Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Ilyen alapon a szinek variációja is végtelen lehet.
Csak az ugye még nem film :-DDDDD
Ahogy a hangok variációja se zene.
Ahoz, hogy ezekbõl mû szülessen kicsit több kell....

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Most itt az új alkotásáról beszéltünk ha jól értelmezem. Zenében a hangok variációja szinte végtelen. Ezért van benne nagyobb lehetõség.

Blasta
:-DDDDDDDD
Szerintem a tudatmódosító szerekkel sem lehet folyton újat mutatni...

Kicsit mást, kicsit máshogy, de szépen lassan elfogynak a zongora billentyûi...

Hát pedig az adott szituációk és történések amiket egy filmen belül meg lehet jeleniteni szerintem matematikailag végesek. Persze mi sem élünk örökké, a gyerekeink megint átélhetik ugyanazt a csodát.

Csak még annyit, azt utána befejezem a darknesselést, hogy azoktól a lidércektõl engem a hideg rázott ki, nagyon jól megvolt csinálva ahogy a falon avázkodtak. Meg ez is kemény hogy hallod a zörgést hátrakapod a fejed körbenézel megnyugszol, azt egyszer csak mocorgás fent... elég rémisztõ.

Én nem értek egyet veletek.
Az oké, hogy sokkal ritkábban jönnek olyan mûvek, amik innovatívak, irányt mutatnak és mellbebasszák az embert, de jönnek, és nagyot ütnek.
Itt van Blastának a Memento, nekem pl. a Donnie Darko - ezek nem agyonreklámozott filmek, hanem jöttek a semmibõl és szerencsére elkerülték a mozisikereket. És ha nem is minden hónapban kapunk ilyen filmeket, de azért lehetõségek még vannak.
Hiszek az emberi képzelet határtalanságában és a tudatmódosító szerek kreativitást növelõ hatásában

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Blasta
A kivétel erõsíti a szabályt :-D

Laalee
tehát mégiscsak lehet 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Blasta
Miért??????

Egyáltalán nincs a zenében nagyobb lehetõség.
Mondjuk annyi van, hogy a filmekben a zene már alap, kvázi elvárt dolog.
Míg egy zene élvezhetõ mozgóképek nélkül is...

Blasta
Az, hogy mi miért haldoklik, az másodrangú. Ez van.
De már senki ne számítson korszakalkotó nagy mûvészekre és mûvekre, ötletekre akár a zene akár a film"szakmában".

Kivételt képezhet mondjuk egy Memento, ami egyedülálló volt a nagyszerü sztorijával és a történetvezetésével, de ez köszönhetõ a forradalmi ötletnek is, a visszafelé történõ történetmesélésnek, ami még így is érdekes maradt, és errõ pedig a nagyszerü sztori tehet.

Ilyen se nagyon lesz a követkeõ 10-20 éveben valószinüleg...

Jano
Igen, egyre nehezebb. Egyre ritkábban vannak ütõs dolgok, mind filmek, mind zene terén.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Zenében egyébként sokkal nagyobb lehetõség van újat alkotni mint filmbe.

Teljes egyértelmûség. Sajnos van egy csomó nagy alapfilm amiben ellõvik a poént és sajna nem lehet ellõni még nagyobb poént egy kövi filmbe mivel nincs másik nagyobb poén. A zenébe konkrét példa, hogy az alaplemezek általában a legjobbak, meg a régi muzsikák és ez igaz a house ra és a stb. underground stilusra is sajnos.

Laalee
a zene is azért haldoklik mert ipar lett belõle nem pedig müvészet, az iparnak pedig a pénz a lényeg, ezt pedig az olcso sztárocskák hozzák, akiket 2-3 ha sikeres 4 évente váltogatnak, igy pedig kiölik a kreativitást a zenészekböl, hisz csak a populáris szarokra van igény a kiadók részéröl.

