106877
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Legend of the Wolf (1997, http://imdb.com/title/tt0172711/)
    Az évszám és a cím ellenére meg lehet nyugodni, egy hiperklasszikó-finomikó oldskool kínai karatefilmmel van dolgunk, amelynek rendezője, producere és főszereplője is ugyanaz: Donnie Yen, a kínai harcművész legenda, akinek valahogy nem sikerült a nyugati mozipiacra betörni, így meg kellett elégedjen kisebb szerepekkel az olyan nagy nevek mellett, mint pl. Jet Li a Hero-ban, Wesley Snipes a Blade 2-ben, Christopher Lambert és Adrian Paul a Highlander: Endgame-ben, vagy Jackie Chan a Shanghai Knights-ban. Pedig Donnie papa (42 éves :) ) nem semmi csákó (mindkét szülője híres karatemester volt, szóval a vérében van a "szakma"), nem éppen "dzsekicsen" filmeken tanulta a dörgést, mint hazánk ifjonc nemzedéke, ennek ellenére az olyan igazán átütő siker elmaradt tőle. Pedig egyes vélemények szerint simán képes lenne becsomagolni a fentebb említett hősöket (talán csak Jet Li-vel gyűlne meg a baja, mivel mindketten igazi wushu mesterek). Na de mindegy, lássuk, mire volt képes első rendezésre. Annyira azért nem volt rossz...
    Kis nevenincs kínai faluban járunk, alig tíz évvel a II. világháború után. A japánok már eltakarodtak, de ott vannak helyettük az egész országot terrorizáló, volt katonákból és menekülőkből verbuválódott banditacsapatok. Ez a falu is fenyegetve érzi magát, de most éppen csend van. Megjelenik egy idegen (Donnie Yen), aki látszólag nem ismerős a környéken, és egy bizonyos templomot keres. A templom már romokban, de ő valamiért úgy érzi, a hely fontos volt a számára. Sajnos, egy korábbi sérülés miatt elvesztette múltja emlékeit, így nem tudja, miért jött erre a helyre. Kisvártatva találkozik egy lánnyal, aki a régi szerelmének mondja magát, és ad némi magyarázatot (bár továbbra sem emlékszik semmire), majd feltűnnek a banditák is, akik nagyon is jól ismerik őt... Mindezen események visszaemlékezésül, példázatul szolgálnak egy jelenkori történethez, amelyben szerepet kap egy srác, aki meg akar ölni egy bizonyos embert, valamint egy pisztoly...
    Kérem, van itt minden, ami csak kell egy szokványos kínai karatefilmbe: látványos és pergő akciók (tényleg jók, bár néhol megmosolyogtató a régi stílusú gyorsítás, de a lassítós - vérfröccsenős - prézlicsinálós részek nagyon ott vannak a szeren), písz'n'láv, szokványos humoros jelenetek és beszólások (csak finoman, semmi harsányság), no meg egy kis dráma is. Ha valakit megütnek, ott bizony dudor nő és belilul, a vér is csordogál a sebekből (néhol kicsit hígan, de az is valami), lassított jelenetek (mátrixos forgás nincs, ez nem high-tech film), "vízvágás" (ld. pl. a Hero első harcjelenetét az esőben), felpörgetések (nincs kínai karatefilm e nélkül), de drótozás egy szál se.
    Értékelés: 6/10 (erős középmezőny, de csak a stílus rajongóinak)
  • Bandew
    Egyetértek, a Ken Park egy rossz film és kész! Hetente min 1 de általában 2 úgynevezett művészfilmet megtekintek, de a Ken Park akkor is egy nagyon béna film. Az egész csak arról szól, hogy "Na, mi meg merjük mutatni!".
  • PetruZ
    Shinjuku Triad Society (1995, http://imdb.com/title/tt0258960/)
    Tokió, Shinjuku kerület, a város egyik legkeményebb negyede, a triádok egyik fő területe. Megölnek egy rendőrt a nyílt utcán, és levágják a fejét is. Kiriya nyomozó ered a gyilkos nyomába, és minden eszközt bevet, senkit sem kímél, hogy a nyomára akadjon. Az ügyet nehezíti, hogy öccse, az ügyvédtanonc is feltűnik a színen, és a rosszfiúk szolgálatába szegődik. A nyomok Tajvanra, egy szervkereskedő hálózathoz vezetnek, majd vissza Japánba...
    Nem rossz film, elég jól elvoltam vele, bár az első 15 perc után inkább vmi piffpuffos pisztolybárbajos dologra tippeltem, de nem az lett. Verekedés (nem harcművészet, hanem verekedés :) ), meg erőszak az van, ez utóbbiból tán még sok is, ha azt nézzük, hogy elsősorban homo-vonalon folyik ez...
    Értékelés: 6/10 (túl sok homo jelenet és utalás...)
  • PetruZ
    Az eleje még baromi jó volt. Amikor a "jakuza-ölő kutyát" szétveri, az marha jó. Még később is egész okés, úgy kb. az eltűnés utáni pár jelenetig, bár a kávézóbeli manusok nekem már túl erőltetettek voltak. Amikor feltűnik az a félig pigmenthiányos arcú, hámló bőrű manus, már kezdtem aggódni, és onnantól kezdve - számomra - rohamosan esett a színvonal, és így abba is hagytam. Még belepörgettem itt-ott, meg megnéztem a végét, és úgy vélem, jó döntés volt abbahagyni... Csak szólok, hogy az Izo még ennél is elborultabb, én olyat még nem láttam...

