[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Bright
2000 éve a Dark Lord megpróbálta rekalibrálni a geopolitikai helyzeteket, amiben az orkok is segítségére voltak. Végül győzött a jó. Viszont manapság mindenki utálja az orkokat emiatt. Főleg az első ork rendőrt Jakobyt. Őt meg aztán mindenki utálja. De Will Smith-szel járják az uccát...
Történetileg ez nem egy durranás. Láttunk már ilyen menekülős, mentsük meg a csajt filmet nem egyszer. Viszont ez az urban fantasy köntös ez dob a dolgon. Persze könnyű ráhúzni, hogy orkok=feketék, de ez nem igazán érdekes ebben a környezetben. Legalábbis engem fikarcnyit sem érdekelt. Meg persze a Smith-Edgerton duó is jól muzsikál, jók a folyamatos dumáik. A worldbuilding is kifejezetten tetszett, rengeteget megtudtunk a világról és a működéséről menet közben. Mondjuk sajnálom, hogy törpöket nem mutattak a filmben, csak említették őket. ÉRthető miért akar franchise-t belőle a Netflix. Elég nagy világ és rengeteg mindent lehet itt elmesélni. Az akció jelentek jók, de semmi xtra, semmi különleges megoldás nincs bennük, ami kiemelné őket.
Ayer a Fury óta tartózik nekem egy újabb jó filmmel és most hellyel-közzel, de azért lerótta ezt. :D Az Öngyilkos Osztag után ez megerősített abban, hogy jó rendező ő, csak megfelelő körülmények kellenek hozzá neki. Nem értem a kritikákat, hogy teljesen földbe tiporják a filmet az olyan megjegyzésekkel, mint "2017 legrosszabb filmje" és hasonlók. Ez a film messze van a rossztól. Persze különösen jónak sem lehet mondani. Egynek bőven elmegy...
6/10