106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • MrAndree
    Azért ha azt nézed a star wars mindig a gyerekeknek (is) szólt, én 6 évesen láttam a New Hope-ot és értettem a sztorit szinte teljesen. Mivel egyszerű mint a faék. Csak most "vén" 30-40esként nézzük és várnák valami iszonyat összetett és mély történetet pedig ha azt nézzük ez sose volt a Star Wars sajátja. :)
  • Bokafix2
    Kurva anyját az 5 éveseknek...
    Nehogy miattuk basszanak már el egy egyébként működő koncepciót.
  • gebali
    Gee, az összes emlegetett színész olyan a szerepében, mint akit leszedáltak. Semmi érzelem, semmi játék, csak felmondják a szerepüket és mennek haza (talán a Sithek bosszújára ez nem igaz, ott már mintha Hayden is szinte színészkedik).
  • Seth
    Hiába egy jó színész, ha a szájába olyan mondatokat adnak, amit egy 5 évesnek is meg kell értenie
  • Ariakus
    Teljesen egyetertek veled. Azert azt ne felejtsuk el, hogy jo par hibaja ellenere az Episode 1 azert csak folvonultatott jo par nagyon is jo karaktert es szineszt (Liam Neeson, Ewan Mcregor, Samuel L Jackson, Ian McDiarmid <-Palpatine). A hasonlo kaliberu karakterek mind hianyoztak az Episde 7-bol, Han Solo mar nem volt az igazi es a jelenetei inkabb a gagyi fele mozdultak el. Adam Driver es John Boyega szamomra nagyon unszimpatikus es tehetsegtelen szineszek, igy hat nem csoda, hogy nalam nagy negativummal indul a The Last Jedi....
  • LasDen #98457
    "a Star Wars: Az utolsó Jedik ... 220 millió dollárral minden idők második legnagyobb nyitányát könyvelheti el a Disney. 750 millió dollár lehet most a kitűzött cél, vagy az Avatar 760 milliója."
  • gebali
    Miért,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Yoda mibe halt bele a Jedi visszatérben? :D Abba, hogy Luke meglátogatta? :D

Haverom amúgy úgy fogalmazott hogy Luke nem meghalt hanem szintet lépett,
    és látva Yoda-t ebben a filmben, ez teljesen valid.

Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.12.17. 19:45:41
  • BaliBoy
    Érdekes, hogy ahányan vagyunk, annyi féleképpen látjuk a filmet. :)
    Nekem pl. Finn karaktere az előző részben nem kimondottan tetszett, Rossz volt az alakítása, viszont az SW7 nekem jobban tetszett mint az SW8. Ebben a részben viszont Finn karaktere és alakítása teljesen jó volt.
  • BaliBoy
  • SzinesGeza
    A Punisher első 2 rész még ok volt?
    Nemrég néztem meg és elég sok ott az ökörség már az elején is.
    Úgy ver embereket, hogy azok még mindig élnek bár abba már kétszer bele kellett volna halniuk.
    Ellövi az utolsó töltényt de a szán nem marad hátul.... stb.
  • MrAndree
    Tetszett az SW7, de nekem ez jobban. Az egyenletesebb film volt, hozott egy szórakoztató szintet. Ebben több volt a gyenge rész (Finn szála leginkább, a végétől eltekintve), viszont amikor jó volt akkor szerintem nagyon jó volt. És több volt a jó rész benne szerencsére.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.12.17. 18:01:22
  • Kandurex
    Nekem, a nyilvánvaló koppintása mellett is tetszett az SW7, de ez nem :(
  • LasDen #98450
    inkább evezzünk békésebb vizekre és emlékezzünk...
  • karajjj
    fúúúúúdenagy poén volt >:DDDD
  • Nyiri
    Ma délelőtt néztem meg feliratosan. Soha nem értettem miért szidják sokan az előzmény trilógiát. Igaz 36 vagyok és a korom okán gyűlölnöm kellene, mert hát a régi trilógián nőttem fel, de én szerettem. Szerintem a Revenge of the Sith talán az egyik legjobb SW film. De a mai film "élményem" alapjánm ha valaki ezek után azt mondja hogy az előzmény trilógia a legrosszabb hangosan felnevetek. Rég vártam már arra, hogy egy filmnek vége legyen. Itt már a felénél tudtam, hogy bármi történik csak szar lehet. Az is lett. Szomorú, pedig nem vártam semmit. Főleg az SW7 után.
  • UUUU
    Jo lenne, ha kineznel a rozsaszin kod mogul. >:DDDD Ja, kineztel, csak nem latsz ki a szemfestektol. >DDDD
  • karajjj
    Értem, tehát ha ez dolog meg van magyarázva, akkor már csak minden más a probléma. Szerintem nagyon rendben van a film, talán ez volt a legjobb mind közül.
  • Kandurex
    Az a baj, hogy már túl ment az elfogadható szinten. Oké, ez egy fantasy sci-fi, vannak benne vicces dolgok, érdekesek, meghökkentőek, de ez már sok volt.
  • karajjj
    Mert Obi-Wan anno miben murdelt meg? Pont ugyanígy elpárolgott.
  • karajjj
    Azért elég epik szidni a Star Wars filmet, hogy mekkora szánalmas, közben meg "Leila"...
  • Kandurex
    Jah, Ben meg a Luvnya 10 percenként nyomta...