Na, majd ma este jövök a Shinjuku Triad Society-vel, reszkessetek jól, mert annak az elejébe már belenéztem, és kb. 15 perc alapján nagyon bejövősnek tűnt. :)
  • Jano
    Ezek után beszerzem az Izo-t, és úgy megnézem, hogy na.
  • Jano
    Nekem kurvára tetszett. :D :(
  • fifi
    a Gozu nekem is kicsit érthetetlen szürreális/?/ téma volt. Anno a Fangoriában olvastam Miikével egy interjút, és az ő elmagyarázásában kicsit más fényben tűnt fel, de még így sem túl evilági :)
  • PetruZ
    Infernal Affairs II (2003, http://imdb.com/title/tt0369060/)
    Az első rész sikerén felbuzdulva csakhamar jött a második rész is, ami a 2-es sorszám ellenére nem folytatás, hanem előzmény, nagyjából addig a pontig, ahol az első rész kezdődik. A szereplők ugyanazok, a felállás más egy kicsit: Sam és Wong felügyelő itt még jó barátok, a közös ellenfél pedig valaki más (aki a film végére meg is murdel, ezért nem szerepel az első részben). Aki nem ismeri az első részt, annak hiába is rizsáznék a sztoriról, aki meg látta, sok újdonsággal nem fog találkozni itt sem.
    Szóval tipikus előzmény-folytatás, nem olyan ütős, mint az első, sok elem és arc ugyanúgy visszaköszön, sok újdonság nincs, de azért nézhető.
    Értékelés: 6/10

Gozu (2003, http://imdb.com/title/tt0361668/)
    Bevallom, ezt a filmet nem néztem végig. Pedig Takashi Miike, meg az imdb-n is jó pontjai vannak, mégsem bírtam végigkínlódni magam rajta. Kábé ugyanolyan esztelen, logikátlan marhaság, mint az Izo. Az eleje még kifejezetten jól indul, de úgy fél óra múlva átcsúszik valamiféle thriller-paródiába, de nekem egyáltalán nem tetszett. Mivel félbehagytam és töröltem, nem is értékelem.
  • Sati84
    A zene nem csoda, hogy jó volt, Massive Attack :-)))

A gépemen fenn van, meg kéne már néznem a filmet, ha már az OST-t rongyosra hallgattam...
  • Cormac
    Ajánlok figyelmetekbe egy jó kis blog-os oldalt ahol egy érdekes kis tesztet lehet megcsinálni a tv sorozatokról.
    Íme:

http://sesblog.hu/sorozatok/

• Geroka16
    Hi!
    Bocs hogy ide irom de sürgős válasz kéne.....letöltöttem egy warez oldalrol egy filmet...és ugye leszedte ilyen 15 megás darabokra....de ezeket ha más oldalakrol szedtem le akkor winrarral egybe lehetett tenni......de most nem....nem is rar formátumban jöttek le...és ha átnevezem őket akkor se tudok velük mit kezdeni!!! valaki segitsen!!! kösz
  • Iori
    Reservoir Dogs:
    Sikerult megszereznem DVDn a filmet a Scarfacesszel egyutt, tegnap elott neki is alltam a dolognak. Eddig egyetlen filmet sem lattam Tarantinotol (igyekszem potolni ezutan :)). Sokak szerint a Kutyaszoritoban QT legjobb muve. Mivel egyetlen mas muvet sem lattam, igy nem tudtam osszehasonlitani a tobbivel.
    Amikor megneztem a filmet, akkor utana egybol azt mondtam magamban hogy ez a rendezo egy zseni. A karakterek nagyszeruek voltak, a szineszek is nagyon jok voltak. A hetkoznapi parbeszedek idonkent fenomenalisak voltak. A fules jelenet meg odabaszott rendesen :D

10/10

spoiler:
    Nice Guy Eddiet ki az anyam lotte le? Mr. White? DE ha o lotte le, akkor ki lotte le sajat magat?
  • ncswork
    Nagyon jó film, bár kicsit túl idealista.. :)
  • PetruZ
    Mint azt a #21312-ben már írtam, szerintem is meglepően jó filmre sikeredett, nekem nagyon tetszett (nálam 7 pontos volt). Egyedül pont a verekedésekkel volt bajom. Volt néhány hihetetlenül jó és tökéletes jelenet (pl. a vége felé az arénában), meg néhány hihetetlenül rossz és béna (pl. az elején, amikor az ékszerboltban verekednek). Egyébként a karakterek és a sztori nagyon rendben volt (kis apróságoktól eltekintve).

