106879

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Dead Or Alive 2 - Birds (2000, http://imdb.com/title/tt0285005/)
Az első résznél (#22408) utaltam rá, hogy a héten jön a többi is, így itt a második rövid ismertetője, valamint hamarosan jön a befejező rész is, csak türelem. :)
Szóval a DOA történései előtt, közben, vagy után járunk (nekem úgy tűnt, hogy közben, de ez nem igazán egyértelmű, bár lényegében lényegtelen is :) ), a történet sem folytatás, vagy előzmény, hanem egy teljesen más sztori - és bár a két fő színész ugyanaz (Miike kedvencei), a két karakter teljesen más.
Mizuki bérgyilkos egy névtelen japán nagyvárosban. Legutolsó megbízatása egy jakuzafőnök kinyírására szól, de még mielőtt a tetőn hasalva leadná a halálos lövést, feltűnik egy ismeretlen alak, és lemészárol mindenkit. Mizuki persze nem szívbajos, villámgyorsan felnyalja a vérdíjat, aztán menekülőre fogja a dolgot, pláne, miután az újságokban és a híradókban egy idegen kép alatt az ő neve szerepel, mint gyanúsított. Hajóról hajóra ugrálva tűnik el az üldözők elől, de csak az utolsó pillanatban, egy csendes szigetre érve veszi észre, hogy az a bizonyos idegen is vele tartott, bár nem tudtak egymásról, véletlenül mindig elkerülték egymást. A céljuk ugyanaz: egy régi ház egy kis tengerparti faluban, ahol gyerekként mint árvák nevelkedtek. Jól ismerik egymást, hiszen valaha a legjobb barátok voltak, csak korán elszakadtak egymástól. A házban él egy otthon maradt harmadik pajtásuk, és a három volt féltestvér kitörő örömmel üdvözli egymást. A két hazatért bárányka új színt visz a falu életébe, még színelőadást is szerveznek a gyerkőcök számára. Persze eközben "odahaza" kitör a véres és kegyetlen háború a jakuzák és a triádok között, bár szerencsére senki sem tudja, hogy ők ketten hová menekültek. Pár nap, és minden csoda elmúlik, a híreket hallva pedig feltámad bennük a vágy: menjenek vissza a városba, és immár közösen, egy célért (olcsó vakcinákat venni a világ szegény gyerekeinek; nem vicc! :) ), kezdjék újra a bérgyilkosságokat. Egy megölt vezér családja viszont kínai profikat ereszt a nyomukba...
A film roppantmód szórakoztató, és bár van benne néhány durva jelenet, egyik sem annyira vészes, mint az első részben volt, ráadásul annak megnézése nélkül is teljesen fogyasztható. A színelőadás egyenesen fenomenális, és szétröhögtem magam rajta. :) Ennek ellenére nincs olyan jó, mint az első, a jó akciófilmes kezdés után eléggé ellaposodik, lelassul a téma, és bár a vége felpörög, és a kínai profik vezetőjének szerepében a fiatal hongkongi akciósztár, Edison Chen látható, a befejezés nem annyira ütős. Bár Miikére jellemzően fura, és meghökkentő. :)
Értékelés: 6/10
Ui: Az alcím (Birds) jelentése a film közben kap értelmet, több magyarázat is elfogadható rá, kinek-kinek az ízlése szerint.
-
A régit nem láttam, de nem izgat annyira. :-)
Talán egyszer egy jó pillanatomban (ha meglesz) megtekintem. -
nah.. meglestem a rendezoi daredevil-t.. fogalmam sincs mi az uj a filmben:) de mindegy
a film kaki..... nem szeretem mar az ennyire eroltetett szuperhos filmeket.. kiskoromban tuti lehulyeztem volna akarmelyik felnottet hogy marpedig ez tok zsir film..
az pedig elegge loller mikor eletra harcol a homokzsakok ellen.. az egyik pillanatban rohadt nagy lofarokkal.. a masik pillanatban meg kiengedett hajjal...
ekkora buzinagygigamegaszuperszunikos bakit hogy birtak benne hagyni???
LÖL! -
nem sok a 7/10 egy nem kiemelkedo, nem utatkoztam filmre??? -
Láttad-e ugyanezt Gene Wilder-rel, 1971-ben? :) -
North #22516 - Szahara -
Nem egy nagy durranás, semmi különlegesség, vagy kiemelkedő, de jó kis film, nem unatkoztam. 7/10 -

nah akkor nekem is latnom kell.. kivancsi vagyok ra -
Charlie és a csokigyár
Nagggyon tetszett!!! :-D
Hihetetlen jól meg volt csinálva a nagybetűs MESE benne. Rengeteget nevettem végig nagyon élvezetes volt, Johnny Depp meg isten, majd besz@rtam a csókán. :-)
Végig bájos és tanulságos mese, néhol tényleg meghatódtam.
Burton ismét alkotott!
9/10 -
fasza!

