mellékszál is. :) )
    Szóval kicsit bukta, hogy a 40+ éves Li akar egy olyan huszonéves gyereket eljátszani, aki szellemileg megrekedt valahol a 8-10 éves szinten. Hozzá kell tegyem: mindent megpróbált és ilyen szempontból dícséretes, amit kihozott a szerepből. Csak hát azok a ráncok és szarkalábak...
    A film - a várakozásokkal ellentétben - nincs agyonzsúfolva harcművész bemutatókkal. Szerencsére. Viszont sajnos a meglévő fight scene-k minősége erősen hullámzó: néhol bitang jó jeleneteket látni, máshol meg borzalmas sz*rokat. Drótozás szerencsére nincs, de néhol üvölt, hogy mennyire visszafogják magukat ütés/rúgás közben. Azért egy Ong-Bak után egy ilyet már nem nézünk el többé...
    A többi karakter is meglepően jó. Hoskins tud gonosz vadállat és érző nagybácsis is lenni, nagyon jól csinálja. Freeman hozza a "bölcs öregember" figurát, akire többször is lesújtott az élet, de vidám derűvel és optimizmussal fogadja a csapásokat. Victoria szertelen csitri, és aranyosak a fogszabályzói. :)
    A sztorivezetés néha döcög, néha rángat, nem igazán Evo99 van beletöltve, de elmegy. A végső események nem követik a kliséket, ami már pluszpontot jelent, bár az előtte lévő részek többnyire kiszámíthatók. Mindenesetre ezekben is vannak kis eltérések a szokványos berögződésektől.
    Mit is lehetne mondani zárszóként? Jet Li egyetlen előző filmjében sem olyan színész, mint ebben, a film nem a wushuban meglévő szakértelmének bemutatására készült (mint a többi). A film nem sokat nyáladzik, drámában, harcban is light-os, de a szövegek legalább elég pofásak, és néhol a humor is átüt a jeleneteken. A karaktereknek van némi Guy Ritchie-s beütése is. :) Szóval azért nem olyan meglepő az a 7.2-es imdb osztályzat. Részemről is megér egy 7-est. Mindenképpen fejlődés az eddigi Jet Li filmekhez képest.
  • Sephi
    Nah jo en ezeket nem olvastam soha...
  • winnie
    ha magyar volt a képregény, akkor az nem a batman első része.

járjunk végére az ügynek:)

az első batman képregény címoldala

ez pedig bruce wayne szüleinek megggyilkolása by joe chill
  • Ramza
    A filmből készült képregényben igen :)
  • Sephi
    Ohh nem tudo mar hisz reg volt de tudom hogy a kepregenyben is es a konyvben is ugyanaz volt hogy Joker olte meg oket...

• winnie
    nem az itthon megjelent batman-film adaptációval kevered az első képregényt?

az első batman comic-ban 1939-ben jelent meg, mai szemmel nevetségesnak ható rajzokkal, jó kis sárga háttérrel, lila pizsamában és picike robin-nal.
  • winnie
    a képregényben, mint később kiderül egy joe chill nevű csöves a gyilkos. DC-univerzumban végbement újraértelmezés után ('Crisis') tivábbra is változatlan maradt batman szülei gyilkosának személye.

tim burton filmjében, ami nem ragaszkodik annyira a mítosthoz, vakóban joeker a tettes.
  • Sephi
    Akkor elnezest. Nem tudom miert maradt ez meg a fejembe :(

De akkor az elso Batman film es a konyv ami megjelent tevesen van megcsinalva? Erdetileg tenyleg nem Jack olte meg oket?
  • Loál János #21304
    ...rosszul. :)
  • Sephi
    Mind1 a film nem volt egyaltalan nagy szam de annyira rosz sem volt mint az elozo resz.
  • Sephi
    Imadom a dramatizmussal teli valaszokat dehat te tudod. Az erdeti tortenet szerint is , amit ugye a eredeti kepregenyben es konyvben is olvashatunk , Joker oli meg a szuloket nem egy csoves az utcarol.