Jut eszembe (a kungfucinema-n olvastam): Jet Li bejelentette, hogy jövőre jön ki az utolsó filmje, utána abbahagyja.

Ui.: Tegnap volt az új Tony Jaa film, a Tom-Yum Goong thaiföldi bemutatója. A premieren még maga a thai miniszterelnök is ott volt, szóval nem valami sufnimozira kell gondolni. :) A hírek szerint a moziváltozat kb. 1 óra 40 perc, a kereskedelmi (DVD) változat 2 óra 40 perc (!) hosszú lesz (ez utóbbi attól függően lesz megvágva, milyen lesz a fogadtatás). A premieren néhány tucat "külföldi" (nem thai) rajongó is részt vehetett, az első review-k vszleg már ma (de max. néhány napon belül) várhatók.
  • CSOCSO
    Unleashed aka. Danny the Dog
    Nem is tudom hogy kezdjek neki... szerintem a verekedos filmek kiralya!
    legalabbis SZERINTEM!!!!
    persze lattunk mar faszabb verekedest is.. bizti de azoknak a sztorijuk santitott vagy a karakterek nem voltak olyan jok stb...
    Leultem vegigneztem ezt a filmet es
    a szereplok megfogtak, teljesen ateltem az egeszet, nagyon tetszettek az arcok, elethu volt
    a zene is jo volt
    a sztori is bejott
    a verekedesek is a helyen voltak
    egyszeruen nem tudok olyat mondani ami hianyozna a filmbol!!!!
    csak azert nem 10 pont.. mert tuti hogy nem tokeletes... reg lattam jo verekedos filmet.. foleg ilyen jot..szoval most megkapja tolem a 9/10 et...
    de ha nagyon szigoru akarnek lenni se engednem 8 ala!..
    nekem nagyon bejott!!!!!!!
  • magus
    nem, a ken park szar. nem egy muveszfilmet es alternativ eloadast lattam, de a ken park egyszeruen okadek (hiaba mondta amerikai a szemembe h igaz, de akkoris szar)
  • Roll
    Constantine

Hát, nem tudom ki, hogy van vele, de mi végig szenvedtük. Csak olyan "ezt is láttuk" -ból néztük végig. De borzalmas volt az egész sztori.

2/10
  • akos
    Educators.

Kellemes német filmecske a kapitalizmusról meg az ellene való lázadásról. A nevelők, akik megneveltettek.

8/10
  • Blasta
    ...meg a nőkön :-)
  • Rafaelo
  • fifi
    ma este: Akit bulldózernek hívtak...

alap!
  • Mike at home
    pont W.A. az akinek mindig a maszturbalason jar az esze :)
  • Iori
    FAT ALBERT:
    kellemes szombat delutani csaladi film, amator szineszekkel es rendezovel. Dania Ramirez nevet meg megjegyeztem :)
    miatta 5/10
  • Blasta
    Én azt nem értem, hogy ilyen ütősnek ható dolgokat miért lőnek le a trailer-ben, mint mikor megtalálják a sivatagban a repülőroncsot és mihez kezdenek vele.
    ?????
  • CSOCSO
    mekkora szarsag mar az a resz mikor kiszabadulnak a kocsibol a sivatag kozepen:( bazz.. mekkora idiotasag....
  • Rafaelo
    igen
  • AnuluWork #22013
    Ha tetszett a National Treasure, vagyis mit tudom én mi volt a magyar címe, ez is fog. Hasonló a két film, de itt egy-két figura túl eröltetett volt számomra.
  • Sephi
    Mi nem birtuk vegig nezni... nem rosz de inkabb neztunk mast.
  • Roll
    Szahara-t érdemes megnézni? Látta már valaki?
  • Sephi
    City Of God -

Fuuu vaze. Mondtak nekem hogy naon utos film de nem gondoltam volna hogy ennyire. Kemeny 2 ora leragadas ja tv elott. Mindekinek ajanlani tudom.
  • Sephi
  • PetruZ
    Nézd meg, sztem jó film.
  • Sephi
    Nizem meg a Scarface-t vagy ne?
  • Rafaelo
    nooooo
  • Jano
    Áj iz a művész. -.-
  • CSOCSO
    im a doctor:))))
  • Blasta
    Orvos látott már? :-))))
  • CSOCSO
    OH YES!:)))) kofke hogy szoltal. mar akkor ereztem hogy ma tekelni fogok mikor felkeltem:) eskuszom ezzel keltem ki az agybol hogy takelni fogok:) LOAL
  • Blasta
    Kis rohatt téker!!!! :-)

[FIGYELMETLEN]

De amúgy itt tartunk igen, manapság BÁRMI lehet művészet.

• CSOCSO
    betegfilm! ha a hanyast is muveszetnek nevezik akkor itt valami el van baszva...