-
Unkown Artist - Track 4 - 128kbs -
banti #22511 Üdv
nem tudja valaki melyik szám megy a meet the fockersben miközben fociznak? Nagyon kéne. Ha valaki tudja dobjon 1 mailt a [email protected] cimre lécci!!
kössz -
LÁttad a 74-es eredetit?? Ahol Burt Reynoldsal szívóztak?? NA az volt az igazi:) (ja és az korántsem volt túl vígjátékira véve... -
The Longest Yard -
Regota nem lattam egy minosegi vigjatekot. Egy nagyon faxa kepvilaggal megaldott storyrol van szo es nem hittem volna hogy ennyire tecceni fog. Mindekinek ajanlom ezt a vigajtekot nem fogja megbanni. -
Semmi baj mert egy oltari nagy baromsag! Egyedul a szereplogarda tokeletes de a story nulla! -
Pedig egy kicsit talán bizakodni lehet, ugyanis a rendező egy taiwani származású tag, és az eddigi munkáit elég magasra értékelik imdb-n. -
Nana, erős a kisjelentés, hiszen a top100-ban van. :) -
nekem nagyon tetszett az Oldboy, és hát a koreaiak véleményét finoman szólva is lesz*rom...
a remake-től meg túl sok jót nem várok, überelni tuti nem fogja, sztem megközelíteni sem. -
ja..es kivancsi leszek a 2006 os feldolgozasra:D
-
jut eszembe.. IMDB-n egy srac kurvaszarnak titulalta a filmet.. allitolag o ott el koreaban es hiaba koreai a film... ott a legtobb embernek nem tetszik ez muvi
-
nekem is meg vala az Oldboy!
mar nagyon kivancsi voltam, mert sokak 10/10 nek titulaltak...
Megneztem.. de nem tudom mit mondjak..
az elso.. nem is tudom.. nagyon hosszu volt, talan az elso oranal vagy kicsit utanna kezdtem el gondolkodni hogy mar megint mi ez a beteg film ami mindenkinek 10 pont????
mar megin valamu fiatalos punciskodos filmecske sok sok suletlenseggel..
sztan meg huzzak fel orat az ember agyat hogy CSAKAZERTSE mondjuk meg miert voltal bezarva ilyen sok idore.. neeem, talald ki!
Az embernek persze fingja sincs...
Viszont mikor belenez a csako a lila dobozba.. es megnezi a kepeket. nah akkor minden ertheto lett hirtelen.. gondoltam is magamban: a kis geci!:D
Sztan szep lassan vege lett a filmnek es beteg filmbol erdekes lett...
Fogalmam sincs mit mondjak, mert nem olyan beteg ez a film.
Mondanam hogy tetszett.. de megse. nemtudom megmondani mi nem tetszett..egyszeruen csak fura az egesz.
A sztori egyik resze tetszik a masik fele nem.. a film egyik resze unalmas es kicsit beteg, a masik fele meg erdekes...
5/10 et nem adhatok ra mert nem kozepes filmek koze tartozik...
nemtom hova tartozik..szamomra nem olyan beteg mint mondjuk egy se7en vagy Cell.. vagy ken park vagy akarmi mas.. mas fajta betegseg szulemenye ez a film.
Beteg film csak jo sztorit talaltak ki hozza

nah mindegy... a lenyeg hogy lesse meg aki tudja... leginkabb EGYEDUL!!! nalam is kozbekerdeztek a rokonok hogy "mijezafaszsag amit nezel?"
valahogy talan egyetlen bajom van: nem ereztem at a fajdalmat...
aki ettol a filmtol kikeszult annak ajanlom a neon genesis evangelium c. anime sorozatot!
nah attol en 1 hetre kikeszultem...
-
Pedig a film király... -
pedig jo vilm. .viszont a napoleon dinamitot meg fapofaval ultem vegig.. sooot inkabb idegesitett... -
Most megy a Harlemi éjszakák erősen újraszinkronizálva.... ---->SZAR!!!!!!!!!!! -
Hmmm rózsák háborúja:) Mai napig jókat röhögök azon ahogy szívatják egymást a házért:) -
:)
Jut eszembe, a Lemony Snicket-et még nem láttam. -
Ízlések és pofonok (földje)
De utálom ezt a közhelyet:) -
Figo7 #22495 www.gportal.hu/portal/jodamester ezt nézd meg -
Jim Carrey az egyik kedvenc színészem, viszont elég rég volt már jó vígjátéka. Ben Stiller filmjei annyira nem jönnek be, a Napoleon Dynamite-ot már kibeszéltük, az sem tetszett különösebben, sokkal jobb lehetett volna. :)
Az idei évben egyetlen vígjáték sem ugrik be, ami számomra megközelítette volna a Hustle-t. Sőt... -
Tudnék mondani pár vígjátékot, ami jobban tetszett, de most direkt nem írok címeket.Na annyit, hogy Ben Stiller, Jim Carrey-s filmek, Napoleon Dynamite stb:) -
Jó de a Sin City is ilyen lesz. :-D -
Jo a tema!
-
Direkt odaírtam, hogy azokat veri le, amiket hetente adna ki pl.: paókembőr, daredevíl, fántásztík fáór, stb. -
Csontvázgenyák repkedtek, páncélban, fegyverzettel. :) -
Dobált azt is, amolyan szellemkatonákat. :-) -
de katonákat nem dobált vagy igen?? (kicsit régen láttam:)
HA igen akkor bocs én olvastam félre mert azt hittem félreírta^^ -
Azt írta katonákat, nem katanákat. :-) -
a kard és a katana ugyanaz:)
És nem állítólag tényleg nagyon jó a Shaolin Soccer is. (bár engem mindkettő olyan szinten belassított egy idő utan, hogy fájt.) Sry nekem nem jönnek be a Charlie chan szintű viccek és poénok... olyanaz egész miontha a tom és jerry-t nézném. csak itt meg is halnak néha emberek... ennyi volt a különbség.. látványos meg jól néz ki, de vígjátéknak azért nem a legjobb mit valaha láttam:) -
Az is nagyon jó, de szerintem a Hustle még azt is üti. -
Lipi1980 #22483 Nekem nagyon tetszett, főleg, hogy kínai film...
Tetszettek a vizuális effektek is (főleg amikor a zenészek dobálták a kardokat és a katonákat)...
Jó kis film volt!
Állítólag a szintén Stephen Chow rendezte Shaolin Soocer is hasonló kaliberű film, annyi különbséggel, hogy ott a foci van a főszerepben... -
Hat pedig en reg nem lattam jobbat. A Kung Pow ota nem rohogtem ilyen jot :D