106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerintem meg már a hírt se kellett volna berakni, de ha már berakta akkor meg inkább az eredetit és ne a fordítást, ha valaki még ezt a minimál angolt se érti és érdekli akkor majd lefordíttatja magának a google-el, ez nem az imi dolga.. -
Mentol #98783 Szia,
Szerintem, mutat kis fejlődést, de azért még mindig nehezen érthető a fordítás (Google Translate). Amúgy, neked is kb. ennyi lett volna:
Csak egy hét múlva Kínában úgy tűnik, hogy az Utolsó Jedi már elhanyagolta az üdvözletét, és a legutóbbi Star Wars-filmek mutatják, hogy 90% felett látszanak. Bár a film hihetetlenül jól működik hazai szinten, korábban azt is megjegyezték, hogy a film még a nyitóhétvégén is durva időt mutat Kínában. Az utolsó jedi csak 28,7 millió dollárral húzta meg a kínai bemutatkozást, és ez egy box-iroda bomba volt a régióban.
Kétségtelen, hogy mindig nehéz lesz a film elérni a The Force Awakens csúcspontját, amely világszerte több mint 2 milliárd dollárt gyűjti össze. Ezzel évek óta az első Star Wars film, a film szurkolói páratlan magasak voltak. Az efféle siker sokszorosítása hihetetlen akció volt.
Az Utolsó Jedi mégsem tett rosszul semmilyen módon, a közelmúltban 1,2 milliárd dollárt keresztezött az egész világon. Bár csak a színházakban volt kevesebb, mint egy hónap, amikor 2017 véget ért, még mindig a legmagasabb filmgyártó 2017-ben. Tehát a teljes hír szinte rettenetes a film számára. Bár még a lenyűgöző box-irodaszámokkal is hatalmas eltérés tapasztalható a kritikusok és rajongók között a Rotten Tomatoes-nál, ahol jelenleg a kritikusok 90% -a, a közönségkritikák pedig csak 49% -a.
Nyilvánvaló, hogy a kínai nézők még kevésbé szeretik a franchise-t, hiszen a The Last Jedi Forbes bemutatói szerint ez a péntek a terület vetítésének 34,5% -áról mindössze 2,6% -ra csökken. Az utolsó Jedi még kevesebbet nyert a megnyitó hétvégén, mint az Ex-File 3: The Ex-File 3. visszatérítése, amely már a második hetében volt. Itt a debütáló hetének végén a The Last Jedi csak 34,2 millió dollárt szerzett csalódást okozó hét nap után. A filmet mostantól lecsapódó vetítéseknél az alacsony bevételszám valószínűleg semmilyen jelentőséggel nem fog növekedni.
Összehasonlításképpen, a Force Awakens csak 125 millió dollárral zárta a kínai box-irodát, ami több mint 50 millió dollárt hozott magával az első héten. Mivel a számok drasztikus csökkenése, nehéz elképzelni, hogy mi lehet a IX. Epizód box-irodája, ha még az utolsó jedi lakásvevőt követő kínai megjelenést is kap. Talán a kínai közönségnek egyszerűen nincs olyan érzelmi kapcsolata a franchise-kel, amelyet a nyugati rajongók tettek, és sok angolul beszélő rajongó kedvelte a 70-es évekből kiinduló eredeti trilógiát. Függetlenül attól, hogy mi a különbség magyarázata, mindenképpen fájni fog a Star Wars franchise-nek, hogy képes lesz átállni az új box office-magasságokra nézve, hogy Kína a világ második legnagyobb filmpiaca.
És hogy kedves legyek, itt van szuahéliül is:
Baada ya wiki moja nchini China inaonekana kama Jedi ya Jumuiya inaweza kuwa tayari imevaa kuwakaribisha, na kuonyesha picha za hivi karibuni za movie ya Star Wars inayoonekana kupungua kwa zaidi ya 90%. Ijapokuwa filamu imetabirika vizuri sana ndani ya nchi, imesema hapo awali filamu hiyo ina wakati mgumu nchini China, hata mwishoni mwa wiki ya ufunguzi. Jedi ya Mwisho tu ilijitokeza kwa $ 28.7 milioni katika mwanzo wake wa Kichina, na kuifanya kuwa bomu ya ofisi ya sanduku katika kanda.
