106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerintem oda, mar nem kell spoiler, aki akarta mar reg megnezte a 2 ev alatt.
Igen volt benne, nem keves hiba, az allando ero velem van szlogen, a kinai nezoknek becsempeszett kung-fu mester, ami jobb ha nem lett volna.
Ellenben ha ezektol a suletlensegektol eltekintunk, meg igy is siman versenyre kelhet, a 7. es 8. resszel joval kisebb budzsebol, sot szerintem a 7. resznel jobb volt. Mert kevesbe volt osszesegeben benne annyi hiba, mint a hetben jellemzoen.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.25. 17:49:54 -
A valóságban miért rendeznek tömeges kivégzéseket nyílt színen? Elrettentés, megfélemlítés... -
Ha kinyírsz valakit, szívesebben takarítod a hulláját beltéren? Vagy csak fogod, és letakarítod egy szakadékba? :D -
DantesHUN #98579 Én elfogadom ha másnak pont a Rouge One tetszett...de....szóval azért ebben is vannak ám olyan ostobaságok. Tegnap néztem a HBO-n újra, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De ettől még nem lesz szar...csak...nem lesz jobb az án szememben más SW-któl.Amikor mérnököket kirángatják egy nyílt platformra, a tervező faterral együtt, hogy derüljön ki , ki az áruló, és lelövik a mérnököket. És ezt miért a szabadban, az esőben csinálják? Miért nem odabent? Ja, mert akkor a főhős pasas a mesterlövész puskájával nem tudná kukkolni az egészet...az egész műsort megtehették volna a bázis belsejében, de nem azért kiballag az igazgató, a katonái mérnökök, meg Hannibal az esőbe, hogy szórakozzanak ,hogy ki az áruló...logikus nem? Nem. -
Bright
Netflix Original Movie Will Smithel.
Zsarus - megmentos - tunderes - varazslatos.
1szer nezheto, sok bajom nem volt vele de semmi kiemelkedo. 6/10 -
"The Last Witch Hunter" (2015)
Szerintem, nem rossz ez a film.
Rosie Leslie-ről pedig a film teljes egészében két dolog járt a fejemben: Ő Anna Kendrick (a stáblista homályosított fel)...
A másodikat nem árulom el.
-
S hogy biztosra menjünk, egy kis emlékeztető:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[2016] - (imdb) - "Rogue One" / (Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet) - 5/10
(2017.03.17 - 2017.03.25) (134 perc, amerikai) - Action, Adventure, Sci-Fi
Már a klasszikus részekből is tudni lehet, hogy rengeteg áldozat árán sikerült megszerezni a terveket - gyakorlatilag, amint szóba került a Death Star és a terve, azonnal tudvalevő volt, hogy nincs miért izgulni. Tényleg nem volt, mert jött megint egy tökös csaj, meg pár önként halálba sétáló.
//Tőmondatokban: a nagy nevek csak asszisztáltak (nyilván: marketing). A két full CGI karakter közül a többet látott valóban nagyon kilógott. A klónok továbbra sem tudnak célozni. Az űrharc nem dobta fel a filmet (különösen a 'kicsi hajó gyorsan eltolja a nagyot' témával). A számtalan hibát részletezik a neten - nem mennék bele (jó párat magam is észrevettem). Az külön érdekes, hogy az Erőt nem használók is úgy kántálják az "Erő legyen veled"-et, mint az öngyilkos merénylők az "Allah akbar!"-t --- de legyen, mert csak én szoktam el ettől, és nyilván erre is van magyarázat.
//A lényeg: csak egy Star Wars IV előzmény film lett, se több, se kevesebb. Jobb lett volna helyette egy valódi folytatás. -
Gondolom Te az utóbbi résznél állva taposoltál a moz...hmm..most látom kinek írok :) -
Tessék csak a magad és azok nevében beszélni, akiknek bejött.
