Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak az ugye még nem film :-DDDDD
Ahogy a hangok variációja se zene.
Ahoz, hogy ezekbõl mû szülessen kicsit több kell....
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Szerintem a tudatmódosító szerekkel sem lehet folyton újat mutatni...
Kicsit mást, kicsit máshogy, de szépen lassan elfogynak a zongora billentyûi...
Az oké, hogy sokkal ritkábban jönnek olyan mûvek, amik innovatívak, irányt mutatnak és mellbebasszák az embert, de jönnek, és nagyot ütnek.
Itt van Blastának a Memento, nekem pl. a Donnie Darko - ezek nem agyonreklámozott filmek, hanem jöttek a semmibõl és szerencsére elkerülték a mozisikereket. És ha nem is minden hónapban kapunk ilyen filmeket, de azért lehetõségek még vannak.
Hiszek az emberi képzelet határtalanságában és a tudatmódosító szerek kreativitást növelõ hatásában

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Egyáltalán nincs a zenében nagyobb lehetõség.
Mondjuk annyi van, hogy a filmekben a zene már alap, kvázi elvárt dolog.
Míg egy zene élvezhetõ mozgóképek nélkül is...
De már senki ne számítson korszakalkotó nagy mûvészekre és mûvekre, ötletekre akár a zene akár a film"szakmában".
Kivételt képezhet mondjuk egy Memento, ami egyedülálló volt a nagyszerü sztorijával és a történetvezetésével, de ez köszönhetõ a forradalmi ötletnek is, a visszafelé történõ történetmesélésnek, ami még így is érdekes maradt, és errõ pedig a nagyszerü sztori tehet.
Ilyen se nagyon lesz a követkeõ 10-20 éveben valószinüleg...
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Vegyük alapul csak a zenét, ami kissé öregebb mûvészeti ág mint a film.
A zene mûfaja szépen kihalóban van. Nincsenek új ötletek, nincs már új stílus, max a meglevõk keveredése zajlik, jobb-rosszabb próbálkozásokkal.
Semmi új.
Ez vár a filmszakmára is.
Újrafeldolgozás hegyek, és egyre több lesz az olyan film, aminek nem lesz kategóriája, mert kénytelenek lesznek keverni a stílusokat.
"Dráma/thriller/horror/akcio/love/vigjáték/sex" stb...
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
a srác megérkezik miután a rossz kocsiba szálltak be, és utána mondja a csaj hogy gyere fel... szerintem nézd meg ujra.
az meg nem indok hogy már nem uj a filmes szakma, eredetit mindig lehet csinálni.
Mert le van töltve több mint fél éve, de csak múlt héten gyártottak hozzá feliratot, és most akarom megnézni.
Ha valaki látta, spoiler nélkül leírhatná, hogy mire számítsak.
És sokkal rosszabbra számítottam!
Végre nem raktak a dolgok mögé valami eszetlen túlvilági történetet, és jó pont, hogy többen vannak a csúnyabácsik/nénik :-D
Igen, a film kiszámítható, elõre tudni hogy kik, milyen sorrendben múlnak ki, de mindazonálltal egész fogyasztható volt szerintem a film az eddigi tinihorror-termést figyelembe véve. :-)
Attól rosszabb film lesz? Nem.
Elveszt ezzel bármit a film? Nem.
Ez olyan, mint hogy pl. az Ali G-t is lehet úgy kategorizálni, hogy
1. vígjáték
2. nagy rakás szar
Van akinek ezt, van akinek azt jelenti 😄
Igenis vannak, akik életben maradnak 😊
A zombi fogalom amúgy elég jól tisztázható, a voodoo vallásból származik, és valóban mágiával életre keltett halottakat jelent.
Ugyanakkor azután, hogy nyilván ismerte a horrorfilm klasszikusokat, és látva azt, hogy az elmúlt 30 évben a zombifilm fogalma miképpen bõvült, szerinted minek kellene neveznie Boyle-nak a saját filmjét?
Még szerencse, hogy a filmtörténet zombi-filmjeinek kb. 50%-ában fertõzöttek voltak a "zombik", nem sírból kikelõ élõhalottak.
Return of the living dead bázze
De tényleg hagyjuk ezt a "vitát".
Elõbbi azért, mert utána itt fog fanyalogni, utóbbi pedig azért, mert azt várja minden horrortól, hogy ijesztõ legyen, és ez SEM az 😊
Na, ez megvolt.
A film picit csalódás, de nagyjából az, amit vártam. Hosszú idõ óta az elsõ mainstram slasher, amit be mertek vállalni az amerikai mozik (A Jason-ökön kívül persze).
Ami rossz: tinik szerepelnek benne, a sztori közel nulla, a történések nagy részekiszámítható - lehet tudni az elején, hogy ki, milyen sorrendben hal meg, és ki marad életben a végén. Ráadásul kevés a szereplõ, így kevés hentelés van benne 😊
Ami jó: amerikai mozifilmektõl meglepõ durvaság és kellõképpen véres jelenetek. Pont annyira gusztustalan, amennyire annak kell lennie. Ez nálam nagyon jó pont, ilyen téren nem nagyon merik elengedni magukat a készítõk mostanában, a Jason X pl. annyira lightos volt, hogy simán be merném mutatni általános iskola alsó tagozatban 😄 Ezt nem...
Összességében csak rajongóknak, de még csak nem is horror-rajongóknak, hanem slasher-rajongóknak ajánlható a film. Nekik 6-7 pont. Másoknak 3-4.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Rég volt.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
szerintem se sok kellet hozzá hogy ne a tetves és dúgó szinkron jusson eszembe 😊))
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Eredeti verziot láttam, a hangulat jo volt, de a zombik mindent elbasztak

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egy szál zombi nincs a filmben. Halottak vannak, illetve fertõzöttek.
Ha a szinkronos verziót láttad, akkor nem csodálom, hogy nem igazán tetszett a film.

Mivel a resident evil után láttam ezt a filmet, meg amugyis sok mindent hallottam rola ezért azt kell hogy mondjam nem egy nagy szám
Szal lehet befolyásoltak a vélemények de nekem ez csak egy zombis film 😊))
3,5/5
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''