Nem mondom hogy igazam van de egy tisztan igy emlekszem rajuk...
  • Sil3nt
    [Batman.Begins.iNTERNAL.TS.XviD-CRDS hiányzik húsz perc, illetve a másik verzsönből 5-6 perc]
  • Ramza
    Ha már ilyen iszonyatos vehemenciával leugatsz másokat, legalább tájékozódj előtte. A filmben valóban Joker ölte meg a szülőket, ezzel jó adag csulát helyezve el az eredeti történet arcán, amiben ez a legkevésbé sem így szerepel.
  • Sil3nt
    ami eddig kijött (batman begin) hiányzik 20 perc illetve a másik verzsönből 10 perc. Ez a két verzsön van kint eddig....
  • Sephi
    Hogy hogy -20 perc verzio?
  • Sephi
    Olvastad a kepregenyt? Lattad az elso reszt? Miert beszelsz hulyesegeket?
  • Ramza
    Nem. Szó sem volt ilyesmiről.
  • winnie
    a 20 perc mínuszos verziót?:)
  • Loál János #21294
    Sympathy for Mr. Vengeance

Az Oldboy rendezője, Chan-wook Park másik nagy hírű, korábbi filmje.
    Nem csalódtam. Kemény dráma, megkeseredett, közel sem tökéletes figurákkal, igazi emberekkel, akiknek jókora indokuk van az ölésre. :) Rendesen megmutatott véres jelenetek, korrekt fényképezés, és a "távolkeleti plusz". :) Nagyon über a vízkörnyéki beteg fickó, totál kész voltam tőle. A történetben végülis semmi extra sincs (kegyetlen valóság?), a vége sem meglepő, de végig fenntartotta az érdeklődésemet. Jó film.
  • Sephi
    Most nezzuk a Batman Begins-et de mar santit a story. Nem ugy volt hogy Jack Napier (Joker) olte meg a szuleit? Mert ebben valami csavargo volt es nekem az ilyen mar nem fekszik.
  • Sephi
    Pontosan ezert volt ennyire tokeletes. Hihetettlen mennyire teccet a muvi :D
  • Loál János #21291
    Éppen az volt vele a bajom, hogy magát a bénaságot adják elő nagyon bénán, "antihitelesen", sry. :/
  • fifi
    éppen az előadott bénaság a béna-kretén szereplőktől AZ ami miatt jó az a film...

sry
  • PetruZ
    Running On Karma (2003, http://imdb.com/title/tt0374184)
    Hmm, Andy Lau és Johnny To újra együtt? Na lássuk, mi sül ki ebből...
    Őszintén szólva nem sok minden. Big (Andy Lau) egy illegális bevándorló, aki Hongkongban mindenféle munkákkal tölti az idejét. Érdekes foglalkozásai vannak: chipendale, selyemfiú, (le)fizetett bokszoló, satöbbi. Akik ismerik a palit, nagyot fognak nézni, milyen muszklijai vannak (oké, nem igazi, de elég hűen néz ki :) ). Egy razzia során belekeveredik egy spéci képességekkel bíró gyilkos elleni üldözésbe, és megismerkedik egy csinos rendőrlánykával. Kiderül, Big sincs híján különleges képességeknek: egyrészt vmi harcművész szerzetes volt valamikor, másrészt látja mindenki karmáját, az előző életei miatt rájuk kirótt végzetét. Látja a lányét is, és úgy dönt, segít neki. Kétszer is megmenti a lány életét, de rá kell jönnie: nem tehet semmit a karma ellen - még a sajátja ellen sem.
    A film első fele még egész tűrhető akció, bár roppant lehangoló és eléggé ostoba "wired" (eegen, drótozás orrba-szájba, de többnyire átlagon felüli módon hihetetlen marhaságokkal) betétek vannak benne, a második felében szerencsére ez megszűnik, de jön helyette a lelkizés, meg a dráma - no meg a zavaros fejtegetések a sorsról és a végzetről. A film vége is fura kissé, bár megfejthető (de nem olyan nagy vaszisztdasz).
    Összességében: 3/10 (csalódás, selyemzsinórt neki; megj.: a magyar felirat nagyon jó).