-
A zsivánkodó? Messze a legjobb SW rész az alap trilógia óta! -
Tokyo Ghoul (2017)
Kellően brutális és véres. Nemhiába egy anime az alapanyag. A ghoul csajok egyszerre szépek és visszataszítóak. Zseniálisan dolgozik ezzel a bizarr kettősséggel a film. A ghoul-vadászok meg legalább annyira kegyetlenek mint a prédák... a sztori egyébként egy fiatal srác ghoullá változását követi nyomon. A gond az, hogy a ghoulok nem tudnak mást megenni csak az emberi húst és vért. Ezért gyilkolniuk kell... ennek pedig óhatatlan következménye, hogy szembekerülnek a törvénnyel.
Érdekes a film központi dilemmája is, avagy bűnnek számít-e a puszta étkezés céljából elkövetett gyilkosság, hiszen az ember is ezt teszi az állatokkal. Az anime hangulat egyébként tökéletesen átjött.
7/10 -
Star Wars The Last Jedi
Itt is jöttek a jó értékelések, meg elég szép fogadtatást kapott. Gondoltam egye fene, én is megnézem moziban. Így utólag arra volt jó, hogy elmondhatom láttam sw-t moziban.
Értem én, hogy 8. rész, meg karakterfejlődés stb, de ebben a 2 és fél órában(?) 2 óra izzadságszagú erőlködés ment. Utoljára ilyet a Hunger games 3.(?) részénél éreztem. Nem kifejezetten rossz volt mint a Rogue One (szerintem), de nem sokon múlott.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez a 1000% messzebb szállok le mint kellene nem is RO hibája, hanem amint láttuk a First Order sajátossága. Ráadásul AT AT lépegetőkkel[slow clap]. fentről TIE fighterekkel ágyúkat biztos nehéz lett volna lelőni, főleg hogy azok csak horizontális irányban tudnak lőni ahogy elnéztem.
5/10 -
kmkgaming #98570 Sziasztok!
Jumanji - Vár A Dzsungel:
Sajnos egy átlagosnál nem jobb film szerintem. Az 1995-ös filmhez képest nagy visszalépés. Nem rossz és nem jó! Könnyen felejthető alkotás lett.
Itt egy kritika róla amit a kmkcsatorna csinált.
-
Inquisitor #98569 Nem esküszöm meg rá, mert meg kéne nézni újra, de talán egy darab törpe volt a filmben, akit valaki fellökött menekülés közben, de arra se emlékszem utcai jelenet volt vagy a diszkós? A vörös hajú csávó a FED-től meg úgy nézett ki mint az iszlám terrorista fazon abból a brancsból akik először robbantottak a WTC-ben. :D -
arra utal, hogy szar a CGI. ami nem jó, de nem is szar... -
Milyen hátterek? -
Igasság ligája 5/10
Baszki emberek... mik ezek az ordenáré fos hátterek? Szinte szennyezi a szemet... nem volt pénz szebbre? 2017-ben ez a nívó? -
Ott a pont. -
Ellenben kapott egy uj kepzettseget, azt azert ne felejtsd el, a trollkodast es elkezdett kiabalni Finnek, hogy "Arulo,arulo !!!"
Megaepicfail. :_) -
Bright
2000 éve a Dark Lord megpróbálta rekalibrálni a geopolitikai helyzeteket, amiben az orkok is segítségére voltak. Végül győzött a jó. Viszont manapság mindenki utálja az orkokat emiatt. Főleg az első ork rendőrt Jakobyt. Őt meg aztán mindenki utálja. De Will Smith-szel járják az uccát...
Történetileg ez nem egy durranás. Láttunk már ilyen menekülős, mentsük meg a csajt filmet nem egyszer. Viszont ez az urban fantasy köntös ez dob a dolgon. Persze könnyű ráhúzni, hogy orkok=feketék, de ez nem igazán érdekes ebben a környezetben. Legalábbis engem fikarcnyit sem érdekelt. Meg persze a Smith-Edgerton duó is jól muzsikál, jók a folyamatos dumáik. A worldbuilding is kifejezetten tetszett, rengeteget megtudtunk a világról és a működéséről menet közben. Mondjuk sajnálom, hogy törpöket nem mutattak a filmben, csak említették őket. ÉRthető miért akar franchise-t belőle a Netflix. Elég nagy világ és rengeteg mindent lehet itt elmesélni. Az akció jelentek jók, de semmi xtra, semmi különleges megoldás nincs bennük, ami kiemelné őket.