Kwa hakika ilikuwa daima kuwa vigumu kwa movie kufikia kilele ambacho Nguvu Awakens ilifanya, ambazo zilipata zaidi ya dola bilioni 2 duniani kote wakati wa kukimbia kwake. Pamoja na kwamba kuwa movie ya kwanza ya Wars Star katika miaka, fanfare ya filamu hiyo ilikuwa katika hali isiyo ya kawaida. Kuongezea aina hiyo ya mafanikio ingekuwa ni ajabu sana.
Hata hivyo, Jedi ya Mwisho haijafanya vibaya kwa njia yoyote, hivi karibuni inapita $ 1.2 bilioni katika ofisi ya sanduku duniani kote. Hata ingawa ilikuwa tu katika sinema chini ya mwezi wakati 2017 ulipomalizika, ilikuwa bado movie ya kuchochea zaidi ya mwaka 2017. Kwa hiyo habari nzima haifai sana kwa filamu hiyo. Ingawa hata pamoja na nambari za ofisi za sanduku za kuvutia zimekuwa na tofauti kubwa katika maoni kati ya wakosoaji na mashabiki kwenye Nyanya za Rotten, na kwa sasa wameketi 90% kutoka kwa wakosoaji na 49% tu kutoka kwa kitaalam za kitaalam.
Inavyoonekana watazamaji nchini China wanapendezwa sana na franchise hivi sasa, kwa mujibu wa maonyesho ya Forbes ya The Last Jedi itashuka hii Ijumaa kutoka 34.5% ya uchunguzi wa eneo hilo tu kwa 2.6% tu. Jedi Mwisho hata alipata chini ya mwishoni mwa wiki ya ufunguzi kuliko comedy ya ndani Ex-File 3: Kurudi kwa Exes ambayo ilikuwa tayari katika wiki yake ya pili. Hapa sasa mwishoni mwa wiki yake ya kwanza, The Jedi ya Mwisho imepata $ 34.2 milioni baada ya siku saba za kukatisha. Kwa uchunguzi wa movie sasa umewekwa kupungua, idadi hiyo ya mapato ya chini haifai iweze kuongezeka kwa umuhimu wowote.
Kwa kulinganisha, Nguvu Awakens imekamilisha nje ya ofisi ya sanduku la Kichina iliyosaidiwa tu ya aibu ya dola milioni 125, kuleta zaidi ya dola milioni 50 katika wiki yake ya kwanza peke yake. Kutokana na kwamba idadi kubwa huanguka, ni vigumu kufikiria nini ofisi ya sanduku ya Sehemu ya IX inaweza kuwa, ikiwa inapata kutolewa kwa Kichina baada ya mapokezi ya gedi ya Mwisho Jedi. Labda watazamaji wa Kichina hawana uhusiano wa kihisia na franchise ambayo mashabiki wa Magharibi hufanya, na mashabiki wengi wa Kiingereza wanapenda kukumbuka kuona trilogy ya awali kuanzia nyuma ya '70s. Bila kujali maana ya kutofautiana ni, hakika itaumiza uwezo wa franchise ya Star Wars kuongezeka kwa urefu mpya wa ofisi ya sanduku kuona kama jinsi China ni soko la pili la movie kubwa duniani.
