106875
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • I.C.ram
    Ha jól megcsinálja szvsz senkit nem érdekelt volna, hogy pl a majomnak világosabb kicsit a szőre. Arról nem is beszélve, hogy nem tartom valószínűnek, hogy annyi rajongója van az 1933-as változatnak :)
  • Jano
    Ja, és akkor jöttek volna az eredeti film rajongói, hogy miféle szentségtörést művelt PJ. Nem lehet mindenkinek megfeleni.
  • ffxi
    Ezüst sólyom 3/10

Csak azért, mert szép csajok vannak benne:)

• Bandew
    Hát lehet, bár ha PJ nagyon tisztelte az eredetit, akkor gondolom nem volt szíve hozzá, de az is lehet, hogy csak szimplán elbénázta. :-)
  • I.C.ram
    De egy remake attól lesz szép, hogy nem pont ugyanaz van benne, hanem próbálja mégjobban tökéletesíteni a sztorit, úgy hogy közben az eredeti főszálához ragaszkodik. Az nem egy nagy szellemi munka, hogy ugyanazt elforgatják mégegyszer több cgivel, meg színesben.
  • Bandew
    Úgy értem ami a 33-asban benne volt, az benne van ebben is (elméletileg, még nem láttam a filmet, ma nézem meg) tehát, ha abban volt villamos gyepálás, akkor ebben is, úgyanígy a klisékkel, amik nem maiak. Végülis mindegy, engem nem tört le a kritikád, hiszen ez King Kong, nem várok tőle csodát (igazából nem szerettem a régieket se) és nem zavar ha túlzásokba esik.
  • I.C.ram
    Úgy értettem, hogy ez az 1970-es évekig még elfogadható volt, de utána azért már figyeltek erre.

Azért mert a film 33-as volt, attól még lehetett volna jól is feldolgozni.
  • SASboy
    36

ez kib*szott jó volt.
    9/10
  • Alien1024
    narnia ához mikor lesz felirat és king kong bol most melyik a legjob minöségü igaz tegnap látam moziba de megnézném még 1xer
  • Bandew
    "1970 körül ez még elment"

A helyes megfogalmazás, hogy 1933-ban. :-)
    És ez annak a feldolgozása. Ez csupán PJ tisztelgése a film előtt, ha reális filmet akart volna csinálni, nem King Kongot csinált volna, vagy egy teljesen új sztorit eszelt volna ki az óriásmajomhoz, de akkor ugye az már nem a 33-as verzió.
  • Bandew
    Én tegnap néztem meg először a Beetlejuice-t és nem akartam elhinni, annyira rossz volt. De hát végülis minden nagy névnek lehetnek rossz húzásai.
  • Sephi
    Nem gondolsz arra hogy vannak emberek akik nem a te szemeddel nezik majd a filmet? Van akit nem erdekelnek ezek a dolgok amiket teged zavarnak szal attol hogy teged zavar messze nem rosz film.
  • Kandurex
    Nem baj, én a néppel vagyok, várom a cirkuszt meg a kenyeret is...:p
  • I.C.ram
    spórolsz egy ezrest, örülj neki :P
  • Nyiri
    Kicsit elvetted a kedvem :(
  • I.C.ram
    előre leszögezem, hogy nem akarok senkit megbántani, szívesen leállok bárkivel kultúráltan vitázni, ja és lehet, hogy van egy kis spoiler a szövegben.

Megnéztem én is. Rosszabbra számítottam, de még így sem nagyon tudott meggyőzni. Klisé klisé hátán. Fizika folyamatosan változik, egyszer Kong lazán túlél pár vele azonos méretű ragadozó harapását, de pár mm-es skulók, ami számára kb egy szunyogcsípéssel érnek fel, meg könnyedén elbánnak vele :/ Ja meg ugye a "t-rex"-ek 4-en nem bírtak vele, egy szaros szigony kb. 20 méterről mozgásképtelenné teszi. A másik kedvencem, hogy Kong lazán tör zúz minden sziklát, csapásai több tíz méterekkel hátrafágják a hozzá hasonló állatokat, de egy szaros faszerkezetű villamost kb 15 percen keresztül kellett gyepálnia, de végül még így sem tudott egy horpadásnál több kárt okozni rajta. Tele volt ilyen logikátlanságokkal. 1970 körül ez még elment, de ma már. Nálam csak tovább sülyedt a rendezők ranglistáján PJ. Nem ártana a készítőknek egy kiadós biológia és fizika óra. Maga a sztori egy az egyben ugyanaz mint az eredeti, csak kicsit több eksön, kicsit több giccs, kicsit többtúlburjánzó fantázia. Maga a cselekmény meg nem nagyon volt átgondolt. Ja meg ugye New York - Rangoon hajóút egy gőzössel is khm... baromság, de ha még ki is bírna szénnel egy ilyen utat egy ekkora kis ladik, akkor sem lett volna ám logikusabb mondjuk San Fransicoból indulni :P King Kong kajaellátásáról a több hetes úton, inkább nem is beszélek :D