Ayer a Fury óta tartózik nekem egy újabb jó filmmel és most hellyel-közzel, de azért lerótta ezt. :D Az Öngyilkos Osztag után ez megerősített abban, hogy jó rendező ő, csak megfelelő körülmények kellenek hozzá neki. Nem értem a kritikákat, hogy teljesen földbe tiporják a filmet az olyan megjegyzésekkel, mint "2017 legrosszabb filmje" és hasonlók. Ez a film messze van a rossztól. Persze különösen jónak sem lehet mondani. Egynek bőven elmegy...
6/10 -
-
Ő valójában nem gép, hanem fotonikus memóriabank...
A VOX rendszer által fejlesztett információs egység. Leltári száma NY-114.
Fúzió-vezérelt vizuális és verbális adatbázis a bolygó összes adatbázisához kapcsolva
A teljes emberi tudás kivonata, tehát bele kellene tartozzon a meglepődés is. Hiszen még ő sem találkozhatott ilyen esettel addig. -
Egy gépet nem kell győzködni az igazadról, ha a bizonyítékok ott vannak előtte. Ki tudja ő következtetni a választ :D -
Prof William #98559 Valószínűleg így lehet. Valami SW könyvben értekeztek anno erről, hogy még jó hogy így van mert iszonyú rizikós lenne egy csatak közepén leengedni a pajzsokat a vadászok fogadására.
Bár gondolom többféle pajzs létezik. A Scariff-on (Rogue One) például olyan pajzs volt ami nem engedte át a vadászokat se de cserébe viszont kellett rajta egy lyuk amit egy űrállomás védett hogy egyáltalán be lehessen menni mögé. -
The Time Machine (Az időgép) 2002 IMDb
Valamiért ez a film keringett a gondolataimban az elmúlt nap. Így muszáj volt előhalásznom..
Röviden, ha netán valaki még nem látta volna: kis tudósunk épp megkérni készül szeretett kedvese kezét egy parkban, amikor kirabolják őket. Dulakodás kezdődik a fegyverért hősünk és a rabló között. De a fegyver véletlenül elsül és hősünk szerelme holtan esik össze..
Mit tehet ilyenkor egy tudós? Természetesen időgépet épít, hogy visszautazván a múltba, megmenthesse kedvesét..
Az időgép elkészül és működik is, de a dolgok valamiért nem úgy alakulnak, ahogyan azt tudósunk elképzelte.
Ezért hát válaszokat kell keresni más időkben is..például a távoli jövőben..
H.G. Wells novellája 1960-ban már vászonra került a ceglédi születésű Pál György rendezésében, ami 61' telén a legjobb effekt és speciális effektek kategóriában Oscar-t kapott. 2002-ben H.G.Wells dédunokája (wiki szerint ükunokája) Simon Wells vette filmtekercsre és rendezte ugyanezen alapsztorit, ami immár 3 jelölést és 2 díjat is kapott..
Kedvencem az emberiség teljes addigi tudásával rendelkező hologram-ember-enciklopédia, aki kineveti a gyakorlati időutazást, majd a jövőben lazán elfogadja tényként, hiszen "emlékszik" az időutazó Alexanderre..s mindezt teszi teljes higgadtsággal. Semmi meglepődés, vagy memória-felülírási paradoxon..
Legyen nálam 10/8. -
SzinesGeza #98557 Mondom: megsebesült!
Nem vagyok orvos de annyit tudok, hogy egy ilyen sérülés befolyásolhatja a motorikus funkciókon kívül, a sokkhatás miatt az egyéb mentális képességeket is. -
A Csillagkapuban anno Apophis személyi pajzsának az volt a tulajdonsága, hogy a becsapódó tárgy (mondjuk lövedék) kinetikai energiájának megfelelően működött. Vagyis a nagy mozgási energiával rendelkező tárgyakat visszaverte az alacsonyakat nem. (A Csillagkapuban a lövedékeket hárította, de egy eldobott kés áthatolt a pajzson)
Ugyanezen elmélet lehet a Star Wars-ban is. Hiszen gondoljunk bele, hogy felhúzott pajzs mellett egy hajóra a saját vadászai sem tudnának visszatérni ha nem ezen elv alapján működnének. -
pontosan. -
Sajna nem volt "párkapcsolatban él" opció.. -
az a bajod, hogy egy gyakorlott dark jedit legyőz egy nem gyakorlott, nem képzett erőhasználó.