Utoljára szerkesztette: Mentol, 2018.01.15. 08:02:55 -
Random ipse, aki mellettem ult, a film vegen megkerdezte, hogy ezzel most mit akartak. Annyit mondtam neki, hogy na pontosan ezt :D
Oscaron? Mar most betamadtak azok a nyomorek, PC-s retardalt gyokerek (csak hogy a film stilusanal maradjak :)
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2018.01.15. 00:07:42 -
Csaba007 #98780 Három óriásplakát Ebbing határában (2017)
Nem hittem volna,hogy január elején ilyen remek filmet fogok nézni. Egy kicsit lassan indul,de olyan remek a története, a szereplők, a karakterfejlődés, tele van meglepő "fordulattal". Az érzelmekkel is nagyon jól játszik, néha sírsz,néha nevetsz, néha vérkomoly egy jelenet. Nekem ez hatalmas élmény volt, nagyon hasonló abszurd stzorija van,mint a Fargo filmnek és persze a sorozatnak. Remélem az Oscar-on remekelni fog, mert megérdemelné. És még néztem volna...a vége, mintha egy sorozat x-edik részének a vége lenne. Ez a film egy remekmű!
10/10
-
végül is csak 30 év telt el... -
S mint ahogy már a korábbi megtekintésedkor is írtam: a Nexus 6-osok:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"are virtually identical to a human being, but have superior strength, agility, a wider temperature range tolerance, and variable intelligence depending on the model for use in off-world mining colonies."
Az lett volna a logikátlan, ha nem az történik, ami történt! -
kb 8-9 éve láttam az elsőt, meg akartam nézni én is az új előtt, de nem fűlött hozzá a fogam egyáltalán, anno nem jött be.
most viszont pozitív csalódás volt. nem tettem le a hajam, de szörnyűbbre emlékeztem, és tényleg jól kapcsolódik az újhoz, muszáj volt frissíteni a emlékeket.
régi spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!btw ahhoz képest, hogy decard az übertop pro blade runner, mind a 4 replikáns szarrá veri, mielőtt valahogy bemákolja a killt, az utolsótól is csak a szavatossági idő mentette meg... :DDD -
Spectral
Kellemes kis film volt. Semmi extra, de egy popcorn múvinak tökéletes.
7/10 -
Mindenkeppen ajanlott. En is regebben lattam az elozo reszt. Meglestem ujra csak a 2049 miatt es megmondom az oszintet borzalmasan szar volt a regi. De az uj nagyon tetszett mert nagyon jol kapcsolodott a regihez. Meg szep volt es jo volt a hangzas is. -
Wolf Warrior 2
A kínaiak tavalyi csodafilmje, ami $800 millát pörgetett ki magának. Az előző nagy dobás a The Mermaid legalább tetszett,ez borzalmas volt.
Az első 40 perc után elaludtam, a közepe kimaradt, az utolsó 40-re meg felébredtem, de még így is bukta volt. Az akciók elmentek volna, de az egész érdektelen volt. Pedig még nyugati star-power is volt Frank Grillo, az Amerika Kapitány 2-3 sztárjának, személyében.
A végén volt ilyen így készült/elrontott jelenetek, abból látszott, hogy Wu Jin nagyon tud harcolni, de az írás és rendezés az nagyon nem az erőssége...
2/10 -
kutyakiki81 #98773 Hátha egyszer a Netflix csinál egy 10 részes sorozat belőle. -
kmkgaming #98772 Nincs kiszállás
Logikátlan, bűnügyi akció film, amiben a nyomozás sem erős és nem is valami pörgős.
Max egyszer nézős, de nem ajánlom.
-
-
amerikában jobb esetben van 4300 vászon, amin futhat a filmed. Kínában pedig akár 19000 vásznon is pöröghet a buli. Miért ne próbálna meg egy blockbuster apellálni egy ilyen hatalmas és növekvő piacra. Másrészről pedig a Halálos Iramban 8 és TF 5 megmutatta, hogyha nincsenek kínai szereplők (legalábbis én nem emlékszem), akkor is lehet nagyot kaszálni. És azért látszik az is, hogy már nem pakolgatják őket bele annyira a filmekbe, meg a kínai színészek sem erőlködnek, hogy nyugati filmben szerepeljenek, mert az otthoni filmekkel sokkal többet nyerhetnek. Meg ott van az is, hogy pillanatnyilag nyugati filmnek nincs esélye annyit kasszírozni, mint mondjuk a The Mermaid ($500m+) vagy a Wolf Warrior 2 ($800m+). -
Ok, köszi. Akkor majd szakítok rá időt. -
CSOCSO: Nekem nem kell ezt kiemelni, folyamatosan írogattam, hogy a kínai szereplők miért szerepelnek az éppen adott amerikai filmben...