Tele volt a film ehhez hasonló átgondolatlanságokkal, amire azért egy olyan felkapott rendezőnek, mint PJ illene figyelni.

hogy jót is írjak a repülős rész tetszett, főleg az operatőri munka. A vége felé az a forgás engem is beszédített kicsit :) Ja igen Empire State tetején laza kis szellő simogatja a bársonyos bőrünket :P

ja a másik kedvencem. hadsereg üldözőbe veszik, és lazán elkezdenek lövöldözni a lakoházakra tűzérséggel, okos.

Cirkuszt és kenyeret a népnek.
  • nxfn
    ilyen sorrendben nézted?:c
  • PetruZ
    Ömlesztve...

Madagascar: Egynek elment, de nem az a hűha. Ízig-vérig iparosmunka, melynek nézése közben csak-csak felnevet az ember, de utána semmi sem marad meg benne. Se egy jó szöveg (oké, a "well, this sucks!" jó volt ;) ), hál'égnek zenés betétek nincsenek, a képi utalások (pl. a Cast Away-os) és poénok (help -> hell) viszont harmatgyengék, és nem túl ütősek. Értékelés: 5/10.

Gettysburg (1993): Az amerikai polgárháború leghíresebb, sok történész szerint döntő csatáját ezerféle módon feldolgozták már, de állítólag ez a leghitelesebb és a legrészletesebb. Lehet benne valami, mert ez tévés változat, bő négy órás hosszúságban, a főbb szerepekben komoly színészekkel (Tom Berenger, Jeff Daniels, Martin Sheen, ...). Anno adták a királyin is, két részben, akkor is láttam. Nekem tetszett. Semmi pátosz, semmi elfogultság (sőt, inkább a déliek vannak többet szerepeltetve, az északiak pár karaktertől eltekintve eléggé masszaszerűek), van némi zászlólengetős hazafiság, de nem elviselhetetlen. Értékelés: 8/10.

Batman Begins: Nem vagyok éppen a fekete lovag őrjöngő híve, sem fanatikus filmrajongója, a korábbi filmekből is csak az első kettőt láttam (mondjuk a többi nem is érdekelt), azok úgy egynek elmentek (az első talán jobb volt), úgyhogy abszolút nézőként (bár Christian Bale felé elfogultan) ültem le a film elé, és tkp. nem kellett csalódnom. Egész pofás film, ami új, stabil, és emberi alapokra helyezi a bőregér történetét, ami nem lóg a levegőben, és van benne valódi mélység is. Várom a folytatást. Értékelés: 8/10.

Last Man Standing: Eléggé elfeledett filmecske ez, pedig a magányos maffiózó Bruce Willis alakjára talán lehetne még építeni. Szerintem egy hangyányival jobb, mint az alapjául szolgáló Kurosawa szamurájfilm (Yojimbo), vagy annak első másolata, a Clint Eastwood-os Sergio Leone sztori (For A Fistful Of Dollars), pedig a karakterek és a sztori ugyanaz. Értékelés: 7/10.

Berserk anime: Nagyon ott van a szeren. Bár itt-ott kissé bénán van megrajzolva (a mangához képest, mert azt is elolvastam), nagyon nagy sztori van mögötte, amelyre érdemes figyelni, mert megéri. Kár, hogy vannak benne elvarratlan szálak, az utolsó részt eléggé összecsapottnak érzem. Ennek ellenére csak ajánlani tudom. Értékelés: 9/10.

Mára ennyit belőlem. :)
  • fifi
    Jacob's ladder

Nem tudom milyen indíttatásból néztem meg ma délután a filmet/sokadszorra/... Annyira jól fényképezett rémálomszerű történések, hogy ilyet filmen nem gyakran látni. Tim Robbins meg eleve egy hatalmas színész. A kórházas "álom" ahogy betolják a boncterembe, az valami hihetetlenül hatásos, és nagyon durva! Bár sztem a csattanó nem annyira hihetetlenül letaglózó, mint azt egyes helyeken áldják, de összességében a film nagyon jól meg van csinálva, nincs is mit hozzá tenni/írni...