még a fővezír halála után is... nah meg Luke csöcs ivása, Leila űrkalandja...úristen, faszságok tömegei....

Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.12.17. 16:44:19
  • LasDen #98441
    végül is kivetíteni magad egy másik bolygóra az elég laza dolog, nem szokás ilyen hétköznapi szarságokba belehalni...
  • Kandurex
    Last Jedi

Az első SW film, ami nem tetszik, sok gagyiság és idétlenség. Az meg kifejezetten bosszantott, hogy

1. Luke megmurdelt. Miben? Végelgyengülés? 2. Nem láttam tőle igazán badass dolgokat.

A leggyengébb SW rész. Az utolsó 10 percben már tényleg azon hümmögtem, hogy ez bizony rossz volt. Pedig az ahogy felhangzott a zene és főcím még egy két könnycseppet is elmorzsoltam, mert hát az SW az mozi ünnep.....
  • karajjj
    Tényleg magához húzta. Nem volt nagy távolság, de tényleg így történt.
  • BaliBoy
    Egyértelműen magához húzta a seprűt. Ez nem is kérdéses. Sőt, úgy láttam, hogy a faleveleket ahogy sepregette ott is rásegített egy kis erő használattal.

@Kmarha: Akkor úgy gondolod, hogy semmi konkrétabb jelentőséggel nem bírt? Mondjuk egy új Anakin?!

Az szinte biztosra veszem egyébként, hogy a IX. részben lesz egy nagy ugrás az időben. Lévén, hogy a megmaradt lázadók elfértek a Millenium falcon-on. :)
  • LasDen #98437
    biztos hogy magához húzta? én nem úgy emlékszem. Szerintem csak simán felvette. Az úgy tartotta meg nem számít. Én is tartottam már úgy sok mindent :D
  • Kmarha
    + BaliBoy #98434

Abból volt nyilvánvaló, hogy távolról felemelte és magához húzta a seprűt (plusz a végén úgy tartotta, mint a fénykardot). Azaz erőérzékeny volt.

Egyrészt az volt a szerepe, ahogy írtad, az Ellenállás tovább él, a szikra lassan felgyújtja, lángba borítja a galaxist.
    Másrészt ennek az erő használatnak, szerintem, Luke mondanivalójára volt egy utalás. Hogy az Erő, ott van mindenhol és mindenkiben. Valamint Yoda beszédjére, hogy nem a vallás számít, meg a betűk a könyvben. Az emberek számítanak, és az, hogy mit teszünk az erőnkkel.
    (aka pókember, Ben bácsi, "az erő nagy felelősségel jár" monológ :D)

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.12.17. 11:29:35
  • LasDen #98435
    Miből volt nyilvánvaló? Az a srác Finnék kalandjából való és csak azt szimbolizálta a jelenet, hogy az Ellenállás tovább él még akkor is ha csak egy Ezeréves Sólyomnyi ember az :D A srác a többiekkel már Luke csatáját játszotta újra és ott volt a kezén Rose ellenállós gyűrűje. Persze lehet, hogy később lesz szerepe a srácnak, de pillanatnyilag csak ennyit jelent... szerintem

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.12.17. 11:11:28
  • BaliBoy
    Igen, én is ezt írtam. :)
    De a régi trilógiából nem hiányzott. Vagy legalább is nem volt összehasonlítási alap. De nekem nagyon tetszett az előzmény trilógiában, hogy galaxis szerte látjuk a történéseket.

Ez a rész meg egyébként nem szólt másról mint egy elhúzódó csatáról tulajdonképpen.
    Közben beugrott egy kérdés: Az uccsó jelenettel vajon mit próbáltak mondani? Amikor a kis srácot mutatják. Az nyilvánvaló, hogy használni tudja az erőt, de mire akartak ezzel utalni? (ugyebár nagyon Anakin feeling volt)

Örülök, hogy a IX. részt ismét JJ Abrams fogja rendezni!
  • tigeroo
    Harcol két oldal egymással.... de miért is???
    Ki irányítja jelenleg a galaxist?