Dynamic: Erősen ajánlott a frissítés, mert szerves folytatása a Blade Runner 2049. -
Az új Szárnyas Fejvadásznál mennyit ad az élményhez, ha megnézzük előtte a régit? A eredetit kb. 8-10 éve láttam utoljára és elég ködösek róla az emlékeim. -
Nem veletlenul raktak bele Donnie Yen-t a filmbe az elozo reszben. Nem azert raknak kinai embereket hollywoodi filmekbe mert jo szineszek vagy mert fasza hallgatni az idegesito akcentusokat hanem csak azert, hogy a kinai nezoknek imponaljanak es menjen a film kinaban. Foleg, hogy kulon eldontik, hogy milyen western film kerulhet a mozikba. -
híroldal lett a topik? :) -
:D -
ja nézi a listát hogy mit kell vennie
-
Az utcán boltba menet készült ez a kép szerintem. :D -
Ez a kb. bármelyik filmből lehet, olyan kép kellett volna amikor üvöltve rámegy a szimbióta.
-
Az első hivatalos kép Tom Hardyról a Venomban igazán felhypeolja az embereket... :D -
Én maradtam a gépet hdmi-vel a tv re kötésnél és nem kell az okostévék hülyeségével szenvedni a feliratokkal:D
Sőt továbblépve a TVn megy amit nézek, monitoron meg bébikamera képe kitéve:D
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2018.01.12. 15:47:35 -
ToxiMaxi #98758 Az se rossz. Egyébként a felirat égetésnek az lehet a másik hátulütője, ha az eredetin csúszik a szöveg és úgy égeted rá, akkor azon később már nem tudsz változtatni, illetve csak úgy ha újraégeted. Rengeteg idő szvsz és 6eFT-ot nem kell sajnálni rá, vagy akár még többet sem. -
Mivel az angol a forrás, bocs, de nem fordítom le neked, se másnak.
Fogod, kijelölöd, Translate Google, és akár szuhaélira is lefordíttathatod magadnak vele. -
Illetve van még egy régi módszer. Sokat használtam magam is. Bekötöttem a VHS és a DVD felvevő közé ezt a ketyerét, majd lehetett szövegelni..
..régi szép idők..
Persze ma már sokkal jobb a helyzet, pl fogom ezeket mondjuk ezen a hétvégén, és a feliratokkal sem kell bajlódnom már
-
kínában nem is nagyon kérnek a SW-ból. Se VII. se a Zsivány nem volt egy olyan átütő siker, úgyhogy engem nem lep meg túlságosan, hogy gyorsan meghalt ott... -
ToxiMaxi #98754 Akkor marad a szerkesztőkkel való szórakozás. Csak nem tudom megéri-e a belefektetett energiát/időt, mert minden filmnél ezt megcsinálni, megvárni míg újra rendereli a program.... hát nem tudom lehet csak én vagyok lusta. -
Ez jól hangzik. Felteszem a megnézendők listámta :) -
Sajnál rá 6 rongyot. Én is javasoltam már neki.. -
Ha kérhetnénk, dobd már ki ide japánul is ugyanezt. Azt a nyelvet is több millióan beszélik már :D -
Kínában kifújt a Sztár Varsz 8.
"China Drops 92% of The Last Jedi Screenings
After only a week in China it looks like The Last Jedi may have already worn out its welcome, with showings of the latest Star Wars movie apparently plummeting by over 90%. Though the film has predictably done incredibly well domestically, it’s been previously noted that the film is having a rough time in China, even in its opening weekend. The Last Jedi only pulled in $28.7 million in its Chinese debut, setting it up to be a box office bomb in the region.