The Incredibles (2004, http://imdb.com/title/tt0317705)
    (A magyar szinkronos dvd-hez volt szerencsém.)
    Tavaly (meg idén) elég sokat hallottam/olvastam már erről az animációs filmről, de annyira nem csigázott fel, hogy hanyatt-homlok rohantam volna a moziba megnézni. Megvártam, míg vhogy eljut hozzám, és erre nemrég sor került.
    Az összbenyomásom elég vegyes. Nem igazán tartozik a szívem csücskébe a szuperhősös bohóckodás, pláne, ha ez meg van fejelve egy kis James Bond utánérzéssel, úgyhogy számomra nem okozott valami nagy lelki katarzist a film. A sztori az utolsó percig teljesen kiszámítható mederben hömpölyög (na jó, a kisbaba titkos képessége az nem :) ), patikamérlegen precízen adagolt akcióval, drámával, humorral és érzelmekkel - nem lepődnék meg, ha a forgatókönyv egy mezei "howto" alapján íródott volna, mert az írónak olyan sok izzadtságot biztosan nem kellett letörölnie a homlokáról. A látvány a stílushoz igazodóan tökéletes, a víz vagy a fák tutira nagyon ott vannak. A zene nem tűnt fel...
    Értékelés: 5/10 (habkönnyű délutáni szórakozás, ha éppen nincs más dolgod)
  • Blasta
    "- A végén viszont érdekes fordulat gyanánt a huszonéves császár meghatódva azon, hogy egykori tanítómestere (Kazumoto szamuráj) hősies halált halt, meggondolja magát, és mégsem írja alá a titokzatos szerződést az amcsikkal, mert ő hű akar maradni a régi japán hagyományokhoz, és nem engedi japán elamerikanizálódni"

Ez inkább ultra mód szánalmas, giccses fordulat, és a szerződést -ill. egy hasonlót- úgyis aláírtak később, TOm bácsi árulóként a saját egyenruhájában parádézik, pedig akkorra már rég ki végezték volna, szóval egy nagy nyáltenger az a rész...
  • winnie
    hajlamos mindenki 2005-ös filmeket 10/10-ezni, holott nyilván 1-2, ha születik. a 6,5 jobb, mint a közepes, szal...:)
  • Roll
    A nagyobb pontokat a monumentális alkotásokra tartogatom. :-P
    Pl.: Gyűrűk ura összes, Remény rabjai, Esőember stb.....
  • Bandew
    Roll mindig nagyon keveset ad. :-)
  • sweech
    ha annyira tetszett miért csak 6,5?
  • Roll
    Randiguru

Még csak most néztem meg, mert vártam a jó minőségre, de határozottan tetszett.
    Nem csalódtam ebben a Smith gyerekben.

6,5/10
  • Dynamic
    Pont az a jó benne, hogy egy nagy bénaság az egész és szerintem jól is adták elő:)
    Kicsit szokatlan lehet a vígjátékokra jellemző harsány poénok után.
  • CSOCSO
    hja igen.. tegnap mozikban meglestem az uj batman filmet.. az IMDB-n 8 ponton all pofam leszakad... szvsz nem erdemel meg 5 pontnal tobbet!!se en se masik 5 ismerosom nem elvezte a filmet.. kisse lapos kisse semmilyen..egyaltalan nem egy hude batman film.. a regiek ezerszer jobbak
    szal 5/10
  • CSOCSO
    hat szerintem zsir film
  • CSOCSO
    Transporter (2002)
    hat ize.. kisse eroltetett... A kinai csaj nagyon edes es egyik kedvencem.
    a csakora meg 3 szerepet irtak eghyszerre.... jackie chan, bruce willis es steven segal..mind 3 szereplo elemei megtalalhatoak ebben a filmben.. valahogy megse tetszik olyan hudenagyon.. a zenekm meg fortelmesek.. tok elegem van mar ebbol a francia szreccselos szarokbol.
    node mindegy

5/10

holnap meg az alexandert lesem meg
  • Sephi
    Ha ha de vicces :D