Amúgy ez a régi trilógiáról is elmondható. Ott sem tudjuk meg, hogy a birodalom miért gonosz, de egyből a lázadókkal vagyunk. Érdekes írás és videó a témában
  • tigeroo
    de igazabol egy kozepszeru film eltekintve a nevbol adodo plusz pontokkal

akkor te szereted a régi SW-t is? zavart érzek az Erőben.
  • BaliBoy
    Kár volt erőltetni.
  • Rage47
    direkt volt olyan Yoda - ugyanúgy nézett ki, mint a legelső trilógiában... kis CGI-vel
  • Bokafix2
    Lori Morgan
  • laacika
    Sziasztok.
    Segitsetek,ki ez a csaj?Kerestem de nem találltam.
    Gyilkos mezők-be játszik a Discovery Channel en.
    Köszönöm szépen.
    link
  • BaliBoy
    Star Wars - The Last Jedi

Mint ahogy Kylo Ren-ben is vívódik a sötét oldal és a világos oldal úgy vívódik most bennem, hogy mire értékeljem ezt a filmet. Ha egyből rá akarom vágni, hogy mit érzek, akkor az az lenne, hogy valami hiányt. Nekem valahogy valami hiányzott. Illetve ahelyett, hogy az előző rész után felmerült kérdéseket megválaszolták volna, még több kérdés lett. Vagy legalább is a kérdések száma nem csökkent.

Például kinyírták Snook-ot, akiről azt sem tudtuk, hogy ki a fene volt, hogy került oda... stb. Meg úgy általában az első rendről nem derült ki semmi sem...
    Ráadásul óriási hülyeségnek tartom, hogy Rey-el 1 újjal elbánik Snooke, de nem veszi észre, hogy a tanítványával nem stimmel valami.Szóval az egyik pillanatban még nagy hatalmú sith a következőben meg full bagatell módon kicsinálják. Nagyon izzadság szagú.
    Ebből a részből kimondottan azt éreztem ki, hogy nagyon akartak valami csavart, valami meghökkentőt, valami soha nem látott fordulatot belevinni, ezért kinyírták a készítők az előző részben beharangozott fő gonoszt. Csak ezzel meg lett egy hatalmas űr.

A film után barátokkal beszélgetve azt fogalmaztam meg, hogy érdekes módon az eredeti trilógia folyamán valahogy nem hiányzott, hogy úgy "global scale" lássuk a galaxis történéseit. De az előzmény trilógiában galaxis volumenben követtük az eseményeket, aminek volt súlya. Most, hogy megint visszamentünk makró távlatról mikróra, nekem nagyon hiányzik az a fajta volumen. Harcol két oldal egymással.... de miért is???
    Ki irányítja jelenleg a galaxist? Nekem nagyon, nagyon hiányzik ez az irányvonal. Jó lett volna látni, láttatni, hogy miért is gonosz az első rend.
    És hát igen, ennek a résznek volt némi Birodalom visszavág ihletése. Persze ez már igazából az Ébredő erőbe bele volt kódolva. Mármint az irányvonal.
    Yoda alakja csak nekem tűnt gagyinak? A szájmozgása totál olyan volt mikor még egy gumi maszkot mozgattak.Meg úgy az egész alak az eredeti trilógiára emlékeztetett. Mintha a szekrényből elővették volna az eredeti bábut, ami az 1970-es években frankó volt, de ma már nem igazán.

Még egyelőre nem értékelem. Had ülepedjen. Lehet megnézem majd valamikor újra a moziban.
  • Pares
    Hasonló a véleményem. Minden hibája ellenére is tetszett.
  • UUUU
    A fius lany es lanyos fiu harca, aka. SW8 Last Jedi 4/10
    Latvanyon kivul egy nagy katyvasz az egesz. Buta helynelkuli humorral, logikai bukfenchegyekkel. Az teny, hogy jobb mint az ebredo ero egy paraszthajszallal, de igazabol egy kozepszeru film eltekintve a nevbol adodo plusz pontokkal, ami miatt a fanok tobbre ertkelik a kelletenel.
  • gebali
    Hát nem tudom, szerintem C3PO az eredeti trilógiában is inkább volt kínos mint humoros.
  • Rage47
    valamiért a 4-5-6 poénok teljesen a helyükön voltak, nemrég néztük újra az összes részt... a mostaniban meg pff
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2017.12.16. 18:28:58