Blasta
Hát ezzel az "eredetit mindig lehet csinálni"-val vitatkoznék.
Vegyük alapul csak a zenét, ami kissé öregebb mûvészeti ág mint a film.
A zene mûfaja szépen kihalóban van. Nincsenek új ötletek, nincs már új stílus, max a meglevõk keveredése zajlik, jobb-rosszabb próbálkozásokkal.
Semmi új.
Ez vár a filmszakmára is.
Újrafeldolgozás hegyek, és egyre több lesz az olyan film, aminek nem lesz kategóriája, mert kénytelenek lesznek keverni a stílusokat.
"Dráma/thriller/horror/akcio/love/vigjáték/sex" stb...

Hát elmondom neked, hogy itt nincs idõrend a film szerint hanem minden egyszerre történiki és mindenki mást él át, mivel már megtörtént a varázslás.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Ez mûvészfilm, nem akció...

Vagy sok pókra vagy nagy pókra.😄

Laalee
blaszta ne olvasd el 😄

a srác megérkezik miután a rossz kocsiba szálltak be, és utána mondja a csaj hogy gyere fel... szerintem nézd meg ujra.

az meg nem indok hogy már nem uj a filmes szakma, eredetit mindig lehet csinálni.

Blasta
A bemutatója alapján asszem én azt kihagyom :-)

Spider -> ezt a filmet látta valaki?
Mert le van töltve több mint fél éve, de csak múlt héten gyártottak hozzá feliratot, és most akarom megnézni.
Ha valaki látta, spoiler nélkül leírhatná, hogy mire számítsak.

Blasta

Blasta

Atyaég, ezt el sem hiszem 😊)))

Blasta
Már a hétvégén megnéztem nyenyenyeeeeee!
És sokkal rosszabbra számítottam!
Végre nem raktak a dolgok mögé valami eszetlen túlvilági történetet, és jó pont, hogy többen vannak a csúnyabácsik/nénik :-D
Igen, a film kiszámítható, elõre tudni hogy kik, milyen sorrendben múlnak ki, de mindazonálltal egész fogyasztható volt szerintem a film az eddigi tinihorror-termést figyelembe véve. :-)

Már bocs de szerintem minden film amit most csinálnak ennyi erõvel tele van klisével, legalábbis 99% Mivel mostmár nem új szakma a filmezés és sajnos elkerülhetetlen, hogy ne ismételjenek. A véres falakkal és a lidércekkel se volt semmi bajom. Szerintem kicsit kritikusan néztétek ezt a filmet. Arról nem beszélve, hogy a végén nem rossz kocsiba szállnak be. Mivel ott már csak az az egy kocsi van azaz a csávó már meghalt aki jött értük, õ is in hell. "Gyere fel mutatok valamit, tettszeni fog."😄D

Persze, értem én, de csak azt tudom ismételni, amit annak idején elmondtam: egész egyszerûen nem értem, hogy miért bántja az egyesek szemét, ha zombi-filmnek lesz kategorizálva a 28 days later.
Attól rosszabb film lesz? Nem.
Elveszt ezzel bármit a film? Nem.
Ez olyan, mint hogy pl. az Ali G-t is lehet úgy kategorizálni, hogy
1. vígjáték
2. nagy rakás szar
Van akinek ezt, van akinek azt jelenti 😄

Jano
Nekem nem.

Laalee
valami dereng 😄

Jano
Tudja valaki, hogy mit akartam írni? 😄D

Jano
Persze, értem az érvelésedet, de én akkor is szimplán horrorfilmnek nevezném. A klasszikusoknál (persze én is tudnék mondani ezer és egy kivételt) legalább úgy van megcsinálva, hogy ha egy zombi megfertõz egy embert, az legalább úgy viselkedik, mintha meghalna (hû, de hülyén tudom ezt megfogalmazni 😄), tehát élesebb az átmenet. Jelen esetben viszont megtörténik a vírus átvitele a másik testbe, és a hatás azonnali.

Bár jobban belegondolva tényleg össze lehet foglalni egy mondatban a film történetét 😊

Én semmi ilyesmit nem modtam!
Igenis vannak, akik életben maradnak 😊

Na azért annyira nem volt az durva, max. Freak-el egy kicsit vitáztunk a témáról.
A zombi fogalom amúgy elég jól tisztázható, a voodoo vallásból származik, és valóban mágiával életre keltett halottakat jelent.
Ugyanakkor azután, hogy nyilván ismerte a horrorfilm klasszikusokat, és látva azt, hogy az elmúlt 30 évben a zombifilm fogalma miképpen bõvült, szerinted minek kellene neveznie Boyle-nak a saját filmjét?