1. előtte kétszer is a szánkba lett rágva, hogy a wookie bowcaster mennyire halálos.
a csóri kylo-t oldalba találta csuvié.
2. gyakorlott dark jedi? ő nem volt sith a 7. részben, kylo rend lovagja volt. valószínűleg még hosszú út állt előtte és a kiképzése előtt míg eljut oda.
3. rey a jakkun eléggé úgy tűnt, hogy nála mindennapos volt az életéért való küzdelem, és meg tudta védeni magát ha kellett..
na PONTOSAN EZÉRT nem hiszek én egy kritikának sem :)
-
Wootan #98552 Nem lőtte szarrá, csak megsebesítette. A jelenet meg azzal kezdődik, hogy a csajt felkenik 4-5 méter magasan a fára, majd ájultan a földre hullik. Nem hogy a nyakát nem töri ki a szupergörl, de 1 perc múlva már talpon is van, mintha mi sem történt volna.
A bot használat meg a közelében sincs a kardhasználatnak, nemhogy a fényszabjáénak. Szerinted miért vannak különböző fegyvernemek? Még a kardszerű fegyvereken belül is más a használat pl. kard/tőr vívás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Más. A lebegéses témához. Az egy dolog, hogy túlélhette az nyílt űr hatásait, de hogy ment át a hajó felhúzott pajzsán? :)
Meg az is érdekes, hogy azért nem lőtték a rombolókkal a cirkálót, merthogy olyan távolságból nem okoznak kárt a pajzsban. Ahan. Vajon a vákuumban ahol nincs semmiféle ellenállás, mitől gyengül le egy energia lövedék romboló ereje?
Plusz ott volt Snoke parancsnoki 60kmes hajója több rombolóval az oldalán, vajon meddig húzta volna a cirkáló pajzsa ha össztüzet nyomnak rá.
Érdekes, sima egyszemélyes tie vadászok át tudták lőni a cirkáló pajzsát, de a rombolók nem
-
S hirtelen el is felejtett kardozni, Erőt használni (ami gyorsan-izibe át is csúszott a dzsunkaharcos fejébe)... ja... -
SzinesGeza #98550 Mert mondjuk az ellenfelét megküldték előtte egy bowcaster-rel?! -
Miért is? -
MrAndree #98548 Jaja, már majdnem olyan jó, mint amikor még két év után se értik az emberek Rey miért győzött ott és akkor. :D -
röviden, tömören. :D -
"Rey pedig rutinos bot használó volt, ami akárhogy nézem, tök ugyanúgy használatos, mint egy fénykard.:D"
Ez aranyos próbálkozás volt, kudos érte. -
"Independence Day: Resurgence" (2016)
2017.12.20-21
Fostenger. -
Imádom, hogy még mindig szóvá kell tenni, hogy Chewbacca szarrá lőtte Kylo Rent...
Rey pedig rutinos bot használó volt, ami akárhogy nézem, tök ugyanúgy használatos, mint egy fénykard.:D -
Nem néztem végig de a leírásban végig olvastam az okokat. Sajnos ~80%-ával egyet kell, hogy értsek.
Anno én az SW7-et azzal védtem a fikázókkal szemben, hogy egy csomó mindent csak felvezettek és majd a következő részekben fogják kibontani. Pl. hogy egy képzetlen "senki", hogy győz le egy képzett sith/Ren lovagot; vagy, hogy ki a fene Snoke; hogy tudott a Birodalom után élre törni az Első rend... Erre ez a f@sz Rian kidobott mindent az ablakon és csinált egy logikátlan, következetlen valamit, amit elneveztek Star Warsnak. Kapásból két filmet tett igazából tönkre mert így viszont tényleg nem volt értelme az Ébredő erőben több mindennek!
Borzalmasan sajnálom, hogy Rian Johnson egy egész trilógiát kapott.. :((( Annak viszont örülök, hogy JJ rendezi a IX. részt. Bízom benne, hogy még ki tudja javítani Rian hibáit!