[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Running On Karma (2003, http://imdb.com/title/tt0374184)
Hmm, Andy Lau és Johnny To újra együtt? Na lássuk, mi sül ki ebből...
Őszintén szólva nem sok minden. Big (Andy Lau) egy illegális bevándorló, aki Hongkongban mindenféle munkákkal tölti az idejét. Érdekes foglalkozásai vannak: chipendale, selyemfiú, (le)fizetett bokszoló, satöbbi. Akik ismerik a palit, nagyot fognak nézni, milyen muszklijai vannak (oké, nem igazi, de elég hűen néz ki :) ). Egy razzia során belekeveredik egy spéci képességekkel bíró gyilkos elleni üldözésbe, és megismerkedik egy csinos rendőrlánykával. Kiderül, Big sincs híján különleges képességeknek: egyrészt vmi harcművész szerzetes volt valamikor, másrészt látja mindenki karmáját, az előző életei miatt rájuk kirótt végzetét. Látja a lányét is, és úgy dönt, segít neki. Kétszer is megmenti a lány életét, de rá kell jönnie: nem tehet semmit a karma ellen - még a sajátja ellen sem.
A film első fele még egész tűrhető akció, bár roppant lehangoló és eléggé ostoba "wired" (eegen, drótozás orrba-szájba, de többnyire átlagon felüli módon hihetetlen marhaságokkal) betétek vannak benne, a második felében szerencsére ez megszűnik, de jön helyette a lelkizés, meg a dráma - no meg a zavaros fejtegetések a sorsról és a végzetről. A film vége is fura kissé, bár megfejthető (de nem olyan nagy vaszisztdasz).
Összességében: 3/10 (csalódás, selyemzsinórt neki; megj.: a magyar felirat nagyon jó).
The Incredibles (2004, http://imdb.com/title/tt0317705)
(A magyar szinkronos dvd-hez volt szerencsém.)
Tavaly (meg idén) elég sokat hallottam/olvastam már erről az animációs filmről, de annyira nem csigázott fel, hogy hanyatt-homlok rohantam volna a moziba megnézni. Megvártam, míg vhogy eljut hozzám, és erre nemrég sor került.
Az összbenyomásom elég vegyes. Nem igazán tartozik a szívem csücskébe a szuperhősös bohóckodás, pláne, ha ez meg van fejelve egy kis James Bond utánérzéssel, úgyhogy számomra nem okozott valami nagy lelki katarzist a film. A sztori az utolsó percig teljesen kiszámítható mederben hömpölyög (na jó, a kisbaba titkos képessége az nem :) ), patikamérlegen precízen adagolt akcióval, drámával, humorral és érzelmekkel - nem lepődnék meg, ha a forgatókönyv egy mezei "howto" alapján íródott volna, mert az írónak olyan sok izzadtságot biztosan nem kellett letörölnie a homlokáról. A látvány a stílushoz igazodóan tökéletes, a víz vagy a fák tutira nagyon ott vannak. A zene nem tűnt fel...
Értékelés: 5/10 (habkönnyű délutáni szórakozás, ha éppen nincs más dolgod)