Laalee
jajj most elmondtad hogy mindenkit lemészárolnak, blaszta megint be fog szolni hogy elmondtad a film történetét 😄

Jano
Én tisztában vagyok vele, csak anno is flémszámba menõ csatározások lettek a 28nap miatt. Nem mintha nem lehetne rajta vitázni, mert igencsak tisztázatlan a zombi fogalom, és Én a mai napig értetlenül állok Boyle elõtt, hogy saját filmjét zombimúvinak emlegeti. :/ Szvsz.

Jajj 😊
Még szerencse, hogy a filmtörténet zombi-filmjeinek kb. 50%-ában fertõzöttek voltak a "zombik", nem sírból kikelõ élõhalottak.
Return of the living dead bázze

De tényleg hagyjuk ezt a "vitát".

Wrong turn - na mielõtt értékelném, megkérem Blasta-t és Csocso-t, hogy NE nézzék meg!
Elõbbi azért, mert utána itt fog fanyalogni, utóbbi pedig azért, mert azt várja minden horrortól, hogy ijesztõ legyen, és ez SEM az 😊
Na, ez megvolt.
A film picit csalódás, de nagyjából az, amit vártam. Hosszú idõ óta az elsõ mainstram slasher, amit be mertek vállalni az amerikai mozik (A Jason-ökön kívül persze).
Ami rossz: tinik szerepelnek benne, a sztori közel nulla, a történések nagy részekiszámítható - lehet tudni az elején, hogy ki, milyen sorrendben hal meg, és ki marad életben a végén. Ráadásul kevés a szereplõ, így kevés hentelés van benne 😊
Ami jó: amerikai mozifilmektõl meglepõ durvaság és kellõképpen véres jelenetek. Pont annyira gusztustalan, amennyire annak kell lennie. Ez nálam nagyon jó pont, ilyen téren nem nagyon merik elengedni magukat a készítõk mostanában, a Jason X pl. annyira lightos volt, hogy simán be merném mutatni általános iskola alsó tagozatban 😄 Ezt nem...

Összességében csak rajongóknak, de még csak nem is horror-rajongóknak, hanem slasher-rajongóknak ajánlható a film. Nekik 6-7 pont. Másoknak 3-4.

Bandew
Holnap Szövetség!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

BaLeeX
Persze, az is nagyonkirály volt. Kb. 3. megnézésre fogtam fel úgy nagyjából az egész történetet 😊
Rég volt.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Jano

tomsolo
hát az elég gáz..."GYÛLÖLLEK!!!!!!" 😊
szerintem se sok kellet hozzá hogy ne a tetves és dúgó szinkron jusson eszembe 😊))

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

I.C.ram
Nem hinném.
Jano
Miért, szerinted mirõl szólt a film? A "zombik"-on kívül?

moziban megy ez a film?

I.C.ram
Megnéztem a Malibu's Most Wanted-et. Ritka egy szar film egy az egyben Ali G in'da house. Egy poén viszont marha jó volt: Lövöldözik a csávó mint az állat, erre megkérdezi a feka csávó, hogy ezt hol tanultad, erre a fõszereplõ: GRANDT THEFT AUTO 3 😄DDDDDD Utána meg elkezdtem vitatkozni, hogy adja már kölcsön neki PS2-re 😄
Tikal
zombi vagy nem zombi nem tök mindegy, nem ez a lényeg 😊
Eredeti verziot láttam, a hangulat jo volt, de a zombik mindent elbasztak

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jano
Csak nehogy megint vita legyen...

Egy szál zombi nincs a filmben. Halottak vannak, illetve fertõzöttek.

Ha a szinkronos verziót láttad, akkor nem csodálom, hogy nem igazán tetszett a film.

Tikal
28 nappal késõbb

Mivel a resident evil után láttam ezt a filmet, meg amugyis sok mindent hallottam rola ezért azt kell hogy mondjam nem egy nagy szám Szal lehet befolyásoltak a vélemények de nekem ez csak egy zombis film 😊))
3,5/5

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''