Admittedly it was always going to be difficult for a movie to reach the heights that The Force Awakens did, which garnered over $2 billion worldwide during its entire run. With that being the first Star Wars movie in years, the fanfare for the film was at an unmatched high. Duplicating that kind of success would have been an incredible feat.
Still, The Last Jedi has not done badly by any means, recently crossing $1.2 billion in the worldwide box office . Even though it had only been in theaters less than a month when 2017 ended, it was still the highest grossing movie of 2017. So the overall news is hardly terrible for the film. Though even with its impressive box office numbers there has been a huge disparity in reviews between critics and fans on Rotten Tomatoes, with it currently sitting at 90% from critics and just 49% from audiences reviews.
Apparently viewers in China are even less enamored with the franchise right now, as according to Forbes showings of The Last Jedi will drop this Friday from 34.5% of the area’s screenings to just 2.6%. The Last Jedi even earned less in its opening weekend than local comedy The Ex-File 3: The Return of the Exes which was already in its second week. Here now at the end of its debut week, The Last Jedi has only earned $34.2 million after a disappointing seven days. With screenings of the movie now set to plummet, that low revenue number is highly unlikely to increase by any significance.
For comparison, The Force Awakens finished out its Chinese box office just shy of $125 million, bringing in over $50 million in its first week alone. Given that drastic fall in numbers, it’s hard to imagine what the box office for Episode IX might be, if it even gets a Chinese release following The Last Jedi’s flat reception. Perhaps Chinese audiences simply don’t have the emotional connection to the franchise that Western fans do, with many English-speaking fans fondly able to recall seeing the original trilogy starting back in the ‘70s. Regardless of what the explanation for the disparity is, it will definitely hurt the Star Wars franchise’s ability to soar to new box office heights seeing as how China is the second biggest movie market in the world." -
Bright
Ez nekem tetszett. Jó volt ez a mixelt körítés. Végre nem az agyonunott lovagos-kastélyos fantasy világban játszódik egy fantasy film :) Will Smith szövegeit meg amúgy is bírom, itt is jókat nyomott. Néha túltolta a gettó-feka dumát, de jó volt.
Jól állt a filmnek, hogy néhol véresre vették.
7/10 -
Pc-től messze van, okosítani meg nem akarom, annyit nem is TV-zek, nézem inkább monitoron akkor :)
Viszont köszönöm a válaszokat :) -
ToxiMaxi #98747 Vagy okosítsd meg a tv-t, számos androidos tv-box létezik már a piacon. -
Miért nem tolod rá a PC-det HDMI-vel?
A PC-n elindítod a filmed mondjuk a Media Player Classic Home Cinema-val (minden népszerű feliratot kezel) és a tévéden megnézed. -
Áh na ezt nem tudtam. Képszerkesztésben mozgok inkább, nem tudtam, hogy videónál nem működik az, hogy a meglévő videófájlt kiegészítem felirattal.
Sajnos olyan TV van otthon, ami nem jeleníti meg az .srt-t. Ha kódolom, ha ugyanolyanra nevezem őket, csak érzékeli a menüben, hogy van felirat, de nem jeleníti meg. Gondoltam azon nézek sorozatot, de nem tudtam, hogy ilyen nehéz feladatra vállalkoztam :D
Utoljára szerkesztette: acsati, 2018.01.11. 15:21:44 -
Egyáltalán nem lehetetlen. Vannak lossless videó formátumok, csak nagy méretre kell felkészülni, nagyon nagyra.
Elég ritka szitu az, ha srt lejátszása probléma, de egy óriási méretű videót gond nélkül lejátszható és egy ritkább codec formátum támogatott.
Bár valószínűbb, hogy jobb megoldás veszteséggel tömöríteni, de olyan mértékben, ami szabad szemmel nem látható.
Konkrét programokhoz nekem is guglizni kellene, mert ezer éve nem csináltam ilyet.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.01.11. 10:24:18