10/10
  • Mike
    14 USD egy jegy? egy átlagdvd is annyi
    nemhiába mondta kanadai haverom, hogy inkább megveszi dvd-n, mintsem moziba menjen

arról nem beszélve, hoyg náluk nincs R1 R2
    az R1-es lejátszók természetesen lejátszanak bármit
  • Mike
    nagyon pimasz vagy ám robnotember, kihúzom a dúgódat aztán nézhetsz!
  • Mike
    www.port.hu
    próbáld ott
  • Mike
    így van
    sőt látatlanul (mindenféle előzetes tájékozódás, trailer nélkül) beülök a moziba a filmjükre
    bármelyikre
    T Burton szar filmet nem csinál, de ha netán nem tetszik, akkor még minig ott a zene
  • CSOCSO
    1 orat.. maximum ketott.. de akkor a csako valami takarito lehet...

en majdnem ennyit keresek orankent..
  • Nyiri
    Ok. De USA-ban nem ilyen oraberek vannak.
  • fifi
    mindemellett hány órát dolgozik egy amcsi a 14dodóért, és mennyit én, vagy te...
  • AnuluWork #24012
    [URL=http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/mozi4010/]Ok. Akkor az USA: "egyes filmszínházakban 14 dollárt (csaknem háromezer forint) is elkérnek a jegyért." Sehol nem ír a fájlcserélésről, az csak itthon probléma ezek szerint ...[/URL]
  • Sephi
    Letoltottem a QT7-est :D
  • SASboy
    szerintem is.
    Hogy sikerült megnézned?
  • Sephi
    Naon jol nez ki a DaVinci Kod teaser :D
    Imadom TH frizujat :D
  • ffxi
    Még véletlenül sem árak a hibásak, hanem az "illegális fájlcserélők+a net"!

• ffxi
    THX!!

• AnuluWork #24006
    Aha. Biztos köze sincs hozzá az áraknak ...
  • Sir Quno Jedi
    Leon, a profi (Léon)
    Másvilág (The Others)
    Születés (Birth)
    Elveszett zsaru (Jackie Chan´s Who Am I?)
    Trükkös fiúk (Matchstick Men)
    Frekvencia (Frequency)
    6.napon (6th Day)
    Sebezhetetlen (Unbreakable)
    A szajré (The Score)
  • ffxi
    Sztem jól tudják!

• AnuluWork #24003
    [URL=http://www.mno.hu/index.mno?cikk=325097&rvt=119]Azt mondja ez az alelnök, hogy az illegális letöltés és a "ócsított DVD-k" miatt jár kevés ember moziba. Persze. 1x sem említi meg, hogy a jegyárak lassan már túllépik a színházjegyek határait is. Most úgy 1200 körül vannak. Az, hogy miért, nem fontos. Fő, hogy a kalózmásolatok miatt van kevesebb ember.[/URL]

Ez mondjuk Afrikában igaz is lenne, de szerintem itthon egyre kevesebb ember van, aki igénytelen kópiákat bámul. Ha jó a film, vagy moziba való, ott nézik meg (Star Wars, King Kong, stb.) A jó div X a film előtt ritka, hogy elérhető legyen. Viszont, ha a magyar forgalmazó a bemutató dátumához képest hónapokat késik, akkor ne csodálkozzon, ha akkor már nem kiváncsiak a filmjére.

Pl. a Doomot is el lehetett itthon adni, pedig ritka nagy kaki film. Nem firtatom miért ...

Viszont pl. a Team America-t be sem akarták mutatni itthon ...

Mindegy. Nem az olcsóDVDk miatt, meg a net miatt kéne sírnia a forgalmazóknak, hanem, hogy drága a mozijegy, és néha kemény hónapokat késnek a bemutatóval egy olyan világban, ahol pillanatok alatt áramlik az információ.
  • Sir Quno Jedi
    Jó neked, mert most akkor nem ütünk meg !
  • ffxi
    Tudnátok segíteni, dial-up-om van és sokáig tartana kikeresni. Szal a következő filmek eredeti angol címét kellenének nekem:

Leon, a profi
    Másvilág
    Születés(Kidman)
    Elveszett zsaru
    Trükkös fiúk
    Frekvencia
    6.napon
    Sebezhetetlen
    A szajré

Kösziszépen!

• Sephi
    Hat mivelhogy mov vaze gondi hogy nem a WMP-el probalom vaze :D
  • North
    Én az imdb-ről simán elértem. Elég hatásosan megcsinálták. Várom a filmet nagyon.